Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

Ivo Lola

#676 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Ivo Lola »

Lunizz wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Edin H. wrote:Cuj 6 mjeseci trening :lol: :lol: :lol: za minimalnu nadnicu da prodajes hamburgere i cips :D
zaHeban je to posao :D
Nisam siguran jel 6 mjeseci al sasvim sigurno traje jedan period.nije to hamburger od trovaca gdje nekad vaga 100 nekad 300 grama.svaki hamburger im tacno propisano vrijeme i nacin pripreme. Isto tako i za pomfrit gdje tacno propisano koliko soli ide na koju porciju. O smeku hrane u mcd se moze raspravljati,ali sto se tice organizovanosti i preciznosti tu su daleko ispred svih. Tako da ovo malogradjanstvo je samo indicija koliko je vecina ljudi zadrta. Ocete ici ili necete to je vasa stvar nece vam niko staviti pistolj na pluca i tjerati vas. Uporedjivati cevap,punjene paprike klepe i sta ste sve nabrojali sa hamburgerom je smijesno. Ako cu se odluciti da pojedem hamburger prije cu to uciniti u mcd-u nego kod trovaca ili nekog drugog.
auuuu pa oni su genijalci, imaju odredjeno vrijeme pecenja mesa, da nije mcdonaldsa mi ne bi znali da se jedna vrsta mesa uvijek pece priblizno isto vremena
a prije svakog bacanja soli u pomfrit ona se vaga onim preciznim vagama ko u mythbustersima

jedva cekam :P
halo_ba

#677 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by halo_ba »

Lunizz wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Edin H. wrote:Cuj 6 mjeseci trening :lol: :lol: :lol: za minimalnu nadnicu da prodajes hamburgere i cips :D
zaHeban je to posao :D
Nisam siguran jel 6 mjeseci al sasvim sigurno traje jedan period.nije to hamburger od trovaca gdje nekad vaga 100 nekad 300 grama.svaki hamburger im tacno propisano vrijeme i nacin pripreme. Isto tako i za pomfrit gdje tacno propisano koliko soli ide na koju porciju. O smeku hrane u mcd se moze raspravljati,ali sto se tice organizovanosti i preciznosti tu su daleko ispred svih. Tako da ovo malogradjanstvo je samo indicija koliko je vecina ljudi zadrta. Ocete ici ili necete to je vasa stvar nece vam niko staviti pistolj na pluca i tjerati vas. Uporedjivati cevap,punjene paprike klepe i sta ste sve nabrojali sa hamburgerom je smijesno. Ako cu se odluciti da pojedem hamburger prije cu to uciniti u mcd-u nego kod trovaca ili nekog drugog.
Rodjak mi je radio tamo, koliko znam, nije potreban nikakav trening. To je posao koji moze raditi dresirani majmun. Dva-tri dana je neko uz tebe (mentor, kako to divno zvuci), a onda radis sam. Sva ova cuda radne umjetnosti, toliko i toliko minuta za hamburger, sve je to automatizovana. I gril i friteze i doze i sve drugo.
Dakle, nikakva umjetnost, nikakvo skolovanje.
Lunizz

#678 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Lunizz »

Kako god i sta god bolje pojesti hambas u mcdu nego kod onog sto se pisa u lavabo gdje pere salatu.
Nuclear Winter

#679 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Nuclear Winter »

[quote="Lunizz"]Kako god i sta god bolje pojesti hambas u mcdu nego kod onog sto se pisa u lavabo gdje pere salatu.[/quote]

Prvo i prvo ONO veličine najmanje pepeljare NIJE hamburger.Tebi i tvojoj generaciji možda jeste,meni NIJE.Drugo otkud ti znaš da u mc njesra nema prljavštine,pišanja u "labavo"?? Hajde malo "guglaj" pa da vidiš slučajeva sa žoharima,pacovima u divnom&čistom mc njesra,a da ne govorimo čega će sve biti kod nas,ako se ikad pojave :D
U svakom slučaju tebi i ostalim kojima je POJAM života mc njesra,sjedenje u vatri,i gubljenje dva-tri dana sedmično u šoping centru želim da "uživate" u ovom POKUŠAJU od hamburgera.Ja sam probao i rekao ljudima hvala,ali NIKAD više.Draža mi je popišana salata u PRAVOM hamburgeru kod trovača
sarajevsko_pivo

#680 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Nisam siguran jel 6 mjeseci al sasvim sigurno traje jedan period.nije to hamburger od trovaca gdje nekad vaga 100 nekad 300 grama.svaki hamburger im tacno propisano vrijeme i nacin pripreme. Isto tako i za pomfrit gdje tacno propisano koliko soli ide na koju porciju. O smeku hrane u mcd se moze raspravljati,ali sto se tice organizovanosti i preciznosti tu su daleko ispred svih. Tako da ovo malogradjanstvo je samo indicija koliko je vecina ljudi zadrta. Ocete ici ili necete to je vasa stvar nece vam niko staviti pistolj na pluca i tjerati vas. Uporedjivati cevap,punjene paprike klepe i sta ste sve nabrojali sa hamburgerom je smijesno. Ako cu se odluciti da pojedem hamburger prije cu to uciniti u mcd-u nego kod trovaca ili nekog drugog.[/quote]

Rodjak mi je radio tamo, koliko znam, nije potreban nikakav trening. To je posao koji moze raditi dresirani majmun. Dva-tri dana je neko uz tebe (mentor, kako to divno zvuci), a onda radis sam. Sva ova cuda radne umjetnosti, toliko i toliko minuta za hamburger, sve je to automatizovana. I gril i friteze i doze i sve drugo.
Dakle, nikakva umjetnost, nikakvo skolovanje.[/quote]

Ovdje se otvara komplet novi centar, na obuku moraju i manageri, i oni moraju znati kako se pravi hrana, i onda ostalo, moraju svi radnici ici na obuku tako da je ovo sasvim normalno.

Cujemo se na ljeto :) :thumbup: :bih:
Bullet Tooth Tony

#681 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hebo majku raspravlja se kao da se pravi novi raketni sistem MLRS :lol: :lol: :lol: rusi se nisu ovoliko nasrali kad su pravili Su-47 Berkut :lol: :lol: :lol: :lol: fol zadrt si jer ne znas kako se hamburger pravi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: upisacuse :lol: :lol: :cry: :cry:
ig78sa

#682 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Znaci u julu Mcdonalds? :-D
Bullet Tooth Tony

#683 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Bullet Tooth Tony »

ig78sa wrote:Znaci u julu Mcdonalds? :-D
samo ako se uspije instalirati superbrza nevidljiva friteza...zadnji krik tehnologije spravljanja hamburgea i rezanog krompira, tehnologije kakvu samo McD ima
Qler

#684 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Qler »

Ja znam da ga otvara neki visocak, a kakvo ce meso donositi iz Argentine, to nisam siguran :)
drndalo

#685 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by drndalo »

Ali zato znamo kakvo ce iz Australije... Klokan-cheese-burger, supersized, sa milk-shake-om od klokanskog mlijeka... :lol:
respo

#686 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

znaci 21-og jula postajemo dubai u najmanju ruku
koliko neki dadose znacaj mcd konto bi covjek tamo gdje otvore odmah tece med i mlijeko
mig

#687 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

respo wrote:znaci 21-og jula postajemo dubai u najmanju ruku
koliko neki dadose znacaj mcd konto bi covjek tamo gdje otvore odmah tece med i mlijeko
A koliko ga neki pljuju, covek bi pomislio da sa MCD-om dolazi sunovrat civilizacije :D
Last edited by mig on 22/02/2011 14:38, edited 1 time in total.
ig78sa

#688 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

respo wrote:znaci 21-og jula postajemo dubai u najmanju ruku
:-D :-D :-D
Qler

#689 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Qler »

Ma meni je McDonalds fast food kao i drugi. Cak i losiji jer su im hambasi smijesno mali. Sto rece jedan jaran, sto bi dao 5KM za onaj mali hamburger kad mogu za 5KM uzeti sirnice i razguliti se :)

doduse, ja bi radije u svakom drugom fast food-u uzeo normalan hamburger za neke 2.5-3KM.
mig

#690 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

Qler wrote:Ma meni je McDonalds fast food kao i drugi. Cak i losiji jer su im hambasi smijesno mali. Sto rece jedan jaran, sto bi dao 5KM za onaj mali hamburger kad mogu za 5KM uzeti sirnice i razguliti se :)

doduse, ja bi radije u svakom drugom fast food-u uzeo normalan hamburger za neke 2.5-3KM.
I ja bih ovde stavila tacku.

Samo sto su se svi uhvatili za hamburgere. Ja za ove 22 godine u MCD-u nisam pojela nijedan hamburger.
mrtva kokoš

#691 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mrtva kokoš »

a kako to da takav jedan hamburger u njemackoj kosta 1euro a kod nas ce biti 5KM...
mislim moze ali kako to :?

nisu samo hamburgeri u pitanju, nego i sve ostalo... :roll:
Cholina_Lokica

#692 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cholina_Lokica »

Splinter wrote:a kako to da takav jedan hamburger u njemackoj kosta 1euro a kod nas ce biti 5KM...
mislim moze ali kako to :?

nisu samo hamburgeri u pitanju, nego i sve ostalo... :roll:
novi kurs ojra :D
ig78sa

#693 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Odakle raji bas 21 juli? :-D
karanana

#694 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by karanana »

ma neko prosuo da se otvara u sklopu sff-a. a sff se otvara 22.
kulturan dogadjaj, bas ko i sff.
valjaju.
sarajevsko_pivo

#695 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Dan prija SFF se otvara!
sarajevsko_pivo

#696 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

mig wrote:
Qler wrote:Ma meni je McDonalds fast food kao i drugi. Cak i losiji jer su im hambasi smijesno mali. Sto rece jedan jaran, sto bi dao 5KM za onaj mali hamburger kad mogu za 5KM uzeti sirnice i razguliti se :)

I ja bih ovde stavila tacku.

Samo sto su se svi uhvatili za hamburgere. Ja za ove 22 godine u MCD-u nisam pojela nijedan hamburger.
Upravo to. Najbole u MCD je chickenwrap, MC chicken, pomfrit i sladoledi :bih:
Real Khan

#697 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Real Khan »

sarajevsko_pivo wrote:
mig wrote:
Ne znam je li već neko postavljao ovaj link, ali rekao bih da nije loše pogledati kao "food for thought" u "čast" otvaranja MCD...
http://www.youtube.com/watch?v=GPaUjEj6 ... re=related
nino90

#698 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by nino90 »

Real Khan wrote:
sarajevsko_pivo wrote:
mig wrote:
Ne znam je li već neko postavljao ovaj link, ali rekao bih da nije loše pogledati kao "food for thought" u "čast" otvaranja MCD...
http://www.youtube.com/watch?v=GPaUjEj6 ... re=related
mozda u americi
Real Khan

#699 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Real Khan »

reni-90 wrote: mozda u americi
Nije to samo u Americi...MCD ima striktna pravila oko svojih proizvoda, tako da će prije pržiti hamburgere i chickenburgere "made in USA" nego što će uzimati meso iz Dobroševića, Visokog ili Živinica...
mig

#700 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

Je l' ovo ide samo u cast MCD-a ili u cast svih restorana, cevapdzinica i prodavnica u kojima kupujemo mesne preradjevine?
Last edited by mig on 22/02/2011 17:29, edited 1 time in total.
Locked