Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
-
mig
#676 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 23/02/2012 23:31, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#677 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisam išla avionom, nego autom, krenula u 4.30 i vratila se oko 20h, još na povratku kao u filmu "Ko to tamo peva", kolona čeka da sahrane pokojnika
IPak, ne mogu da se, kao i svaki put otmem utisku da je zaista prelijep velegrad sa dvije rijeke (velike i za gradske uvjete relativno čiste), i mislim na ovim prostorima najljepši grad. Što jest, jest.
IPak, ne mogu da se, kao i svaki put otmem utisku da je zaista prelijep velegrad sa dvije rijeke (velike i za gradske uvjete relativno čiste), i mislim na ovim prostorima najljepši grad. Što jest, jest.
-
Kljblj
#678 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam se prošle sedmice vratila s puta u Sofiju i bugarski mi je bio puno razumljiviji i od slovenskog i od makedonskog. Makedonce kad pričaju razumijem, Slovence gotovo nikako (razumijem prilično dok čitam), ali se Bugarima uopće nisam obraćala na engleskom, sve na našem. A oni nas još bolje razumiju nego mi njih jer prate srbijansku televiziju i muziku, vidjela sam u centru Sofije plakat za koncert Dragane Mirković.Meni nikako nije jasno kako se Srbi lahko prilagođavaju bugarskom jeziku a Bugari ovom našem.
Imam nekoliko prijatelja iz Beograda koji komotno govore bugarski kada su tamo iako nemaju apsolutno nikakve veze sa Bugarskom.
Isto tako, ovaj novi trener Hajduka, Balakov, čovjek igrao u Njemačkoj a tečno govori hrvatski, nije mi jasno kako se tako brzo prilagodio, skoro za mjesec dana.
Ili recimo Hristo Stoichkov, kada je svojevremeno davao interview za Hayat. Priča čovjek naš regularno, malo zapinje tu i tamo ali opet ide.
Izgleda da je bugarski nekako bliži i od makedonskog i od slovenačkog iako nemam taj utisak.
-
mig
#679 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 23/02/2012 22:31, edited 1 time in total.
- hana_montana
#680 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ehhh interesuje me santorini,de naskrabajte malo iskustva 
-
mig
#681 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 23/02/2012 15:10, edited 1 time in total.
- hana_montana
#682 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
joj nisam...hvalaaaaaa 
- Dr.Cuddy
#683 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Crno more, Bugarska (godišnji) - vlastiti aranžman
Klima ugodna, dnevna u augustu ne prelazi 30 C, noću pada do 18, 19. Super za spavati. Flora i fauna nisu kao na Mediteranu. Nema maslina, smokvi ali lipe i bagrem rastu uz plažu. More uvijek 26-27 C (čak i poslije kiše).
Plaža sitni pijesak, odlično za djecu.

Smještaj odličan, na bazi all inclusive - doručak, ručak, večera, užina, sva pića (alkoholna i bezalkoholna), sladoled, pool bar, beach bar - nov resort, izgrađen prošle godine - kalkulacija za 4 osobe, 55 KM po osobi.

(slika sobe iz resort-a u kojem smo boravili)
Bugari kao domaćini super uzlužni i ljubazni, nema tersluka i mrskih faca. Cijene iste ili niže nego kod nas. 1KM = 1 LEV
Klima ugodna, dnevna u augustu ne prelazi 30 C, noću pada do 18, 19. Super za spavati. Flora i fauna nisu kao na Mediteranu. Nema maslina, smokvi ali lipe i bagrem rastu uz plažu. More uvijek 26-27 C (čak i poslije kiše).
Plaža sitni pijesak, odlično za djecu.

Smještaj odličan, na bazi all inclusive - doručak, ručak, večera, užina, sva pića (alkoholna i bezalkoholna), sladoled, pool bar, beach bar - nov resort, izgrađen prošle godine - kalkulacija za 4 osobe, 55 KM po osobi.

(slika sobe iz resort-a u kojem smo boravili)
Bugari kao domaćini super uzlužni i ljubazni, nema tersluka i mrskih faca. Cijene iste ili niže nego kod nas. 1KM = 1 LEV
- Nadinka
#684 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ako neko razmislja o Oktoberfestu i Minhenu, evo malog putopsia:
http://malezensketeme.com/post/5412
http://malezensketeme.com/post/5412
-
Kljblj
#685 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam uvijek za Minhen, ali nikako u toku Oktoberfest-a.
- vox-populi
#686 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Postoje dva Minhena, jedan za vrijeme Oktoberfesta, drugi bez Oktoberfesta.
Oba vrijedi posjetiti.
Oba vrijedi posjetiti.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#687 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Uz svo uvazavanje, ne shvatam, ... kako nekome pada na pamet da pored Jadrana, sa bozanskim mirisima Mediterana, ... lavandom, maslinama, smokvama, palmama, .... ljetuje pod lipom i bagremom.Dr.Cuddy wrote:Crno more, Bugarska (godišnji) - vlastiti aranžman
Klima ugodna, dnevna u augustu ne prelazi 30 C, noću pada do 18, 19. Super za spavati. Flora i fauna nisu kao na Mediteranu. Nema maslina, smokvi ali lipe i bagrem rastu uz plažu, ......
Zato je vrlo lako moguce da ostanes bez otrgnutog lancica sa vrata, ili ... da te trojica rmpalija koji prodaju sljive navuku da uzmes i probas jednu sa tezge, a onda ti kazu, ... ta sljiva kosta 25 eura, a ti se onda usprotivi i nemoj platiti, ...Dr.Cuddy wrote:Bugari kao domaćini super uzlužni i ljubazni, nema tersluka i mrskih faca. Cijene iste ili niže nego kod nas. 1KM = 1 LEV
Ovo oboje, sto sam naveo, desilo se grupi dvadesetogodisnjaka koji su se upravo vratili sa Sunny beach-a.
- Dr.Cuddy
#688 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pa prije nego smo krenuli (da vidimo nešto novo i drugačije od Jadrana), raspitali smo se i istražili gdje i kako otići i šta izbjegavati ... Sunny Beach je bio no.1 destinacija koju treba izbjeći zbog raskalašenih partija i djece od 19 i 20 godina kojima je jedini cilj da se uroljaju i naprave frku.pape wrote:Uz svo uvazavanje, ne shvatam, ... kako nekome pada na pamet da pored Jadrana, sa bozanskim mirisima Mediterana, ... lavandom, maslinama, smokvama, palmama, .... ljetuje pod lipom i bagremom.Dr.Cuddy wrote:Crno more, Bugarska (godišnji) - vlastiti aranžman
Klima ugodna, dnevna u augustu ne prelazi 30 C, noću pada do 18, 19. Super za spavati. Flora i fauna nisu kao na Mediteranu. Nema maslina, smokvi ali lipe i bagrem rastu uz plažu, ......
Zato je vrlo lako moguce da ostanes bez otrgnutog lancica sa vrata, ili ... da te trojica rmpalija koji prodaju sljive navuku da uzmes i probas jednu sa tezge, a onda ti kazu, ... ta sljiva kosta 25 eura, a ti se onda usprotivi i nemoj platiti, ...Dr.Cuddy wrote:Bugari kao domaćini super uzlužni i ljubazni, nema tersluka i mrskih faca. Cijene iste ili niže nego kod nas. 1KM = 1 LEV![]()
Ovo oboje, sto sam naveo, desilo se grupi dvadesetogodisnjaka koji su se upravo vratili sa Sunny beach-a.
- Vitezanin
#689 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pozdrav forumasi! Trenutno sam u Calgariyu, u Kanadi i bit cu citavu godinu. Kad budem imao vremena malo vise stavit cu slike i koment.

Last edited by Vitezanin on 23/09/2011 03:39, edited 1 time in total.
- Vitezanin
#690 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo par slika iz Calgariya:

Bukvalno su po citavom gradu ovakve staze za bicikliste mada mi se cini da stanovnici Calgariya nemaju bas pretjeranu kulturu voznje biciklima. Voze OGROMNA auta i uglavnom imaju minimalno po dva.

Ovo je iz centra gdje su skoro samo ove visoke zgrade plinskih ili naftnih kompanija, nisam siguran. Puni su k'o brod. Ova smedja visoka mi je praaavo cool.

Bukvalno su po citavom gradu ovakve staze za bicikliste mada mi se cini da stanovnici Calgariya nemaju bas pretjeranu kulturu voznje biciklima. Voze OGROMNA auta i uglavnom imaju minimalno po dva.

Ovo je iz centra gdje su skoro samo ove visoke zgrade plinskih ili naftnih kompanija, nisam siguran. Puni su k'o brod. Ova smedja visoka mi je praaavo cool.
- Vitezanin
#691 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Inace, Calgary je pravo velik grad s nekih 1.100.000 stanovnika i jedan je od gradova s najvisim porastom stanovnistva u Kanadi. Ljudi uglavnom zive u kucama koje su sve poredane, kako da kazem, u kvadratnim naseljima. Puno zelenila, prostora, i gdje god krenes daleko je. Inace, ovdje sam na nekom vidu prakse sve do kraja 7. mjeseca 2012.

TV Tower, nekada najvisa gradjevina Calgariya sa 192 m je danas tek negdje u sredini.

Centar grada je interesantan s tematskim barovima, ali to cu morati malo bolje istraziti.
- Vitezanin
#692 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
A ovo je stadion koji je bio domacin Olimpijade 1988. 4 godine nakon Sarajeva.

Toliko zasad, za vikend cu na neke planine pa cu okaciti jos stosta ako bude materijala.

Toliko zasad, za vikend cu na neke planine pa cu okaciti jos stosta ako bude materijala.
- hana_montana
#693 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
supeeer
dže ona mig s portugalom???
dže ona mig s portugalom???
-
mig
#694 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 23/02/2012 14:32, edited 1 time in total.
- Irm@
#695 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
inace nas Bugari iz nekog razloga bas volemig wrote:Istina.... Kada u Grckoj sretnem Bugare, oni mi se obraduju kao da smo najrodjeniji rod, i obavezno zapevaju neki narodnjakKljblj wrote:Ja sam se prošle sedmice vratila s puta u Sofiju i bugarski mi je bio puno razumljiviji i od slovenskog i od makedonskog. Makedonce kad pričaju razumijem, Slovence gotovo nikako (razumijem prilično dok čitam), ali se Bugarima uopće nisam obraćala na engleskom, sve na našem. A oni nas još bolje razumiju nego mi njih jer prate srbijansku televiziju i muziku, vidjela sam u centru Sofije plakat za koncert Dragane Mirković.![]()
![]()
Jednom prilikom mi se cak desilo da sam se u nekom drustvu lakse sporazumevala sa Bugarima nego sa Makedoncima
inace nedavno sam bila u Becu i Bratislavi..Bratislava je onako.nist spektakularno..a o Becu vjerujem da ne moram ni govoriti..
u nedjelju sljedecu aBd sam off na 15 dana u UK
-
Eborg
#696 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bratislava je k'o Travnik vala, čak je Travnik malo romantičniji. 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#697 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Znači Bratislava mrtav grad. Fino.Eborg wrote:Bratislava je k'o Travnik vala, čak je Travnik malo romantičniji.
- Michun
#698 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
e bas tako ko sto eborg kaze...Entropio wrote:Znači Bratislava mrtav grad. Fino.Eborg wrote:Bratislava je k'o Travnik vala, čak je Travnik malo romantičniji.
nema ljudi a posebno nema mladih ljudi.
-
Ambrozija
#699 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moze li mi neko preporuciti neki hotel u Zagrebu, planiram sljedeci vikend otici, do sada sam bila kod prijateljice pa nikad nisam placala
Ali ovaj put planiram u hotel...naravno s sto boljim sa dobrom cijenom 
- Soul_Sista
#700 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Eborg wrote:Bratislava je k'o Travnik vala, čak je Travnik malo romantičniji.