Jes' samo što treba istaći da oni faktički i nemaju gostovanja,jer su sigurno u svakom gradu u Srbiji većina.Distortion wrote:Mislim da samo_ti ima apsolutno uporiste kad kaze (objektivno naravno) da su Delije broj 1 u Evropi. Ja bih prije rekao da su medju top 5 grupa u Evropi ali ovaj epitet br. 1 nije pogresan kada se sagleda sve sto jedna navijacka skupina treba da radi. Ako uzmemo u obzir ligu i protivnike i više nego dobro...
Treba bit objektivan i reci, ma koliko ih ne gotovim, da su prejaki.
e moji "navijači"
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#676 Re: e moji "navijači"
- BHF_Manijak
#677 Re: e moji "navijači"
Hvala ti buraz sto me postedi pisanja, isto razmisljam! (a i na Jugu sam i navijam, samo sto meni Zeljo nije rpolazna furka, kako ti napisa kao danasnjim balavcima od 18-21, ja cu ga isto voljeti i sa 20 i sa 50!JThomas wrote:smeta mi način kako se on kod nas prenio. smeta mi klinac od 17 godina koji ide u granap u duksu navijačke grupe, a ne zna pet igrača. smeta mi činjenica da je sad 12.000 na derbiju na koševu dobra posjeta, a prije 12 godina je 32.000 bila dobra posjeta. ima i dobrih strana, lijepo izgledaju rekviziti, imam ih i ja i nosim ih na utakmice. al' ne mogu se oteti dojmu da je to u nas foliranje i furanje. kad se na stadion išlo u dresu i sa tri šala - jače se i iskrenije navijalo i bilo je tri puta više ljudi uz tu negdje kvalitet fudbala. iako meni ne pada na pamet da ih stavim. jebo tri šala, nisu bitna tri šala, bitno je da se tad primarno išlo iz strasti, a danas sve više iz furke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#678 Re: e moji "navijači"
JThomas wrote:smeta mi način kako se on kod nas prenio. smeta mi klinac od 17 godina koji ide u granap u duksu navijačke grupe, a ne zna pet igrača. smeta mi činjenica da je sad 12.000 na derbiju na koševu dobra posjeta, a prije 12 godina je 32.000 bila dobra posjeta. ima i dobrih strana, lijepo izgledaju rekviziti, imam ih i ja i nosim ih na utakmice. al' ne mogu se oteti dojmu da je to u nas foliranje i furanje. kad se na stadion išlo u dresu i sa tri šala - jače se i iskrenije navijalo i bilo je tri puta više ljudi uz tu negdje kvalitet fudbala. iako meni ne pada na pamet da ih stavim. jebo tri šala, nisu bitna tri šala, bitno je da se tad primarno išlo iz strasti, a danas sve više iz furke.
To je vec do naseg usranog mentaliteta.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#679 Re: e moji "navijači"
Al' ne mogu da vjerujem da pojedinci porede navijace Borusije sa nama na ex yu prostorima
Ide prica,ja je osjecam i zivim,ljubav prema klubu bez obzira na sve..ali budimo objektivni ,sta mislite kakva bi podrska bila velikog broja ovih fensi evropskih klubova da su igre njihovih ekipa na nivou nasih ekipa.
Pa u tolikom broju utakmica nase lige scene na terenu samo u momentima,i to u rijetkim momentima,djeluju na nesto sto bi se i moglo fudbalom nazvati
Sta je sa stadionima?? Shvatate li vi na sta lice nasi stadoni?? Dal ste svjesni da 95% wc-eva ne funkcionise po nasim stadonima? Dal' ste svjesni da ni jedna navijacka tribina nije natkrivena. Kakav je standard kod nas i po Evropi?? Pa tamo prosjecan student(student) ima vecu plateznu moc od nasih uposlenih navijaca,i to na dobrim radnim mjestima.
itd. itd bla bla bla....
Povezano sa svim tim,desava se da kod nas ima vise ljudi ,narocito ove mladje populacije,koji na upit za koga navijas k'o iz topa odgovaraju Barsa,Milan,City,United,Real.......itd.
Ovaj jedan nabraja i poredi regiju koja navija za Borusiju ili bilo koju drugu vecu ekipu sa nasom sarajevskom regijom (visoko,ilijas,breza itd.)
pa sta vam je....cijela BiH je k'o Hamburg CIJELA!!!!!!!!!
Ide prica,ja je osjecam i zivim,ljubav prema klubu bez obzira na sve..ali budimo objektivni ,sta mislite kakva bi podrska bila velikog broja ovih fensi evropskih klubova da su igre njihovih ekipa na nivou nasih ekipa.
Pa u tolikom broju utakmica nase lige scene na terenu samo u momentima,i to u rijetkim momentima,djeluju na nesto sto bi se i moglo fudbalom nazvati
Sta je sa stadionima?? Shvatate li vi na sta lice nasi stadoni?? Dal ste svjesni da 95% wc-eva ne funkcionise po nasim stadonima? Dal' ste svjesni da ni jedna navijacka tribina nije natkrivena. Kakav je standard kod nas i po Evropi?? Pa tamo prosjecan student(student) ima vecu plateznu moc od nasih uposlenih navijaca,i to na dobrim radnim mjestima.
itd. itd bla bla bla....
Povezano sa svim tim,desava se da kod nas ima vise ljudi ,narocito ove mladje populacije,koji na upit za koga navijas k'o iz topa odgovaraju Barsa,Milan,City,United,Real.......itd.
Ovaj jedan nabraja i poredi regiju koja navija za Borusiju ili bilo koju drugu vecu ekipu sa nasom sarajevskom regijom (visoko,ilijas,breza itd.)
- Obuca9
#680 Re: e moji "navijači"
Naš'o si gdje ćeš pitati. Mi se ovdje slomismo prateći Zvezdu, pogotovo imamo te insajderske inforamcije i samo cekamo da nas ti pitaš da ti odgovorimo. Imaš Beograd caffe, pa se tamo raspituj, oko kurve ciganske.Creasy wrote:Jbg, kad vec nikad ne otkljucase temu o Zvezdi, moram ovde da priupitam...
Zna li iko da li Adzic odlazi ili ostaje? Trebao je danas u podne da se obrati novinarima, ali nista. Navodno su nakon derbija 50-ak Delija upali kod Lukica i trazili smjenu Adzica...
Takodje cujem da je Robi otjerao Vilotu i to pozdravljam. Onaj decko je samo unosio nemir u ekipu, a nakon sto se potukao sa Borhom, zavrsio je sa Zvezdom za sva vremena.
Vidim da se nesto burno desava u klubu, igracima je zabranjeno da daju izjave za medije... U decembru vanredni izbori... Napokon promjene!
- JThomas
#681 Re: e moji "navijači"
kažu da je vilota pitao evandra: šta je maestro, promašio si penal?
znači plakao sam

znači plakao sam
-
bensigal
#682 Re: e moji "navijači"
Ove jeseni je Marakanu (uključujući i utakmice protiv Ventspilsa i Rena) prosečno po meču posećivalo 26 000 gledalaca.
Impozantna cifra za naše prilike.
Impozantna cifra za naše prilike.
- Chisum
#683 Re: e moji "navijači"
hz__semir wrote:Naš'o si gdje ćeš pitati. Mi se ovdje slomismo prateći Zvezdu, pogotovo imamo te insajderske inforamcije i samo cekamo da nas ti pitaš da ti odgovorimo. Imaš Beograd caffe, pa se tamo raspituj, oko kurve ciganske.Creasy wrote:Jbg, kad vec nikad ne otkljucase temu o Zvezdi, moram ovde da priupitam...
Zna li iko da li Adzic odlazi ili ostaje? Trebao je danas u podne da se obrati novinarima, ali nista. Navodno su nakon derbija 50-ak Delija upali kod Lukica i trazili smjenu Adzica...
Takodje cujem da je Robi otjerao Vilotu i to pozdravljam. Onaj decko je samo unosio nemir u ekipu, a nakon sto se potukao sa Borhom, zavrsio je sa Zvezdom za sva vremena.
Vidim da se nesto burno desava u klubu, igracima je zabranjeno da daju izjave za medije... U decembru vanredni izbori... Napokon promjene!
Upravo.... boli koga kurac! Teme o ovoj bagri su zatvorene. Ne znam odakle izviru ovi (i to uvijek isti, njih nekoliko), koji ga razvlace ispod deke cim vide sliku cigana?!
Tema je svakako ni tamo ni ovamo, ali eto, postave se slike, kao i za druge grupe i vozdra.... sta koga boli kurac sta je ko kome rekao na jugu marakane i sta radi Cegi... Ima srpska tribina pa se tamo o tome moze dok se boje ne rastope.
Last edited by Chisum on 30/11/2011 00:59, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#684 Re: e moji "navijači"
Što bi išao na Beograd caffe...čovjek je iz Sarajeva kolio sam upratio
Idete li vi na španske, engleske, talijanske, njemačke sajtove da se raspitujete o svojim omiljenim klubovima ili pitate i diskutujete ovdje?
Eto sad će se određivati šta se i ko smije pitati nešto ovdje?

Idete li vi na španske, engleske, talijanske, njemačke sajtove da se raspitujete o svojim omiljenim klubovima ili pitate i diskutujete ovdje?
Eto sad će se određivati šta se i ko smije pitati nešto ovdje?
-
smijesni_ste
#685 Re: e moji "navijači"
Ja ga nisam tako "doživio"...ali sve i da jeste...smije valjda čovjek postaviti regularno pitanje kad je već počela priča o "Delijama" i kad su se i moderatori čak uključili u diskusiju o istim??leet wrote:Creasy je obicni provokator ( da ne kazem sta ruznije/gore ) pa zato i dobiva takve odgovore.
I zaboli i mene za delije i grobare...i ne volim ih nimalo i ima mnogo morona medju njima bez sumnje....et da se distanciram odmah....
Samo kažem da je ovo ebeni forum i da ljudi valjda imaju pravo da pišu, pitaju i šta već sve dok je to korektno ili barem dok u krajnjem slučaju moderatori ne odluče drugačije??
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#686 Re: e moji "navijači"
Sve je to ok, ali pojedinci kao on ne zasluzuju da im se odgovori. 
- Creasy
#687 Re: e moji "navijači"
leet wrote:Sve je to ok, ali pojedinci kao on ne zasluzuju da im se odgovori.
Sreca pa se vi tu ne pitate mnogo. Dok god se ne otvori tema o FK Crvena zvezda, ja cu se ovde interesovati o svom klubu, a za tvoju informaciju, odgovore sam dobio na PP.
EDIT: Tema o Zvezdi je zakljucana i nema potrebe da se sad prozivate!
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#688 Re: e moji "navijači"
smijesni_ste wrote:Što bi išao na Beograd caffe...čovjek je iz Sarajeva kolio sam upratio![]()
![]()
![]()
![]()
Eto sad će se određivati šta se i ko smije pitati nešto ovdje?![]()
![]()
- Bosanski_kralj
#689 Re: e moji "navijači"
Nije ovo tema o CZ niti bilo kojem drugom klubu, tako da za takva pitanja nije mjesto da ih se ovdje postavlja.Creasy wrote:leet wrote:Sve je to ok, ali pojedinci kao on ne zasluzuju da im se odgovori.
Sreca pa se vi tu ne pitate mnogo. Dok god se ne otvori tema o FK Crvena zvezda, ja cu se ovde interesovati o svom klubu, a za tvoju informaciju, odgovore sam dobio na PP.
Našao na sarajevsokm/bosanskom forumu raspitivati se o crvenoj zvijezdi.
- junkers
#690 Re: e moji "navijači"
Creasy wrote:leet wrote:Sve je to ok, ali pojedinci kao on ne zasluzuju da im se odgovori.
-
bob sap
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#692 Re: e moji "navijači"
Ma Talijani su sminkeraj zesci. To je njima u genima,i onda se to samo prelije i u segmentu navijanja,tribine i sl.
Ali na stranu taj vizuelni dojam,na stranu sto ih ima i brojcano..ali muka me sahfata kada ,i to dosta cesto,cujem rupe u navijanju i po 3-5-8 minuta...
. To mi je bas bezveze kod njih.
Eto zadnji milanski derbi,narocito pred kraj tekme...ma vise su sutili i jedni i drugi nego navijali. A utakmica pocela spektakl,koreografije preko cijele tribine,to segmenti koreografije uklopljeni k'o u pricama...atrmosfera ludilo,svi na nogama..i onda polako sve to utanji do situacije kada usute i jedni i drugi,i jave se samo kada je kakva sansa ili go.
NeJma to na Blakanu,deri grlo pa i ako gubis dva razlike,il' nemoj ni dolaziti u kop.
Ali na stranu taj vizuelni dojam,na stranu sto ih ima i brojcano..ali muka me sahfata kada ,i to dosta cesto,cujem rupe u navijanju i po 3-5-8 minuta...
Eto zadnji milanski derbi,narocito pred kraj tekme...ma vise su sutili i jedni i drugi nego navijali. A utakmica pocela spektakl,koreografije preko cijele tribine,to segmenti koreografije uklopljeni k'o u pricama...atrmosfera ludilo,svi na nogama..i onda polako sve to utanji do situacije kada usute i jedni i drugi,i jave se samo kada je kakva sansa ili go.
NeJma to na Blakanu,deri grlo pa i ako gubis dva razlike,il' nemoj ni dolaziti u kop.
Last edited by -LIBERO- on 30/11/2011 23:56, edited 1 time in total.
- karanana
#693 Re: e moji "navijači"
oni paokovi su dobri.
dosta ih i doslo u london, a sve se nema.
dosta ih i doslo u london, a sve se nema.
- vinnie_jones
#694 Re: e moji "navijači"
ima njih pun qrac u Londonu i na Ostrvu
-
hljebarnik
#695 Re: e moji "navijači"
Legia vs Psv

- astala_vistala
#696 Re: e moji "navijači"
-LIBERO- wrote:Al' ne mogu da vjerujem da pojedinci porede navijace Borusije sa nama na ex yu prostorima![]()
Pa u tolikom broju utakmica nase lige scene na terenu samo u momentima,i to u rijetkim momentima,djeluju na nesto sto bi se i moglo fudbalom nazvati![]()
itd. itd bla bla bla....![]()
Ovaj jedan nabraja i poredi regiju koja navija za Borusiju ili bilo koju drugu vecu ekipu sa nasom sarajevskom regijom (visoko,ilijas,breza itd.)![]()
pa sta vam je....cijela BiH je k'o Hamburg CIJELA!!!!!!!!!
Ovo kad cujem prosto se najezim,sve mi se prevrne u stomaku,hajde razmijem ja da simpatises neku stranu ekipu ali navijati srcem za neki real,barcu i slicne kojima u zivotu nikad nece otic na jednu obicnu utakmicu nikad mi nece biti jasno,a nasi stadioni zjape prazni.
A sto se tice price oko Alkatraza,fino si ti to objasnio bureku samo bih ja to malo detaljnije.
Neko je rekao da je to bila slicna borba za vlast kao HZ protiv agenata sa sjevera sto bi reko EPIC FAIL.
Tu su dvije interesne grupe od po u najmanju ruku 20 tak ljudi kojima je partizan kao klub na zadnjem mjestu,glavni cilj je dominacija za dilanje droge i svega kriminalnog za sta se koristi navijacka tribina,frka je pocela kada je vecina zabranjih odsluzila kazne u zatvoru naravno zbog narkotika,i ohrabreni time sto je alkatraz u najmanju ruku u rasulu jer pola te grupe vise nema ili su u zatvoru ili kriju to jest sve je pocelo od ubista Brisa Tatona,pa sada se bore za prevlast i vodstvo juzne tribine,ali problem je sto alkatrazi bukvalno drze veliki dio kluba kako finansiski tako i igracki,menadzeri su najmanje 3 ili 4 igraca,imaju cak i svoju alkatraz skolu fudbala gdje talenti vec imaju ugovore sa Partizanom,posljedica citavog belaja jeste npr Raspala se jedna jaka grupa "anti romi" isto tako jedna jaka grupa iz subotice se ugasila to jest presla da navija za lokalni klub postali ljudi lokalpatriote
- samo_ti
#697 Re: e moji "navijači"
Paokara grmila Londonom
, dobri Grci nocas, valjda taj osjecaj dokazivanja Englezima cini svoje
( mada paokare uglavnom imaju dobra izdanja, da ne bude da su samo nocas dobri ) 
- banovan
#698 Re: e moji "navijači"
A sto se tice price oko Alkatraza,fino si ti to objasnio bureku samo bih ja to malo detaljnije.
Neko je rekao da je to bila slicna borba za vlast kao HZ protiv agenata sa sjevera sto bi reko EPIC FAIL.
Tu su dvije interesne grupe od po u najmanju ruku 20 tak ljudi kojima je partizan kao klub na zadnjem mjestu,glavni cilj je dominacija za dilanje droge i svega kriminalnog za sta se koristi navijacka tribina,frka je pocela kada je vecina zabranjih odsluzila kazne u zatvoru naravno zbog narkotika,i ohrabreni time sto je alkatraz u najmanju ruku u rasulu jer pola te grupe vise nema ili su u zatvoru ili kriju to jest sve je pocelo od ubista Brisa Tatona,pa sada se bore za prevlast i vodstvo juzne tribine,ali problem je sto alkatrazi bukvalno drze veliki dio kluba kako finansiski tako i igracki,menadzeri su najmanje 3 ili 4 igraca,imaju cak i svoju alkatraz skolu fudbala gdje talenti vec imaju ugovore sa Partizanom,posljedica citavog belaja jeste npr Raspala se jedna jaka grupa "anti romi" isto tako jedna jaka grupa iz subotice se ugasila to jest presla da navija za lokalni klub postali ljudi lokalpatriote
jug je sada prazan cini ga mozda 100 njak clanova alkatraza,i juznog fronta koji zvanicno govori da su neutralni u svemu,iako je na slikama i jug i istok pun na marakani to su sve ti kako ih mi zovemo derbi navijaci koju su dosli na tu tekmu a vec narednu na JNA bice opet sve prazno.Sustina citave price jeste da je ogromna lova u pitanju zato ni jedni ni drugi ne odstaju,u svemu ovome istinski grobari gube.[/quote]
Samo da kazem jos da su Alkatrazi sredili sa upravom da se na jug moze uci samo sa nekim propusnicama,koje su naravno dobili smo oni i JF,pa je zbog toga ona cifra ljudi na jugu.
Samo da kazem jos da su Alkatrazi sredili sa upravom da se na jug moze uci samo sa nekim propusnicama,koje su naravno dobili smo oni i JF,pa je zbog toga ona cifra ljudi na jugu.
-
bob sap
#699 Re: e moji "navijači"
nisu ni ovi losi,dobar fight
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_15.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_26.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_38.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_51.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=9watZH_P ... r_embedded
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_15.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_26.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_38.jpg
http://www.ultraszilina.sk/wp-content/g ... ina_51.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=9watZH_P ... r_embedded
- karanana
#700 Re: e moji "navijači"
manijaci, moze jedna sugestija?
kad ono pjevate zebi, milim da bi bolje islo ako bi pjevali aaaaaaaaa zjako zeba, nego oooooo zajko zeba. u pitanju je samoglasnik sa kojim se prezime zavrsava koji mora biti isti sa onim koji izgovarate na pocetku. zato ooooo edin dzeko ide dobro jer mu se prezime zavrsava na o.
hvala i lijep pozdrav.
kad ono pjevate zebi, milim da bi bolje islo ako bi pjevali aaaaaaaaa zjako zeba, nego oooooo zajko zeba. u pitanju je samoglasnik sa kojim se prezime zavrsava koji mora biti isti sa onim koji izgovarate na pocetku. zato ooooo edin dzeko ide dobro jer mu se prezime zavrsava na o.
hvala i lijep pozdrav.