tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
MUNAFIK

#676 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by MUNAFIK »

madner wrote:
MUNAFIK wrote:
madner wrote:Naravno da Iran podrzava svrgavanje Mubaraka, haos u najvecoj i najzajebanijoj Arapskoj drzavi bi znacio da nema nista od napada na njih dok se to ne sredi, ako se moze sredit.
Naravno, a uz to i podrzavaju pravo na slobodu egipcanima koju im je DIKTATOR uz podrsk USA i Izraela oduzeo, kao sto je i SAH isto radio do 1979 kada su Iranci uradili ovo sto danas rade Egipcani...
Ko o cemu, Iran o slobodi :roll:
Svaka cast Iranu na mnogo cemu, ali govorit o Islamskoj Republici kao uzoru slobode je deplasirano.
Parcepcija slobode nije svuda ista, danas nazalost sloboda se propagira na potpuno pogresan nacin, samo lojalni KONZUMENTI svega sto korporacije serviraj se proglasavaju slobodnim, a svako ko odbija da bude kontrolisan se momentalno SATANIZUJE (stavlja u osovinu ZLA) i prikazuje protivnikom i prijetnjom SLOBODI...

Istina je da je USA izlizala i Unistila POJAM sloboda, jer su ime toga (za interese pojedinaca i kompanija) pobili i porobili mnogo mnogo obicnog naroda sirom svijeta, pa valjda je svima jasno (pa i tebi) koliko SLOBODA o kojoj USA prica a VOJSKA isporucuje je samo prica za malu djecu, ili ti nije jasno?

Zasto bi npr... ja uzimao za ozbiljno USA pricu o slobodi, kada je njihova dvolicnost jasna i dokazana 1000 puta... Kao sto ti kazes ko o cemu iran o slobodi, isto tako se moze reci ko o cemu USA o slobodi, jer je to relativan pojam koji je uveliko degradiran brojnim zlocinima SLOBODNIH...
jefferson

#677 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

:lol: :lol: kako ono rekose...nevjerovatno je kako covjek moze zmiriti vlastitim ocima :-) :roll:
a bas su juce iracani pisali bushu pismo zahvalnosti za rada mjesta i nevjerovatnu ekonomsku situaciju u zemlji nakon invazije :-)
Pa sta su trebali nakon svega? Da kaze: e sad cemo mi pocet umirati od gladi da bi vam pokazali koliko ste pogrjesili!
jefferson

#678 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

Svaka cast Iranu na mnogo cemu, ali govorit o Islamskoj Republici kao uzoru slobode je deplasirano.
Parcepcija slobode nije svuda ista, danas nazalost sloboda se propagira na potpuno pogresan nacin, samo lojalni KONZUMENTI svega sto korporacije serviraj se proglasavaju slobodnim, a svako ko odbija da bude kontrolisan se momentalno SATANIZUJE (stavlja u osovinu ZLA) i prikazuje protivnikom i prijetnjom SLOBODI...

Istina je da je USA izlizala i Unistila POJAM sloboda, jer su ime toga (za interese pojedinaca i kompanija) pobili i porobili mnogo mnogo obicnog naroda sirom svijeta, pa valjda je svima jasno (pa i tebi) koliko SLOBODA o kojoj USA prica a VOJSKA isporucuje je samo prica za malu djecu, ili ti nije jasno?

Zasto bi npr... ja uzimao za ozbiljno USA pricu o slobodi, kada je njihova dvolicnost jasna i dokazana 1000 puta... Kao sto ti kazes ko o cemu iran o slobodi, isto tako se moze reci ko o cemu USA o slobodi, jer je to relativan pojam koji je uveliko degradiran brojnim zlocinima SLOBODNIH...
E ovo je vec Gornja Maoca na djelu bez uvijanja :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#679 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by -LIBERO- »

@MUNAFIK,bas me onako interesuje,kada vec toliko velicas iz godine u godinu i iz teme u temu taj veliki potencijal islamske demokratije u sistemima u kojima ulema glavnu rijec vodi ,sto ne odes dole i zivis u takvom sistemu.

Cisto onako da sebi ostvaris tu toliku zelju. A i da,naravno,punim plucima udahnes daj mili miris ljudskih prava i pravednosti uopste.

Za pozeliti je to dole sve,za pozeliti :D
jefferson

#680 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: nista ja ne stavljam :D
navijamo upravo zato sto smo mi tu :) iranu puno blizi...bar bi ti to trebao znati :wink:
jašta smo... svaka njima čast na onome u ratu, ali ne bih volio da Sarajevo jednom postane Bejrut. već je bilo, ti bi to trebao znati :wink:
Po cemu smo mi iranu blizi, de malo to elaboriraj?
Jazz_Junkie

#681 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Jazz_Junkie »

MUNAFIK wrote:
madner wrote:Naravno da Iran podrzava svrgavanje Mubaraka, haos u najvecoj i najzajebanijoj Arapskoj drzavi bi znacio da nema nista od napada na njih dok se to ne sredi, ako se moze sredit.
Naravno, a uz to i podrzavaju pravo na slobodu egipcanima koju im je DIKTATOR uz podrsk USA i Izraela oduzeo, kao sto je i SAH isto radio do 1979 kada su Iranci uradili ovo sto danas rade Egipcani...
Iranci su se dobro zahebali 1979. godine. Islamisti su se narodu udvarali, kao na njihovoj su strani, zele slobodu i rusenje diktature i ups, preuzese incijativu usred kaosa i dezorijentacije u uvedose novu diktaturu, gusenjem kompletne opozicije kojoj su tokom revolucije tepali. Razbijeni su radnicki pokreti i zabranjene sve politicke snage, bile one socijaldemokratske, liberalne ili komunisticke. Partija Tudeh je bila dio opozicije protiv Reze Pahlavija koju su islamisti, isti oni koji sada farbaju narod u Egiptu sa izjavama kako "Egipat dolazi ispred islama" itd., ubrzo nakon preuzimanja vlasti i instalacije teokratske diktature otjerali u exil. Egipcani moraju sada paziti da njihovi protesti, koji su socijalni ne budu uzalud i da ne zavrse u novoj diktaturi fundamentalistickih maloumnika. Posto su demonstranti najvecim dijelom mladi i skolovani/pismeni ljudi, to sebi ne smiju dozvoliti. Zalosno je kako jedan covjek iz BiH u kojoj ne vlada "americko-izraelska diktatura" zeljan srednjovjekovnih zivotnih prilika. :-)
madner

#682 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

MUNAFIK wrote:
madner wrote:
MUNAFIK wrote:

Nije sloboda pojam koji se moze komercjalisat ili iskriviti. Ili imas osnovna ljudska prava ili nemas osnovna ljudska prava. Od 1789 do danas, manje vise su nepromjenjena.
jefferson

#683 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

-LIBERO- wrote:@MUNAFIK,bas me onako interesuje,kada vec toliko velicas iz godine u godinu i iz teme u temu taj veliki potencijal islamske demokratije u sistemima u kojima ulema glavnu rijec vodi ,sto ne odes dole i zivis u takvom sistemu.

Cisto onako da sebi ostvaris tu toliku zelju. A i da,naravno,punim plucima udahnes daj mili miris ljudskih prava i pravednosti uopste.

Za pozeliti je to dole sve,za pozeliti :D
a mozda da Munafik irancima predlozi da i oni pocnu svoju lutriju za imigracione papire, pa da vidimo koliko ce se to miliona ljudi prijaviti? :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#684 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: to ti je vec suplja :wink: jer bejrut su nam zakuhali ovi drugi...ili se ja pogresno sjecam :roll:
a ovi im svesrdno pomogli... daj kamenčiću, ako Iran u svom nazivu nosi Islamska očito se mora po svaku cijenu braniti... iako je Ahmadinedžad jedna obična kretenčina... svidjelo se to nekom ili ne.

no, da se vratimo Egipat, ukoliko se ništa bitnije ne promijeni u STANDARDU STANOVNIKA Egipta, možemo komotno reći da su ljudi ginuli uzalud, a vama dali povoda da bistrite po milioniti put ko su vam to neprijatelji, ko prijatelji, ko je dobar, a ko loš... dakle nigdje veze sa onim što je potaklo obične Egipćane...

kako rekoh, sumnjam da ginu zbog globalne politike... ali de, nastavite navijati. imate pravo, i mi smo nekad bili krvava mrlja na Tv ekranu, da citiram malo više bošnjačkog, a malo manje umjetnika...
kamen spoticanja

#685 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

jefferson wrote:
Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: nista ja ne stavljam :D
navijamo upravo zato sto smo mi tu :) iranu puno blizi...bar bi ti to trebao znati :wink:
jašta smo... svaka njima čast na onome u ratu, ali ne bih volio da Sarajevo jednom postane Bejrut. već je bilo, ti bi to trebao znati :wink:
po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
jefferson

#686 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

Nije sloboda pojam koji se moze komercjalisat ili iskriviti. Ili imas osnovna ljudska prava ili nemas osnovna ljudska prava. Od 1789 do danas, manje vise su nepromjenjena.
Problem je sto po Munafiku sloboda moze, ali kako Ulema ili ti neki skup olinjalih ajatolaha kaze sta je to sloboda. Znaci po Muafiku slobodu ne moze imati pojedinac, nego ulema ili ajatolasi, a pojedinac je taj koji treba da radi da bi ovi sto se naprdjuju kako iranci trebaju da zive, mogli da uzivaju u produktima onih koji su "slobodni" (samo sto ti koji su slobodni to ustvari ne znaju da su slobodni, jer nisu dostigli takav stadiji razvoja da bi shvatili koliko to njima ulema ili taj skup klerika na baterije zele dobro).
Chmoljo

#687 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
pun si predrasuda i opet guraš ljudima riječi u usta... :) da ne kažem zlonamjeran...

ko se kune u USA? :-)
jefferson

#688 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 200 milijardi! Da smo mi imali 200 milijardi u cijevima ti bi sad pisao iz bosnjackog Tokija! Hajde knjigu u ruke pa uci!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#689 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by -LIBERO- »

Odbranile su nas sandzaklije,dijaspora,saudija,turska,islamski borci iz raznih zemalja,iran..ok,ok ,ovo ja onako samo pravim popis,cisto da se ne zaboravi. A nasi u rovovima ,domicijelni da tako kazem,su cisto statirali onako :D

Sad' nastavite o cemu ste vec rspravljali,ja samo onako,da utvrdim gradivo :lol: :dance: :run:
jefferson

#690 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

-LIBERO- wrote:Odbranile su nas sandzaklije,dijaspora,saudija,turska,islamski borci iz raznih zemalja,iran..ok,ok ,ovo ja onako samo pravim popis,cisto da se ne zaboravi. A nasi u rovovima ,domicijelni da tako kazem,su cisto statirali onako :D

Sad' nastavite o cemu ste vec rspravljali,ja samo onako,da utvrdim gradivo :lol: :dance: :run:
Ma ne pazi, nasi su bili u rovovima, ali psoto nisu imali ulemu da im kaze da se bore za nezavisnost i brane sebe i porodice, oni to jos ne znaju. nama treba iranska "demokratija" da bi skontali sta smo ustvari radili.
Da nisu dosle ono bradate spodobe 1993 garant bi izgubili rat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#691 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: to ti je vec suplja :wink: jer bejrut su nam zakuhali ovi drugi...ili se ja pogresno sjecam :roll:
a ovi im svesrdno pomogli... daj kamenčiću, ako Iran u svom nazivu nosi Islamska očito se mora po svaku cijenu braniti... iako je Ahmadinedžad jedna obična kretenčina... svidjelo se to nekom ili ne.

no, da se vratimo Egipat, ukoliko se ništa bitnije ne promijeni u STANDARDU STANOVNIKA Egipta, možemo komotno reći da su ljudi ginuli uzalud, a vama dali povoda da bistrite po milioniti put ko su vam to neprijatelji, ko prijatelji, ko je dobar, a ko loš... dakle nigdje veze sa onim što je potaklo obične Egipćane...

kako rekoh, sumnjam da ginu zbog globalne politike... ali de, nastavite navijati. imate pravo, i mi smo nekad bili krvava mrlja na Tv ekranu, da citiram malo više bošnjačkog, a malo manje umjetnika...
ja se ne sjecam da sam pominjao nedjada u pozitivnoM svjetlu ikad i igdje...bezrazlozno spinas mada jako dobro shvatas o cemu govorim...al hajd nek to bude znak da se slazes samo ti nije cool prevalit preko tastature :)
ostalo se svakako slazemo
psydelija

#692 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

mosadovi agenti prate ovaj pdf, pazite sta pisete o hosniju i bratiji. :D

hosni nije diktator... u egiptu vlada demokratija i prosperitet... demostranti su iranski placenici... na na na :lol:
kamen spoticanja

#693 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
pun si predrasuda i opet guraš ljudima riječi u usta... :) da ne kažem zlonamjeran...

ko se kune u USA? :-)
ti navalio da ja nesto gurnem pa hajd :D ja ne znam citamo li isto al deder jos jednom ove sto su kontra nesto :wink:
Chisum

#694 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chisum »

Ma... i ako se desi kakva prevaga islamske struje, pa i Egipat vrate koju stotinu godina unazad, oduzmu im sve slobode, ako ih je i ostalo poslije Mubaraka, a ponude famozne izume tipa kataloga sa dopustenim frizurama i vjerska rijamu... sta ima veze...

Bice to samo jos jedna destinacija gdje razna braca, koja takav razvoj dogadjaja prizeljkuju, NECE ici, ukoliko im na ovaj ili onaj nacin prigusti, pa se ufate noge iz Bosne... :lol:

Jer.. lijepe su islamske revolucije, ali se braca nekako uvijek probude u Schengen zoni, ili, ako i dobace dalje, kompas ih zajebe, sta li, pa se nadju u redovima za americki zeleni karton. :-D
Last edited by Chisum on 31/01/2011 23:59, edited 2 times in total.
kamen spoticanja

#695 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

jefferson wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 200 milijardi! Da smo mi imali 200 milijardi u cijevima ti bi sad pisao iz bosnjackog Tokija! Hajde knjigu u ruke pa uci!
vidis da smo zajednicki elaborirali :)
sad se ne moram natezat oko toga jel bilo ili nije bilo...sam kazes da jeste :)
madner

#696 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
Kamencicu ti bas naletio na neku guzvu u tom redu :D
kamen spoticanja

#697 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

madner wrote:
kamen spoticanja wrote:po onih 200tinjak milijardi dolara u vatrenim cijevima :wink: kad je sve otislo u mp3...i europa i usa i un i sve u sto se kunete :wink:
Kamencicu ti bas naletio na neku guzvu u tom redu :D
jok, nesto sam mu pokusao dokazati...ovako je bilo najlakse :)
Chmoljo

#698 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: ja se ne sjecam da sam pominjao nedjada u pozitivnoM svjetlu ikad i igdje...bezrazlozno spinas mada jako dobro shvatas o cemu govorim...al hajd nek to bude znak da se slazes samo ti nije cool prevalit preko tastature :)
ostalo se svakako slazemo
ja spinujem? nije drug, ja sam itekako mnogo puta bio u stanju priznati svoju grešku.

drugo, čuj spinujem? jel ti shvataš da je to komotno uvreda? ispade ja sad ovdje radim za nekoga, ili nešto, da bi dobronamjerne ljude odvukao od prave istine? :-)

treće, kada sam se uključio u raspravu, to sam učinio povodom tuđeg posta, ne TVOG. Iran sam pomenuo povodom tuđe tvrdnje, ne TVOJE.

nije mi cool... :lol:

ja odoh nešto pametnije raditi, a vi bistrite i dalje i navijajte.
madner

#699 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Da sve informacije treba provjerit prije nego sto se izofiras, jer kad se jednom izofiras vise te niko ne uzma za ozbiljno?
Bosnolog

#700 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

jefferson wrote:
Jos od engleza? A sta su arapi i perzijanci radili? isli na turisticka putovanja? Daj ne seri! Invazije i kolonizacija nije strucnost zapadnih zemalja, to su prije njih davno istrenirali arapske zemlje i perzijanci!
Ma ja, i edukaciju im onemogucili. Ti covjece nisi svjestan koliko si kontradiktoran. Jebo sve da mi je tvoj mozak jedno dva minuta da se odmorim.
Ne samo Englezi vec i Francuzi,Holandani,Portugalci,Spanci i drugi Evropljani pa su crnce prodavalo kao roblje i danas im smetaju u njihovim zemljama i mnogi proklinju svoje preke sto su ih dodovdili tada kao zivotinje da im robuju,Rasizam je i danas prisutan prema njima kao afrikancima i gledaju ih kao nizu klasu i rasu... :roll:

Englezi su bili pomorska iperija tada i dijelili taj prostor stvarajuci nove drzave,pogledaj i analiziraj granice kako su uspostavljene,.Primjer radi Pastuni su narod kojjeg su prepolovili granicom izmedu Ahganistana i Pakistana planski uradeno da se ima povoda za sukobe,.....Oni su takode kolonijalnim osvajanjima donijeli i civilizacijski tehnoloski pozitivnih stvari sto im treba uvaziti ali su to debelo unovcili,...Ocito nisi putovao tim zemljama kojima vladaju diktatori ili nisi imao prilike upoznati narod koji je emigrirao iz tih diktatorskih rezima,vjerovatno bi drugacije mislio i pricao,...

Gledas svari povrsno i bez dublje analize uzroka i posljedice problema tog prostora.Islamsko arapski svijet je nekada bio superiorniji kada je donio covjecanstvu mnoga naucne istrazivacke djela na poljima medicine,istrazivacko tehnoloskih,naucno matematickim i privrednim granama, nekada je vladao Spanijom,....dok Krscansvo nije Renesansom napravilo iskorak sto ce morati i islamsko arapski svijet uraditi demokratizacjom i sekularizacijim svojih drustava,Danas mnogi zloupotrebljavaju vjeru za pliticke manipulacie a to traje stoljecima od pojave i upraznjavanja iste,....

Ovo sa Egiptom je nepovratni put u promjene sto bude duze trajalo gusenje pobune i sloboda posljedice ce biti mnogo gore po same gradane Egipta ali i regiju,....Protivnik sam novih Homeinija i slicnih autokrata, jer ce se time desiti da Egipat zavrsi sa konja na magarcu,....Njima treba demokratija i volja naroda da odluci ko ce vladati njima i njoihovom sudbinom,.Bez pune slobode u svim segmentima nema napretka ali isto tako niko nema pravo da im kroji sudbinu do sami Egipcana kao i drugih narodi Svijet,.....

To nije kontradiktorna demagogija vec nacelo na kome stoji danasnji demokratski svijet i proces koji je nezaustavljiv,...Moc svake zemlje se crpi iz ekonomsle,politicke,edukacijske i tehnoloske moci nacije drzave kao i udruzenjima tih drzava u zajednickim ciljevima i interesima,.....
Last edited by Bosnolog on 01/02/2011 00:03, edited 1 time in total.
Post Reply