kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HomeSweetHome

#676 Re: kad sam bio mali

Post by HomeSweetHome »

najvise sam voljela "nove lakovane cipelice" od Cole, i imala sam svoje solisticke nastupe ali je uslov bio da obucem svoje crvene lakovane cipele (i dan danas ih imam negdje u nekoj kutiji u podrumu), bez njih nisam htjela pjevati tu pjesmu :-D
znala sam skoro sve Coline pjesme i najtuzniji dan mi je bio kad su nam obili auto i ukrali kasetofon i sve kasete od Colica :( mislim da sam neutjesno plakala jedno pet sati...
apropos lakovanih cipelica... jednom sam, mozda sam imala jedno pet godina, u novim novcatim bijelim lakovanim cipelicama izasla u avliju da se igram i potpuno ih ogulila naprijed... kad je mama dosla s posla i, normalno, naruzila me, na njeno pitanje "pa, kako ces, bona nebila, to uraditi, znas li ti koliko sam ja platila ove cipele?" odgovorila "pa sta je, nisam ja trazila da me rodis, sama si htjela" :D Eh, onda sam dobila po dupetu hahaha
BSn

#677 Re: kad sam bio mali

Post by BSn »

Sto se tice onih horor djecijih pjesmica, sjeca li se k'o ove:

Šta to radiš Mićo?
- Tučem ženu!
Što je tučeš?
- Prosula mi farbu!
Što će ti farba?
- Da farbam kola!
Što će ti kola?
- Da vučem ciglu!
Što će ti cigla?
-Da pravim crkvu!
Što će ti crkva?
- Da se molim Bogu, jučer sam ženi slomio nogu! :-) :roll: :D
frfi.

#678 Re: kad sam bio mali

Post by frfi. »

ja sam mislila, jer sam to valjda vidjela u nekom crtanom/igranom filmu, da zivotinje ozive navece kad mi legnemo spavati i da one dernece cijelu noc :D :D posto su meni lutke stajale u jednom dijelu ormara ja sam im "pravila zamke" kako bi ih uhvatila u tom dernecenju-kao ako bi lutkica neka ustala na noge, morala bi nesto oboriti i onda bi se sve poremetilo, pa sam pamtila gdje sam sta stavila :lol: :lol: i tako sam pokusavala par noci, svaki put neku novu zamku :lol: nikad ih ne uhvatih :-D
VenomousV

#679 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

frfi. wrote:ja sam mislila, jer sam to valjda vidjela u nekom crtanom/igranom filmu, da zivotinje ozive navece kad mi legnemo spavati i da one dernece cijelu noc :D :D posto su meni lutke stajale u jednom dijelu ormara ja sam im "pravila zamke" kako bi ih uhvatila u tom dernecenju-kao ako bi lutkica neka ustala na noge, morala bi nesto oboriti i onda bi se sve poremetilo, pa sam pamtila gdje sam sta stavila :lol: :lol: i tako sam pokusavala par noci, svaki put neku novu zamku :lol: nikad ih ne uhvatih :-D

ne znam jel mislis na isti film, al bio je neki sa djevojcicom (bubnucu da je poljski jer tad taj jezik nisam razumjela, a nije bio engleski jezik u pitanju :D)
i ugl ona udje u kopir aparat i onda nastane jos jedna ona... a imala je neke slatke sitne igrackice koje su ozivljavale - sjecam se jednog lava...
i u bobu se sjecam jedne scene kad jedu grozdje :D
shibonja

#680 Re: kad sam bio mali

Post by shibonja »

Kad sam bio mali (1,2,3,4 osnovne skole)citao sam beogradske Vecernje Novosti koje je tata uzimao svaki dan, prvo bih procitao krimi pricu a onda crnu hroniku , posilje toga i sve ostalo , a list Komunist koji je redovno dolazio na vrata sam docekivao i redovno bacao u smece, tata se nikad nije pobunio jer ga nikad nije ni citao :)
Logovan

#681 Re: kad sam bio mali

Post by Logovan »

kad sam bio mali mislio sam da su fudbaleri, košarkaši i ostali sportisti roboti :lol: :lol:

kad sam bio mali bio sam jakoooo sebičan :roll: :D nikome nisam dao da uzima moje igračke

kad sam bio mali mislio sam da su razni likovi iz crtanih stvarni, samo ih mi nikada ne možemo vidjeti u stvarnosti nego samo u crtiću :D :D :D
spree

#682 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

nisam smjeo da igram pelje jer me bilo strah da ne izgubim svoje slicice :( .
mislio sam da stariji ne igraju djecije igre poput fudbala, kosarke i ostalih. jedino mozda nekada iz zezancije :-) .
Suzie Q

#683 Re: kad sam bio mali

Post by Suzie Q »

umočiću iz onog crtanog o siromašnom dječaku i djevojčici - također i ja na to pomislim i dan danas a nitko me ne konta :lol:

i ja sam kao mala stavljala svašta na glavu da bih kao imala dugu kosu, najčešće nalonke pa kao spletem pundžu ili pletenicu a ponekad i hlače da mogu zabacivati kosu :lol:

baba mi je rekla da su sve pjesme istinite pa sam ja uvijek žalila silne nesretne pjevače a pošto je baba koja me čuvala svaki dan slušala na radiju đerdan ili filigran ili kako se već zvala ta emisija, ja sam mislila da Marinko Rokvić ne može naći majku za sina pa sam molila mamu da ga mi uzmemo...

mislila sam da će mi se noge udebljati ako stojim dok jedem
frfi.

#684 Re: kad sam bio mali

Post by frfi. »

VenomousV wrote:
frfi. wrote:ja sam mislila, jer sam to valjda vidjela u nekom crtanom/igranom filmu, da zivotinje ozive navece kad mi legnemo spavati i da one dernece cijelu noc :D :D posto su meni lutke stajale u jednom dijelu ormara ja sam im "pravila zamke" kako bi ih uhvatila u tom dernecenju-kao ako bi lutkica neka ustala na noge, morala bi nesto oboriti i onda bi se sve poremetilo, pa sam pamtila gdje sam sta stavila :lol: :lol: i tako sam pokusavala par noci, svaki put neku novu zamku :lol: nikad ih ne uhvatih :-D

ne znam jel mislis na isti film, al bio je neki sa djevojcicom (bubnucu da je poljski jer tad taj jezik nisam razumjela, a nije bio engleski jezik u pitanju :D)
i ugl ona udje u kopir aparat i onda nastane jos jedna ona... a imala je neke slatke sitne igrackice koje su ozivljavale - sjecam se jednog lava...
i u bobu se sjecam jedne scene kad jedu grozdje :D
malo kasnim :-D ne znam tacno koji je film, vjerovatno ih je bilo vise :-D al ja sam neke cackalice, papirice i razne sitne predmete stavljala, onda sva sretna ujutro kad ustanem-neumivena, trcala da vidim jesul dernecile lutkice noc prije :-D

kad je rat bio, posto smo imali ogranicena sredstva, pravili smo kolace od blata-to su nam bile kao one bombice, i onda taj "kolac" uvaljamo u pijesak bijeli, to bi nam bilo kokosovo brasno :lol: :lol:
obala

#685 Re: kad sam bio mali

Post by obala »

kad sam bila mala, bojala sam se Coline pjesme Ti si mi u krvi.....kad pocne refren, "ako te odvedu cigani cergasi, ili te ukradu strasni haremski cuvari...", zamisljala sam cigane i strasne haremske cuvare...pitala sam se kako moze pjevati tu strasnu pjesmu???? :shock:

Svaki drugi dan sam pravila novi spomenar, i obavezno ga davala tadasnjoj simpatiji...i onda gledala sta je napisao pod ime simpatije :))) potrosila sam tako tonu sveski! :lol:

Vrhunac kinematografije mi je bio film Bogovi su pali na tjeme....
suncica24

#686 Re: kad sam bio mali

Post by suncica24 »

obala wrote:kad sam bila mala, bojala sam se Coline pjesme Ti si mi u krvi.....kad pocne refren, "ako te odvedu cigani cergasi, ili te ukradu strasni haremski cuvari...", zamisljala sam cigane i strasne haremske cuvare...pitala sam se kako moze pjevati tu strasnu pjesmu???? :shock:

Svaki drugi dan sam pravila novi spomenar, i obavezno ga davala tadasnjoj simpatiji...i onda gledala sta je napisao pod ime simpatije :))) potrosila sam tako tonu sveski! :lol:

Vrhunac kinematografije mi je bio film Bogovi su pali na tjeme....
Jao, kad spomenu filmove, sjetih se da je nama hit bio "Cry baby, cry"... kako me sad sramooootaaaaa, ni Depp me ne moze opravdati :run:
Michun

#687 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

Pa sve smo bile zaljubljene u njega i nadale se da ce neko zbog nas tako plakati :D hit hitova. DJoniiiii :-)
mokosh

#688 Re: kad sam bio mali

Post by mokosh »

Kad sam bila mala bojala se filma Maska i nisam kontala kako je to nekom komedija.

Pila vodu iz praznih kutijica Tik-tak.

Bojala se da spavam sa lutkom jer sam mislila da ce me udavit.

Uvijek govorila "Ide kama meni." i niko me nije mogao ubijedit da se kaze "Ide ka meni."

Mislila da kad gode se pomjeri kazaljka na satu koja odbrojava sekunde, mijenja se i sat.

Plasila se Crne trojke, kombi koji prolazi ulicom uvece i krade djecu koja se jos uvijek igraju.

Isla mi na nerve djeca kooja idu kuci kad zauci aksam :D

Bila zaljubljena u onog ljubicastog (Leonarda?) iz Nindza kornjaca.

Vjerovala da macke umiru od bolesti koja se zove Plava dlaka :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#689 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

Donatelo :D
hana_montana

#690 Re: kad sam bio mali

Post by hana_montana »

rafa-elo :D
Chmoljo

#691 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

to je crveni :P
hana_montana

#692 Re: kad sam bio mali

Post by hana_montana »

mislila sam na nadala :D
kockica_kockica

#693 Re: kad sam bio mali

Post by kockica_kockica »

Kao mala:

Vrtila sam hula hop neprestano...
Sisala se kao Lokica..
Poslije sam postala darker... :lol: Mati uvijek mislila da je to prolazna faza... proci ce nekad 8)

Dok smo stanovali u Ferhadiji imala sam obicaj otici u cevabdzinicu pojesti cevape i onda na izlazu reci ciko ovo ce platiti moj tata. Dok ciko nije otkrio ko je moj tata, pa mu ispostavio racun... Kasnije je ciko tatu trazio cesce da se ne nakupi duga... :mrgreen:
Isla sam sa drustvom po gradu hodati... Roditelji nas trazili cijeli dan ( mi se bas zabavili)... Sutradan smos vi bili plavi po nogama... :skoljka:
Masa i ja smo obozavale da se spustamo niz jedan srolani tepih... nagovorile smo na belaj Farisa i Vladu.. opet smo bili svi modri nakon poderanih hlaca :skoljka:
Otpisani su bili vrlo aktualni... Elem jedan dan smo se igrali otpisanih... Faris me pogodio kamenom koji je trebalo da bude bomba... I dan danas imam oziljak... POslije je Faris bio modar... :oops:
Nedjeljom sam obavezno gledala djeciji program, sjecam se Poletarca i Nedjeljnog zabavnika... Sve gluposti koje sam vidjala nedjeljom isprobavala sam s bratom... :lol: poslije smo se zdusno kajali da ne bi bili modri... :oops:
Kad nam roditelji nisu dali vani, brat i ja smo imali taktiku, uvijek smo zajedno moljakali da idemo van, s obecanjem da se necemo razdvajati... Brat jednom iz dosade otisao kuci.. Mene mater zvala da dodjem, ja obisla cijelo naselje trazeci brata... Dosla uplakana jer ga nisam nasla... Dobro je da je mati bila kuci, sad sigurno brat nebi bio ziv :oops: :lol:

Kad smo tek doselili na AP, tata me poslao da kupim hljeb... Zima bila, snijeg... Ja otisla u suprotnom smjeru od pokazanog ... Skoro na Stupu zavrsila... Jedva nasla put kuci... Tata poludio od brige za mnom... :mrgreen:
Prvi dan skole dosla u pogresan razred... Sedam dana isla u razred koji nije moj... Jedva otkrili da sam u pogresnom razredu... Jos uvijek imam traume iz tog perioda...
PalaSa Marsa

#694 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

kockica_kockica wrote:Kao mala:

Sisala se kao Lokica..
Poslije sam postala darker... :lol: Mati uvijek mislila da je to prolazna faza... proci ce nekad 8)

Dok smo stanovali u Ferhadiji imala sam obicaj otici u cevabdzinicu pojesti cevape i onda na izlazu reci ciko ovo ce platiti moj tata. Dok ciko nije otkrio ko je moj tata, pa mu ispostavio racun... Kasnije je ciko tatu trazio cesce da se ne nakupi duga... :mrgreen:
Isla sam sa drustvom po gradu hodati... Roditelji nas trazili cijeli dan ( mi se bas zabavili)... Sutradan smos vi bili plavi po nogama... :skoljka:
Masa i ja smo obozavale da se spustamo niz jedan srolani tepih... nagovorile smo na belaj Farisa i Vladu.. opet smo bili svi modri nakon poderanih hlaca :skoljka:
Otpisani su bili vrlo aktualni... Elem jedan dan smo se igrali otpisanih... Faris me pogodio kamenom koji je trebalo da bude bomba... I dan danas imam oziljak... POslije je Faris bio modar... :oops:
Nedjeljom sam obavezno gledala djeciji program, sjecam se Poletarca i Nedjeljnog zabavnika... Sve gluposti koje sam vidjala nedjeljom isprobavala sam s bratom... :lol: poslije smo se zdusno kajali da ne bi bili modri... :oops:
Kad nam roditelji nisu dali vani, brat i ja smo imali taktiku, uvijek smo zajedno moljakali da idemo van, s obecanjem da se necemo razdvajati... Brat jednom iz dosade otisao kuci.. Mene mater zvala da dodjem, ja obisla cijelo naselje trazeci brata... Dosla uplakana jer ga nisam nasla... Dobro je da je mati bila kuci, sad sigurno brat nebi bio ziv :oops: :lol:

Kad smo tek doselili na AP, tata me poslao da kupim hljeb... Zima bila, snijeg... Ja otisla u suprotnom smjeru od pokazanog ... Skoro na Stupu zavrsila... Jedva nasla put kuci... Tata poludio od brige za mnom... :mrgreen:
Prvi dan skole dosla u pogresan razred... Sedam dana isla u razred koji nije moj... Jedva otkrili da sam u pogresnom razredu... Jos uvijek imam traume iz tog perioda...
:kiss: :-D
kockica_kockica

#695 Re: kad sam bio mali

Post by kockica_kockica »

PalaSa Marsa wrote:

Sisala se kao Lokica..

inspektorica javert

#696 Re: kad sam bio mali

Post by inspektorica javert »

SOMA wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je onaj dugacki ravni tunel na Ivanu slovo I izmedju Bosne I Hercegovine :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Agic Nurija

#697 Re: kad sam bio mali

Post by Agic Nurija »

inspektorica javert wrote:
SOMA wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je onaj dugacki ravni tunel na Ivanu slovo I izmedju Bosne I Hercegovine :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ono ti je skriveno slovo U i odatle počinje zemlja onih koji ustaše da se bore - kako da dođu u Zagreb i zasjednu u Sabor hrvatskog naroda! Kad sam bio mali Bosanac, mislio sam da su oni izumitelji poslovice koja tvrdi da: Cilj opravdava sva sredstva! :mrgreen: :-D
Chmoljo

#698 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

:-)

07. Jan. 2011. 16:39 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Agic Nurija

30 dana

očito nijedna tema nije "sigurna"... :roll:
PalaSa Marsa

#699 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

Chmoljo kad je bio mali, rovio je nos i osto bez zuba. :roll: :D valjda me ne's banovat' zbog ovog. :roll: :D
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#700 Re: kad sam bio mali

Post by nevidljiva_ »

Sisala se kao Lokica..

:lol: :lol: :lol: upi...a sam se od smijeha :D :oops:
Post Reply