Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#676 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

Imamopobjednika wrote:Meni se cini da je ministru neko malo zavrnuo ruke i da sada polako pocinje da se povlaci:
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110517052

Rekoh ja jos juce da od ovoga nece nista biti. Zivi bili pa vidjeli.
tako mrzak biviši sistem, a tako drage njegove metode :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#677 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote: Eno jučer intervju sa Kaplanom u Oslobođenju... govori o grantovima ministarstva za ovu godinu i govori kako su tu 4 miliona za vjerske zajednice. Kaže da je protiv tih transfera, ali "da ne bi podgrijavali političku situaciju u FBiH pristao je da se to zadrži".
ta 4 miliona što odvaja FBiH....to je samo kap u moru...sića za kusura...proguglaj pojedinačno sarajevske općine pa probaj sabrati cifre :shock: pa kad bi na to još dodao svaki kanton pojedinačno, pa općine u kantonima, pa RS i općine u RS i kao šlag opet neka sića što se na nivou države odvoji :shock:

Al Capone je mala maca vjerovali ili ne :-) kao ateista podržavam postojanje boga i da svakom odriješi kako je živio, samo zbog siline i bezobzirnosti laži koje mantijaši svih boja izbacuju, a uzimaju lopatom :skoljka:
GOLFER

#678 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by GOLFER »

Chmoljo wrote:
Imamopobjednika wrote:Meni se cini da je ministru neko malo zavrnuo ruke i da sada polako pocinje da se povlaci:
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110517052

Rekoh ja jos juce da od ovoga nece nista biti. Zivi bili pa vidjeli.
tako mrzak biviši sistem, a tako drage njegove metode :oops:
Kao sto sam i pisao... Glupa je i naivna ministrova uloga i ''akcija'' od samog pocetka, zaletio se i kabadahijski poceo da donosi nekakve odluke i sam on da postavlja ultimatume ignorisuci ostale strane u problemu a pri tome znajuci o kakvom se osjetljivom problemu radi. I naravno, sada se susrece sa reakcijama, onih koje je ignorisao, omalovazavao i kojima je na kraju krajeva kabadahijski pokusao nametnuti odluku...

U sustini cmoljo u ovoj prici ministar je taj koji je poceo koristiti METODE ''dragog'' sistema samim nacinom donosenja ovakve odluke u ovom zadatom okruzenju, i on, kao ministar, je morao znati o kakvom kompleksnom problemu se radi, a jos vise jer je on ipak SDP-ovac i radi toga ce njegovo diranje u vjeronauku jos vise tenzija dici...

Ocito je da je njegov karakter, ljutnja, drskost a i vatena podrska zakletih ideoloskih protivnika ''islamizacije'' dovelo do toga da napravi nekoliko nepromisljenih poteza i da zakuha sve ovo jos i vise. Na kraju on ce vjerovatno ostati sam u ovome, jer baza koju IZ ima iza sebe je velika i ne moze se zanemariti, a ministar je to zaboravio, i naravno da takva institucija moze i ima nacina da vrsi pritisak, i da se boti za svoje interese, i oni to ne rade jer je im se neko ne svidja, nego jer je taj neko poceo njih da napada, omalovazava, iskljucuje iz svake rasprave i da im namece svoje licne stavove i ubjedjenja a pro tome steti interesima IZ-a, u kojima prijetlju vide uglavnom oni zadrti protivnici vjere i koji u svemu vide nekakvu nasilnu islamizaciju Sarajeva :-) pa cak i kad neko ne zeli da pije pivu, ili je prodaje...
Chmoljo

#679 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

golferu, ne trudi se, ne čitam tvoje postove.
levana

#680 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by levana »

A ja se sve vrijeme pitam kako to da se niko iz ministrove baze ne oglasava i ne staje u zastitu svog vojnika. Tema je vruca, zapravo gori sve, a ja nigdje ne vidjeh da ga stite ovi sto ga imenovase. Uzgred, moje misljenje je da je njegova odluka ok.
nosara

#681 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

levana wrote:A ja se sve vrijeme pitam kako to da se niko iz ministrove baze ne oglasava i ne staje u zastitu svog vojnika. Tema je vruca, zapravo gori sve, a ja nigdje ne vidjeh da ga stite ovi sto ga imenovase. Uzgred, moje misljenje je da je njegova odluka ok.
On je covjek sa integritetom, zato je i postavljen na to mjesto... Jaci je od svih koji ga napadaju, nema potrebe da ga stiti bilo ko "iz raje"... :D

Tak'i smo... 8-)
GOLFER

#682 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by GOLFER »

Chmoljo wrote:golferu, ne trudi se, ne čitam tvoje postove.
:thumbup:

Dobro je i to znati, a vala nisi ti jedini na ovom forumu, tako da nije ni bitno, a imas svojih istomisljenika dovoljno pa imas gdje citati postove slavu ministra, bas ti je dobro :sax:

Onda aBd kada ministar padne, a past ce kao i svi koji pokusavaju muslimanima odredjivati kakvi trebaju biti, sta raditi, sta smiju pricati, koji su to interesi IZ... onda ce biti kuku, Iskreno se nadam da ce se i muslimani malo podici, izaci na ulice a poslje komnjare ministra, posmjenjivati i sve ostale neradnike bez obzira na stranku, naciju i vjeru...

Dobro je kada se ovako ljudi sa vremena na vrijeme grupisu oko svoje ideje, cisto nek se zna na cemu smo.
Chmoljo

#683 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

kako rekoh, mrzak bivši sistem, a drage metode njegove :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#684 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Truba »

od ovog će samo profitirati SDA jedna i jedina i slavna SDA
ali svaka im čast i slava uvijeke bila kad su mudri i šute...
za tri godine opet brankovići zajahahu
i to sve zbog "samo"

0.04 razlike prilikom zbrajanja ocjena

SDP glupani uvijek nasjednu :roll: :roll: :roll:

NE DIRAJ VJERONAUK
seln

#685 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by seln »

komi wrote:od ovog će samo profitirati SDA jedna i jedina i slavna SDA
i to sve zbog "samo"

NE DIRAJ VJERONAUK
Hebaji vise i vjeronauk...
ako SDP u ovom madatu uradi ono sto je obecala, a biraci ih kazne jer vjeruju notornim lopovima, onda i ne zasluzuju nesto bolje. Tad samo mogu reci "spasavaj se ko moze"...tj. fataj se inostranstva/-zemstva.
GOLFER

#686 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by GOLFER »

i to sve zbog "samo"

NE DIRAJ VJERONAUK
To je ono sto mene iznenadjuje, i o cemu sam najvise i pisao, ne mogu da vjerujem da SDP nije naucio. Postojalo je 10000 drugih nacina da se ove stvari odrade bez ikakve frke, a oni opet izabrase najgori, zaista naivno, a jos je gore to sto su sada dali povoda mnogima da ih etiketiraju kao velike protivnike islama, a i dokaz i pimjer u koji sada mog uperit prst i reci evo ga on im je predvodnik... Glupo i naivno samo me interesuje radi cega :?

Ah kada se SDP omladina okuplja i pokrece proteste onda je to pozeljno i imaju svako pravo (ja zaista mislim i da imaju cak sam u vecini i ucestvovao) ali SDP-ovci ocito zele da imaju imaju pravo vise, da odredjuju ko ima pravo da se buni i poziva javnost naprotest u zastiti svoga interesa ludilooooooooooooo :-D :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#687 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Truba »

seln wrote:
i to sve zbog "samo"

NE DIRAJ VJERONAUK
ako SDP u ovom madatu uradi ono sto je obecala, a biraci ih kazne jer vjeruju notornim lopovima, onda i ne zasluzuju nesto bolje. Tad samo mogu reci "spasavaj se ko moze"...tj. fataj se inostranstva/-zemstva.
ja nisam musliman ali da dodjem na vlast u sarajevu izgradio bih još 100 džamija dao islamskoj zajednici duplo više para nego SDA uveo bih vjeronauk svaki dan
i bio bih na vlasti duze od gadafija

i onda bi se lagano fajtao sa pekarskom naftaškom reketaškom mafijom
onda bi na red došla državna služba i tamošnji miševi
kad to sve skršim nakon 15 godina onda bih se vratio i završio pitanje vjeronauka i vjere NAKON što se narod umori OD VJERSKE SLOBODE
JoseMujica

#688 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote:kako rekoh, mrzak bivši sistem, a drage metode njegove :oops:
šta ba drage :?: doživjele su kvalitativni i kvantitativni upgrade :!:

usporedite samo kulturne produkte bivšeg nam sistema (npr. filmove) i produkte današnjeg sistema pa će te vidjeti da je danas autocenzura daleko raširenija i učinkovitija.....otvorenom totalitarizmu se ljudi po prirodi opiru, ako ništa privatno.... u anarhiji se samoporobljavaju prihvaćanjem kvazi identitetskih narativa.
ultima_palabra

#689 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

komi wrote:
seln wrote:
i to sve zbog "samo"

NE DIRAJ VJERONAUK
ja nisam musliman ali da dodjem na vlast u sarajevu izgradio bih još 100 džamija dao islamskoj zajednici duplo više para nego SDA uveo bih vjeronauk svaki dan
i bio bih na vlasti duze od gadafija

i onda bi se lagano fajtao sa pekarskom naftaškom reketaškom mafijom
onda bi na red došla državna služba i tamošnji miševi
kad to sve skršim nakon 15 godina onda bih se vratio i završio pitanje vjeronauka i vjere NAKON što se narod umori OD VJERSKE SLOBODE
Mudro, @komi :D Samo za te silne godine bi ti se infiltriralo tih mafijaša, miševa i minderaša da se ne bi više poznao u ogledalu ;-) Al šta ima veze, vlast je najbitnija...
Chmoljo

#690 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote:
Chmoljo wrote:kako rekoh, mrzak bivši sistem, a drage metode njegove :oops:
šta ba drage :?: doživjele su kvalitativni i kvantitativni upgrade :!:

usporedite samo kulturne produkte bivšeg nam sistema (npr. filmove) i produkte današnjeg sistema pa će te vidjeti da je danas autocenzura daleko raširenija i učinkovitija.....otvorenom totalitarizmu se ljudi po prirodi opiru, ako ništa privatno.... u anarhiji se samoporobljavaju prihvaćanjem kvazi identitetskih narativa.
džaba ti to haveru pričati... ja ovako prokomentarišem onima koji vide, jer... Handžar je bio Rusiji... if ju keč maj drift :mrgreen: :wink:
JoseMujica

#691 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

ma znam nego me valjda ovo vrijeme valja pa upadnem u ludilo prosvjetiteljstva :lol: :lol: :lol:
amrica

#692 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

ovi iz IZ nisu normalni :roll:

"...
Recimo, ako bi Emir Suljagić (a to je više nego zaslužio) bio obuhvaćen stogodišnjom fetvom, to bi se de jure i de facto ovako moglo tumačiti: nakon godina i godina kada preseli na bolji svijet Emir Suljagić (a pretpostavimo da je u nekom budućem vremenu tobe došao i hadž obavio, a svi oni, prije ili kasnije, dođu tobe, kad im iz guzice dođe u glavu) i doći će mu djeca ili unučad da prijave dženazu. Čovjek koji radi na dženazama (bilo koji čovjek u bilo kojem medžlisu) ukucat će u svoj kompjuter ime Emir Suljagić i po automatizmu će se na ekranu pojaviti oznaka koja upućuje na fetvu u kojoj jasno piše da se tom čovjeku zbog ranije nanešenog velikog zla prema islamu i muslimanima ne može klanjati dženaza. Fetva ima još 49 godina do isteka. Onda će se djeca ili unučad pitati šta je to njihov otac ili dedo u životu tako sramno i toliko nečasno uradio. A lista takvih bila bi pozamašna.

Mnogi su u ovoj „ukidajući vjernoauku" euforiji dali svoj islamofobijski doprinos. Od web portala (** No links **.ba, radiosarajevo.ba), preko medijskih kuća (FTV, „Oslobođenje", „Dani"), drugih institucija (PEN Centar, Helsinški komitet), ali, prvenstveno, glasovitih pojedinaca.

Što se tiče nemuslimana, jednog ću izdvojiti, a to je Boris Dežulović. Nažalost, moram ovako kazati: Boris Dežulović je jedno obično lupetalo, neznalica i nitkov. Gajio sam prema tom čovjeku i njegovom stavu izvjesne simpatije, zaslužio je naše divljenje i aplauze kada je tekstom odgovorio, hrabro i argumentirano, na papin govor u Regenzburgu („Što nam je katolički džihad donio osim zla", Globus), pa njegovi tekstovi o Srebrenici i ubijanju nedužnih ljudi, o logorima u Hercegovini u kojima su mučeni i ubijani nedužni Bošnjaci, ali, Boris Dežulović napokon pokazao je svoje pravo lice. A to što je prije radio i pisao nikako nije dovoljno da amnestira blasfemičnu glupost i štetu koju čini sadašnjim pisanjem. Zbog svog ideološkog oportunizma zaslužno se utkao u listu ne/skrivenih islamofoba.

Ima jedan (od njih) kojeg ne znam u šta bi ga svrstao, gotovo da je bez mirisa i okusa, ali i on je pustio svoj opori i odiozni ideološki miris (da ne kažem smrad), to je bivši profesor bosanskog jezika u Gazi Husrev-begovoj medresi. Riječ je o Hadžemu Hajdareviću. Njegova „nesreća", zapravo počinje onda kada ga otac, mimo njegove volje, upisuje u medresu. Kako je pričao učenicima na nastavi, na prijemnom ispitu sve je pogrešno pisao i odgovarao samo da bi ga odbili, no, budući je te godine malo kandidata bilo prijavljeno - sve su primili. A profesionalna putanja mu je odveć čudna. Od ciničnog i samozatajnog profesora bosanskog jezika u GHB medresi (u kojoj je maltretirao, ismijavao i ponižavao bošnjačku djecu, na način: evo onog malog s velikom glavom i velikog s malom glavom), preko književnika, glavnog urednika izdavačke kuće „Ljiljan" i člana redakcije političkog sedmičnika „Ljiljan" (kojeg je ekipa temeljito rasturila i uništila), pa do SDP-ovog poslanika u Skupštini KS (a to su oni koji daju podršku ministru Suljagiću i koji svi zajedno ukidaju vjeronauku u KS). Udobno smješten u stančugi kod hotela Central, uživa beneficije koje mu je od prije osigurala IZ, a sada mu to pazi crvena oligarhija. A da bi to sada sve sačuvao, valjda je dužan, s vremena na vrijeme, onako cinično, kako samo on to zna, pljucnuti na reisu-l-ulemu i instituciju IZ-a. I to je njegov domet, sram ga bilo!
...

citav
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 6&Itemid=1
amrica

#693 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

ima jos :roll:

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 5&Itemid=1

"....
Mirne demonstracije - ljudsko pravo ili napad na ustavni poredak?

I kažu: Neubrajanje ocjene ne znači ukidanje. Smiješno da ne može smješnije biti. Ako to nije ukidanje onda dozvolite samo godinu dana da se ukinu ocjene iz matematike, fizike, biologije... pa ćete vidjeti da li je ukidanje ocjene jednako ukidanju predmeta? A sa druge strane zašto bi dijete slušalo neki predmet ako neće biti nagrađeno za tako nešto? I kakav je smisao predmeta čije ocjene ne ulaze u prosjek?

I na kraju, da se razumijemo, do sada smo podastrli toliko argumenata, a sa druge strane smo dobivali odgovore: „Ne pristajemo na ultimatum i ne želimo nikakav razgovor." NIKO do sada sa Islamskom zajednicom nije komunicirao snagom argumenata, već argumentom sile. I što je apsurd, umjesto da pomenute organizacije podrže demokratsko pravo, pravo na javno okupljanje i izražavanje stava javno, one se udružuju u osudi javnog okupljanja onih koji se ne slažu sa odlukom vlasti. Eto, to su nevladine organizacije u BiH. Umjesto da podržavaju demokratske procese, da se stave na stranu onih koji traže svoja prava, oni se jednostrano svrstavaju na stranu vlasti i vladajućih struktura. I ne samo to, već i demokratske procese nazivaju „podrivanjem ustavnog poretka".

S toga, pravo na mirne i dostojanstvene demonstracije imaju svi, a u obavezi smo podsjetiti nevladine organizacije da i mi, vjernici, imamo neka svoja prava! Ta prava ćemo, ako Bog da, ostvariti ne mareći za navodne dušebrižnike ljudskih prava koji samo čuvaju jedno pravo; pravo na svoju vlastitu imovinu i svoju komunističku ideologiju! Onaj ko ne može biti ni dobar ni pravedan treba da prestane sa zloupotrebom svoje pozicije tzv. branitelja ljudskih prava. I zato, naša prava ćemo tražiti pred institucijama vlasti!

:run:
Chmoljo

#694 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

:lol:

fetva, a? toliko o demokratiji :mrgreen:
nosara

#695 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote::lol:

Ako nasi europejci ovako nastave ovi dole bi mogli dobit treci ko s nokta... :-)
Chmoljo

#696 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

nosara wrote:
Ako nasi europejci ovako nastave ovi dole bi mogli dobit treci ko s nokta... :-)
sreća pa nije samo do 'antikomunista' i 'antiantivjernika' :mrgreen:
nosara

#697 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote:
nosara wrote:
sreća pa nije samo do 'antikomunista' i 'antiantivjernika' :mrgreen:
:D

Sto je tvoj zeljo zeleniji, tamniji...? :?

Imaju dva, tek sad vidjeh... :lol:
Last edited by nosara on 17/05/2011 17:19, edited 1 time in total.
amrica

#698 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

Chmoljo wrote::lol:

vjera = demokracija :D

tolerancija :run:

IQ :run:
Chmoljo

#699 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

amrice, ovo najmanje veze ima sa vjerom. al' džaba nekima pričati...
suncica24

#700 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Meni je ovo strasno... nekako, dno. Dna.
Do sada je BH Pravoslavna crkva sa svojim poglavarom drzala to dno dna, ali mislim da ovim IZ ozbiljno prijeti da preuzme poziciju.

Strasno!
Covjeku kojem je pola porodice ubijeno, muceno, protjerano... u toj Srebrenici koje je svima puna usta, koji, kako sam kaze, je svoje najblize spustao u tabute uceci im dzenazu, prijetiti fetvom... degutantno i prestrasno.
:roll:
Last edited by suncica24 on 17/05/2011 18:05, edited 1 time in total.
Post Reply