Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BaDa

#676 Re: Android OS

Post by BaDa »

i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
GAU8

#677 Re: Android OS

Post by GAU8 »

BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??
Ljudi je li mi pricamo o ostoj stvari (moram provjeriti)

Jer USB Tethering i reverse USB tethreing su 2 totalno razlicite stvari.

USB Tethering je kada zelite PC spojiti na internet preko mobitela.
Reverse USB tethering je kada zelite telefon spojiti na net preko PC-a
BaDa

#678 Re: Android OS

Post by BaDa »

GAU8 wrote:
BaDa wrote:i moj podrzava usb tethering darkyrom 10.2 imal gdje kakvo upustvo kako se preko usb-a prikaciti na net??

a nista onda kod mene je USB tethering :(
BaDa

#679 Re: Android OS

Post by BaDa »

evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100 :) pa ako ima gdje kakav tutorial?
burekodsira

#680 Re: Android OS

Post by burekodsira »

GAU8 wrote:

ja i ti da
GAU8

#681 Re: Android OS

Post by GAU8 »

burekodsira wrote:
GAU8 wrote:

ja i ti da
Super. Moze li onda screenshot, link na ROM ili slicno :D
Je li oficijelni/fabricki, ili neki custom ROM?
GAU8

#682 Re: Android OS

Post by GAU8 »

BaDa wrote:evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100 :) pa ako ima gdje kakav tutorial?
Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.
Stvar ce raditi (Wlan takodjer samo ukljucis WiFi na telefonu i trebao bi se moci konektovati)

Naravno nema nikakvog security-ja, sve je otvoreno u default konfoguraciji, no pretpostavljam da ti je flat rate pa je svejedno na samom pocetku ako se neko i nakaci.
I onda uzmes lagano tutorial kako se spojiti na Web interface router-a, a sama konfiguracijaosnovnih sigurnosnih postavki je idiot-proof.
Naprednije stvari onda radi kad ti se bude dalo :D

P.S. moze se desiti da ne dobijes odmah DNS od telemacha, pa ih nazovi reci da si skopcao router u kuci da ti "resetuju" status :D
BaDa

#683 Re: Android OS

Post by BaDa »

:D
BaDa

#684 Re: Android OS

Post by BaDa »

GAU8 wrote:
BaDa wrote:evo ljudi veceras cu dobiti http://hr.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975 i ako mi ko moze objasniti kako cu napraviti wifi u kuci? trenutno koristim telemach kablovski i cisco modem 2100 :) pa ako ima gdje kakav tutorial?
Za pocetak, sve sto treba je da stvar "ustekas" u struju, "ustekas" ethernet kabal s modema u router i s router-a u PC. Konektori su oznaceni i ne mozes fuliti.
Stvar ce raditi (Wlan takodjer samo ukljucis WiFi na telefonu i trebao bi se moci konektovati)

Naravno nema nikakvog security-ja, sve je otvoreno u default konfoguraciji, no pretpostavljam da ti je flat rate pa je svejedno na samom pocetku ako se neko i nakaci.
I onda uzmes lagano tutorial kako se spojiti na Web interface router-a, a sama konfiguracijaosnovnih sigurnosnih postavki je idiot-proof.

P.S. moze se desiti da ne dobijes odmah DNS od telemacha, pa ih nazovi reci da si skopcao router u kuci da ti "resetuju" status :D
i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :S
GAU8

#685 Re: Android OS

Post by GAU8 »

BaDa wrote:
GAU8 wrote:

i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :S
Pa trebalo bi. Ja sam do sada prikljcivao 5-6 vrsta Wlan routera i svi u default konfiguraciji rade sve automatski.
Za ovaj kod tebe ne mogu reci sa 100% sigurnosti jer nisam se susretao s njim.
BaDa

#686 Re: Android OS

Post by BaDa »

aha ok hvala :)) mozda se neko javi ko je vec probao sa ovim air liveom :)
Rauber

#687 Re: Android OS

Post by Rauber »

AMD wrote:
Rauber wrote:Krasan rom Miui galnet v4.1.
http://m.youtube.com/index?client=mv-go ... puwVtI319s
Upravo instaliram v5 ;)

http://www.galnetmiui.co.uk/content/for ... ming-soon/
I sta velis :) , ja sam vec na V6, stvarno odlican ROM, uplatit cu im i koji dolar donacije, sitnica al cisto da podrzim njihov rad.
Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
ministry_

#688 Re: Android OS

Post by ministry_ »

P.S. moze se desiti da ne dobijes odmah DNS od telemacha, pa ih nazovi reci da si skopcao router u kuci da ti "resetuju" status :D[/quote]

i to je sve? a hocul imati net na racunaru? :S[/quote]

Pa trebalo bi. Ja sam do sada prikljcivao 5-6 vrsta Wlan routera i svi u default konfiguraciji rade sve automatski.
Za ovaj kod tebe ne mogu reci sa 100% sigurnosti jer nisam se susretao s njim.[/quote]

Ja sam prikacio d link i nevjerovatno koliko je usporila mi konekcija na PC (da li je to do PC ili nešto ne valja???) dok na androidu pići normala..
Dady

#689 Re: Android OS

Post by Dady »

Rauber wrote: Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
Pa mogli bi da odrade tapatalk ali izgleda da nece.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... k#p5756200
febo_acm

#690 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Rauber wrote:
AMD wrote:
Rauber wrote:Krasan rom Miui galnet v4.1.
http://m.youtube.com/index?client=mv-go ... puwVtI319s
Upravo instaliram v5 ;)

http://www.galnetmiui.co.uk/content/for ... ming-soon/
I sta velis :) , ja sam vec na V6, stvarno odlican ROM, uplatit cu im i koji dolar donacije, sitnica al cisto da podrzim njihov rad.
Nego predpostavljam da ima i ovdje raje koja koristi tapatalk pa bil mogli i sa-x forum ubrzo vidjeti preko tapatalk-a, cujem da je 5 minuta posla da se forum stavi na njega.
U principu ja sam prezadovoljan, meni najbolji ROM. I kod mene je v6. Ja imam problema sa baterijom, ali mislim da 90% raje ima :D Drain nije bas regularan. U povremenom sam kontaktu sa jednim od devenlopera i rekao mi je da ce nova verzija biti perfektna. Vidiš, u ovaj petak nizu izbacili novu verziju već jednostavno rade na uklanjaju svih grešaka i regulisanju potrošnje baterije(ovo sam saznao prije možda 10-tak dana) za narednu verziju. Nadajmo se najboljem :thumbup:
BaDa

#691 Re: Android OS

Post by BaDa »

ja koristim ovaj darky 10.2 :D nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama :D mob je SGS
febo_acm

#692 Re: Android OS

Post by febo_acm »

BaDa wrote:ja koristim ovaj darky 10.2 :D nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama :D mob je SGS
Ja sam pred polazak na more nabacio 10.2 i testirao ga 5-6 dana. Nako toga povratak na MIUI, a od maloprije s.hooney :D Takav problem nisam imao sa 10.2 :D Probaj i ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1020720 Meni uvijek bio jedan od najboljih ;)

Korisne aplikacije za šta ? :) Ja lično koristim: fb, twitter, g+, xda premium, seekdroid, bbc, taptalk, tunein, miui music, doodle jump, cut the rope, barcode scanner, poweramp...
BaDa

#693 Re: Android OS

Post by BaDa »

AMD wrote:
BaDa wrote:ja koristim ovaj darky 10.2 :D nego da pitam jel normalno kad mi se telefon puni da ga ne mogu koristiti :S nemogu da ga otkljucam i takodje ako ima neko neku dobro listu sa korisnim aplikacijama :D mob je SGS
Ja sam pred polazak na more nabacio 10.2 i testirao ga 5-6 dana. Nako toga povratak na MIUI, a od maloprije s.hooney :D Takav problem nisam imao sa 10.2 :D Probaj i ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1020720 Meni uvijek bio jedan od najboljih ;)

Korisne aplikacije za šta ? :) Ja lično koristim: fb, twitter, g+, xda premium, seekdroid, bbc, taptalk, tunein, miui music, doodle jump, cut the rope, barcode scanner, poweramp...
kakv je ovaj miui ?? ja od kako sam kupio sgs samo znam za darky-a :roll: a za apps vec sam nasao sta i kako :D
Radar71

#695 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Izasao update za Xperiu x10 2.3.3 Gingerbread :bih:
BaDa

#696 Re: Android OS

Post by BaDa »

gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa :D
djes_ba

#697 Re: Android OS

Post by djes_ba »

BaDa wrote:gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa :D
dobio si PP :D
neo7

#698 Re: Android OS

Post by neo7 »

djes_ba wrote:
BaDa wrote:gdje se ima naci nova verzija igo navigacije i nove mape? ali ne da se placa :D
dobio si PP :D
moze i meni, i ako neko zna najbolju verzju koja bi pasala za 3,5 inch display tj 240*400 rezoluciju
Sitijevac2011

#699 Re: Android OS

Post by Sitijevac2011 »

Drugovi, kakva je situacija sa gingerbreadom 2.3 za LG Optimus 2x ? Tumbam forume, i svi kao kazu kasni. E ima li iko vise informacija kao trebalo bi sad u augustu.
rajv0sa

#700 Re: Android OS

Post by rajv0sa »

Da li se mogu koristiti "one" aplikacije bez nekog crackovanja telefona?Uzeo bih ovaj LG GT540 Optimus iz BHT.
Post Reply