kako da je osvojim opet
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- 6.april
#676 Re: kako da je osvojim opet
Slažem se da se u braku sve dijeli, da ne postoji svojina - ono na što sam mislila je scenarij gdje žena radi, trudi se, probija - a muškarac je više pasivni posmatrač.
Posebno takve žene nisu spremne na muškarca koji je sam preuzeo ulogu slabijeg, a i ne želi niti smatra za bitno da takav svoj status promijeni.
Posebno takve žene nisu spremne na muškarca koji je sam preuzeo ulogu slabijeg, a i ne želi niti smatra za bitno da takav svoj status promijeni.
- Kona__
#677 Re: kako da je osvojim opet
Mislim da je veliiika steta... sto te zena ne tuce svakodnevno! 
-
Hodidid
#678 Re: kako da je osvojim opet
Hajmo reci da je to tacno.Znaci nezadovoljna je s njim i takvim zivotom. Pa sta ceka koji klinac? Sto se ne razvede od njega kao sto mu prijeti da ce uciniti? Meni kad bi zena rekla prvi put da hoce da se razvede od mene ja bi za nju popunio formular i potpisao se umjesto nje ako treba.Zelena Carapa wrote:Hm, evo jos jedna moguca verzija iste price - zamislimo da je delboj nezaposlen, besposlen i da zivi u zeninom stanu. Nista u tome lose nema ukoliko on radi nesto da bi se stanje promjenilo. Medjutim on ne radi nista, on je jako inertan i pasivan. Zena koja dodje s posla i zatekne ga na internetu u neurednom stanu ponekad "malo" posizi, izgubi kontrolu i vrjedja ga ne bi li KONACNO izazvala neku reakciju kod svog pasivnog muza. Ali jok. Nije on lud. Sta on uradi? Kaze joj da je voli. (Meni kad bi neko u takvim okolnostima rekao da me voli ja bih mu glavu otkinula.)
Ha ja, prvo joj izjavi ljubav, pa onda nakon sto je ona pospremila stan, skuhala rucak, prespavala, otisla opet na posao on DJELOTVORNO ode na forum da nam se zali na nju.
A ona je bitch a on je zlostavljan ??! Ili samo patetican?
Nezadovoljna s njim al´neka ga kod nje jel. To je po onoj bolje bilo kakav nego nikakav. Svjesna je svoje naravi i svojih mana i dovoljno ima zivotnog iskustva da zna da bi tesko nasla slicnog kandidata za otirac.
Bjezi ti od nje stari glavom bez obzira. Pogotovo ako nemate djece skupa, spakuj kofere i cao. Bices rahat a zena koliko hoces.
-
Hodidid
#679 Re: kako da je osvojim opet
Isti odgovor vrijedi i u tom slucaju. Tip je pasivan, inferioran a njoj to ne pase. Onda nek trazi drugog kao sto prijeti. Samo treba naci drugog.6.april wrote:Slažem se da se u braku sve dijeli, da ne postoji svojina - ono na što sam mislila je scenarij gdje žena radi, trudi se, probija - a muškarac je više pasivni posmatrač.
- 6.april
#680 Re: kako da je osvojim opet
Možda ga prijetnjama pokušava "probuditi" i trznuti iz pasive.
Da hoće, ona bi otišla vrlo lako - posebno ako uzmemo u obzir da je dobro situirana.
Dakle, možda misli da ga prijetnjom može malo pokrenuti.
S druge strane, možda si i ti u pravu i ona samo čeka da upozna nekoga boljeg.
Da hoće, ona bi otišla vrlo lako - posebno ako uzmemo u obzir da je dobro situirana.
Dakle, možda misli da ga prijetnjom može malo pokrenuti.
S druge strane, možda si i ti u pravu i ona samo čeka da upozna nekoga boljeg.
- Ghost_Rider_XXX
#681 Re: kako da je osvojim opet
Ako je čovjek ostao bez posla, naravno da je u depresiji, možda ne posjeduje mehanizme kojima će se trgnut, a njeno vrištanje ne pomaže. Da rasčistimo ne opravdavam nikog, ali ako već hoćeš nekoga da "probudiš", iako ne vjerujem u tu priču, postoje drugčiji načini za takvo što.6.april wrote:Slažem se da se u braku sve dijeli, da ne postoji svojina - ono na što sam mislila je scenarij gdje žena radi, trudi se, probija - a muškarac je više pasivni posmatrač.
- 6.april
#682 Re: kako da je osvojim opet
Niko ovdje ne govori o nekom trenutačnom stanju i gubitku posla.
Svatko bi imao i razumijevanja i ljubavi za takve osobe - pa nismo stranci nego u vezi/braku.
Ja govorim o hroničnim neradnicima i lijenim ljudima kojima je sasvim dovoljno da radi od 8 do 4 za neku mizernu platu, ljudima koji neće ni pokušati promijeniti stanje - jer prvo ne da im se, a drugo ima ženu koja će "povući" za njega.
Svatko bi imao i razumijevanja i ljubavi za takve osobe - pa nismo stranci nego u vezi/braku.
Ja govorim o hroničnim neradnicima i lijenim ljudima kojima je sasvim dovoljno da radi od 8 do 4 za neku mizernu platu, ljudima koji neće ni pokušati promijeniti stanje - jer prvo ne da im se, a drugo ima ženu koja će "povući" za njega.
-
Hodidid
#683 Re: kako da je osvojim opet
Drzi ona njega kraj sebe jer nema boljeg na vidiku a ne zeli biti sama. Kao sto rekoh prijeti da se ce se razvesti pa bujrum. Ja bih odmah spakovao ili svoje ili njene kofere. Ali nema poslije kajanja i nisam mislila tako.
Ali naravno ovaj decko/covjek zna najbolje koliko hoce i moze trpiti.
Ali naravno ovaj decko/covjek zna najbolje koliko hoce i moze trpiti.
- 6.april
#684 Re: kako da je osvojim opet
Pa očito je i on svjestan da ne može naći bolje.
- Zelena Carapa
#685 Re: kako da je osvojim opet
Meni se upravo cini da ona njega pokusava istjerati iz stana i da mu stalno trazi da ide. Gdje ti procita suprotno?Hodidid wrote:
Nezadovoljna s njim al´neka ga kod nje jel.
-
Hodidid
#686 Re: kako da je osvojim opet
Koliko sam ja razumio covjeka, prijeti mu gospodja vec duze vremena razvodom ali nikako da predje sa rijeci na djela. Pa nek se razvede u cemu je problem? Ako on ne zeli, to i dalje je to ne sprijecava da podnese zahtjev za razvod i mogla je to uraditi dosad hiljadu puta.Zelena Carapa wrote:Meni se upravo cini da ona njega pokusava istjerati iz stana i da mu stalno trazi da ide. Gdje ti procita suprotno?Hodidid wrote:
Nezadovoljna s njim al´neka ga kod nje jel.
Zivio sam sa slicnim profilom zene par godina samo ja svojoj nisam govorio da je volim kad mi krene kresati u lice svasta ili da ce me ostaviti.
Ja sam svojoj uvijek vadio kofere na krevet i slagao njenu robu u iste a ona ih vracala u ormare.
- Zelena Carapa
#687 Re: kako da je osvojim opet
eh, pa ti si faca
-
Hodidid
#688 Re: kako da je osvojim opet
Taman posla. Samo ne volim ljude koji mlate praznim ucjenama da bi mene doveli u inferioran polozaj. Draze su mi djevojke/zene od djela.Zelena Carapa wrote:eh, pa ti si faca
Kazes da ces me ostaviti. Ok, ali nemoj me ostavljati godinu ili dvije dana. Onog momenta kad ti sazrije ta misao u glavici spakuj se i idi.I nema vracanja.
- Zelena Carapa
#689 Re: kako da je osvojim opet
Hajde evo uozbiljicu se, problem je sto je u ovoj prici on u njenom stanu a nece da ide. Jel ti sad jasnije?Hodidid wrote:Taman posla. Samo ne volim ljude koji mlate praznim ucjenama da bi mene doveli u inferioran polozaj. Draze su mi djevojke/zene od djela.Zelena Carapa wrote:eh, pa ti si faca
Kazes da ces me ostaviti. Ok, ali nemoj me ostavljati godinu ili dvije dana. Onog momenta kad ti sazrije ta misao u glavici spakuj se i idi.I nema vracanja.
Kao da je tebe ta tvoja izignorisala kad joj kazes da se kupi, pakuje, nestane
- Edin Wien
#690 Re: kako da je osvojim opet
Evo upravo dobih vijest o jednom uspješnom ponovnom osvjaanju.
Jaran oženio Švabicu i uzeo njeno prezime, možda je to rješenje i za druge kritične slučajeve.
Jaran oženio Švabicu i uzeo njeno prezime, možda je to rješenje i za druge kritične slučajeve.
- Not My Idea
#691 Re: kako da je osvojim opet
she's lucky to have you!HAVANA wrote:6.april wrote:Hm, veza gdje je žena uspješnija od muškarca rijetko kada uspijeva.
Ne mora znaciti...i to je od osobe do osobe...
U mojoj kuci nikad nije bilo moje i tvoje...to je naše.
Radila je ona a ja bio nezaposlen... u pocetku braka.Sta uopšte znaci uspjesna?
Meni je moja itekako uspjesna i kompletna licnost,mada je spletom zivotnih okolnosti prekinula studij masinstva i nikada nije zavrsila...sto zbog rata,zivota...kasnije djece...![]()
Radi,rodila i odgaja dvoje djece,ne pegla(pegla djahkad,ko i svaka)...i sta ja sad trebam reci ja uspjesniji od nje zato sto vise zaradjujem
Da mi nje ne bi,ne bi me na mapi bilo
svako malo pokazes da si istinski sretan i zadovoljan covjek.
-
nihil_
#692 Re: kako da je osvojim opet
[quote="delboj"
ja sam izašao u petak iz stana,vidila je da sam ponio neke stvari,dan prije mi je rekla svašta,da ne ponavljam,i za sad se ne vraćam tamo[/quote]
Cekaj, otiso si a nisi joj ni reko da ides ni sto ides? Pa progovori ziv bio
ja sam izašao u petak iz stana,vidila je da sam ponio neke stvari,dan prije mi je rekla svašta,da ne ponavljam,i za sad se ne vraćam tamo[/quote]
Cekaj, otiso si a nisi joj ni reko da ides ni sto ides? Pa progovori ziv bio
- Not My Idea
#693 Re: kako da je osvojim opet
i vrijeme je bilo da se malo trznes i zauzmes za sebe!
koliko god da ti nju volis, trebas voljeti sebe vise. kad ne volis sebe, nece te voljeti ni drugi (koliko god da je ovo otrcano- tacno je. i koliko sam god zensko, mislim da muskarac mora nekad udarit sakom o stol i rec DOSTA!)
koliko god da ti nju volis, trebas voljeti sebe vise. kad ne volis sebe, nece te voljeti ni drugi (koliko god da je ovo otrcano- tacno je. i koliko sam god zensko, mislim da muskarac mora nekad udarit sakom o stol i rec DOSTA!)
- Ghost_Rider_XXX
#694 Re: kako da je osvojim opet
Dragi moj ima li išta, da je u toj vezi štimalo? Od roditelja, razlike u gledištima na finansije, razlike u pogledima na život, ljubav...? Kardelja ti jel tu išta frceralo kako treba?delboj wrote:ono što je počesto prethodilo svađama je bilo kad bi ona da idemo kod njenih roditelja na ručak,obično kad ja završim sa poslom,samo me nazove pred kraj posla i spomene mi to,i nije mi problem otići,nego mi je problem što je to otprilike svaki treći dan,pa izlasci sa njenim roditeljima,kao da smo mi društvo,pobudalim kad mi to spomene,s druge strane,mojim roditeljima idemo kad imamo vremena,kad nismo umorni,jer mi se ne ide nigdje direktno s posla
-
Hodidid
#695 Re: kako da je osvojim opet
@carapice:Bas mi je drago sto si se uozbiljila nego ne odgovori ti meni mozda i na najbitnije pitanje u cijeloj prici a koje glasi zasto se doticna gospodja ne razvede kad joj se jezik izlizao vise od prijetnji da ce se razvesti i da ce ga ostaviti?
Cuj, on nece da napusti stan. Pa nek se razvede od njega i morace napustiti stan. U cemu je problem?
Imas neko racionalno objasnjenje osim onog koje nam je svima dosad poznato a to je da ima sklonosti ka sadizmu?
Cuj, on nece da napusti stan. Pa nek se razvede od njega i morace napustiti stan. U cemu je problem?
Imas neko racionalno objasnjenje osim onog koje nam je svima dosad poznato a to je da ima sklonosti ka sadizmu?
- Zelena Carapa
#696 Re: kako da je osvojim opet
prvo ga treba delozirati (al on se ne da) da bi mogla pristupiti razvodu - a to traje - ne razvodi se preko nociHodidid wrote:@carapice:Bas mi je drago sto si se uozbiljila nego ne odgovori ti meni mozda i na najbitnije pitanje u cijeloj prici a koje glasi zasto sedoticna gospodja ne razvede kad joj se jezik izlizao vise od prijetnji da ce se razvesti i da ce ga ostaviti?
-
Hodidid
#697 Re: kako da je osvojim opet
Je li? Problematican tip. E to je vidis nezgodno. Zato ima policiju pa ga ona lijepo isprati na vrata. A kao sto vidimo tip nije nasilan pa joj nece razvaljivati vrata i ponasati se nasilno.Zelena Carapa wrote:prvo ga treba delozirati (al on se ne da) da bi mogla pristupiti razvodu - a to traje - ne razvodi se preko nociHodidid wrote:@carapice:Bas mi je drago sto si se uozbiljila nego ne odgovori ti meni mozda i na najbitnije pitanje u cijeloj prici a koje glasi zasto sedoticna gospodja ne razvede kad joj se jezik izlizao vise od prijetnji da ce se razvesti i da ce ga ostaviti?
Da bi se razvela treba podnijeti zahtjev za razvod a ne pricati o tome. Od price nema nista.
- Zelena Carapa
#698 Re: kako da je osvojim opet
koliko se se ti puta razvodio?Hodidid wrote:Je li? Problematican tip. E to je vidis nezgodno. Zato ima policiju pa ga ona lijepo isprati na vrata. A kao sto vidimo tip nije nasilan pa joj nece razvaljivati vrata i ponasati se nasilno.Zelena Carapa wrote:prvo ga treba delozirati (al on se ne da) da bi mogla pristupiti razvodu - a to traje - ne razvodi se preko nociHodidid wrote:@carapice:Bas mi je drago sto si se uozbiljila nego ne odgovori ti meni mozda i na najbitnije pitanje u cijeloj prici a koje glasi zasto sedoticna gospodja ne razvede kad joj se jezik izlizao vise od prijetnji da ce se razvesti i da ce ga ostaviti?
Da bi se razvela treba podnijeti zahtjev za razvod a ne pricati o tome. Od price nema nista.
prvo treba prestati bracna zajednica pa sve ostalo
-
Hodidid
#699 Re: kako da je osvojim opet
Jedanput carapice. Bom ja znam one i koji su dijelili stan i keksali se dok im traje brakorazvodna parnica.
- Zelena Carapa
#700 Re: kako da je osvojim opet
Eto, ja ne znam nijedne. A i sama sam prvo zavrsila bracnu zajednicu pa predala zahtjev za razvod
Drugacije ja ne bih mogla, tako da na neki nacin mogu da razumijem gospodju iz price.