i mene ledja ubise, nekad ne mogu cak ni lezati, masaza malo pomogne, ali ne skroz. razmisljala sam da uzmem onaj pojas za trudnice, kazu da pomogne. ima li iko iskustva sa tim pojasom?Felidae wrote:ja takodjer imam problema sa ledjima, navecer ne mogu spavati od bolova, mada inace ne mogu spavati, da li iko ima jos taj problem? sinoc sam bila budna od 2 do od prilike 5, kad nisam poludila....valjda nisam jedina.Alhemicarkaa wrote:Mene su uscakla leđaNe mogu se pomjeriti, kako god se namjestim boli. Bila sam kod doktora, nema kontrakcija, nije u vrijeme ciklusa, i on kaže da to nema veze sa bebom, ali mene svejedno užasno strah
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#676 Re: Trudnjače i porodilje online
- jedna tamo
#677 Re: Trudnjače i porodilje online
joj mene samo strah uhvati kad vas čitam
zato begam...kad dođu još i ti problemi, ako dođu onda ću i ja valjda nekako
a mene leđa užasno bole i krsta kad imam menstruaciju, otkida od bolova
sretno da što lakše to sve progurate
a mene leđa užasno bole i krsta kad imam menstruaciju, otkida od bolova
- niko_niko_kao_ja
#678 Re: Trudnjače i porodilje online
ma sve su to slatke muke. ja kazem u sali da ce mi platiti za sve sto mi je radio cim se rodi.jedna tamo wrote:joj mene samo strah uhvati kad vas čitamzato begam...kad dođu još i ti problemi, ako dođu onda ću i ja valjda nekako
a mene leđa užasno bole i krsta kad imam menstruaciju, otkida od bolova![]()
- yellow cat
#679 Re: Trudnjače i porodilje online
i mene bole leđa ali samo onda kad se umorim ili kad sjedim nepravilno za laptopom. Čim se malo odmorim, bude bolje. Zato, nema forsiranja.
Mene nekad i žiga u predjelu stomaka, nisko, ali to traje jako kratko, pitala sam doktora, veli da je normalno..
Što se tiče kolica, ja ću još malo sačekati, vjerovatno ću ih kupovati na proljeće, jer mi po najvećoj zimi neće trebati. I baš su im cijene paprene.. pa jebote, neke koštaju ko i gof dvica.
Što se tiče kolica, ja ću još malo sačekati, vjerovatno ću ih kupovati na proljeće, jer mi po najvećoj zimi neće trebati. I baš su im cijene paprene.. pa jebote, neke koštaju ko i gof dvica.
- Felidae
#680 Re: Trudnjače i porodilje online
yellow cat wrote:i mene bole leđa ali samo onda kad se umorim ili kad sjedim nepravilno za laptopom. Čim se malo odmorim, bude bolje. Zato, nema forsiranja.Mene nekad i žiga u predjelu stomaka, nisko, ali to traje jako kratko, pitala sam doktora, veli da je normalno..
hahahah, moj muz je rekao kad smo prvi put usli u jednu radnju da gledamo kolica..."mozes fiata kupiti za ove pare"
moj bebac aBd stize na samom pocetku decembra, znaci citava zima je ispred nas, moracu ga izvesti koji put kad ne bude bas hladno, ne mogu dijete zatvoriti u kucu do aprila.
a koliko cujem zene se uglavnom zale na krsni dio ledja, znaci iznad guze dio, koji najvise trpi kako tiba raste....međutim mene boli gornji dio, izmedju "lopatica", to mi nekad bukvalno ne dozvoljava da spavam, a stvarno se trudim tokom cijelog dana da se drzim pravilno...ma sto ljudi sto cudi...
-
suza81
#681 Re: Trudnjače i porodilje online
niko_niko_kao_ja wrote:i mene ledja ubise, nekad ne mogu cak ni lezati, masaza malo pomogne, ali ne skroz. razmisljala sam da uzmem onaj pojas za trudnice, kazu da pomogne. ima li iko iskustva sa tim pojasom?Felidae wrote:ja takodjer imam problema sa ledjima, navecer ne mogu spavati od bolova, mada inace ne mogu spavati, da li iko ima jos taj problem? sinoc sam bila budna od 2 do od prilike 5, kad nisam poludila....valjda nisam jedina.Alhemicarkaa wrote:Mene su uscakla leđaNe mogu se pomjeriti, kako god se namjestim boli. Bila sam kod doktora, nema kontrakcija, nije u vrijeme ciklusa, i on kaže da to nema veze sa bebom, ali mene svejedno užasno strah
Ja sam nosila pojas za trudnice od 7. mjeseca zato sto mi se beba valjda rano pocela spustati, nisam imala uopce bolova u ledjima (nikada nisam ni pomislila da bi to moglo biti zahvaljujuci tom pojasu!!),bilo ga je ugodno nositi zato sto mi je zaista podupirao tibu, a i fino mi je grijao ledja.
A sto se tice kolica istina je da su cijene bas paprene ako su imalo kvalitetna. Ja sam zato uzela polovna Peg Perego kolica, po 4-5 puta manjoj cijeni, jako ocuvana, sva tkanina se mogla s njih skinuti i oprala sam je u masini a konstrukciju sam istusirala vrelom vodom
- niko_niko_kao_ja
#682 Re: Trudnjače i porodilje online
znaci pojas je je dobar, ako nista bar ce ugrijati ledja i bebu u ovim hladnim danima.suza81 wrote:
Ja sam nosila pojas za trudnice od 7. mjeseca zato sto mi se beba valjda rano pocela spustati, nisam imala uopce bolova u ledjima (nikada nisam ni pomislila da bi to moglo biti zahvaljujuci tom pojasu!!),bilo ga je ugodno nositi zato sto mi je zaista podupirao tibu, a i fino mi je grijao ledja.
A sto se tice kolica istina je da su cijene bas paprene ako su imalo kvalitetna. Ja sam zato uzela polovna Peg Perego kolica, po 4-5 puta manjoj cijeni, jako ocuvana, sva tkanina se mogla s njih skinuti i oprala sam je u masini a konstrukciju sam istusirala vrelom vodomkad sam sve sklopila dosla su ko nova
Osim toga imaju navlaku za zimu koja se moze po potrebi skinuti!
- minderpuza
#683 Re: Trudnjače i porodilje online
Ovakva kolica (ova na slici sa hello kity ) na zalost nisu ni malo pametan potez (koliko vidim na slici) jer novorodjence ne smije biti u sjedecem polozaju (ako se ne mogu spustiti u lezeci ili nesto slicno). Preslatko izgledaju do duse 
-
LaCici
#684 Re: Trudnjače i porodilje online
Kad su vam prestale mucnine i bolovi u grudima (ako uopste jesu)? Ja sam tek u 9 sedmici i grudi su me prestale boljeti prije 3 dana, a od tada nemam ni mucnine. Do tada nisam mogla ni pomisliti da legnem na stomak, a muka mi je bilo tek popodne i drzalo bi me i navece.
Nesto mi to rano da prestanu simptomi, jer sam procitala da se smanjuju tek nakon 14. sedmice. Panicar sam pravi. 
-
duboka_misao
#685 Re: Trudnjače i porodilje online
Cicka budi zahvalna ja povracala dok se nije rodio 
-
LaCici
#686 Re: Trudnjače i porodilje online
Joj to je grozno, ja sreca nisam nikad povratila ali imala sam jake mucnine u drugom dijelu dana. Ali sam se malo zabrinula sto su simptomi naglo prestali a mislim da je rano da uopste prestanu.
Zato i pitam kako je bilo ostalim trudnjacama, mozda je to i normalno, da se ne brinem bez veze.
- Alhemicarkaa
#687 Re: Trudnjače i porodilje online
Imaćeš momente kad ti je bolje, i momente kad ti je pravo loše. To što trenutno nemaš mucnine ne znaci da se nece vratiti. Bar je tako meni. Uživaj dok traje. Ja bih i nekako mucnine podnjela da mi nema ovog gađenja hrane. Prekosutra ulazim u 14 sed,icu pa se nadam da će biti bolje.
- beautyfool
#688 Re: Trudnjače i porodilje online
Ovaj tip kolica se moze naci sa 3 i sa 4 polozaja, neki modeli su do polulezeceg polozaja a neki modeli su do lezeceg polozaja. Dakle ima modela koji su prikladni za novorodjence.minderpuza wrote:Ovakva kolica (ova na slici sa hello kity ) na zalost nisu ni malo pametan potez (koliko vidim na slici) jer novorodjence ne smije biti u sjedecem polozaju (ako se ne mogu spustiti u lezeci ili nesto slicno). Preslatko izgledaju do duse
Svaka zimska navlaka se moze skinuti, tako da to ne predstavlja nikakav problem, sto se tice debljine spuzve, pa normalno kad kupujes kolica ako ces ih cesce koristiti gledas da bebi nije tvrdo a samo mala kisobran ljetna kolica nemaju spuzvu nikako, vec samo materijal i ona su obicno tezine oko 4kg ali su namjenjena za vece bebe.
- beautyfool
#689 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam povracala negdje do cetiri i po mjeseca.
Lacici nezahvalno je bilo sta da ti kazemo ovako, jer neke zene mucninu osjecaju samo povremeno a neke stalno, nekad nagli prestanak mucnina moze biti znak da nesto nije uredu a nekad moze biti sasvim normalno, tako da najbolje je da se konsultujes sa dr.
Lacici nezahvalno je bilo sta da ti kazemo ovako, jer neke zene mucninu osjecaju samo povremeno a neke stalno, nekad nagli prestanak mucnina moze biti znak da nesto nije uredu a nekad moze biti sasvim normalno, tako da najbolje je da se konsultujes sa dr.
-
ibrik
#690 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage trudnice,
interesuje me gdje u Sarajevu ima kupiti pojas za trudnice? Gledala sam u par apoteka i nema
interesuje me gdje u Sarajevu ima kupiti pojas za trudnice? Gledala sam u par apoteka i nema
- beautyfool
#691 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam to neki dan vidjela u DM-u a a bilo je prosle godine u onoj radnji sto lici na top shop u BBI na onom spratu gdje su torte i toibrik wrote:Drage trudnice,
-
LeeLooSA
#692 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima u DM, ja bas gledala u onom DMu u Alti - ima raznih boja. A ima sigurno i u Neretvi (u Kralja Tomislava).
-
ibrik
#693 Re: Trudnjače i porodilje online
U BBI nema...pogledat cu u DM-u...
-
ibrik
#694 Re: Trudnjače i porodilje online
samo provjera za ovo u DM-u...je li to pojas za trudnice ili steznik za porodilje? I ako slucajno znate cijenu? Meni treba pojas koji ce podupirati stomak...
- yellow cat
#695 Re: Trudnjače i porodilje online
bolovi u grudima baš oko 9-e sedmice, a mučnine oko 12-e. S tim da sam osmu i devetu sedmicu konstantno bila loše od jutra do mraka, a ostatak, baš kao ti, samo poslijepodne i navečer. Nemoj paničariti, moja prijateljica nije imala apsolutno nikakvih simptoma, niti joj se hrana gadila, a ja slatko 4 mjeseca nisam jela, a piletina mi i sad smrdi. To ti je sve individualno. Samo neka su prošle one grozne vrućine.LaCici wrote:Kad su vam prestale mucnine i bolovi u grudima (ako uopste jesu)? Ja sam tek u 9 sedmici i grudi su me prestale boljeti prije 3 dana, a od tada nemam ni mucnine. Do tada nisam mogla ni pomisliti da legnem na stomak, a muka mi je bilo tek popodne i drzalo bi me i navece.Nesto mi to rano da prestanu simptomi, jer sam procitala da se smanjuju tek nakon 14. sedmice. Panicar sam pravi.
I da, izostanak trudničkih simptoma NIJE znak da sa trudnoćom nešto nije u redu. To samo znači da si zaista sretnica u blaženom stanju.
-
LaCici
#696 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala vam
Jedva cekam da prodju ta prva 3 kriticna mjeseca da se mogu opustiti, stalno sam u nekom grcu, i najmanja sitnica me navodi na negativne misli.
Ali izgleda da sve to zavisi od organizma do organizma. Kafu nisam do danas mogla ni smisliti, a jutros da je nisam popila crkla bih. Hormoni su cudo.
-
*zena21
#697 Re: Trudnjače i porodilje online
LaCici wrote:Hvala vamJedva cekam da prodju ta prva 3 kriticna mjeseca da se mogu opustiti, stalno sam u nekom grcu, i najmanja sitnica me navodi na negativne misli.
Ali izgleda da sve to zavisi od organizma do organizma. Kafu nisam do danas mogla ni smisliti, a jutros da je nisam popila crkla bih. Hormoni su cudo.
draga, opusti se i uzivaj
svaka trudnoca je razlicita.. sve zavisi od osobe do osobe... neke zene imaju mucninu tokom cijele trudnoce.. neke je nemaju uopce... sve je to individualno... nemoj biti u grcu... uzivaj u svakoj minuti i nemoj pretjerano brinuti... ovo je btw poruka svim trudnicama
- yellow cat
#698 Re: Trudnjače i porodilje online
joj, ko da sebe gledam prva 3 mjesecaLaCici wrote:Hvala vamJedva cekam da prodju ta prva 3 kriticna mjeseca da se mogu opustiti, stalno sam u nekom grcu, i najmanja sitnica me navodi na negativne misli.
-
baby24
#699 Re: Trudnjače i porodilje online
ono sto sam ja vidjela u DM-u je pojas za trudnice, ali nije bas onaj koji jako podupire stomak, sto lici na siroke trake, nego ovaj ide ono bas preko cijelog stomaka, od nekog elasticnog materijala... ja sam njime prekrivala otkopcani slicibrik wrote:samo provjera za ovo u DM-u...je li to pojas za trudnice ili steznik za porodilje? I ako slucajno znate cijenu? Meni treba pojas koji ce podupirati stomak...
- Alhemicarkaa
#700 Re: Trudnjače i porodilje online
Jao ja ovo nikome nisam smjela reči da radim (da, još uvijek to radimyellow cat wrote: joj, ko da sebe gledam prva 3 mjesecaJa sam non stop bila na wc-u i provjeravala je li sve ok. Violeta me treba proglasiti počasnim korisnikom.
Ali to sve spada u trudnički staž. I sad kad bih ponovo, zaista bih se opustila, kao što su mi i govorili. Ali taj strah ti jednostavno moraš proći i gotovo, jer dešava se prvi put, nepoznato je i naravno da te/nas je strah.
Nego, ja čitam po raznoraznim forumima oko ovih kolica, stid me reči, ali ja bih prije Šredingerovu jednačinu riješila nego to pohvatala, ništa ja to ne kontam, izgubljena sam u svim tim pojmovima, te nekakva kišobran (ja mislila imaju zakačen kišobran