Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da, pisana starim hrvatskim jezikom, čakavskim narječjem. Prije par godina jedva sam je pronasla na "nasem".
Da ti s' nadasve svet, istinni Bože moj,
ti daješ slatko pet, vernim si ti pokoj,
a ne skup trikrat troj divička okola,
pridavši još u broj s kitarom Apola.
Priča o mladiću opčinjenom Napoleonom. Nakon kraha Napoleonove vladavine, mladić se okreće sveštenstvu,jer mu se to čini kao najbrži put ka uspjehu u društvu. O kojem se djelu radi?
Koje žensko ime ili ti nadimak za žensku osobu povezuje Jovu Jovanovića Zmaja , Miljenka Jergovića i nepoznatog autora sevdalinki (navedi i 3 djela na koja se misli)?
Koje žensko ime ili ti nadimak za žensku osobu povezuje Jovu Jovanovića Zmaja , Miljenka Jergovića i nepoznatog autora sevdalinki (navedi i 3 djela na koja se misli)?
Nije bio kvalitetan pisac, ali zahvaljujući osebujnosti svoje psihe danas znamo za njega. Ovo je iz njegovog poznatog citata u kojem traži da ga se voli ili da ga se ubije, jer ako se ikad promijeni... biće proklet.
nellington wrote:Nije bio kvalitetan pisac, ali zahvaljujući osebujnosti svoje psihe danas znamo za njega. Ovo je iz njegovog poznatog citata u kojem traži da ga se voli ili da ga se ubije, jer ako se ikad promijeni... biće proklet.
nellington wrote:Nije bio kvalitetan pisac, ali zahvaljujući osebujnosti svoje psihe danas znamo za njega. Ovo je iz njegovog poznatog citata u kojem traži da ga se voli ili da ga se ubije, jer ako se ikad promijeni... biće proklet.
daj barem neki samoglasnik
Mislim da ste kačili njegovu sliku na ovom ili na nekom drugom kvizu... Djela su mu nosila imena žena.