"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Moderator: _BataZiv_0809
-
LSD
#677 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Koja tiha propaganda troprstaša i kad je jedan obican film u pitanju
upratite kako lafo uvrijeđni mitomani "nebeskog naroda" ocito pogođeni Andjinim filmom - obaraju rejting filma
...dobro, IMDB je svakako cirkus sam po sebi gdje može i svaka budala uticati na rejting (tu nema ocjene kriticara)....ali obratite pažnju na drugim stranicama gdje ima nekakvo mišljenje nekih filmskih kkriticara...obicno je film ocijenjen sa 5 ili 6 ocijenom (u skali od 10) ali sa strane je i druga ocijena (publike) koja pokazuje sav trud paćenika koji se trude da ga što više omalovaže
http://www.imdb.com/title/tt1714209/
http://www.allmovie.com/movie/in-the-la ... ey-v540212
http://www.rottentomatoes.com/m/in_the_ ... and_honey/
http://www.metacritic.com/movie/in-the- ... -and-honey
-
Mr.Penguin
#678 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Nisu ni gledali film nisam ni ja pa necu davati mu ocjenu tamo.LSD wrote:Koja tiha propaganda troprstaša i kad je jedan obican film u pitanju![]()
upratite kako lafo uvrijeđni mitomani "nebeskog naroda" ocito pogođeni Andjinim filmom - obaraju rejting filma
...dobro, IMDB je svakako cirkus sam po sebi gdje može i svaka budala uticati na rejting (tu nema ocjene kriticara)....ali obratite pažnju na drugim stranicama gdje ima nekakvo mišljenje nekih filmskih kkriticara...obicno je film ocijenjen sa 5 ili 6 ocijenom (u skali od 10) ali sa strane je i druga ocijena (fol publike) koja pokazuje sav trud paćenika koji se trude da ga što više omalovaže
![]()
10-ka za njihov trud
-
LSD
#679 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Niko ozbiljan ne gleda IMDB, sasvim nebitno koji je film u pitanju.
Ali primjera radi na Metacritic-u , pored recenzije i ocjene krticara postoji i mogucnost da i obicna raja daje svoju ocjenu, cak i komentar (samo što je ona odvojena od ocjene kritike, što je vrlo bitno za razliku od cirkusantskog IMDB-a).
Samo pogledajte komentare i "kritike" mitomana tipa Sasha, Mika,Darko,Krushka i ostale pacijeniti koji su izbacili svu svoju žuć u vezi Andjinog filma
naravno dali su ocjenu - 0
jebote kralj, dokle smrad etnonacionalizma zaudara

Ali primjera radi na Metacritic-u , pored recenzije i ocjene krticara postoji i mogucnost da i obicna raja daje svoju ocjenu, cak i komentar (samo što je ona odvojena od ocjene kritike, što je vrlo bitno za razliku od cirkusantskog IMDB-a).
Samo pogledajte komentare i "kritike" mitomana tipa Sasha, Mika,Darko,Krushka i ostale pacijeniti koji su izbacili svu svoju žuć u vezi Andjinog filma
- NIN
#680 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Sutra odoh sa suprugom na nasu malu premijeru u TZ pa pokusam objektivno napisati koju.
I, vala bas, ne znam sta ce uopste skrabotina tog nepismenog isfrustriranog idiota ovdje?
I, vala bas, ne znam sta ce uopste skrabotina tog nepismenog isfrustriranog idiota ovdje?
- lijek-za-sve
#681 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Nakon sinocne pogledane premijere mogu se samo sloziti sa izjavom Reisa(iako nisam njegov fan) da je ovo nesto najbolje sto nam se desilo poslije Dejtona.Ima li smo mo jos slicnih ili mozda boljih filmova nego sto je ovaj ali je ovaj recimo sveukupno na kraju kad sve se sabere i oduzme prikazao recimo 90% onoga kako je bilo dok su drugi recimo islo do max 60% istine.A svi mi koji smo bili tu od 92-95 znamo da je jedna istina a ona je sinoc u ovom filmu koliko toliko docarana.Tako sam ga ja sinoc dozivio.....
- HAVANA
#682 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
- lijek-za-sve
#683 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Posto je film isao u nasoj i eng. verziji ja cuh da nije isti.....mada ni jedan ni drugi ne mjenjaju sustinu price....babyline wrote:prica je bas ono viseslojna.... i ide u kost.... a kraj?? sta reci na kraj- osim svaka cast andjo
-
Baba_Droga
#684 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
I citav dan se omisljam da li da podjelim sa vama jednu malu stranu ...zaboravljenu stranu.......
Naime, imam ja jednu poznanicu koja je zrtva rata. Zena koja je '92 prosla kroz mali dio pakla koji ste vecina gledali u filmu. Ona je tada imala 25 godina....Zarobljena...fizicki, psihicki i sexualno zlostavljana.... 3 mjeseca !!!
Ne , nije ona Ajla...
Ali ona je zena koja pati zadnjih 7 dana....koja zadnjih 7 dana zivi u 1992 godini...koja slabo spava....koja i kada spava sanja....PONOVO PROZIVLJAVA....
I kaze ona meni : " Fino od Andjeline sto je zeljela skrenuti paznju. Da bogdo nije, jer osjecam da cu da puknem. Ali Andjelina nam prorovila po dusi....dodje i ode u svjetla Holivuda. Ostavi mene i nas sa bolnim oziljcima. "
Taman je ovo drago bice smanjilo doze tableta, taman je nekako malo se opustila....A sad kad je vidim, ja tacno vidim da je ona u 1992 godini i da ona SVE PONOVO PROZIVLJAVA
- bijela
#685 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
tačno, to je zaboravljena strana ovih dana...
- karanana
#686 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
koja je verzija prikazana u zetri?
jesu li glumci pricali na engleskom ili na nasem?
- lijek-za-sve
#687 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
I kaze ona meni : " Fino od Andjeline sto je zeljela skrenuti paznju. Da bogdo nije, jer osjecam da cu da puknem. Ali Andjelina nam prorovila po dusi....dodje i ode u svjetla Holivuda. Ostavi mene i nas sa bolnim oziljcima. "
Taman je ovo drago bice smanjilo doze tableta, taman je nekako malo se opustila....A sad kad je vidim, ja tacno vidim da je ona u 1992 godini i da ona SVE PONOVO PROZIVLJAVA
[/quote]
Nemoj me pogresno svatiti ni ti ni ona ni sve one koje su to prosle ali to je znak da je ona pogodila srz,daj Boze da se to njoj nije desilo 92' i da se ovakav film nije morao snimati.....
Nemoj me pogresno svatiti ni ti ni ona ni sve one koje su to prosle ali to je znak da je ona pogodila srz,daj Boze da se to njoj nije desilo 92' i da se ovakav film nije morao snimati.....
- lijek-za-sve
#688 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Nasa i na nasem.karanana wrote:koja je verzija prikazana u zetri?
-
Mr.Penguin
#689 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
lijek-za-sve wrote:Nasa i na nasem.karanana wrote:koja je verzija prikazana u zetri?
-
Baba_Droga
#690 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Ja te necu shvatiti, JER NE ZNAM je li ili nije ! I kad pogledam JA film opet necu znati.lijek-za-sve wrote:
Ne vjerujem da ce znati ni ONA ...jer znam da ga nikad nece pogledati. Mislim da ona se ne osjeca tako zbog SRZI FILMA , i tog znaka da je pogodila ili ne....vec zbog osjecaja da opet neko cacka stare rane.....Opet neko dira te rane...
Zene nisu pripremljene na pola ovoga....Jesu neke, neke koje su unovcile dobro svoju patnju...
I kao sto Andjelina i sama rece: FILM JE FILM....A STVARNOST JE BILA PUNO BRUTALNIJA !!!
- Not My Idea
#691 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
lijek-za-sve wrote:Nasa i na nasem.karanana wrote:koja je verzija prikazana u zetri?
-
Crvena Tifoza
#692 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Ne postoji engleska verzija filma. Mislim na onu gdje glumci pričaju na engleskom. Film je na našem, samo što su dodali titlove za američka kina. U prevodu je bilo par gafova ili propuštenog prevoda.karanana wrote:koja je verzija prikazana u zetri?
- bijela
#693 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
gledate li ovu emisiju?
- lijek-za-sve
#694 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
A sta ima ona da se osjeca? valjda najbolje znaju zene koje su to prosle ,i ja opet kazem daj Boze da nisu i naravno da ti neces to najbolje shvatiti jer nisi to prosla kao sto su te sve jadne silovane zene (mozda i jesi ali jos bolje ako nisi)....ali opet se neki nadju koji ce se smijati na sve to......zalosnoBaba_Droga wrote:Ja te necu shvatiti, JER NE ZNAM je li ili nije ! I kad pogledam JA film opet necu znati.lijek-za-sve wrote:
Ne vjerujem da ce znati ni ONA ...jer znam da ga nikad nece pogledati. Mislim da ona se ne osjeca tako zbog SRZI FILMA , i tog znaka da je pogodila ili ne....vec zbog osjecaja da opet neko cacka stare rane.....Opet neko dira te rane...
Zene nisu pripremljene na pola ovoga....Jesu neke, neke koje su unovcile dobro svoju patnju...
I kao sto Andjelina i sama rece: FILM JE FILM....A STVARNOST JE BILA PUNO BRUTALNIJA !!!
-
Baudelaire
#695 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Ja se ne mogu složiti s tobom BAba_droga. Žao mi je žene kojoj se to desilo, iskreno mi je žao. Kao i svih žena kojima se to desilo. Međutim, ovaj film nema cilj da kopa po starim ranama, niti je Angelina napravila ovaj film da bi se proslavila. Barem ja Angelinu posmatram kao malo sofisticiraniju osobu od toga. Iskreno mislim da će ovaj film više nego ijedan drugi skrenuti pažnju na ono što se dešavalo u periodu od 1992 do 1995 godine. Pažnju svijeta, pažnju i nas samih jer počinjemo polako da zaboravljamo. Nadam se da se neće više nikad ovo ponoviti, mada se nama ovakve stalno ponavljaju. Između ostalog i zato što zaboravljamo.
- NIN
#696 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
koju emisiju?bijela wrote:gledate li ovu emisiju?
-
Baba_Droga
#697 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
ONA, tj. ta zena...o njoj pricam....A ima i Moze da osjeca jer je to osjetila na svojoj kozi....lijek-za-sve wrote: A sta ima ona da se osjeca? valjda najbolje znaju zene koje su to prosle ...
I ljudi ne uplicem se ja u diskusiju oko filma...vec samo sam htjela da prenesem rijeci zene koja je prezivljela silovanje i kojoj je film probudio ruzne uspomene.....
I eto, usput sam se zapitala...kako li je njima...
Al hajd....
Zivjeli !
- bijela
#698 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
kod mene na alternativnoj tv,NIN wrote:koju emisiju?bijela wrote:gledate li ovu emisiju?
gosti mustafic, dizdarevic (sarajevska strana)
kecman i ljevar (banjaluka)
- bijela
#699 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
da, zaboravila sam i voditelja ubrojati u ovu drugu stranu 
- lijek-za-sve
#700 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
ONA, tj. ta zena...o njoj pricam....A ima i Moze da osjeca jer je to osjetila na svojoj kozi....
I ljudi ne uplicem se ja u diskusiju oko filma...vec samo sam htjela da prenesem rijeci zene koja je prezivljela silovanje i kojoj je film probudio ruzne uspomene.....
Al hajd....
Zivjeli ![/quote]
Angelina kao i svi reziseri do sad su imali priliku da prikazu 100,90,ili 50% istine a jesu li ili nisu to je do njih...ja opet ponavljam istina je samo jedna i to ONE najbolje znaju(daj Boze da ne znaju)
Al hajd....
Zivjeli ![/quote]
Angelina kao i svi reziseri do sad su imali priliku da prikazu 100,90,ili 50% istine a jesu li ili nisu to je do njih...ja opet ponavljam istina je samo jedna i to ONE najbolje znaju(daj Boze da ne znaju)