Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
butros

#676 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by butros »

Nemoze, jarane, nemam se gdje vratiti, nismo svi kao ti.. ja sam se ovde rodio...
zonbirile

#677 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

i ja pa šta,zato i ne volim pse u parku sa djecom.
butros

#678 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by butros »

Ok, onda ih ne vodi u parkove....
zonbirile

#679 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

malo si pobrkao,sve frustracije pred Kanton,opštinu,Vladu FBiH,PArk i sl.Za sada joja kazna,bude te li kenjkali 2 joje
butros

#680 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by butros »

Nisam ja nista pobrkao, ti svoje frustracije psima i njihovim izmetom nosi sa sobom gdje god hoces... To sto ti nevolis djecu i pse u parku zajedno, mi nije cudno... Takvi obicno vole samo djecu, ili samo pse... al je oboje kaznjivo...
zonbirile

#681 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

samo dođi u park,pored postavljene table -joja,jedva čekaju.
dzeno123

#682 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by dzeno123 »

Zonbrile ko Ekrem Jevric nije zato da zene imaju pse i da ih dovode u parkove sa djecom. :D
butros

#683 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by butros »

Ok... veceras sam tamo... a i ti povedi tu djecu, policiju, komunalce vojsku reisa, ama koga god hoces... Pa mi uzmite "joju"...
zonbirile

#684 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

ccccccccccccc
dzeno123

#685 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by dzeno123 »

zonbirile wrote:ccccccccccccc
A ne fakat, posto si ti najupuceniji u tu zabranu mozes li nam reci ko pise te kazne? Rad ili policija i da li je bilo slucajeva kaznjavanja?
kokuz_sa

#686 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

dzeno123 wrote:
zonbirile wrote:ccccccccccccc
A ne fakat, posto si ti najupuceniji u tu zabranu mozes li nam reci ko pise te kazne? Rad ili policija i da li je bilo slucajeva kaznjavanja?
policija i zeleni drotovi..rad nema ovlastenja da pise kazne :)
s tim da zeleni drotovi mogu puno tezu kaznu da ti napisu nego obicni policajci..
Jasna90

#687 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Jasna90 »

zonbirile wrote:i ja pa šta,zato i ne volim pse u parku sa djecom.
Priznaj, ne volis pse, a zbog jedne table na kojem pise zabrana ti pravis frku hahah, imamo mi gdje da vodimo svoje pse na sranje, ne treba nam taj parkic :lol: :lol: :lol:

Samo se kod nas kaznjavaju vlasnici pasa za bilo sta, a oni koji veca sranja prave po parkovima, nista, je li to sto nemaju pse? :lol:

Kada bi policajac s jedne strane vidio osobu koja voda psa u parku bez brnjice i ne kupi za psom i s druge osobu koja baca smece, razvaljuje kantu, pisa iza drveta, pogodite koga bi kaznio. :D
Friesian

#688 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

pa da, samo skontajte.. upravo sam i ja htio taj primjer navesti.. :) s jedne strane @zonbirile kaki u grmu (zato se i buni da moze to na miru raditi, da nema konkurenciju i da se ne prepadne u tom svecanom cinu) i s druge strane ja sa psom :D
zengi

#689 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Zdravo narode!!!!
Dok sam bio banovan, malo sam razgledao i druge teme pa naletih na ovu jako interestantnu, dobro formulisanu, korisnu i nadasve zanimljivu temu, narocito za one koji čitavo vrijeme hoće nešto da ubiju.
Suzdrzat cu se psihoanaliza da me opet ne banuju mada u ovom slucaju one nisu ni potrebne. :skoljka: :skoljka:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=78677
zengi

#690 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

vratnik wrote:hihi, hoho. Ma ja.
Sto se brnjice tice, nazalost ti vlasnici koji znaju da bi njihovim zvijerima trebala ista tu nece staviti, a licno sam misljenja da je to normalnom psu smetnja, tako da sam u principu protiv.

Jedino me malo zengijevo pisanje natjeralo da se javim, mada inace izbjegavam ovaj forum: samo bih da se osvrnem na tvoje komentarisanje fobija, te kako se radi o ljudima, koji su svakako dno, da te ne citiram, znas na sta mislim, te komentara kako treba zabraniti liftove radi klaustrofobicara i slicnih poredjenja. (jos nikad me nocu nigdje nije iznenadio lift, vjerovao ili ne.). Ja sam dugo vremena stvarno imao fobiju od pasa, tako da mi je to malo ruzno kad neko ko voli iste, i skolovan je, taj nadprirodni strah ismijava.
Vidis, tvoji savjeti, kako se ponasati ako pas napadne su sasvim beskorisni, posto jedan "fobicar" uopce nije u stanju da razmislja kad mu pridje pas, ili ne daj boze na istog zalaje. Nema tu, ne gledaj ga u oci, ako zagrize uhvati ga za kozicu, ne! U mom slucaju je to znacilo okamenjivanje, i samo lucenje nekog hormona, ne znam kojeg, koje bi do te mjere "isprovociralo" psa da me je jedan potpuno miran i inace divan pas, na iznenadjenje vlasnika ujeo, ili preciznije ustinuo za prst i mozda bi me i pojeo da ga gazda nije cvrsto drzao. O tome kako neko postaje fobican, i da su uvijek roditelji valjda krivi: ja sam se poceo bojati pasa nakon sto me copor, braneci "svoje" smece, lovio tri ulice. Spasila me komsinica u ciju sam avliju utrcao. Imao sam devet godina. Dobro, trebao sam naravno pokazati da sam ja kruna evolucije, ispraviti se i natjerati te avlijanere u bijeg, ali nije lako kad te jedan polulezeci, oborenih usiju nisani spreman za skok, a ostali prave polukrug, a tebi kao sto rekoh, tek devet...
Svoje fobije sam se rijesio, i to ne zahvaljuci gazdama koji su govorili: ma nece nista, nema potrebe da se bojis i slicnim komentarima, vec uz pomoc nekih ljudi koji imaju razumijevanja i za one koji drukcije misle.
Ti, jarane zengi, nazalost ne spadas u tu skupinu. I u ime svih divnih pasa i divnih gazdi te molim: nemoj vise ni jedne ni druge braniti.
Podrav i ziv bio, ako ti nesto nije jasno, ban ti istice za sedam dana, pa pitaj. :wink:
Meni je moje Vratnik (gotovo) sve jasno, samo se bojim da tebi nije.
Ako pak, budem imao nekih tezih pitanja sigurno ću se obratiti nekome ali sigurno ne tebi.

Prvo, nisam ja pisao one savjete da treba psa uhvatiti za neku kožicu nego neko drugi pa si ti to pomješao samnom.

Drugo, pročitaj moje postove (odi na moj profil) pa ako mogneš sve zapamtiti i povezati, bit će ti jasno da se to nije odnosilo na fobičare nego na ljude koji mrze životinje pa izričito zahtjevaju da se sve životinje pobiju a neki je pametnjaković pojašnjavao zakon o držanju opasnih životinja (tako se u ovoj zemlji zovu psi, apriori) i rekao je da moramo imati u vidu ljude koji nevole životinje.

Treće, zajedno sa Friesianom i još nekim ljudima sam se ponudio da radim sa ljudima koji imaju fobiju u cilju prevazilaženja te fobije ukoliko oni imaju volju i želju da je prevaziđu.

Četvrto, Mene je komšijin pas ganjao pola sata kad sam imao 6 godina i toliko sam se derao da sam izgubijo glas. Garantujem ti da nema čovjeka u BiH da su ga psi više puta napali od mene a prošle godine me jedan, kojeg sam hranio već godinu dana, ujeo na bigajri hakk.

Šta reče ti? Uštinuo te neki za prst a sigurno bi te i pojeo????!!!! :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: AUUUUUU kakav je to tako strašan pas??
Pitaj komšiju da mi ga proda je volim te JAAAKO STRAŠNE pse koji jedu (štipaju za prste) ljude. :lol: :lol: :lol: :lol:

Peto, da ponovimo po ko zna koji put, FOBIJA je BEZRAZLOŽNI STRAH OD NEČEGA pa je treba liječiti a ne ići okolo i zahtjevati da se komplet planeta povinuje tvojoj fobiji.

E sad šta mi nije jasno.
Nije mi jasno da ti živiš u Njemačkoj i da umjesto da ganjaš "naivne švabice jedre", provodiš vrijeme pisući mahom irelavantne i neupućene postove na raznim temama Sarajevo x-a, uključujući i onu o psećim kakicama.
Pa nije valjda da se u Njmačkoj nema ništa pametnije raditi?

Isto bih te molio da mi pošalješ neki link pa da se i ja i ostali uvjerimo da je kazna za one koji ne čiste pseću kakicu (što je tebi izgleda nešto najvažnije u životu) 8.000 eura.

Eto sad ako tebi nebude nešto jasno, ti onda pitaj.
Samo te molim da prvo pročitaš sve moje postove pa da me tek onda pitaš jer nemam namjeru da ponavljam jednu te istu priču non stop.
Sad odi na tvoju omiljenu temu PSEĆA GOVANJCA da ti nešto pokažem.
zengi

#691 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

A još nešto moj VRATNIK.

Vidiš TEBE nikad lift nije iznenadio!!!!
Znači samo si TI u pitanju a ko j**e ljude koji imaju klaustofobiju, jelde?!

Pa i njima neki hormon radi pa se počnu znojiti.... ali srečom to nisi ti pa onda i nije tako važeno.

I oni koji se boje otvorenog prostora, ni njih ne iznenadi prostor nego ljudi nesmiju da izadju na otvoreno ali nema to veze. Samo ima veze kad TEBE nešto iznenadi.
vratnik

#692 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by vratnik »

Hmm, ne znam bil' se smijao il' plakao. Necu ni jedno ni drugo. Iz tvojih usta u bozije usi to sa mojim najvecim problemom, sranjem od pasa, koje ti ovdje odmiloste nazivas kakicom. O tome, kako i u sta ja, ili ti, ili bilo ko svoje vrijeme trosi, slobodno ili ne, sami odlucujemo, pogotovo na forumu. Nadam se da se makar oko tog minimuma mozemo sloziti.
Nisam rekao da si ti davao te savjete, ti si onaj koji je sve ljude sa strahovima proglasio asocijalnim, i povukao neko poredjenje sa klaustrofobicarima, te kako bi trebalo i liftove zabraniti, naravno u sali, a ja sam ti samo dao odgovor. Izvini, mislio sam da pisem osobi koja stoji iza onoga sto pise, sljedeci put cu te citirati, kao ti mene, i ubaciti nekoliko smajlija i tako.
Irelevantni i neupuceni postovi velis? Hvala ti sto si procitao sve moje postove, to mi godi.
Ali sto se tice ovih postova koje sam ostavio na temi o ljubimcima, ne znam stvarno o cemu govoris: ovdje sam ti samo objasnio kako postoje ljudi sa (makar i iracionalnim) strahovima. Znam posto sam bio takav. Sta je tu irelevantno i neupuceno? Ja sam namjerno napisao ustinuo, posto to i nije bilo vise od toga, i isto tako namjerno ono sa "pojeo bih me". Sto je kod tebe izazvalo salve smijeha.. I kod mene bi mozda, da stvarno nisam imao tu jebenu fobiju. Drago mi je sto se tvoje iskustvo s psima nije pretvorilo u fobiju, ali mozda bi to malo olaksalo nas razgovor.
Drugo, naveo sam visinu kazne u Njemackoj (koje su naravno razlicite od opcine do opcine), ali mi je to stvarno gubljenje vremena tebi dokazivati nesto sto nema veze s temom, samo da bih eto bio u pravu. Ove kesice i to sve postoji, ali opet sam siguran da to ljudi ne rade radi straha od kazne, vec zato sto posjeduju ono sto ja zovem osnovna kultura. Ja sam svoje o psecem izmetu napisao na drugoj stranici te teme, i na tome bi i ostalo, da nisam primjetio kako neki ljubitelji zivotinja "samo eto zakon cekaju" a onda ce rado poceti cistiti iza sebe.
A ono sto me natjeralo da tebi sad odgovorim, je sto mi malo smeta vase rezonovanje: evo ocit primjer: ja sam kritikovao konkretne stvari, oko kojih se slaze vecina, i samim tim sam svrstan na stranu koljaca pasa. Negirate sredinu, a to je da vecina ljudi vole zivotinje, samo da bi dijelili zivotni prostor s istim potrebna su neka pravila.
Oni (nesto, necu da ih nazovem ljudi) koji su u stanju uciniti one stvari sa tvojih slika me uopce ne interesuju, nisu vrijedni mog posta, rijeci, icega. To su ljudi kojim se treba pozabaviti zakonodavac, koji na tvoju i moju zalost ne postoji, ali ja sem prezira i gadjenja za te ljude nemam nista. Nemam nikakve veze s njima, tako da te molim da je ne pokusavas uspostaviti tako sto ces bostaviti bolesnu sliku i davati neki odgovor meni, (ili bilo koje forumasu koji daje dobronamjeran savjet.)
PS: da ne pisem to na onoj temi o psecem izmetu: malo mi se ponasas kao diva, ako si se vec uputio u popravljanje svijeta, a to je, bio ti toga svjestan ili ne, ono sto cinis, onda nema odustajanja, a ni kivnosti, samo argumentovano i pametno.
PPS: hvala ti na onome sto u "offline" cinis za pse, na ovom "online" pristupu moras jos poraditi. (oboje bez trunke ironije)
zengi

#693 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Dragi moj Vratnik,

Izvini ako sam i u kojem segmentu pretjerao u oštrini mojih stavova, vjeruj nije mi to bila namjera.
Problem ove teme (a i ostalih vezanih za pse) je taj da su se ovdje nakupila dva-tri forumasa koja konstantno pucaju neku negativu i svojim neinformisanim i nebuloznim pisanjem, totalno nespremni za bilo kakvo razumjevanje i kompromis, konstantno nerviraju postene forumase koji su ovdje sa ciljem da kroz konstruktivnu konverzaciju rješavaju neka njima bitna pitanja. Ima tu ljudi koji se raduju zato sto je neki čovjek dobio kaznu od 500 maraka jer je njegov pas (citiram: velicine štruce hljeba) bio bez brnjice, koji tvrde da se ugazena trava u parku moze urediti tako da više nebude ugažena (valjda on zna neki tajni postupak kojim se to moze uciniti.... rastezanjem travkica jednu po jednu), ignorisu bilo kakve argumente i pretstavljaju se kao da oni "zastupaju civilizaciju i večinu normalnog svijeta" i bore se protiv nerazumnih i necivilizovanih ljudi koji imaju pse. Ti svakakvo ne spadaš u tu grupu ali si bijo kolateralna šteta jer si se slučajno našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Vidiš, zbog takvih ljudi komplet konverzacija (izazvana nasumičnim desničarskim lupetanjima i otvorenom zluradoscu) je dovela do toga da recimo razumni i fini ljudi, nakon svih mogucih argumenata, odu dotle da pozivaju ljude da dodju u neki park u koji ce oni sad u inat dovesti svoga psa da kaki. Nekoliko pametnih i korisnih forumasa je bilo banovano jer su isprovocirani ovakvim nacinom forumasenja i dijaloga napisali po koju uvrjedljivu rijec.

Zelio bih takodje da napomenem da je u startu postavljac ove teme fino naglasio da je NE ZANIMA MISLJENJE LJUDI KOJI NEMAJU PSA I FINO IH ZAMOLILA DA IH I NEPISU.

Sve je to moj Vratniče stvar kućnog odgoja i elementarne kulture a to su stvari kojih u ovoj zemlji nema ni za lijeka. Psi, forumašenje, argumentovanje, ophodjenje preba ljudima i životinjama, guranje u redu.... itd. itd.
Budala je budala i sa psom i bez psa i sa autom i bez auta i sa djeco i bez djece itd. itd.

Da po ko zna koji put ponovim, razumijem ja i fobije i strahove i sve ostalo i normalno je da treba imati obzira prema drugim ljudima a i prama zivotinjama i nikome normalnom nije cilj da nekoga, prepadne, naljuti, isprovocira ili dovede u bilo koju neugodnu situaciju.
Ali, kad mi neko kaze (kao jedna moja komšinica) da se on ili ona i maćeta malog boji pa zato zahtjeva da ti ubijes svog ljubimca onda se tu mora potegnuti ručna.
Isto tako, iracionalni strahovi, fobije, mržnja itd. nisu izgovor niti razlog da se nekim drugim ljudima uskrate zadovoljstva koja njima puno znace i da im se zagorca zivot kao da su neki izrodi i zločinci a bave se sasvim normalnim stvarima kao sto je imanje kučnog ljubimca.
Na kraju krajeva, imamo mi puno vecih problema u ovoj drzavi nego sto su brnjica i pseca kakica i red bi bijo da ih rjesavamo po prioritetnosti.
Ako samo navalimo da izmisljamo restriktivne zakone i uvodimo monstruozne kazne za sve i svasta (likujuci svaki put kad komsiji crkne krava kao neki na ovom forumu) unisticemo sve gradjanske slobode i onda niko nista nece smjeti da radi.
Ako i mi budemo zahtjevali da se roditelji kaznjavaju sa po 500 km svaki put kad mu dvogodisnja kćerkica otrci na travu u parku (jer nije pod kontrolom), vrisne ili počne da reve kao da je kolju, kao sto djeca cesto rade, a to nama smeta, kakvo ce to onda drustvo biti?
Ako budemo ukidali (bez razgovora) sve cega se neko boji, nevoli, nervira ga, smatra stetnim, gdje ce nam kraj biti?
Nevidim nista lose u tome sto sam ja spomenuo klaustofobicare i naveo taj primjer jer i oni su ljudi i njihova fobija (NEOPRAVDANI STRAH) se mora postovati i hajde da onda, ako nista drugo, pravimo liftove 10X10 da im nekako pomognemo.
Evo ako ima neki iskusni ronilac da se dobro razumije u ajkule, ja bih ga zamolio da me povede sa sobom kad bude ronio sa ajkulama pa da se i ja rijesim svoje fobije (izazvane gledanjem filma ajkula u ranom djetinjstvu) ja bih mu do groba bijo zahvalan. Strasno dobro plivam, volim more to je cudo jedno ali jos uvjek se nisam oslobodio da bas ono slobodno mogu zaplivati 3 metra dalje od obale.
Ubih se gledajuci na tv te ljude koji rone sa veliki bijelim, znam da je statisticki stršljen ili čak i pčela (u japanu stršnjeni i pčele roknu 50 komada godisnje a ajkule u citavom svijetu 5-6 komada) mnogo opasniji ali dzaba.
Ipak, toliko sam razuman i svjestan svoje nebitnosti u globalnom pogledu na svijet, da ne zahtjevam da se organizuje hajka na ajkule i iskreno im se i dalje divim. Fascinantna stvorenja, narocito ona najstrasnija VELIKA BIJELA.

Što se tiče mog pisanja nebih se baš slozio sa tvojom tvrdnjom da se ponasam kao neka diva te da je ono neargumentovano i da nije pameno, jer da je tako, ja onda nebih ni pisao. Vidiš, mnogi ljudi na ovim forumima misle da je baš moje pisanje pametno, argumentovano i zabavno.
Pitanje je samo šta neko smatra pametnim i argumentovanim.
Mozda je tebi Zonbirile, kokuz_sa ili kobe_sa pametniji i argumentovniji jer vidim da njima nista ne govoris. imaš pravo na svoje mišljenje.

Usput budi receno moj druze, radi ilustracije da vidiš gdje ja to živim samo da ti navedem jedan primjer.
Neki dan odem setati gore po Darivi i neki fini dedica od jedno 75-6 godina (treba da seli na ahiret svaki dan) me zamoli da pustim svog psa da pokolje neka tri omanja napustena psa koji se gore motaju oko kafane i nikom nista ne rade. Njega nisu ti psi ni pogledali kad je prolazio ali eto nesto mu smetaju pa bi on da se oni pokolju.

E moj Vratnice, bolje ti je imati posla sa sedam specijalno dresiranih agresivnih pit-bulova nego sa prosjecnim bosancem, vjeruj ti meni na rjec.
Neznam kad si odselio u njemacku i koliko si proveo u ovoj zemlji ali nemoj slucajno da se izradis i vratis ovdje, jadna ti majka. Bolje ti se odmah objesiti.

Drugarski pozdrav

PS
Samo bih te zamolio da malo smanjis taj dozivljaj da si ti neki kulturni, savjesni i uctivi europejac a mi kao nismo pa nas ti malo sa visine gledas i neces da se spustas na nas nivo. Malo me to pocelo nervirati, a ostalo je ok.
Locked