Android OS
Moderator: Benq
- BaDa
#676 Re: Android OS
i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
- GAU8
#677 Re: Android OS
Ljudi je li mi pricamo o ostoj stvari (moram provjeriti)BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
Jer USB Tethering i reverse USB tethreing su 2 totalno razlicite stvari.
USB Tethering je kada zelite PC spojiti na internet preko mobitela.
Reverse USB tethering je kada zelite telefon spojiti na net preko PC-a
- BaDa
#678 Re: Android OS
a nista onda kod mene je USB tetheringGAU8 wrote:Ljudi je li mi pricamo o ostoj stvari (moram provjeriti)BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
- BaDa
#679 Re: Android OS
evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100
pa ako ima gdje kakav tutorial?
- burekodsira
#680 Re: Android OS
ja i ti daGAU8 wrote:Ljudi je li mi pricamo o ostoj stvari (moram provjeriti)BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
- GAU8
#681 Re: Android OS
Super. Moze li onda screenshot, link na ROM ili slicnoburekodsira wrote:ja i ti daGAU8 wrote:Ljudi je li mi pricamo o ostoj stvari (moram provjeriti)BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
Je li oficijelni/fabricki, ili neki custom ROM?
- GAU8
#682 Re: Android OS
Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.BaDa wrote:evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100pa ako ima gdje kakav tutorial?
Stvar ce raditi (Wlan takodjer samo ukljucis WiFi na telefonu i trebao bi se moci konektovati)
Naravno nema nikakvog security-ja, sve je otvoreno u default konfoguraciji, no pretpostavljam da ti je flat rate pa je svejedno na samom pocetku ako se neko i nakaci.
I onda uzmes lagano tutorial kako se spojiti na Web interface router-a, a sama konfiguracijaosnovnih sigurnosnih postavki je idiot-proof.
Naprednije stvari onda radi kad ti se bude dalo
P.S. moze se desiti da ne dobijes odmah DNS od telemacha, pa ih nazovi reci da si skopcao router u kuci da ti "resetuju" status
- BaDa
#684 Re: Android OS
i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :SGAU8 wrote:Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.BaDa wrote:evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100pa ako ima gdje kakav tutorial?
Stvar ce raditi (Wlan takodjer samo ukljucis WiFi na telefonu i trebao bi se moci konektovati)
Naravno nema nikakvog security-ja, sve je otvoreno u default konfoguraciji, no pretpostavljam da ti je flat rate pa je svejedno na samom pocetku ako se neko i nakaci.
I onda uzmes lagano tutorial kako se spojiti na Web interface router-a, a sama konfiguracijaosnovnih sigurnosnih postavki je idiot-proof.
P.S. moze se desiti da ne dobijes odmah DNS od telemacha, pa ih nazovi reci da si skopcao router u kuci da ti "resetuju" status
- GAU8
#685 Re: Android OS
Pa trebalo bi. Ja sam do sada prikljcivao 5-6 vrsta Wlan routera i svi u default konfiguraciji rade sve automatski.BaDa wrote:i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :SGAU8 wrote:Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.BaDa wrote:evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100pa ako ima gdje kakav tutorial?
Za ovaj kod tebe ne mogu reci sa 100% sigurnosti jer nisam se susretao s njim.
- BaDa
#686 Re: Android OS
aha ok hvala
) mozda se neko javi ko je vec probao sa ovim air liveom 
- Rauber
#687 Re: Android OS
I sta velisAMD wrote:Upravo instaliram v5Rauber wrote:Krasan rom Miui galnet v4.1.
http://m.youtube.com/index?client=mv-go ... puwVtI319s
http://www.galnetmiui.co.uk/content/for ... ming-soon/
Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
- ministry_
#688 Re: Android OS
Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.
[/quote]
i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :S[/quote]
Pa trebalo bi. Ja sam do sada prikljcivao 5-6 vrsta Wlan routera i svi u default konfiguraciji rade sve automatski.
Za ovaj kod tebe ne mogu reci sa 100% sigurnosti jer nisam se susretao s njim.[/quote]
Ja sam prikacio d link i nevjerovatno koliko je usporila mi konekcija na PC (da li je to do PC ili nešto ne valja???) dok na androidu pići normala..
i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :S[/quote]
Pa trebalo bi. Ja sam do sada prikljcivao 5-6 vrsta Wlan routera i svi u default konfiguraciji rade sve automatski.
Za ovaj kod tebe ne mogu reci sa 100% sigurnosti jer nisam se susretao s njim.[/quote]
Ja sam prikacio d link i nevjerovatno koliko je usporila mi konekcija na PC (da li je to do PC ili nešto ne valja???) dok na androidu pići normala..
-
Dady
#689 Re: Android OS
Pa mogli bi da odrade tapatalk ali izgleda da nece.Rauber wrote: Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... k#p5756200
-
febo_acm
#690 Re: Android OS
U principu ja sam prezadovoljan, meni najbolji ROM. I kod mene je v6. Ja imam problema sa baterijom, ali mislim da 90% raje imaRauber wrote:I sta velisAMD wrote:Upravo instaliram v5Rauber wrote:Krasan rom Miui galnet v4.1.
http://m.youtube.com/index?client=mv-go ... puwVtI319s
http://www.galnetmiui.co.uk/content/for ... ming-soon/, ja sam vec na V6, stvarno odlican ROM, uplatit cu im i koji dolar donacije, sitnica al cisto da podrzim njihov rad.
Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
- BaDa
#691 Re: Android OS
ja koristim ovaj darky 10.2
nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama
mob je SGS
-
febo_acm
#692 Re: Android OS
Ja sam pred polazak na more nabacio 10.2 i testirao ga 5-6 dana. Nako toga povratak na MIUI, a od maloprije s.hooneyBaDa wrote:ja koristim ovaj darky 10.2nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama
mob je SGS
Korisne aplikacije za šta ?
- BaDa
#693 Re: Android OS
kakv je ovaj miui ?? ja od kako sam kupio sgs samo znam za darky-aAMD wrote:Ja sam pred polazak na more nabacio 10.2 i testirao ga 5-6 dana. Nako toga povratak na MIUI, a od maloprije s.hooneyBaDa wrote:ja koristim ovaj darky 10.2nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama
mob je SGS
Takav problem nisam imao sa 10.2
Probaj i ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1020720 Meni uvijek bio jedan od najboljih
![]()
Korisne aplikacije za šta ?Ja lično koristim: fb, twitter, g+, xda premium, seekdroid, bbc, taptalk, tunein, miui music, doodle jump, cut the rope, barcode scanner, poweramp...
- and
- Radar71
#695 Re: Android OS
Izasao update za Xperiu x10 2.3.3 Gingerbread 
- BaDa
#696 Re: Android OS
gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa 
-
djes_ba
#697 Re: Android OS
dobio si PPBaDa wrote:gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa
- neo7
#698 Re: Android OS
moze i meni, i ako neko zna najbolju verzju koja bi pasala za 3,5 inch display tj 240*400 rezolucijudjes_ba wrote:dobio si PPBaDa wrote:gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa
-
Sitijevac2011
#699 Re: Android OS
Drugovi, kakva je situacija sa gingerbreadom 2.3 za LG Optimus 2x ? Tumbam forume, i svi kao kazu kasni. E ima li iko vise informacija kao trebalo bi sad u augustu.
- rajv0sa
#700 Re: Android OS
Da li se mogu koristiti "one" aplikacije bez nekog crackovanja telefona?Uzeo bih ovaj LG GT540 Optimus iz BHT.