Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Bosnolog

#676 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

NightSkyWalker wrote:
Bosnolog wrote:
Pobjeda SDP vam je razlog frustracijama i trazenje gubitnickih utjeha,.....Narod je progledao a sve ce vise otvarati oci u buducnosti,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Blago tebi...
Izborni rezultati su ono sto ocito ne vidis,cini mi se da si ti jedan od najfrustriranijih SDP-foba,....Docic ce sve na svoje pa i dan kada ce krimosi poput Bicakcica,Brankovica kao i Budnje sa Ilidze trebati objasniti sudu i narodu kako su dosli do hoteskog kompleksa Terme kao i armija ostalih etno klerokleptmana koju su sve sto cetnici nisu opljackali i unistili opljackali i medusobno rastalili a invalidima i penzionerima sto manje,nekima ni za lijeka a mnogi se ubise zbog prekomjerne brige o njima,......
Bosnolog

#677 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

ProkletaJeAmerika wrote:
Bosnolog wrote:Koliko znam da Zlaja svoju poslanicku platu sve godine daje u humaniterne svrhe,zagovara usvajanje zakona za vracanje nelegalno stecene imovine to jest kupljene ratnim certifikatima od onih istih boraca za par stoja kao dio predizborne psljieratne prevare iako je na njima stapman cifra od dvadeseti hiljada maraka,.....

Stambeni fond graden i stvaran pedeset godina je razgrabljen i podijelje od strane onih koji dvije decenije opustosise,pokradose i rastalise sve a sto nisu mogli ukrasti i razvalili pa cak i givikte od vaga su pokvarili,...... :mrgreen:
Ma nema šta, pravi humanista. Zato i uzima i izmišlja "nepovratne kredite" od Ekonomskog faksa netom poslije rata, dok po njemu govna plivaju, i redovno uzima platu na istom faksu bez da se i pojavi.

Dok je ovaca, biće i vune, stara narodna.
Eto Zlaja je kontrolisao federalnu banku za razvoj kao vlasnik ekonomskog faksa i preusmjeravao novac na vlastite racune :mrgreen: ,.....ako imas dokaze pravac tuzilastvo i tako pomognes sebi i slicnima a i drugim kako kazes ovcama ,.......Eto imas moju podrsku,..... :roll:
popajic

#678 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

NightSkyWalker wrote: Kada je razvalio crvenu mafiju?
Udruzite se pa napravite emisiju 90 minuta samo za Zlaju posto ste druge krimose aminovali.
Evo i ja cu dati koju marku da razotkrijemo mrskog, crvenog neprijatelja 8)
NightSkyWalker

#679 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

popajic wrote:
NightSkyWalker wrote: Kada je razvalio crvenu mafiju?
Udruzite se pa napravite emisiju 90 minuta samo za Zlaju posto ste druge krimose aminovali.
Evo i ja cu dati koju marku da razotkrijemo mrskog, crvenog neprijatelja 8)
Ja nikoga ne branim. Svi koji su krali i radili nesto nemoralno treba na tapetu. Ali isto tako i crvene, zar ne?

Zasto je problem sadasnjem javnom servisu da udari po crvenim koferima?
Last edited by NightSkyWalker on 04/01/2011 19:25, edited 1 time in total.
NightSkyWalker

#680 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Bosnolog wrote:Docic ce sve na svoje pa i dan kada ce krimosi poput Bicakcica,Brankovica kao i Budnje sa Ilidze trebati objasniti sudu i narodu kako su dosli do hoteskog kompleksa Terme kao i armija ostalih etno klerokleptmana koju su sve sto cetnici nisu opljackali i unistili opljackali i medusobno rastalili a invalidima i penzionerima sto manje,nekima ni za lijeka a mnogi se ubise zbog prekomjerne brige o njima,......
A kada ce doci vrijeme da se objasne crveni koferi? Hoce li to doci na svoje?
popajic

#681 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

ProkletaJeAmerika wrote: Sve ti je to izlazilo po novinama, vuklo se godinama po tužilaštvima, i naravno, nikada nije procesuirano niti će.
Sto li ? Valjda cvikala vladajuca banda od usamljenog opozicionara :-)
NightSkyWalker

#682 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Ljudi i dalje ne kontaju da placaju novinara koji radi za politicare a ne za pretplatnike :roll:
Alfa_Ze

#683 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Image najgledanija na FTV :thumbup:
nosara

#684 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:
Nije nikakva federalna banka imala veze s tim. Pare su bile ekonomskog faksa, koje je vrhuška tamošnjih parazita međusobno razdijelila. Zlaji dopalo 220 milja "nepovratnog kredita", faks čak i platio nekakav porez na te novce. Samo u BiH!

Sve ti je to izlazilo po novinama, vuklo se godinama po tužilaštvima, i naravno, nikada nije procesuirano niti će. Baš kao ni te privatizacije koje spominješ, jer neće valjda lopovi sami sebe pohapsit. Sjaši Kurta da uzjaše Murta, a ti im slobodno i dalje puši u jaja, da se nedajbože ne prehlade.
Ako ne tuzis, znaci da se slazes, ergo, jedan si od onih koji mu pusu u jaja... :D
NightSkyWalker

#685 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Ako ne tuzis, znaci da se slazes, ergo, jedan si od onih koji mu pusu u jaja... :D
Koliko kriminalaca si ti do sada tuzio?
NightSkyWalker

#686 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa-ze

:lol: :lol: Ko ti to rece?
nosara

#687 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:
nosara wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:
Nije nikakva federalna banka imala veze s tim. Pare su bile ekonomskog faksa, koje je vrhuška tamošnjih parazita međusobno razdijelila. Zlaji dopalo 220 milja "nepovratnog kredita", faks čak i platio nekakav porez na te novce. Samo u BiH!

Sve ti je to izlazilo po novinama, vuklo se godinama po tužilaštvima, i naravno, nikada nije procesuirano niti će. Baš kao ni te privatizacije koje spominješ, jer neće valjda lopovi sami sebe pohapsit. Sjaši Kurta da uzjaše Murta, a ti im slobodno i dalje puši u jaja, da se nedajbože ne prehlade.
Čudi da se niste držali ove logike dok ste navodili kriminal drugih političara, izmišljen ili ne. Sada kada je "vaš" u pitanju i to puno lakši za provjeriti, pravimo se djetinjasto pametni.

Koja je u stvari razlika između SDA-ovaca, SzBiHovaca, SNSD-ovaca, HDZ-ovaca i vas? Koliko ja vidim, po pameti ste tu negdje, a moral vam je svakako mislena imenica.
bla, bla, bla... Pusi i suti... Zlaja se zali natebe... :D
Bosnolog

#688 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

ProkletaJeAmerika wrote:

Zlaja nije imao vlast niti kontrolu nad novcem kako kazes faksa,.Ako je neko imoa dokaze bila je finansijska inspekcija mogla je da izvrsi uvid,novinari pisu i pisat ce treba da pisu ali je obaveza drzavno drustvenih organi i neka rade svoj posao,.....

Kurte su koliko znam dvije decenije bile u sedlu etno pljacko koalicione vladavine ocito se place oda vas i kuka za njima jer su eto bili dobri i prihvatljivi za kukavdzije,...Milijarde dolara donacija za obnovu i razvoj su nestale,milione Dodik pokrao,ali posto se nema sto pripisati mrskom pobjednickom SDP-u onda se montiraju reketi i faks ublehe a bez dokaza i presuda proglasavaju unaprijed osudenima,...... :razz:

Ja sam da se sve istrazi i objelodanji jer niko nija iznad zakona,.Oduzimanje otetog i pokradenog a pljackase iza brave nakon presude je najbolja prevencija i odvracanje u buducnosti,kao i vracanje povjerenja medu pokradene i izvarane gradane te borba protiv korupcije i zloupotreba vlasti i funkcija kao sto je bila praksa do sada,.....

Ja nema veze sa SDP-m niti drugim strankma,zivim od svog vlastitog rada,znanja i sposobnosti i nemam ja sto neke vise sipmatisati osim mjeriti onog sto zagovaraju sa politicke platforme i principa koje zastupaju,....

Dvije decenije se krade,pljacka i razgraduje drustvena imovina,a pravno neuredena drzava je bila cilj svih ovih godina dvodecenijskim etnokleptomanima jer bi u pravedno uredenom sistemu bili iza brave,.....Nadam se da je Sanader dobar primjer koji treba slijediti u BiH i regiji,.....
Alfa_Ze

#689 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Alfa_Ze wrote:Image najgledanija na FTV :thumbup:
kad je gledaju cak i oni sto je mrze !! :D
to je dovoljno PRIZNANJE da je NAJGLEDANIJA !! :thumbup:
NightSkyWalker

#690 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa_Ze wrote:
Alfa_Ze wrote:Image najgledanija na FTV :thumbup:
kad je gledaju cak i oni sto je mrze !! :D
to je dovoljno PRIZNANJE da je NAJGLEDANIJA !! :thumbup:
Da moj nepismeni djed ima emisiju na fazonu zute stampe u udarnom terminu na javnom servisu, i on bi bio gledan. Al ne kontas ti to... :wink:

Biti gledan i vjerodostojan su dvije razlicite stvari. Al kao sto rekoh, ne kontas ti to... :wink:
Last edited by NightSkyWalker on 04/01/2011 19:49, edited 1 time in total.
Bosnolog

#691 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

ProkletaJeAmerika wrote:
Po tvojoj logici, mogla je finansijska i drugi "organi" da izvrše uvid u i u ovo oko privatizacije, pa pošto niko nije u zatvoru, mora da je sve čisto. I oni Brankovićevi stanovi su skroz "čisti", sud tako čak i presudio, sve "po zakonu".

Za resto za te "zaveeereee protiv SDP-a", ne znam šta da ti kažem, nadam se da imaš hajra od toga što pišeš inače si fakat za žaliti. Živio ti meni.
Kod nas su nazalost pravosudni organi takode korumpirani kao i cijelo drustvo,...Pravosude i finasijske inspekcije bi trebale biti stranacki neovisne,i treba da postoji sudska kontorla nad inspekcijskim organima,...

Brankovic,Bicakcic,Dodik,Covoc i slicni krimosi su sve samo ne cisti i nevini kada je u pitanju privredni kriminal,Do sada niko nije od tih krimosa zavrsio iza brave niti je presuden,To je sve jedna farsa i blamaza od sudenja i istrga na koju se obicnim ljudima gadi i s razlogom ih preziru zbog nepovjerenja koje maju u pravosude,Stoga nije ni cudo sto im ratni zlocincki docekuju presude na putu javljajuci preko krimo advokatskih zastitnika da su im se auta pokvarila dok ne pobjegnu iz BiH od izdrzavanja presude,sjetimo se bijega Ante Jelavica u Hrvatsku,kao zlocinaca poput Jankovica za zlocine na koricanskim stijenama,....http://www.youtube.com/watch?v=SORLO9gZ ... r_embedded

Vecina drzava ima mafiju sa kojom se bori da je smannji ili iskorijeni,jedino u Bosni mafija ima svoju drzavu i pravosude koje ih stiti,Neka etno torovske ovce nastave da sisaju etno motke dok im se para ne pojavi iz usiju ili nateknu zauske,.....http://www.youtube.com/watch?v=pwiVJQVq5iY

Drustvo ce se na krju svega samo suociti sa oni sto im serviraju sve godine oni za koje glasaju sve godine to jest samounistavajuce etnotorovsko stranacke krimokleptomane,a sve to brane i stite etnotorovskom zastitom ciji si i sam promoter,...... ;-)

Ono sto FTV prikazuje smeta onimakoje direktno ili indirektno proziva,kao sto tebi smeta ovo sto pisem,kada se nema argumenata onda je i logican odgovor u obliku zaljenja je jedino sto ti je preostalo da kazes,...... :razz:
Last edited by Bosnolog on 04/01/2011 20:39, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#692 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

U toku je cetaljska emisija na PTPC '' Nekad bilo '' !! 8-)
Bosnolog

#693 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Alfa_Ze wrote:U toku je cetaljska emisija na PTPC '' Nekad bilo '' !! 8-)
Ovo Milosevicevo pseto Bulatovica je trebalo odavno zavrsiti u Hagu jer je saucesnik zlocina i agresije na BiH,......Ovo je pranje velikosrpskih poraza i plakanje za izgubljenim ratovima nakon propasti Srboslavije,..... :razz:
nosara

#694 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:
Bosnolog wrote: Ono sto FTV prikazuje smeta onimakoje direktno ili indirektno proziva,kao sto tebi smeta ovo sto pisem,kada se nema argumenata onda je i logican odgovor u obliku zaljenja je jedino sto ti je preostalo da kazes,...... :razz:

Ja ti iznesoh četiri (4) krađe tog istog Lagumdžije, ali eto nek ti imaš argumente... Slobodno otiđi do Alipašine, siva zgrada preko puta "Radnika", pogledaj prezimena na interfonu pa se vrati i objasni tu "slučajnost". Još kad bi mi objasnio kako Zlajče skupi za (još jedan) stan od bar pola miliona maraka uz prihode koje svake godine deklariše, bio bih ti zahvalan, jer tu obična aritmetika ne pomaže.

Al eto, nek je sve "zaveeeraaa" protiv ugroženog nam Zlaje, kao što već rekoh dok je ovaca biće i vune.
Dokaze, tuzbe, presude... Ovo je pravna drzava... :D
muha_sa

#695 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

nosara wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:
Bosnolog wrote: Ono sto FTV prikazuje smeta onimakoje direktno ili indirektno proziva,kao sto tebi smeta ovo sto pisem,kada se nema argumenata onda je i logican odgovor u obliku zaljenja je jedino sto ti je preostalo da kazes,...... :razz:

Ja ti iznesoh četiri (4) krađe tog istog Lagumdžije, ali eto nek ti imaš argumente... Slobodno otiđi do Alipašine, siva zgrada preko puta "Radnika", pogledaj prezimena na interfonu pa se vrati i objasni tu "slučajnost". Još kad bi mi objasnio kako Zlajče skupi za (još jedan) stan od bar pola miliona maraka uz prihode koje svake godine deklariše, bio bih ti zahvalan, jer tu obična aritmetika ne pomaže.

Al eto, nek je sve "zaveeeraaa" protiv ugroženog nam Zlaje, kao što već rekoh dok je ovaca biće i vune.
nije fer nosara :-) djeŠ to tražit--mojoj tetki pricala od kone joj amidžic a njemu punicina prija koja je to cula na sijelu u GoNjoj jehovini :D
Bosnolog

#696 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

ProkletaJeAmerika wrote:

Opet ti mene optuzujes da sam neciji zastitnik i protagonista,.....halo ako imas dokaze pravac pravosude i svjedoci za ono sto zans,.....Zlaja je samo pojedinac kao i ja,on je u prolazu kao sto smo svi mi prolazni,......Ja sam za vladavinu prava i da niko ne moze biti iznad njega bez obzira o kome se radilo,.......

Ja niasm niciji advokat niti zastitnik na ovo forumu,.....Ne radim za fnansijske niti pravne institucije BiH a ni stranacki potrcko niti klimoglavac,....Stranke i stranacki pojedinci su servis gradana i drustva koje isti placaju i podrzavam one koji nude najbolje programe i buducnost,........

Ti ocito pokusavas da nametnes tezu drugima frustriran stavovima SDP- i Bakirovom emisijom,....Dodik ce pokusati ukloniti Vaskovica ili ce doziviti sudbinu Kopanje ako bude imao srece jer iznosi ono sto mracni i diktatorski sistem ne zeli,.........

Tek slijedi era Lemijeve diktatire u genocidnom Ausvicu jer je sve manje love nakon sto je sve rasprodo a pobuna ce biti sve vise,.......bum vidjeli,..... ;-)
Last edited by Bosnolog on 04/01/2011 21:01, edited 1 time in total.
muha_sa

#697 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

ProkletaJeAmerika wrote:Stahobalno smiješno. Muha, kad završiš sa šahom otiđi do Alipašine. Šta te košta, penzićima je karta džaba. :D
sinak--Muha nasda ziogu :D a i trasu ce.
stochar

#698 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

nosara wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:

protiv Zlaye se zvanichno vodi istraga za "Aferu Reket", znachi postoji dokumentacija, on isao dati izjavu u svojstvu osumnjicenog, ne negira istragu, i simptomatichno je da o takvom slushaju nema nishta u emisiji koja sve redom proziva.

s druge strane, za sada se samo zna da ima istraga protiv Dodika za zgradu Vlade, i da je kao sto kazes pravna drzava, sve formulacije koje se u toj emisiji upotrebljavaju za Dodika kao sto su "kriminogeni", "mafija na čelu s Dodikom i slične bile bi itekako utužive. osim Babicevih izjava, skoro ni jednog konkretnog dokaza nije bilo, nazalost.

znamo svi da je skoro sve sto je Bakir za Dodika rekao tachno, ali je to rekao bez "dokaza, tužbi i presuda". mene u svemu nervira to licemjerje i dvostruki arshini: za Dodika se mozhe reci da je mafijash, kriminalac i lopov bez ikakvog dokaza, a za Zlayu ne smije ni sa dokazima, javno objavljenim snimcima te istragom i svjedocenjem lika pod zakletvom (Imamovic).

dajte da se ne igramo pravne drzhave, ako cemo pricati na osnovu insinuacija za Dodika da je kriminalac, OK, ali daj da onda pricamo i za Zlayu, pa na koncu i za Bakira za koji postoji dokaz cija vjerodostojnost tek treba da se dokazhe/opovrgne!
Bosnolog

#699 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

ProkletaJeAmerika wrote:
Isto se i tebi može reći, "ako imaš dokaze protiv Brankovića i ostalih, pravac tužilaštvo". Razlika između mene i tebe je što ti priučenim novinarima i propagandistima dozvoljavaš da te "nafiluju" ali samo protiv jednih, dok druge i ovdje braniš sa tim glupostima "eto, ako imaš dokaze...". Dakle, očito imaš peterostruke aršine, a zašto, ja samo mogu nagađati. Ja samo kažem ono što vidim, a to je lopovi jedni, lopovi drugi, lopovi treći koji se kriju iza lopovluka "onih drugih". Bilo bi samo na moju štetu da neke od njih opavdavam kao ti, jer su, eto "moji".

Zato ti i kažem, nadam se da od toga imaš nekog hajra, inače si fakat za žaliti. I tu ne mislim ništa loše ili lično, jednostavno kažem šta mislim osjećam. Inače mi se ne čini da ovo radiš iz koristi ili beskičmenjaštva kao neki drugi, već ti je mozak jednostavno ispran licemjernim preseravanjima Bakira Đoge, ali i to je u stvari nebitno.
Ja nemam peterostruke arsine vec mnogo sire vizije i poglede na Svijet ood tebe i slicnih dokazanih etno torovskih promotora i zombija,...Novinarstvo ne treba nicim ogranicavati daj boze da imamo vise novinara i emisia poput 60 minuta i da iznose sve sto nije dobor u drustvui strankama koje su placene da budu servis gradana i da kritikuju vlast i sve drustvene devijacije,Ja sam protiv organizovan i politicki motivisane hajke erceg-cetnika i balijskih slijepaca na emisije poput 60 minuta,a Bakira porediti sa Ristom Dogom je dno tvog frustriranog cinizma,.......

Moja motivacija je iskljucivo vezana borbom za bolje i pravednije BH drustvo,kao i borbu za prava obestecenih i unesrecenih iznosenjem istine i dokaza zbog cega mnogi BH frustrirani dusmani pjene na ovom forumu ukljucujuci i tebe,....

Zivim od svog vlastitog rada i umijeca,a forum mi je mjesto gdje razmjenjujem stavove i vizije sa mnogim kvalitetnim i doboro upucenim forumasima prevashodno na temama politike,....

Ovaj forum je najsira javna debata Svijet i svima dostupna od Aljaske do Australije i Grenlanda do Dzede,...Zivimo u vremenu svjetlosne brzine razmjene informacija,zahvaljujuci tome i okeanima informacija i dokaza,velikosrspke mitologije lazi i guslanja nece vise nikada proci,kao i ova politicki motivirana hajka na Bakira i SDP,jer je izgleda SDP postao nepremostivi kamen na putu udruzenih i sve frustriranijih bosnomrzaca ali i njihovih politickih sluga,..... ;-)

Ti si samo jos jedan u nizu velikosrpskih promotaroa,zastitnika i supljaka koji dodu po ko zna koji put da se registruju i iskazu svoje frustracije na ovom forumu,Znam jedno da nisi prvi a neces biti ni posljednji..... :razz:
Bosnolog

#700 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Pojacaj vlastito trazenju sebe,mozda se nades nekada,ili se mozda slucajno omakne,......
Locked