Kao mala:
Vrtila sam hula hop neprestano...
Sisala se kao Lokica..
Poslije sam postala darker...

Mati uvijek mislila da je to prolazna faza... proci ce nekad
Dok smo stanovali u Ferhadiji imala sam obicaj otici u cevabdzinicu pojesti cevape i onda na izlazu reci ciko ovo ce platiti moj tata. Dok ciko nije otkrio ko je moj tata, pa mu ispostavio racun... Kasnije je ciko tatu trazio cesce da se ne nakupi duga...
Isla sam sa drustvom po gradu hodati... Roditelji nas trazili cijeli dan ( mi se bas zabavili)... Sutradan smos vi bili plavi po nogama...
Masa i ja smo obozavale da se spustamo niz jedan srolani tepih... nagovorile smo na belaj Farisa i Vladu.. opet smo bili svi modri nakon poderanih hlaca
Otpisani su bili vrlo aktualni... Elem jedan dan smo se igrali otpisanih... Faris me pogodio kamenom koji je trebalo da bude bomba... I dan danas imam oziljak... POslije je Faris bio modar...
Nedjeljom sam obavezno gledala djeciji program, sjecam se Poletarca i Nedjeljnog zabavnika... Sve gluposti koje sam vidjala nedjeljom isprobavala sam s bratom...

poslije smo se zdusno kajali da ne bi bili modri...
Kad nam roditelji nisu dali vani, brat i ja smo imali taktiku, uvijek smo zajedno moljakali da idemo van, s obecanjem da se necemo razdvajati... Brat jednom iz dosade otisao kuci.. Mene mater zvala da dodjem, ja obisla cijelo naselje trazeci brata... Dosla uplakana jer ga nisam nasla... Dobro je da je mati bila kuci, sad sigurno brat nebi bio ziv
Kad smo tek doselili na AP, tata me poslao da kupim hljeb... Zima bila, snijeg... Ja otisla u suprotnom smjeru od pokazanog ... Skoro na Stupu zavrsila... Jedva nasla put kuci... Tata poludio od brige za mnom...
Prvi dan skole dosla u pogresan razred... Sedam dana isla u razred koji nije moj... Jedva otkrili da sam u pogresnom razredu... Jos uvijek imam traume iz tog perioda...