Sta su KPJ i komunisti uradili da bi zastitili Jugoslaviju i sprijecili rat??Komrad wrote:
Kako su se komunisti ponijeli u devedesetim? Kako koji...
I Tito je lezao u zatvoru jel ti i njega zao?
Jeste mi zao Tita ako je bez razloga lezao!
Sta su KPJ i komunisti uradili da bi zastitili Jugoslaviju i sprijecili rat??Komrad wrote:
Kako su se komunisti ponijeli u devedesetim? Kako koji...
I Tito je lezao u zatvoru jel ti i njega zao?

Bezuspijesno pokusavas da operes ljagu, blato, i krv sa komunistickog odijela.quasar wrote:
Konstantno ovdje izvrces cinjenice.
Bili su to ljudi koji se nisu slagali sa idejom komunizma, socijalizma, jednakosti, bratstva i jedinstva, ali su se pravili da se slazu. Kad im se pruzila prilika, zapoceli su svoju rabotu. To nisu bili komnusti. Ja sam komunista, moj otac je komunista, Tito je komunista, Valter Perić je komunista....
Prvo KPJ nije uradila nista jer nije postojala od 1952NightSkyWalker wrote: Sta su KPJ i komunisti uradili da bi zastitili Jugoslaviju i sprijecili rat??
Jeste mi zao Tita ako je bez razloga lezao!
Zar su morali da budu vecina da bi oborili sistem? Ne mislis valjda da su samo prikrivene ustase i cetnici kumovali padu sistema?NightSkyWalker wrote:Bezuspijesno pokusavas da operes ljagu, blato, i krv sa komunistickog odijela.quasar wrote:
Bili su to ljudi koji se nisu slagali sa idejom komunizma, socijalizma, jednakosti, bratstva i jedinstva, ali su se pravili da se slazu. Kad im se pruzila prilika, zapoceli su svoju rabotu. To nisu bili komnusti. Ja sam komunista, moj otac je komunista, Tito je komunista, Valter Perić je komunista....
Po tvojoj logici, vecina komunista su bili cetnici i ustase, cim su uspjeli da obore cijeli sitem. Ako je tako, dobro je sto su nestali sa lica zemlje.
-------------------------------------PipiDugaDevetka wrote:Kako objašnjavaš prazninu u biografiji Alije I. Kako je on kao Mladi musliman mogao biti višegodišnji direktor gradilišta hidrocentrale u Cg. ?NightSkyWalker wrote: Alija se devedesetih pokazao kao ljudina tako sto je stao u odbranu drzave, zajednistva, slobode, pravde, i svih gradjana i naroda bez obzira na njihovu vjeru i naciju.
Nije bilo šanse za takvo nešto bez protivusluge. Zakačilo me da živim i pamtim početak šezdetih, pa znam sigurno da je tako bilo.
Kako objašnjavaš Alijino priznanje RS, a kasnije i potpisivanje Dejtona?
Kako objašnjavaš Alijino prijateljstvo sa književnikom, članom ANUS-a, Ćosić Dobricom (Dobrica=(tal.) Benitto)?
Pa meni ja drago sto za njim nisu zalili cetnici, ustase, i ostali rusitelji BiH. To samo govori o njemu kao covjeku!Control panel wrote:ovjde zali samo jedan dio jednog naroda.NightSkyWalker wrote:
Slazem se.![]()
za titom su zalili svi
Mozda bi ovo boldirano pitanje trebao da postavis Ejupu Ganicu, Muhamedu Cengicu, Sulejmanu Tihicu i mnogim drugim bivsim komunistima koji su bili u SDA 1990NightSkyWalker wrote:Stavljati Aliju u istu ravan sa Karadzicem, Seseljom, i Tudjmanom u bilo kojem smislu je odvratno i znak neukosti. Bez obzira sto su Tito i Staljin dijelili istu ideologiju, bilo bi zaista bezobrazno njih dvojicu staviti u istu ravan.Komrad wrote:
Ja ti kazem da su komunisti imali pravo sto su zatvarali i Karadzica i Seselja, i Aliju i Tudzmana i mnoge druge jer vrijeme i jeste pokazalo lafcino da su to neprijatelji Jugoslavije i neprijatelji zajednistva Jugoslovenskih naroda
Interesantno je kako pises o titinim pionirima iz 60ih i 70ih godina rokali po Sarajevu a zaboravljas da su i oni sto su branili Sarajevo takodjer bili pioniri za ono sto se desilio BiH ne mozes kriviti Tita
Alija se devedesetih pokazao kao ljudina tako sto je stao u odbranu drzave, zajednistva, slobode, pravde, i svih gradjana i naroda bez obzira na njihovu vjeru i naciju. A kako su se devedesetih ponijeli komunisti??
Neprijatelji Jugoslavije su bili upravo komunisti koji su svojim totalitarizmom i zlocinima bacili tu drzavu na koljena i tako je prepustili na milost i nemilost cetnicima i ustasama. A Alija je samo bio zrtva sistema a ne rusitelj bilo cega, zrtva koja je kasnije pokazala ko je istinski borac za slobodu a ko fasisti i agresori.
Nasi pioniti su stali u odbranu nase drzave, dok su njihovi pioniri rokali po nasoj drzavi i gradovima. Kako to? Zar ti pioniri, cijele generacije, nisu odgojeni u bratstvu i jedinstvu? Sta bi preko noci?
Ti tvrdis da Titov sistem nije odgovoran za ono sto se desilo Jugoslaviji i pocetkom devedesetih, mada je jasno kao dan cija armija je rokala po nasoj nejaci, i koji sistem je izrodio najvece zlocince sa kraja proslog vijeka. A sa druge strane krivis Aliju koji se bio na svome i u svome braneci svoju zemlju i sve narode u njoj. Mozda za tebe, ali za mene braniti svoju zemlju i pravo na zivot i opstojnost nije zlocin!
A sta sa titicima koji su branili BiH?NightSkyWalker wrote:Pa meni ja drago sto za njim nisu zalili cetnici, ustase, i ostali rusitelji BiH. To samo govori o njemu kao covjeku!Control panel wrote:ovjde zali samo jedan dio jednog naroda.NightSkyWalker wrote:
Slazem se.![]()
za titom su zalili svi
A kako i koliko su iskreno zalili za Titom se pokazalo 92 kada su isti ti Titici upregnuli tenkove i krenuli u rusenje Jugoslavije i Bosne, sve u duhu bratstva i jedinstva.
Jesu zlocesti ti komunisti bili ...Mali Aga wrote:
--------------------------------------------------------NightSkyWalker wrote:Pa meni ja drago sto za njim nisu zalili cetnici, ustase, i ostali rusitelji BiH. To samo govori o njemu kao covjeku!Control panel wrote:ovjde zali samo jedan dio jednog naroda.NightSkyWalker wrote:
Slazem se.![]()
za titom su zalili svi
A kako i koliko su iskreno zalili za Titom se pokazalo 92 kada su isti ti Titici upregnuli tenkove i krenuli u rusenje Jugoslavije i Bosne, sve u duhu bratstva i jedinstva.
Ja kolko znam Alija nikada nije protjerivao i ubijao nebosnjake. Imas li ti drugu informaciju?Komrad wrote:Jest vala svih gradjana muslimanske vjeroispovijesti na potezu od Konjica do TuzleNightSkyWalker wrote:
Zaista je fascinantan historijski podatak da su komunisticki generali JNA zasuli BiH i Sarajevo granatama a da je narodni neprijatelj i fundamentalista stao u odbranu drzave i svij gradjana. POkazalo se ko je ko.
ahaahaNightSkyWalker wrote:
Ja kolko znam Alija nikada nije protjerivao i ubijao nebosnjake. Imas li ti drugu informaciju?
Naprotiv, Alija je stitio nebosnjake i njihove svetinje gdje go je bila Armija BiH.
Jedna od njegovih najvecih zaostavstina je ne cinjenej zlocina. I u najtezim trenucima, kada je protiv bosnjaka sve radjeno, Alija nije uzvracao istom mjerom niti se bilo kome svetio. Srbi i hrvati u Tuzli, Sarajevu, Zenici i ostalim mjestima pod kontrolom Armije BiH su zivjeli bez straha od progona ili strijeljanja, i zivjeli su rame uz rame sa svojim komsijama bosnjnacima. Ova cinjenica je tvrda kao beton!
Nisu mogli nista uraditi jer su bili zauzeti rasporedjivanjem tenkova oko Saraj'va.Komrad wrote: Komunisti nisu bili u mogucnosti uraditi skoro nista jer su 1990 izgubili izbore
al opet ne razumijem tvoje suze za Karadzicem, Seseljom, Krajisnikom itd...
Komrad wrote:A sta sa titicima koji su branili BiH?
Kakvi god da su bili, dobro je sto ih vise nema. Jer su nam donije rat i stradanja svojim prikrivanjem i laznim bratstvom i jedinstvom.Komrad wrote:Zar su morali da budu vecina da bi oborili sistem? Ne mislis valjda da su samo prikrivene ustase i cetnici kumovali padu sistema?NightSkyWalker wrote:Bezuspijesno pokusavas da operes ljagu, blato, i krv sa komunistickog odijela.quasar wrote:
Po tvojoj logici, vecina komunista su bili cetnici i ustase, cim su uspjeli da obore cijeli sitem. Ako je tako, dobro je sto su nestali sa lica zemlje.
Pa kazes da zalis jer su po tebi nepravedno osudjivani a ja ti kazem da su ih trebali likvidirati mozda bi i izbjegli ovo sto nam se desilo u proslom ratuNightSkyWalker wrote:Nisu mogli nista uraditi jer su bili zauzeti rasporedjivanjem tenkova oko Saraj'va.Komrad wrote: Komunisti nisu bili u mogucnosti uraditi skoro nista jer su 1990 izgubili izbore
al opet ne razumijem tvoje suze za Karadzicem, Seseljom, Krajisnikom itd...![]()
Ako je tvoj zakljucak danja zalim za karadzicem, seseljom, krajisnikom, onda ti mogu reci samo jednu![]()
Njima skidam kapu, kao i svima ostalima koji su branili BiH.Komrad wrote:
A sta sa titicima koji su branili BiH?