Da li ovo znaci da ce i u Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj Al-Jazeera da kupi po jednu TV stanicutreger wrote:Al Džazira kupuje srpsku TV Avala?
Jedna od najvećih svetskih televizija Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.
Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al-Džazira Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.
Glavna i odgovorna urednica TV Avala je za B92 rekla da postoji interesovanje velikih medijskih kuća za TV Avalu, ali da za sada nema reči o konkretnim ponudama, a još manje o prodaji Al Džaziri.
"Meni je drago da postoji veoma veliko interesovanje na međunarodnoj sceni za TV Avalu, što potvrđuje njen kvalitet. U ovom trenutku imamo interesovanje tri velike medijske kuće za učešće u TV Avala, ali ni o kakvoj ponudi, prodaji a naročito ne o ovoj o kojoj bruji čaršija za sada nema govora", kazala je Lekićeva.
Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Džaziri morati da priznaju da je Kosovo država.
Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje „da li je Kosovo država".
Direktor Al Džazire Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, piše beogradski list.
Članak sa b92.net
Radi se o tome da ih u Hrvatskoj i u Srbiji ne žele staviti u kabl, zato su navalili da kupe...
e sad ako ne mogu u kabl..zašto emitovati samo u Bosni?
''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Moderator: anex
-
Bosanac21
#676 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
-
treger
#677 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
pa ako im zaista ne dopuste ulazak u kablovske sisteme što je vrlo izvjesno,
onda je pitanje čemu emitovanje...
hrvati nedaju pinku da uđe u HR, zapto mislite da bi dali Al Kaidi (kako identifikuju Al Džaziru) dali da uđe u HR?
Isti slučaj sa Srbijom...zašto bi RRA dopustila ulazak na njihovo tržište?
Kabl je potpuno bezbolna varijanta za koju ne treba puno papirologije (mislim na uvrštavanje kanal u ponudu)
al ako im tu nedaju, dobiti nacionalnu frekvenciju??? hmmm
pa i u Sarajevu su dobili lokalnu televiziju, da ne kažem TV stanicu koja signalom pokreva par naselja...
da su jaki i moćni to je neosprno, para vrti gdje burgija i hoće i neće
kako bilo, ovo su ozbiljni problemi na koje su naišli...
onda je pitanje čemu emitovanje...
hrvati nedaju pinku da uđe u HR, zapto mislite da bi dali Al Kaidi (kako identifikuju Al Džaziru) dali da uđe u HR?
Isti slučaj sa Srbijom...zašto bi RRA dopustila ulazak na njihovo tržište?
Kabl je potpuno bezbolna varijanta za koju ne treba puno papirologije (mislim na uvrštavanje kanal u ponudu)
al ako im tu nedaju, dobiti nacionalnu frekvenciju??? hmmm
pa i u Sarajevu su dobili lokalnu televiziju, da ne kažem TV stanicu koja signalom pokreva par naselja...
da su jaki i moćni to je neosprno, para vrti gdje burgija i hoće i neće
kako bilo, ovo su ozbiljni problemi na koje su naišli...
-
StupskaBitanga
#678 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Npr u Hevatsku mogu kupiti Kapital network koji ima nacionalnu frekvenciju i program sličan Al-J
Oni su usmjereni bizisu a ovako to bi bio pun pogodak
-
treger
#679 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
radi se o tome da se nacionalne frekvencije kod RRA-CRA-RAK- ne dobijaju tako lakoStupskaBitanga wrote:Npr u Hevatsku mogu kupiti Kapital network koji ima nacionalnu frekvenciju i program sličan Al-J
pogotovo bez tendera, a još ako ih ne žele na tržištu..možda tu ni pare ne mogu ništa...
opet kažem, sjetite se najava dolazka Pinka u HR...
sa sruge strane, zašto misliš da bi KN bio na prodaju, taj kanal je itekako važan hrvatima...
-
supervizor
#680 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
-
mahalik
#681 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
a ko je to dobio korpu na TV1supervizor wrote:Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
-
pravaistina
#682 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ti ocigledno

-
treger
#683 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ahahahahhahahhasupervizor wrote:Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
ahahhahahhahahahah
kakva laž
elem, da se vratimo temi..a vi radnici i neradnici tv1, imate svoju news tv, šta ćete ovdje na al džaziri? :
objavila SRNA:
Srpska radikalna stranka upozorila je Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da ne smije dopustiti da Televizija "Al Jazeera" emituje program u Srbiji kada kupi televiziju Avala pod uslovima pod kojima namjerava da to čini.
Član Predsjedničkog kolegijuma Vjerica Radeta ocijenila je nedopustivim da ta televizija bude u rukama Gorana Milića, koji je direktor "Al Jazeerae" za Balkan.
Radeta je ocijenila da "Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju", istakavši da je još skandaloznije da je uslov za prijem novinara i voditelja na tu televiziju da prihvataju da je Kosovo država.
List "Pres" objavio je da je jedna od najvećih svjetskih televizija "Al Jazeera" ponudila vlasniku TV "Pink" Željku Mitroviću da im za 25 miliona eura proda Televiziju "Avala" i na taj bi preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao program regionalne mreže "Al Jazeera" za Balkan, koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.
Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje "da li je Kosovo država?".
Direktor "Al Jazeera" za Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima kuće da kupi dio beogradske Televizije "Avala", ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova.
-
StupskaBitanga
#684 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Nije ni počela već je zapkripalo
Strah me da ne pobjegnu glavom bez obzira
- Erzsebet
#685 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Mislim da su se oni susretali sa mnogo većim lolama po Bliskom Istoku, nego što su ove naše seoske varalice poput radikala i njima sličnih.StupskaBitanga wrote:Nije ni počela već je zapkripalo
-
Bosanac21
#686 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
I, ima li naznaka da bi brzo mogla krenuti??? Kkao radovi na BBI centru napreduju zna li neko???
- opa22
#687 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
pa tek su poceli raditi i postavili kran trebat ce jos par mjeseci
Last edited by opa22 on 17/06/2011 11:48, edited 1 time in total.
-
cancel
#688 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
što je to "kran" ? 
-
mistek
#689 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Najveći problem, zbog kojeg TV još nije krenula sa radom, je mali milion sitnih muljatora, interesdžija i sl. Ljudi hoće sve pošteno. Daju koliko god novca za bilo šta, al samo da je sve transparentno. Kod nas to ide onda baš traljavo, ejr rijetko ko je navik'o na takav rad.
- opa22
#690 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ma sto ja znam kako se to pravilno kaze , u nas se kaze krancancel wrote:što je to "kran" ?
a to je ovo

- casper_
#691 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
neko je tupcancel wrote:što je to "kran" ?
lijepa ti ova gay zastava na avataru
-
cancel
#692 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
aha, znam na sto mislisopa22 wrote:a to je ovo
hvalacasper_ wrote:lijepa ti ova gay zastava na avataru
- iPod
#693 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
http://teve.ba/article/2338/nema-govora ... i-tv-avala
"Ni o kakvoj prodaji, pa ni Al Jazeeri, u ovom trenutku nema govora", izjavila je Bojana Lekić, glavni menadžer TV Avala iz Beograda.
TV Avala je posljednjih petneaset dana u žiži interesovanja srbijanskih ali i stranih medija. Tri velike medijske grupacije ipak su zainteresovane za kupovinu TV Avala, među kojim su CME i Al Jazeera. Vijest o prodaji ove TV stanice Al Jazeera medijskoj grupaciji, izazvala je buru negodovanja srbijanskih političara, Radikala prije svih, ali Željko Mitrović, jedan od vlasnika, definitivno želi prodati ovu TV kuću zbog nagomilanih dugova.
CME je prvi ponudio 10,5 miliona eura, a Mitrović je već bio u Londonu na pregovorima sa ovom kompanijom. S druge strane, katarski magnat, Al Jazeera, navodno nudi 25 miliona eura.
Da li će u budućnosti neka velika svjetska kuća postati vlasnik beogradske TV stanice zavisi od vlasnika ali i od odluke Republičke radiodifuzne agencije.
"Ni o kakvoj prodaji, pa ni Al Jazeeri, u ovom trenutku nema govora", izjavila je Bojana Lekić, glavni menadžer TV Avala iz Beograda.
TV Avala je posljednjih petneaset dana u žiži interesovanja srbijanskih ali i stranih medija. Tri velike medijske grupacije ipak su zainteresovane za kupovinu TV Avala, među kojim su CME i Al Jazeera. Vijest o prodaji ove TV stanice Al Jazeera medijskoj grupaciji, izazvala je buru negodovanja srbijanskih političara, Radikala prije svih, ali Željko Mitrović, jedan od vlasnika, definitivno želi prodati ovu TV kuću zbog nagomilanih dugova.
CME je prvi ponudio 10,5 miliona eura, a Mitrović je već bio u Londonu na pregovorima sa ovom kompanijom. S druge strane, katarski magnat, Al Jazeera, navodno nudi 25 miliona eura.
Da li će u budućnosti neka velika svjetska kuća postati vlasnik beogradske TV stanice zavisi od vlasnika ali i od odluke Republičke radiodifuzne agencije.
- opa22
#694 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
http://www.youtube.com/watch?v=g-AG6YwS ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=bMOSV_wi ... r_embedded
nece da mi ubaci video pa bih zamolio @ladyblue da mi pokusa editirati post umjesto linka stavi video ako je moguce D:
http://www.youtube.com/watch?v=bMOSV_wi ... r_embedded
nece da mi ubaci video pa bih zamolio @ladyblue da mi pokusa editirati post umjesto linka stavi video ako je moguce D:
Last edited by opa22 on 21/06/2011 22:29, edited 2 times in total.
-
Ponosan
#695 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Gradi li se studio na krovu BBI centra? davno su postavili kran....
- Better Man
#697 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Ili su oni njoj dali korpu! Cura nije prošla na razgovoru za posao, tj. nije zadovoljila njihove kriterije i u javnost pustila priču kako je odobila ponudu, ali eto ona je odbila, jer joj je super na TV1. Samo da mi je znati koja bi budala odbila ponudu da radi za jednu od vodečih news televizija u svijetu i time sebi uskrati napredovanje i usavršavanje.supervizor wrote:Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
-
ProBank
#698 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Better Man wrote:Ili su oni njoj dali korpu! Cura nije prošla na razgovoru za posao, tj. nije zadovoljila njihove kriterije i u javnost pustila priču kako je odobila ponudu, ali eto ona je odbila, jer joj je super na TV1. Samo da mi je znati koja bi budala odbila ponudu da radi za jednu od vodečih news televizija u svijetu i time sebi uskrati napredovanje i usavršavanje.supervizor wrote:Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
Pravi si BOSNJO hah, veca je hrabrost odbiti, ni sestra joj nece tamo, pustite cure na miru
-
sarajevsko_pivo
#699 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Kako napreduju radovi?
Imali mogucnosti da sve ovo krene od prvog septembra 2011?
- Banksy
#700 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Nema.sarajevsko_pivo wrote:Kako napreduju radovi?