Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post Reply
vox-populi

#676 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

Goran_35 wrote:Po zakonu je svuda na svijetu dozvoljeno od 14 godina?Zar ne?
Ne.
Goran_35 wrote: I KO SI TI A I JOS PAR OSTALIH OVDJE PO FORUMU STO GOVORITE NEKOME DA SE ISELI?STA TO SEBI UMISLJATE? :lol:
Pa gledaj, zalis se kako ti tu gdje jesi nije dobro, kako ce se svijet raspasti vrlo brzo, kako ce te poslati u logor, kako su oko tebe fasisti i nacisti, kako tebi kao Bosnjaku nema mjesta na Zapadu. Da sam ja u takvoj situaciji, ja ne bih cekao da mi neko savjetuje da se iselim nego bih se sam pokupio i u bratsku i slobodarsku Maleziju.
paloma

#677 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

Ratatata wrote:Njemackoj fali visoko obrazovanih ljudi a posto ih u vlastitoj drzavi nemaju,traze ih van drzave tako da vam ne stoji ni to da ne zele strance...
1.) Obrazovanje do visokog stepena obrazovanosti jedne osobe u Njemackoj kosta € 60.000-100.000. Dosadasnja taktika Njemacke vlade (koja je pod palicom Njemacke ekonomije) je, da umjesto se investira novac u skolovanje/doskolavanje gradjana Njemacke, namame viskoskolovani specijalisi iz inostranstva, i to iz dva( ili cak tri) razloga, i to:

1. Ekonomija/industrija ne treba ulagati u skolovanje,
2. "jeftinija" radna snaga,
3. implicira iz 2. da domacim radnicama naprave pritisak, kako bi za svoj rad dobijali manje novca (Lohn Dumping, Wage Dumping)

Eh, sad je stvar ta, da Indijci i Pakistaci (jeftina radna snaga) nisu toliko glupi kao sto su Njemci mislili. U Njemackoj ostanu godinu, dvije, unapredjuju znanje i onda se pokupe i idu u bolje placene zemlje (Skandinavske zemlje ili USA). Veliki broj Njemaca sa turskim korijenima se iz Njemacke vracaju za Tursku ili ide u druge zemlje (2009 doslo oko 30.000 iz Turske u Njemacku, iz Njemacke otislo 40.000)

Evo malo lektire:

http://www.focus.de/finanzen/karriere/b ... 37499.html
http://www.tagesspiegel.de/politik/zuwa ... 54506.html
http://www.dradio.de/dlf/sendungen/europaheute/1301843/
Last edited by paloma on 23/10/2010 14:13, edited 3 times in total.
Goran_35

#678 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Goran_35 »

vox-populi wrote:
Goran_35 wrote:Po zakonu je svuda na svijetu dozvoljeno od 14 godina?Zar ne?
Ne.
Goran_35 wrote: I KO SI TI A I JOS PAR OSTALIH OVDJE PO FORUMU STO GOVORITE NEKOME DA SE ISELI?STA TO SEBI UMISLJATE? :lol:
Pa gledaj, zalis se kako ti tu gdje jesi nije dobro, kako ce se svijet raspasti vrlo brzo, kako ce te poslati u logor, kako su oko tebe fasisti i nacisti, kako tebi kao Bosnjaku nema mjesta na Zapadu. Da sam ja u takvoj situaciji, ja ne bih cekao da mi neko savjetuje da se iselim nego bih se sam pokupio i u bratsku i slobodarsku Maleziju.
prvo niko se ne zali,bar sto se mene ticemeni je predobro i da nije ne bih bio tu!A drugo treba znat citat' pa shvatit da je u pitanju zabrinutost i strah za buducnost jer pred nama je u europi nastupajuci populizam i fasizam koji je u procvatu!I nisam samo zabrinut ja kao Bosnjak za buducnost,vec poveci dio zapadne liberalne inteligencije i ostatka ljudi koji imaju nesto u mozgu..

ps

Promjeni avtar ne pase uz tvoja politicka opredjeljenja
vox-populi

#679 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

Goran_35 wrote: prvo niko se ne zali,bar sto se mene ticemeni je predobro i da nije ne bih bio tu!A drugo treba znat citat' pa shvatit da je u pitanju zabrinutost i strah za buducnost jer pred nama je u europi nastupajuci populizam i fasizam koji je u procvatu!I nisam samo zabrinut ja kao Bosnjak za buducnost,vec poveci dio zapadne liberalne inteligencije i ostatka ljudi koji imaju nesto u mozgu..
Ovo podebljano je otprilike realna situacija medju imigrantima, bar u Njemackoj.
Goran_35 wrote: ps

Promjeni avtar ne pase uz tvoja politicka opredjeljenja

Uzecu prijedlog u razmatranje.

Prijedlog odbijen.
Mrs.Zurbrigen

#680 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Mrs.Zurbrigen »

vox-populi wrote: Uzecu prijedlog u razmatranje.

Prijedlog odbijen.
btw, die antifa ist auf der liste extremistischer vereine, die einem beim einbürgerungsantrag vorgelegt wird... :D
vox-populi

#681 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

Mrs.Zurbrigen wrote:
btw, die antifa ist auf der liste extremistischer vereine, die einem beim einbürgerungsantrag vorgelegt wird... :D
Nisam clan, samo simpatizer. :)
jarancuga

#682 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

Mrs.Zurbrigen wrote:
insomnija wrote: Potpisujem. Gledati na strance kao na prijetnju je tipicna malogradjanska reakcija. Ono sto ovdje zabrinjava je tipicni Moslem-Bashing koji se provodi vec godinama, nezamjetno. Nikome ne smeta najveca japanska kolonija u Evropi u Düsseldorfu, gdje djeca maltene vjeruju da zive u Japanu - kompletan svakodnevni zivot je organizovan na japanskom, kako je Pispers vec opisao, od skola, prodavnica, apoteka, ljekara... Ali zato svi znaju za Duisburg-Marxloh i uzbudjuju se o nekih 36% stranaca/Turaka u tom kvartu.
Pogledate li na netu "Der Stürmer" - izdanja sa antizidovskom propagandom od prije 80 godina, mozete ih preslikati na neke danasnje dnevne novine, samo zamijenite "Jude" rijecju "Moslem".

Njemacka je isuvise zavisna od izvoza, do novog pogroma nece doci. Bojkot njemackih roba u inostranstvu bio bi fatalan za privredu. Ali pomak na desno je vidljiv.
naja, bild-zeitungs-propaganda.

ta promjena grupe koja se diskriminira, fokus na muslimane je strasno iritirajuci...
i prije svega svako ima misljenje, a vecina tih koji diskriminiraju uopce nema svojih iskustava sa muslimanima. ili ima, s godisnjeg u turskoj, ali to ocigledno nije isto. ja ne znam kako bi se taj diskrus mogao malo vise objektivirati. mislim, stampa i ostali mediji rade po principu jednostavnosti. i dok ima sarrazina i vogela i slicnih budala, bojim se da se nece puno promijeniti...

a duisburg-marxloh je stvarno fenomen... :D "das krasseste viertel im ruhrgebiet", joj majko moja... O_o mozda bi trebalo organizirati "kaffeefahrten" u duisburg-marxloh, da ljudi vide sve, ne samo ono sto se pokazuje u medijima... :D
problem je jednostavno rijesiti...svako ko ne postuje ustav njemacke sankcionisati i mirna bosna a i njemacka...
policija i pravosudje doticne zemlje su ponekad spori al tvrdoglavi, znaci postoje svi potrebni instrumenti da se POJEDINAC sankcionise...a ne cijela vjerska skupina stigmatizira...
za prosjecnog bild-zeitung konzumenta nema razlike, svi muslimani su isti....
vox-populi

#683 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

jarancuga wrote: problem je jednostavno rijesiti...svako ko ne postuje ustav njemacke sankcionisati i mirna bosna a i njemacka...
policija i pravosudje doticne zemlje su ponekad spori al tvrdoglavi, znaci postoje svi potrebni instrumenti da se POJEDINAC sankcionise...a ne cijela vjerska skupina stigmatizira...
:thumbup: :thumbup:

Problem je sto neki sankcionisanje pojedinca vide kao atak na citavu religijsku skupinu.
paloma

#684 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

vox-populi wrote:

Problem je sto neki sankcionisanje pojedinca vide kao atak na citavu religijsku skupinu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

jarancuga

#685 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

vox-populi wrote:
jarancuga wrote: problem je jednostavno rijesiti...svako ko ne postuje ustav njemacke sankcionisati i mirna bosna a i njemacka...

razumljiva je bojazan onih o kojima ti pises...
evo primjera...kad turcin ili arap ubiju zenu ili kcerku nema diferencijacije, odnosno ne istrazuje see glavni uzrok tog gnusnog cina ( usput budi receno, veze nema sa islamom )...vec je apriori ehrenmord ( ubistvo iz casti)...koje se automatski pripisuje islamu...
kada nijemac ubije zenu i djecu ( veoma cesta pojava ) naziva se familiendrama( porodicna drama )....e sad, sta se time zeli postici...
mozda nijemac nema casti....
Zlata M.

#686 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Zlata M. »

Goran_35 wrote:
Zlata M. wrote: :) valja ici rucat'... kratko : komplikujete bez veze, puno vas ... @JT fino upita i pogodi u srz ... pa sad milion nekakvih izgovora, teorija ... :-)
Ja licno dana ne bih zivjela u zemlji u kojoj se ne osjecam dobro. ... a da mi je tolikoooo vazno da me se cijeni prevashodno u odnosu na moje nekakve 'predznake' glede pripadnosti, ne bih bila ni otisla iz Bosne, ok ? :)
... dodjem poslije. :wink:
A sta mislis bi li otisla iz Bosne da ti je kojim slucajem neki fasista stavljao noz pod grlo i fino te popljackao i protjerao?A tako se desilo bosancima na vecini teritorije BiH?

A pazi samo ovo :"valja ici rucat'" :D -kao da naglasi da "radi neki fin posao" da je kao "integrisana" jugo.svabica :lol: a zaboravlja da je vikend i da se zna ko radi vikendom,a taj koji radi sigorno nije na internetu :D

Nego gdje si ti?I ti nisi u dijaspori ali si ipak veca njemica od Angele i znas sve ko je od i zasto na zapadu,pogotovo znas zasto su muslimani na zapadu i zasto se kao nece da isele? :D Ili si u njemackoj i ko fol" riljas za dobrobit njemackog drustva i radis dzabe" ko Mrs.Z, cak i vikendom? :lol:

Nego fino vidim o kakvim "inteluktalnim" profilima je rijec?!!Nastavite slobodno da iseljavate po forumima strasne turchine i ostatak neintegrisane muslimanske stoke koja se nije integrisala jer su pripadnici primitivne religije koja "zagovara pedofiliju,incest,primitivizam i kameno doba "

:bih: :sax:
:shock: wow! koliko temperamenta, covjece !
... i sta mi sve rece, samo da bi izbjegao odgovor na tako jednostavno pitanje : Zasto ne napustis ono sto te cini nezadovoljnim ?
hehehe, tipicno ... covjek kuka, nezadovoljan ( bilo cim ...) i onda ga dobronamjerno podsjetis na fantasticnu mogucnost vlastitog izbora ... cisto, da zna da iz svega moze iskoraciti ... da ga podsjetis ... i onda mu budes kriv ! ljuti se ! :sad:
:-) :zzzz:
ladyada

#687 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by ladyada »

paloma wrote:
vox-populi wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

za sto je ova ministar ............. nema pojma o zivotu , je li joj schröder kakva familija ................ :x :x :x
ladyada

#688 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by ladyada »

evo jedan od mene ............procitajte komentare na you tube ..............ispod ovog klipa ..........
paloma

#689 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

ladyada wrote: za sto je ova ministar ............. nema pojma o zivotu , je li joj schröder kakva familija ................ :x :x :x
To je Kristina Schröder (CDU), trenutna savezna ministarka za familiju, seniore, zene i omladinu
http://de.wikipedia.org/wiki/Kristina_Schr%C3%B6der
Novi_Nick

#690 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Novi_Nick »

Ratatata wrote:Jel mogu sad napisati nesto il ce me doticni optuziti da ne radim nista?Konkretno u grad gdje ja zivim se ama bas nista nije promjenilo.Niko ne ganja imigrante sabljom ili mobilnom gasnom komorom po ulici da ih istrijebi,niti je to ikada i spomenuto ovdje u novinama dneviku.Al osoba koja mozda i ne zivi u njemackoj zna bolje;)

Spomenute su samo realne stvari i nista vise;Ogroman broj imigranata ne zna sloziti recenicu kako treba.Tu se posebno isticu turci jer ih i ima najvise.Nasi ljudi tj ex-YU su se poprilicno dobro navikli na zivot ovdje,jedino ko slabo barata jezikom su sto bi se reklo "nase" dede i nane znaci ljudi u poznim godinama koji su vamo dosli sa nekih 40 godina,nasli kakav takav posao i to je to.Nasi novi narastaji koji su rodjeni ovdje govore jezik kao maternji sto zapravo i jeste.
Ne znam po kojim cinjenicama ste vi zakljucili da se ovdje tezi ka istrebljenju ikoga.

Njemackoj fali visoko obrazovanih ljudi a posto ih u vlastitoj drzavi nemaju,traze ih van drzave tako da vam ne stoji ni to da ne zele strance.Normalno je da zele ljude koji ce unaprijediti privredu i industriju zemlje.Njemacka je drzava koja je najbolje prebrodila ekonomsku krizu i ima trenutno 2,9 Mil nezaposlenih,radi na smanjenu tog broja,a plate radnicima se povecaju jer je proizvodnja porasla za 3,5% a naredne godine prognoziraju 2% tako da ce se vratiti na nivo prije ekonomske krize.
Naravno da nikom ne treba lezihljebovic koji ce cekati da mu socijala plati stan i da dobije onih 400 eura da prezivi.
Dobar prilog!

Sasvim logicno i normalno da zapadnoevropske drzave ne zele da uvoze ovakvu kategoriju stranaca: Kriminalce, vjerske fanatike, strance sa cudnim, zaostalim i primitivnim kulturnim obicajima, neradnicima, nepismenim, nekulturnim i slicno.

A zele da uvoze kategorije stranaca koje imaju sljedece osobine i kvalitete:
1. Visoko skolovane koji ce unaprijediti ekonomiju, privredu, industriju, kulturu itd te zemlje u ovom slucaju Njemacke. Osim skolovanosti trebaju imati i druge pozitivne osobine kao sto su: Kultura na zavidnom nivou, dobra socijalna kompetencija, dobro poznavanje lokalnog jezika, dobra saradnja sa domacim stanovnistvom, izbjegavanje getoiziranja i vise mjesanje sa domacim stanovnistvom na poslu, stanovanje, druzenje itd.

2. Srednje skolovane radnike, vecinom zanatlije raznih profesija koji ce isto unaprijediti ekonomiju, privredu, industriju, kulturu itd te zemlje u ovom slucaju Njemacke. Osim skolovanosti trebaju imati i druge pozitivne osobine kao sto su: Kultura na zavidnom nivou, dobra socijalna kompetencija, dobro poznavanje lokalnog jezika, dobra sradnja sa domacim stanovnistvom, izbjegavanje getoiziranja i vise mjesanje sa domacim stanovnistvom na poslu, stanovanje, druzenje itd.

Jer danas na globalnom planu su zapadnoevropskim drzavama i njihovoj ekonomiji velika ekonomska konkurencija Kina i Indija koji imaju razvijen visoki i srednji skolski kadar i dobru radnu disciplinu i disciplinu ucenja/skolovanja. U zapadnoevropskim drzavama je zavladala u odnosu na Kinu i Indiju velika anarhija omladine kao i vecine omladine stranaca u tim zemljama koji ne uce i ne zavrsavaju skole (cesto samo osnovnu) i ne zele da rade nego sanjaju da mogu da dodju preko noci na neki nacin do velikog novca. Takva omladina i domaci i stranci u tim zapadnoevropskim drzavama ne mogu biti nikakva ekonomska niti bilo kakva druga konkurencija danasnjoj omladini Kine i Indije koje svakim danom preuzimaju ekonomsku i svaku drugu dominaciju. Iz ovih razloga bi se svi i domaci i stranci u zapadnoevropskim drzavama trebali bolje skolovati, praktizirati, raditi i u svemu tome imati veliku disciplinu kako bi mogli u buducnosti konkurisati Kini, Indiji i drugim drzavama na ekonomskom i svim drugim planovima. Znaci danasnja globalna ekonomska konkurencija visokorazvijenih i bogatih drzava svijeta kao i drzava zapadne evrope ne prihvata nepismene, neskolovane, nekulturne, nepoznavanje razlicitih jezika, neradnike, kriminalce, vjerske fanatike i slicno jer sa takvom strukturom stanovnistva bi svaka drzava svijeta automatski ekonomski i na sve druge nacine propala.
vox-populi

#691 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

paloma wrote:
ladyada wrote: za sto je ova ministar ............. nema pojma o zivotu , je li joj schröder kakva familija ................ :x :x :x
To je Kristina Schröder (CDU), trenutna savezna ministarka za familiju, seniore, zene i omladinu
Ja ovoj ne bih dao da vodi savjet mjesne zajednice. Jebiga, CDU, sta drugo ocekivati.
Mrs.Zurbrigen

#692 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Mrs.Zurbrigen »

vox-populi wrote:
paloma wrote:
Ja ovoj ne bih dao da vodi savjet mjesne zajednice. Jebiga, CDU, sta drugo ocekivati.
chrissi schröder, die expertin für terrorismus, extremismus und islam... i ujedno ministrica... O_o
kobila jedna glupa...
pirmin

#693 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by pirmin »

ladyada wrote:evo jedan od mene ............procitajte komentare na you tube ..............ispod ovog klipa ..........
Genijalno!
Kapa do poda! :thumbup:

...i sto je najzanimljivije na jednoj od udarnih televizija - ARD.
jarancuga

#694 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

Novi_Nick wrote:
Ratatata wrote:Jel mogu sad napisati nesto il ce me doticni optuziti da ne radim nista?Konkretno u grad gdje ja zivim se ama bas nista nije promjenilo.Niko ne ganja imigrante sabljom ili mobilnom gasnom komorom po ulici da ih istrijebi,niti je to ikada i spomenuto ovdje u novinama dneviku.Al osoba koja mozda i ne zivi u njemackoj zna bolje;)

Spomenute su samo realne stvari i nista vise;Ogroman broj imigranata ne zna sloziti recenicu kako treba.Tu se posebno isticu turci jer ih i ima najvise.Nasi ljudi tj ex-YU su se poprilicno dobro navikli na zivot ovdje,jedino ko slabo barata jezikom su sto bi se reklo "nase" dede i nane znaci ljudi u poznim godinama koji su vamo dosli sa nekih 40 godina,nasli kakav takav posao i to je to.Nasi novi narastaji koji su rodjeni ovdje govore jezik kao maternji sto zapravo i jeste.
Ne znam po kojim cinjenicama ste vi zakljucili da se ovdje tezi ka istrebljenju ikoga.

Njemackoj fali visoko obrazovanih ljudi a posto ih u vlastitoj drzavi nemaju,traze ih van drzave tako da vam ne stoji ni to da ne zele strance.Normalno je da zele ljude koji ce unaprijediti privredu i industriju zemlje.Njemacka je drzava koja je najbolje prebrodila ekonomsku krizu i ima trenutno 2,9 Mil nezaposlenih,radi na smanjenu tog broja,a plate radnicima se povecaju jer je proizvodnja porasla za 3,5% a naredne godine prognoziraju 2% tako da ce se vratiti na nivo prije ekonomske krize.
Naravno da nikom ne treba lezihljebovic koji ce cekati da mu socijala plati stan i da dobije onih 400 eura da prezivi.
Dobar prilog!

Sasvim logicno i normalno da zapadnoevropske drzave ne zele da uvoze ovakvu kategoriju stranaca: Kriminalce, vjerske fanatike, strance sa cudnim, zaostalim i primitivnim kulturnim obicajima, neradnicima, nepismenim, nekulturnim i slicno.

A zele da uvoze kategorije stranaca koje imaju sljedece osobine i kvalitete:
1. Visoko skolovane koji ce unaprijediti ekonomiju, privredu, industriju, kulturu itd te zemlje u ovom slucaju Njemacke. Osim skolovanosti trebaju imati i druge pozitivne osobine kao sto su: Kultura na zavidnom nivou, dobra socijalna kompetencija, dobro poznavanje lokalnog jezika, dobra saradnja sa domacim stanovnistvom, izbjegavanje getoiziranja i vise mjesanje sa domacim stanovnistvom na poslu, stanovanje, druzenje itd.

2. Srednje skolovane radnike, vecinom zanatlije raznih profesija koji ce isto unaprijediti ekonomiju, privredu, industriju, kulturu itd te zemlje u ovom slucaju Njemacke. Osim skolovanosti trebaju imati i druge pozitivne osobine kao sto su: Kultura na zavidnom nivou, dobra socijalna kompetencija, dobro poznavanje lokalnog jezika, dobra sradnja sa domacim stanovnistvom, izbjegavanje getoiziranja i vise mjesanje sa domacim stanovnistvom na poslu, stanovanje, druzenje itd.

Jer danas na globalnom planu su zapadnoevropskim drzavama i njihovoj ekonomiji velika ekonomska konkurencija Kina i Indija koji imaju razvijen visoki i srednji skolski kadar i dobru radnu disciplinu i disciplinu ucenja/skolovanja. U zapadnoevropskim drzavama je zavladala u odnosu na Kinu i Indiju velika anarhija omladine kao i vecine omladine stranaca u tim zemljama koji ne uce i ne zavrsavaju skole (cesto samo osnovnu) i ne zele da rade nego sanjaju da mogu da dodju preko noci na neki nacin do velikog novca. Takva omladina i domaci i stranci u tim zapadnoevropskim drzavama ne mogu biti nikakva ekonomska niti bilo kakva druga konkurencija danasnjoj omladini Kine i Indije koje svakim danom preuzimaju ekonomsku i svaku drugu dominaciju. Iz ovih razloga bi se svi i domaci i stranci u zapadnoevropskim drzavama trebali bolje skolovati, praktizirati, raditi i u svemu tome imati veliku disciplinu kako bi mogli u buducnosti konkurisati Kini, Indiji i drugim drzavama na ekonomskom i svim drugim planovima. Znaci danasnja globalna ekonomska konkurencija visokorazvijenih i bogatih drzava svijeta kao i drzava zapadne evrope ne prihvata nepismene, neskolovane, nekulturne, nepoznavanje razlicitih jezika, neradnike, kriminalce, vjerske fanatike i slicno jer sa takvom strukturom stanovnistva bi svaka drzava svijeta automatski ekonomski i na sve druge nacine propala.
svaka stoji...
jos da se evropa mani pljackanja, otimanja, izrabljivanja itd....prirodnih i inih resursa i bogatstava zemalja tkz.treceg svijeta iz kojih vecina migranata dolazi u evropu...
mozda bi taj svijet bio pismeniji, skolovaniji, kulturniji a kriminal i fanatizam tek marginalna pojava u drustvu...
zonbirile

#695 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

pragmatični ameri su to riješili jwdnostavno.U školu pa nauči i povlačiš sve benefite..Jebi ga ne možeš dobiti benefite,a blejati ko tele u vrata,ne znati ni u kojoj si zemlji.
Polaže se jezik,Istorija,vlada i nešto Ustava i moraš pod obavezno znati položiti zakletvu.
paloma

#696 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

osa wrote: ...
Bez fakulteta

Turska prva dama Hayrünnisa Gül (45) udala se za 15 godina starijeg Abdullaha, koji joj je ujedno i prvi rođak, kad joj je bilo samo 15 godina. Tradicionalna je muslimanka pa je zbog religioznosti imala problema sa sekularnim vlastima. Zbog nošenja hidžaba nije joj bio dopušten upis na ankarsko sveučilište.

da li je ovo podvučeno istina i šta u ovom kontekstu znači "prvi rođak"....
Ne sikiraj se Osa, ni Evropljani ne kasne za Turcima:

Video Inside:
http://www.videoportal.sf.tv/video?id=c ... dc9ff5db68

Wenn enge Verwandte miteinander schlafen, dann brechen sie nicht nur ein Tabu, sondern sie machen sich auch strafbar. Diesen Inzest-Tatbestand im Strafgesetz will der Bundesrat streichen. Das stößt auf breites Unverständnis.

Za prevod eksta pokusaj google translate ili neka neko rezimira snimak.
osa

#697 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by osa »

paloma wrote:
osa wrote: ...
Bez fakulteta

Turska prva dama Hayrünnisa Gül (45) udala se za 15 godina starijeg Abdullaha, koji joj je ujedno i prvi rođak, kad joj je bilo samo 15 godina. Tradicionalna je muslimanka pa je zbog religioznosti imala problema sa sekularnim vlastima. Zbog nošenja hidžaba nije joj bio dopušten upis na ankarsko sveučilište.

da li je ovo podvučeno istina i šta u ovom kontekstu znači "prvi rođak"....
Ne sikiraj se Osa, ni Evropljani ne kasne za Turcima:

Video Inside:

Wenn enge Verwandte miteinander schlafen, dann brechen sie nicht nur ein Tabu, sondern sie machen sich auch strafbar. Diesen Inzest-Tatbestand im Strafgesetz will der Bundesrat streichen. Das stößt auf breites Unverständnis.

mislim da ni u hrvatskoj to nije u kaznenoj sferi, ali ne znam niti jedan takav slučaj, a pogotovo ne znam da bi netko tko vodi državu, počinio tako nešto i bio izabran na izborima.
kad to radi predsjednik države, to mi nekako liči na "opće prihvaćeno ponašanje", oprosti ali meni osobno je to nemoralno i nenormalno, ali tko voli nek izvoli...
vox-populi

#698 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vox-populi »

paloma wrote: Ne sikiraj se Osa, ni Evropljani ne kasne za Turcima:

Video Inside:

Ne vidim kako je ovo povezano sa Osinim postom. U slucaju Güll-a, on je sa 30 godina ozenio prvu rodjaku kojoj je bilo 15 godina.

U Svicarskoj se legalizira incest izmedju odraslih, punoljetnih osoba. Smatram da ni to nije ok, ali je definitivno bolje od slucaja gdje se iskoristavaju maloljetne osobe.
osa

#699 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by osa »

šta tek reći za ovog.....

Flamanski "Dodik": Islam najveći neprijatelj Evrope, Belgija ne postoji

Devinter: Belgija je vještačka zemlja

Lider flamanske desničarske partije "Vlams Belang" Filip Devinter izjasnio se, u intervjuu bečkom dnevniku "Prese", za podjelu Belgije, a za islam je rekao da je najveći neprijatelj evropskog načina života.

"Belgija ne postoji, to je vještačka zemlja. Ne postoji nikakva belgijska nacionalnost ili identitet. Flamanci i Valonci nemaju ništa zajedničko, ni ekonomiju, ni jezik, ni kulturu. Dva dijela zemlje biraju čak različito - Valonci socijaliste, a Flamanci liberalne i desničarske partije", rekao je Devinter.

"Uistinu, postoji samo jedan Belgijanac, a to je kralj. On pokušava da spase svoj posao time što uvijek pronalazi nove posrednike, koji koalicione pregovore treba da sačuvaju od propasti", dodao je on.

"Ja sam separatista. Za mene se ne postavlja pitanje da li će Flandrija postati nezavisna, već samo kada će do toga konačno doći. Stranke koje učestvuju u pregovorima pokušavaju još uvijek da smrtno bolesnog pacijenta Belgiju održe u životu. Međutim, kada je neko tako bolestan kao ova zemlja pomaže samo još pomoć pri smrti", kazao je Devinter.

"Za 'Vlams Belang' je jasno - jedini pregovori koje želimo da vodimo sa Valoncima, jesu oni o podjeli zemlje. To bi moglo da se riješi za 48 sati", dodao je on.

Kada je riječ o tome kome bi trebalo da pripadne Brisel u slučaju podjele, Devinter je istakao da u tom gradu dominira francuski jezik i da svega oko 15 odsto stanovništva govori flamanski jezik.

"Međutim, stanovnici Brisela koji govore francuski su većim dijelom Flamanci i ne žele u Valoniji. A zašto bi? Valonija je Albanija zapadne Evrope. To je posljednja jednopartijska socijalistička država", kazao je on.

Prema njegovim riječima, privreda Valonije je "katastrofalna".

"Svake godine oko 400 miliona eura ide od Flandrije ka Valoniji, zato što taj dio ne bi mogao drugačije da preživi. Valonci slijede privredni princip čekanja dok pare ne dođu iz Flandrije. Stopa nezaposlenosti u Valoniji je duplo veća nego na sjeveru. Inače, Brisel je okružen flamanskom teritorijom", rekao je Devinter.

Kada je riječ o islamu, on ga je ocijenio kao "najvećeg neprijatelja evropskom načinu življenja".

"Njegove pristalice su svuda i vode sveti rat protiv naše kulture, i to ne vojno, već na kulturnom, demografskom i političkom nivou. Evropa je u historiji uvijek bila smrtni neprijatelj islama i imigracija je najmoćnije oružje Islama. Ali naša kultura je daleko nadmoćnija od islamske i zbog toga je moramo braniti", rekao je Devinter.

Prema njegovim riječima, ko u Evropi živi po osnovama islama ne može biti građanin Evrope.
pirmin

#700 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by pirmin »

paloma wrote: Ne sikiraj se Osa, ni Evropljani ne kasne za Turcima:

Video Inside:
Tema je ozbiljna ali ja umirem od smijeha kad cujem ovaj schweizerdeutsch. :lol: :lol:
Post Reply