Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Amidza Efendija

#676 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

multidisciplinarni pregled nadzemnih tunela

Mjesto: Visoko (sazvjezdje Plejada)
Datum: 21.12. 2012 godine
Aktivnosti: multidisciplinarni pregled nadzemnih tunela, malo krampom, malo lopatom
Alati: krampa, lopata, bager
Multidisciplinko: dr.Svemirko Obmanagic
Cilj: multidisciplinarnim metodama malo krampom malo lopatom i pregleda artefakata bagerom odrediti udaljenost piramide sunca od centra Galaksije kako bi se razbio zrak negativne energije u cilju ostvarenje mira na Zemlji i odumiranja foteljasa.
Hipatija

#677 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

INCKO U DOLINI PIRAMIDA
Dnevni avaz / Teme, str. 08 INCKO U DOLINI PIRAMIDAVisoki predstavnik za BiH Valentin Inzko posjetio bosansku dolinu piramida.
Amidza Efendija

#678 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

Hipatija wrote:INCKO U DOLINI PIRAMIDA
Dnevni avaz / Teme, str. 08 INCKO U DOLINI PIRAMIDAVisoki predstavnik za BiH Valentin Inzko posjetio bosansku dolinu piramida.
Imas pravo, stvarno sramota.
zonbirile

#679 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

i Reis bio, što neće Incko :D
macan prvi

#680 Re: Bosanska dolina piramida

Post by macan prvi »

Amidza Efendija wrote:
Hipatija wrote:INCKO U DOLINI PIRAMIDA
Imas pravo, stvarno sramota.
:lol: :lol:
Nebula

#681 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Nebula »

udwarach wrote:Fenomen Semira Osmanagica zasluzuje mnogo vise paznje u stvarima oko njega, nego o njemu samom.

Sasvim je nebitno je li on zanesenjak, ludjak, prevarant, vizionar, neciji placenik...bitno je to da se njegova pojava i njegov projekt desava sada i ovdje.
I kako je jedan od stranih komentatora primjetio, bosancima koji su psihicki naceti nedavnim ratom kao da treba nesto sto ce ih udaljiti od ruzne stvarnosti, dati im osjecaj i objasnjenje njihove "posebnosti" i dati nadu u drugi i drugaciji svijet.
Semir im je to sve ponudio.
Ali vec na samom pocetku desilo se nesto sasvim ocekivano: kao i sve ovdje i Semirov projekt je dobio nacionalni atribut - postao je bosnjacki.
I tako se desava novi apsurd da se bosnjastvo pocelo, izmedju ostalog, dokazivati i podrskom projektu piramida !
Malo je ovdje jedan usklicnik, evo jos ! ! !
Najsmješnije u svemu tome je što su većina tih bošnjaka vjernici. A Semir se u svojim knjigama ismijava sa religijama i otvoreno se suprostavlja ideji pakla i raja. :lol:

Čovjek je "napisao" nekih osam knjiga "Alternativne historije". Ovo "napisao" sam namjerno stavio pod navodnike jer je i po njegovom vlastitom priznanju više koristio copy-paste nego što je on pisao. Ili kako on to kaže "nema svako vremena čitati toliko knjiga. zato sam ja pročitao a najinteresantnije dijelove vama prenosim u mojim knjigama". Ali dobro i to je njegovo dijelo jer je njegov odabir.

Čini mi se da nema teorije zavjere koju on nije obuhvatio. Dobro vjerovatno ima jer toga ima na pasja preskakala ali on je obuhvatio one glavne i najpopularnije sigurno. Pri tome se očigledno nije previše trudio da provjeri ima li u tome istine već je objavljivao prvo što mu padne pod ruku i odmah. Recimo u drugoj knjizi na strani 83 piše:

Pilotima kompas postaje drugorazredno pomagalo, jer oscilira; redovito se koriste "citaci" longituda koje su fiksne na zamisljenoj zemljinoj povrsini.
Ovo sa kompasom saznao sam jutros. Dario je imao rodjendansku festu jucer citav dan i noc. Sedmero ih je prespavalo u sobi. Po jednog od njih je dosao njegov otac koji je pilot. I kada sam ga upitao za navigavanje preko sjevernog pola, odgovorio mi je da oni koriste GPE, a da je kompas odavno manje znacajan instrument.

Znači jutros mu neki pilot ispričao, može biti lovačku, priču a on već danas to stavlja u knjigu i to u tom obliku.

Ima tu svega. Od vanzemaljaca do vantjelesnih putovanja. Glavna tema svih knjiga je priča o tome da su nekada na planeti bile prisutne napredne civilizacije, zatim kako elite manipuliraju čovječanstvom (pod uticajem vanzemaljaca) i kako smo mi spirituelna bića koja prolaze procese reinkarnacije a sve u cilju duhovnog napredka i ujedinjenja sa Bogom koji je sve što postoji.

U principu Semir je klasični pristalice one škole razmišljanja koja polako postaje nova religija a o čemu se može više pročitati na njihovim stranicama:
http://www.val-znanje.com/
http://www.galaksija.com/

Dakle ljudi koji ne mogu svariti priču o monoteističkom bogu i paklu/raju ali ipak imaju potrebu da vjeruju u život nakon smrti (reinkarnaciju u njihovom slučaju) i u spritualnost i postojanje duše. A onda dodaju vanzemaljce i zavjere protiv te njihove spiritualne evolucije.

Semira većina ljudi u BiH ipak zna po njegovom iskopavanju piramida kod Visokog a ne po njegovim knjigama. Piramide kod Visokog se uklapaju u Semirovu priču o drevnim naprednim civilizacijama koje su nekada naseljavale planetu prije neke od mnogih katastrofa.

Mnogi entuzijasti su se uključili da pomognu iskopavanje. Osim njih postoji zadovoljavajuća masa ljudi koja pozitivno gleda na ove pokušaje. Različiti su motivi. Od onih "da napravimo turizam", preko onih patriotskih, pa naučnih, pa do onih "ne može škoditi a interesantno je". Dosta je i vjernika u ovim krugovima. Ali....

Semir je više puta gostovao "na televiziji" i pričao o svom radu. Međutim, za razliku od knjiga, kada priča na televiziji izbjegava da govori o vanzemaljcima i zavjerama a ne iznosi ni svoje filozofske pa ako hoćete i religijske stavove o Bogu i duši. Svjestan je da bi takvi stavovi na televiziji okrenuli dobar dio "muslimana" protiv njega a upravo su Bošnjaci Muslimani najviše zainteresovani da taj projekat uspije.

U knjigama on je otvoreni protivnik monoteističkih religija a posebno priče o paklu/džehenemu i raju/dženetu. Promoviše ideje reinkarnacije u cilju evolucije duše i konačno sjedinjenja sa Bogom. Naravno njegov Bog nije monoteistički već panteistički. Čitajući njegove knjige čovjeku postaje jasno da su njegovi motivi i ono što ga pokreće više filozofski nego istraživački/arheološki. Nije bez razloga u njegovim knigama dominantna promocija njegovih filozofskih ideja o Bogu i duši. One, zajedno sa teorijama zavjere i priče o vanzemaljcima, zaista dominiraju knjigama u odnosu na arheološke teme i to u omjeru od 9:1.

Semir tvrdi da je pučanstvu nametnuta iluzija sukoba nauke i religije a sve u cilju da se "pokrije" što veća masa ljudi. Po njemu i oficijelna nauka i religija su samo oružje elita koje manipuliraju čovječanstvom. Da bi se suprostavio i oficijelnoj nauci i religiji Semiru trebaju napredne civilizacije iz prošlosti (za koje uvijek ostavlja mogućnost da su bile pod uticajem vanzemaljaca).

Oficijelnoj nauci se suprostavlja na više načina nudeći zauzvrat mnoge alternativne teorije. Osporava prije svega zvaničnu:
- fiziku: prenos težine uz pomoć zvuka, putovanja kroz vrijeme i dimenzije itd.
-Geografiju: šuplja planeta zemlja sa još jednim svijetom unutra itd.
-Biologiju: evolucija da ali uz pomoć genetskog inžinjeringa (vanzemaljci) itd.
-Historiju: prva civilizacija nije Babilon. Mnoge starije civilizacije uključujući Atlantidu, Piramide pravili Atlantiđani a ne Egipćani, itd. itd.

Ali još veći udar pokušava nanjeti religijama. Semiru je vjerovatno poznat onaj argument koji recimo muslimani koriste da dokažu da je Kuran Božija riječ. Ono čuveno "kako bi jedan čobanin mogao znati sve ono što piše u Kuranu a što je tek nedavno naučno dokazano. U to doba to niko nije znao. Dakle Kuran mora biti riječ Božija" . Semir upravo želi dokazati da je u to doba neko itekako imao znanje. Možda i veće znanje nego što mi imamo danas. Samo to nije bio Bog već neka napredna civilizacija iz prošlosti i/ili vanzemaljci.

Upravo se zato, tvrdi naš junak, krije da postoje vanzemaljci. A ima i drugih razloga. Recimo kada bi čovječanstvo bilo svijesno da nismo sami u univerzumu vrlo brzo bi se ujedinilo a onda ne bi bilo ratova i ne bi se kome moglo prodavati oružje i municija.

No meni je najinteresantnije koliko muslimana simpatiše Semira a nema pojma da je jedan od njegovih ciljeva da dokaže kako Kuran (i ostale svete knjige) nije riječ Božija :)
Sion(S)

#682 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

Nebula wrote:
udwarach wrote:Fenomen Semira Osmanagica zasluzuje mnogo vise paznje u stvarima oko njega, nego o njemu samom.

Sasvim je nebitno je li on zanesenjak, ludjak, prevarant, vizionar, neciji placenik...bitno je to da se njegova pojava i njegov projekt desava sada i ovdje.
I kako je jedan od stranih komentatora primjetio, bosancima koji su psihicki naceti nedavnim ratom kao da treba nesto sto ce ih udaljiti od ruzne stvarnosti, dati im osjecaj i objasnjenje njihove "posebnosti" i dati nadu u drugi i drugaciji svijet.
Semir im je to sve ponudio.
Ali vec na samom pocetku desilo se nesto sasvim ocekivano: kao i sve ovdje i Semirov projekt je dobio nacionalni atribut - postao je bosnjacki.
I tako se desava novi apsurd da se bosnjastvo pocelo, izmedju ostalog, dokazivati i podrskom projektu piramida !
Malo je ovdje jedan usklicnik, evo jos ! ! !
Najsmješnije u svemu tome je što su većina tih bošnjaka vjernici. A Semir se u svojim knjigama ismijava sa religijama i otvoreno se suprostavlja ideji pakla i raja. :lol:

Čovjek je "napisao" nekih osam knjiga "Alternativne historije". Ovo "napisao" sam namjerno stavio pod navodnike jer je i po njegovom vlastitom priznanju više koristio copy-paste nego što je on pisao. Ili kako on to kaže "nema svako vremena čitati toliko knjiga. zato sam ja pročitao a najinteresantnije dijelove vama prenosim u mojim knjigama". Ali dobro i to je njegovo dijelo jer je njegov odabir.

Čini mi se da nema teorije zavjere koju on nije obuhvatio. Dobro vjerovatno ima jer toga ima na pasja preskakala ali on je obuhvatio one glavne i najpopularnije sigurno. Pri tome se očigledno nije previše trudio da provjeri ima li u tome istine već je objavljivao prvo što mu padne pod ruku i odmah. Recimo u drugoj knjizi na strani 83 piše:

Pilotima kompas postaje drugorazredno pomagalo, jer oscilira; redovito se koriste "citaci" longituda koje su fiksne na zamisljenoj zemljinoj povrsini.
Ovo sa kompasom saznao sam jutros. Dario je imao rodjendansku festu jucer citav dan i noc. Sedmero ih je prespavalo u sobi. Po jednog od njih je dosao njegov otac koji je pilot. I kada sam ga upitao za navigavanje preko sjevernog pola, odgovorio mi je da oni koriste GPE, a da je kompas odavno manje znacajan instrument.

Znači jutros mu neki pilot ispričao, može biti lovačku, priču a on već danas to stavlja u knjigu i to u tom obliku.

Ima tu svega. Od vanzemaljaca do vantjelesnih putovanja. Glavna tema svih knjiga je priča o tome da su nekada na planeti bile prisutne napredne civilizacije, zatim kako elite manipuliraju čovječanstvom (pod uticajem vanzemaljaca) i kako smo mi spirituelna bića koja prolaze procese reinkarnacije a sve u cilju duhovnog napredka i ujedinjenja sa Bogom koji je sve što postoji.

U principu Semir je klasični pristalice one škole razmišljanja koja polako postaje nova religija a o čemu se može više pročitati na njihovim stranicama:
http://www.val-znanje.com/
http://www.galaksija.com/

Dakle ljudi koji ne mogu svariti priču o monoteističkom bogu i paklu/raju ali ipak imaju potrebu da vjeruju u život nakon smrti (reinkarnaciju u njihovom slučaju) i u spritualnost i postojanje duše. A onda dodaju vanzemaljce i zavjere protiv te njihove spiritualne evolucije.

Semira većina ljudi u BiH ipak zna po njegovom iskopavanju piramida kod Visokog a ne po njegovim knjigama. Piramide kod Visokog se uklapaju u Semirovu priču o drevnim naprednim civilizacijama koje su nekada naseljavale planetu prije neke od mnogih katastrofa.

Mnogi entuzijasti su se uključili da pomognu iskopavanje. Osim njih postoji zadovoljavajuća masa ljudi koja pozitivno gleda na ove pokušaje. Različiti su motivi. Od onih "da napravimo turizam", preko onih patriotskih, pa naučnih, pa do onih "ne može škoditi a interesantno je". Dosta je i vjernika u ovim krugovima. Ali....

Semir je više puta gostovao "na televiziji" i pričao o svom radu. Međutim, za razliku od knjiga, kada priča na televiziji izbjegava da govori o vanzemaljcima i zavjerama a ne iznosi ni svoje filozofske pa ako hoćete i religijske stavove o Bogu i duši. Svjestan je da bi takvi stavovi na televiziji okrenuli dobar dio "muslimana" protiv njega a upravo su Bošnjaci Muslimani najviše zainteresovani da taj projekat uspije.

U knjigama on je otvoreni protivnik monoteističkih religija a posebno priče o paklu/džehenemu i raju/dženetu. Promoviše ideje reinkarnacije u cilju evolucije duše i konačno sjedinjenja sa Bogom. Naravno njegov Bog nije monoteistički već panteistički. Čitajući njegove knjige čovjeku postaje jasno da su njegovi motivi i ono što ga pokreće više filozofski nego istraživački/arheološki. Nije bez razloga u njegovim knigama dominantna promocija njegovih filozofskih ideja o Bogu i duši. One, zajedno sa teorijama zavjere i priče o vanzemaljcima, zaista dominiraju knjigama u odnosu na arheološke teme i to u omjeru od 9:1.

Semir tvrdi da je pučanstvu nametnuta iluzija sukoba nauke i religije a sve u cilju da se "pokrije" što veća masa ljudi. Po njemu i oficijelna nauka i religija su samo oružje elita koje manipuliraju čovječanstvom. Da bi se suprostavio i oficijelnoj nauci i religiji Semiru trebaju napredne civilizacije iz prošlosti (za koje uvijek ostavlja mogućnost da su bile pod uticajem vanzemaljaca).

Oficijelnoj nauci se suprostavlja na više načina nudeći zauzvrat mnoge alternativne teorije. Osporava prije svega zvaničnu:
- fiziku: prenos težine uz pomoć zvuka, putovanja kroz vrijeme i dimenzije itd.
-Geografiju: šuplja planeta zemlja sa još jednim svijetom unutra itd.
-Biologiju: evolucija da ali uz pomoć genetskog inžinjeringa (vanzemaljci) itd.
-Historiju: prva civilizacija nije Babilon. Mnoge starije civilizacije uključujući Atlantidu, Piramide pravili Atlantiđani a ne Egipćani, itd. itd.

Ali još veći udar pokušava nanjeti religijama. Semiru je vjerovatno poznat onaj argument koji recimo muslimani koriste da dokažu da je Kuran Božija riječ. Ono čuveno "kako bi jedan čobanin mogao znati sve ono što piše u Kuranu a što je tek nedavno naučno dokazano. U to doba to niko nije znao. Dakle Kuran mora biti riječ Božija" . Semir upravo želi dokazati da je u to doba neko itekako imao znanje. Možda i veće znanje nego što mi imamo danas. Samo to nije bio Bog već neka napredna civilizacija iz prošlosti i/ili vanzemaljci.

Upravo se zato, tvrdi naš junak, krije da postoje vanzemaljci. A ima i drugih razloga. Recimo kada bi čovječanstvo bilo svijesno da nismo sami u univerzumu vrlo brzo bi se ujedinilo a onda ne bi bilo ratova i ne bi se kome moglo prodavati oružje i municija.

No meni je najinteresantnije koliko muslimana simpatiše Semira a nema pojma da je jedan od njegovih ciljeva da dokaže kako Kuran (i ostale svete knjige) nije riječ Božija :)
Znaci muslimani ne bi trebali podrzavati projekt piramida samo zato sto osnivac Fondacije za njeihovo otkrivanje i predtavljanje svijetu ne vjeruje u tog istog Boga i cini sve da okaze suprotno??
Onda da ne podrzavaju takodjer i sv ove ostale koji ne vjeruju u "njihovog" Boga?
Nema smisla zaista! dobra Vam je argumentacija i ovo sto ste gore naveli je vecinom tacno ali ne i u postpunosti!
A ustvari i nebitn je!
To u sta ko vjeruje, kakve knjige pise, koja su mu ubjedjenja, obrazovanost, klinci-palci toatlno mi je nebitno u odnosu na podrzavanje istrazivanja i otkrivanja za sada najvece piramide na svijetu i najveceg kompleksa piramida, koje se na lazi u NASOJ drzavi!

Od mene ima apsolutnu podrsku jer je jedini koji se zauzeo za ovo!
Ako kad doje neko pametniji, smjeliji, snalazljiviji ili sta ti ja znam kakav, a bude imao isti cilj (otkriti, pokazati, dokazati gore navedene strukture u BiH) i njega cu podrazavati! :)

sve u svemu, nadam se da cemo se malo vise zainteresirati za ovo i pokusati razumjeti i podrzati jer zaista, nema nista lose u ovome! Ne vidim kako mozemo nauditi nasoj drzavi ili bilo cemu otkrivanjem i istrazivanjem ovih stvari!

Postovanje!
bandini

#683 Re: Bosanska dolina piramida

Post by bandini »

Znaci muslimani ne bi trebali podrzavati projekt piramida samo zato sto osnivac Fondacije za njeihovo otkrivanje i predtavljanje svijetu ne vjeruje u tog istog Boga i cini sve da okaze suprotno??
Onda da ne podrzavaju takodjer i sv ove ostale koji ne vjeruju u "njihovog" Boga?
Nema smisla zaista! dobra Vam je argumentacija i ovo sto ste gore naveli je vecinom tacno ali ne i u postpunosti!
A ustvari i nebitn je!
To u sta ko vjeruje, kakve knjige pise, koja su mu ubjedjenja, obrazovanost, klinci-palci toatlno mi je nebitno u odnosu na podrzavanje istrazivanja i otkrivanja za sada najvece piramide na svijetu i najveceg kompleksa piramida, koje se na lazi u NASOJ drzavi!

Od mene ima apsolutnu podrsku jer je jedini koji se zauzeo za ovo!
Ako kad doje neko pametniji, smjeliji, snalazljiviji ili sta ti ja znam kakav, a bude imao isti cilj (otkriti, pokazati, dokazati gore navedene strukture u BiH) i njega cu podrazavati! :)

sve u svemu, nadam se da cemo se malo vise zainteresirati za ovo i pokusati razumjeti i podrzati jer zaista, nema nista lose u ovome! Ne vidim kako mozemo nauditi nasoj drzavi ili bilo cemu otkrivanjem i istrazivanjem ovih stvari!

Postovanje!
semire jesi li to ti??
drago mi je sto si navratio na ovaj nas forum
Sion(S)

#684 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

hahahah..nije on ali eto...bolje Vas nasao! :)
Hipatija

#685 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Nebula wrote: Semiru je vjerovatno poznat onaj argument koji recimo muslimani koriste da dokažu da je Kuran Božija riječ. Ono čuveno "kako bi jedan čobanin mogao znati sve ono što piše u Kuranu a što je tek nedavno naučno dokazano. U to doba to niko nije znao. Dakle Kuran mora biti riječ Božija" . Semir upravo želi dokazati da je u to doba neko itekako imao znanje. Možda i veće znanje nego što mi imamo danas. Samo to nije bio Bog već neka napredna civilizacija iz prošlosti i/ili vanzemaljci.
Ovakvu priču prenose, podržavaju i održavaju savremeni čobani, čobani koji neznaju šta su sve ljudi znali i poznavali i prije rođenja Isa pegambera ili Muhameda a.s.
Tu priču o „nepismenom“ čobaninu je neko izmislio, sa nekim „prizemnim ciljem“. Trgovci u to vrijeme nikako ne bi mogli biti „nepismeni“ (a Muhamed a.s. nije baš bio „čobanin“).
„Nepismenost“ se pripisuje Muhamedu a.s. više kao opravdanje zašto su drugi bilježili Božiju objavu, a ne sam Muhamed a.s., ili bar njegova družbenica (koja jeste bila pismena i obrazovana).
Ova priča o Muhamedovoj „nepismenosti“ mene je inicirala da razmišljam o pitanju:
Zašto Muhamed a.s. nije poslušao prvi ajet – ČITAJ, UČI! Zašto je tolike godine ostao nepismen?! Je li bio toliko glupav (pa nije mogao naučiti čitati i pisati) ili neposlušan ( pa nije htjeo to naučiti).
Sam sebi sam izveo zaključak: Ovi što pišu i prenose priču da je Muhamed bio nepismen – LAŽU! Zašto lažu imam i neko svoje originalno mišljenje ( ali ga ne smijem javno napisati, zbog ovih "čuvara izvornog Kur'ana").
Nikako ne podržavam Semirove tekstove koji su na liniji novih "naučnih religija" ( nadnaravno, vančulno, s onu stranu znanosti, nadznanstveno,...)! Takvim tekstovima se treba aktivno suprotstavljati. Da mogu, povukao bi "demokratski potez": zabranio bi ih na oficijelnoj stranici o Bosanskim piramidama (neka ih piše i promoviše na nekoj drugoj web stranici).
Ovako Semir zloupotrebljava Bosanske piramide za promociju svojih knjiga i za promociju nenaučnih sadržaja.
Nebula

#686 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Nebula »

Sion(S) wrote: Znaci muslimani ne bi trebali podrzavati projekt piramida samo zato sto osnivac Fondacije za njeihovo otkrivanje i predtavljanje svijetu ne vjeruje u tog istog Boga i cini sve da okaze suprotno??
Ne samo da čini sve da dokaže suprotno nego su mu piramide u Visokom potrebne kao GLAVNI DOKAZ da su moćne civilizacije postojale u dalekoj prošlosti i da su imale ogromno znanje. Ako bi to dokazao onda bi 'ladno izjavio "eto ko vam je napisao svete knjige".

Presmješno je da je Reis obilazio lokaciju i davao podršku :lol:
Hipatija

#687 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

@Nebula, da su postojale civilizacije (moguće i "pametnije" od današnjih) polako ali sigurno počinje sjedati u svijest čovječanstva i za to nisu potrebne i Bosanske piramide. Ta spoznaja će "leći" i bez njih. "Huškaš" vjernike islamske vjeroispovijesti na S. Osmanagića (providna ti je "propaganda"), ali to može proći samo kod manje obrazovanih ljudi.
Da ne postoji nikako s. Osmanagić i da ne postoje nikako Bosanske piramide neće se zaustaviti spoznaje o civilizacijama koje su mogle i umjele više nego što savremena civilizacija može i umije!
Nebula

#688 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Nebula »

Hipatija wrote:@Nebula, da su postojale civilizacije (moguće i "pametnije" od današnjih) polako ali sigurno počinje sjedati u svijest čovječanstva i za to nisu potrebne i Bosanske piramide. Ta spoznaja će "leći" i bez njih. "Huškaš" vjernike islamske vjeroispovijesti na S. Osmanagića (providna ti je "propaganda"), ali to može proći samo kod manje obrazovanih ljudi.
Da ne postoji nikako s. Osmanagić i da ne postoje nikako Bosanske piramide neće se zaustaviti spoznaje o civilizacijama koje su mogle i umjele više nego što savremena civilizacija može i umije!
Nemam nikakvu propagandu. Semir mi je drag jer se i ja borim protiv religija.

Ako je tačno to što kažeš i ako su zaista postojale civilizacije koje su mogle i umjele više nego što savremena civilizacija može i umije onda zaista padaju u vodu svi argumenti recimo muslimana da je Kuran riječ božija (jer oni citiraju dijelove Kurana za koje tvrde da tada ljudi nisu mogli znati=diktirao Bog). Ako si u pavu to je onda kraj religijama.
Balkanski_sindrom

#689 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Balkanski_sindrom »

Osmane gdje zapelo.... :-D
Hipatija

#690 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Nije zapelo nigdje. Tiha voda bregove valja!

ŠEST STOTINA SLOVENACA NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

U jednom septembarskom danu Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je ugostila šest stotina gostiju samo iz Slovenije. Dolazak dvanaest autobusa sa slovenačkim turistima rezultat je dugogodišnje saradnje Fondacije s nekoliko turističkih agencija i slovenačkom Fondacijom za podršku istraživanju bosanskim piramidama.

Gosti su obišli nekoliko loakcija Bosanske doline piramida i otišli jako zadovoljni. Turističke agencije su najavile nove dolaske organizovanih turista u Visoko. (http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... idama.html ).
Sion(S)

#691 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

Zasto toliko poredite glupavog semira i njegovu pricu o vanzemaljcima i kojecemu sa najvecim kompleksom piramida na svijetu... ne zanima me uopste ko stoji iza cega i ko sta radi u svrhu kakvih ciljeva i dokazivanja.. vi koji se borite protiv religije mozete malo da razmotrite i pozitivnu stranu religije (recimo mozda ne bi bilo ovih silovanja,nemorala, droge itd.) i da shvatite da se protiv nje ne moze nicim boriti. Licno meni dokazivanje postojanja ove piramide nece promjeniti ni sekunde vjeru u Boga a ni religiju, jer se zove VJERA! Sa vjerom ti niko nista ne moze ali se zalazem da pomognemo iskopavanju i istrazivanju Visokog za nase dobro (Bosanaca i Hercegovaca) a i za dobro citave civilizacije (glede informacija saznanja o civilizacijama prije nas) jer truntno ne znamo bas NISTA o tome i ko zna..mozda "ta historija" ide u prilog religija.. :)
rikiriki

#692 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Hipatija wrote:Nije zapelo nigdje. Tiha voda bregove valja!

U jednom septembarskom danu Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je ugostila šest stotina gostiju samo iz Slovenije. Dolazak dvanaest autobusa sa slovenačkim turistima rezultat je dugogodišnje saradnje Fondacije s nekoliko turističkih agencija i slovenačkom Fondacijom za podršku istraživanju bosanskim piramidama.

Gosti su obišli nekoliko loakcija Bosanske doline piramida i otišli jako zadovoljni. Turističke agencije su najavile nove dolaske organizovanih turista u Visoko. (http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... idama.html ).
---------------------------
super momak,samo tako,nije sporno levatima prodati muda pod bubrege,ali nemoj ih nama prodavati.
Cossack

#693 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Cossack »

Hipatija wrote:Nije zapelo nigdje. Tiha voda bregove valja!

A na slikama cca 20 insana... :mrgreen: :run:
Arminovski

#694 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

zonbirile wrote:
jOFLA wrote:O ozbiljnosti i stručnom pristupu projektu govori i metoda istraživanja. Citat sa stranice:

Radiestezijski pregled piramide Mjeseca, septembar 2010.g.

Mjesto: (BIH) Visoko,
Datum: 04.09. do 09.09.2010 godine.
Aktivnost: radiestezijski pregled terena na platou piramide Mjeseca (tzv.Bunar)
Alati: L-antene, visak,rašlje, um.
Radiestezistkinja: Goranka Škoprc, Split (RH)
Cilj: detektirati pozicije konstrukcije-strukture piramidalne građevine, moguće vodotokove ili postojanje vode unutar strukture, unutrašnja arhitektura, odrediti starost građevine....
Završen citat.
:-)
------------------------------------------------------------------------
ultrazvučni pregled podzemnih tunela

Mjesto: Visoko
Datum: 6.09 2011 godine
Aktivnosti: ultrazvučni pregled podzemnih tunela,metodom eha
Alati: grah,zapška,bijeli luk,feferon,stomak,drauf
Ultrazvučnjak: mr.dr.Himzo Polutak
Cilj: metodom eha,odrediti duljinu tunela i razbiti eventualne pregrade
jOFLA, zonbrille... svi mi razmisljamo na slican nacin ali neki su rodjeni da udaraju kontru sa ili bez razmisljanja... u ovom slucaju piramide, teorija relativiteta, einstein, alternativne istorije, sta god... ubijediti ih ne mozes...
Hipatija

#695 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Cossack wrote:A na slikama cca 20 insana...
ImageNe znaš brojati!
Cossack

#696 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Cossack »

Hipatija wrote:
ImageNe znaš brojati!
Pet gore dole...necemo sad cjepidlaciti! :lol:
rikiriki

#697 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Cossack wrote:
Hipatija wrote:
ImageNe znaš brojati!
Pet gore dole...necemo sad cjepidlaciti! :lol:
zaboravljaš da svaki fantje vrijedi 10x više,pogotovu u Visokom :lol: :lol: :lol:
NIN

#698 Re: Bosanska dolina piramida

Post by NIN »

Obzirom da ova tema ni po kojem osnovu ne spada pod domen nauke istu premjestam na podforum Razne diskusije.

Hvala na razumjevanju! :)
macan prvi

#699 Re: Bosanska dolina piramida

Post by macan prvi »

Image
burekodsira

#700 Re: Bosanska dolina piramida

Post by burekodsira »

NIN wrote:Obzirom da ova tema ni po kojem osnovu ne spada pod domen nauke istu premjestam na podforum Razne diskusije.

Hvala na razumjevanju! :)

izvini ali veze ti nemas. umjesto da procistis temu i opomenes skretnicare, ti podupires neozbiljnost jbg.
Post Reply