FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#676 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Imaš i one Golden Lodge svjećice, kod mene su pisale u knjizi isto...
odlične svjećice, ja ih nisam stavljao doduše, jer ih je teško naći...odlične su za Alfine boxere...
kod mene su NGK sad, 25.000 km bez problema...
testovi

#677 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi »

ima li neko za prodat felge 14 ke 4x98 za fiata
javi mi se privatnom porukom posalji sliku felgi i cijenu
samo ocuvane felge
udarane,varene,farbane,krive felge me ne zanimaju
motachjointa

#678 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by motachjointa »

ima li neko da mi preporuci dobrog auto limara da mi sredi pragove i patos na puntu, istruho fiat samo tako :-)
Zvek

#679 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Hoće Punto i 2a i 2b da istruhnu po pragovima (dio iza prednjih guma) i pod to nije normalno. Punto 1 nije imao tih problema.
Zvek

#680 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Twin Air je novi motor godine. BMW uzeo nagrade kod većih motora.

http://carscoop.blogspot.com/2011/05/fi ... coops.html
nedzad avdagic

#681 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by nedzad avdagic »

Ja vozim Fiata vec 5 god.prvo je to bio Punto, a nedavno sam kupio Mareu 1.9 JTD. ja sam zadovoljan.i uvjek cu voziti Fiata jer auto je ekstra,a nije skup.. e sad zanima me ako netko ima ovakav motor 1.9 JTD 105 KS. da mi napise koliko prosjecno trosi, meni se cini da moj trosi 8.5 litara. dali je to normalno???
citroen

#682 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen »

nedzad avdagic wrote:Ja vozim Fiata vec 5 god.prvo je to bio Punto, a nedavno sam kupio Mareu 1.9 JTD. ja sam zadovoljan.i uvjek cu voziti Fiata jer auto je ekstra,a nije skup.. e sad zanima me ako netko ima ovakav motor 1.9 JTD 105 KS. da mi napise koliko prosjecno trosi, meni se cini da moj trosi 8.5 litara. dali je to normalno???
Nije normalno :D :D :D :D
drndalo

#683 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by drndalo »

Jel ti se cini ili trosi ???
johntra

#684 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Natanakaj do vrha ili mjeri od paljenja rezerve, tako ćeš najbolje skontati...u svakom slučaju puno je, max sedam po gradu taj motor uzima...
mrtva kokoš

#685 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mrtva kokoš »

zna li ko koliko je brava za fiat punta 99 godiste s ugradnjom. mamu im lopovsku, ovo je drugi put da mi ulijecu. prvi put se i mogla napraviti. sad su je u potpunosti unistili šaberom, a nasli kitu, samo stetu napravili.
:x
BadBoy

#686 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by BadBoy »

Splinter wrote:zna li ko koliko je brava za fiat punta 99 godiste s ugradnjom. mamu im lopovsku, ovo je drugi put da mi ulijecu. prvi put se i mogla napraviti. sad su je u potpunosti unistili šaberom, a nasli kitu, samo stetu napravili.
:x
Druže, ako ti tako često provaljuju ja bih ostavljao otključano auto. Svakako nemaš ništa u njemu, bolje je da otvore vrata i provjere. A da su ga htjeli odnijeti, očito je da ih zaključana vrata ne bi zaustavila :D :D
uradi sam

#687 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

Evo Nime nakon duzeg odsustva, vidim razmahala se tema i hvala bogu svi smo dobro i zdravo..
Punto mi tandrce naprjed i mislim da su mu seleni otisli na prednjim amortizerima..pa eto koliko bi to kostalo i ako je neko radio sam jer mislim da bi ih sam mogao promjenit nema neke pameti sad skinut Amortizer..pa eto ako se odlucim da ih ja radim na sta da obratim paznju, jer me veliki servis, punjenje klime , muzika :-D odralo ko jarca. Savjet..????
O'zone
Globalni moderator

#688 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by O'zone »

Pošto se proširila porodica :mrgreen: planiram u neko dogledno vrijeme uzimati veće vozilo i prva u vidu mi je Fiat Marea karavan omjer cijene i onoga što dobiješ je po meni perfektan a nisam obsjednut sa tim da je prodajem za iste novce :D . Pošto ja ne prelazim puno kilometara godišnje mislim da mi nije bitno jel benzin ili dizel. Volio bih čuti mišljenja Vas koji imate ili ste imali to vozilo.
frngla

#689 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by frngla »

seleni su na lafeti, ne na amortizeru i mozes ih zamjeniti ako imas presu (doduse moze i na stegu) :lol: i aparate za spuru :D
uradi sam

#690 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

frngla wrote:seleni su na lafeti, ne na amortizeru
sta je na Amortizeru onda jeb ga ne kontam bas...jer mi je Dino pregledao lafete na velikom servisu i krajnice kaze da su ok...
frngla

#691 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by frngla »

lezaj amortizera, mozda su ti gumice balans stange otisle (sve navedeno lupka kako ti kazes tandrce :D )
johntra

#692 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Seleni kod većine FIAT-a dođu na lafeti, ne mijenjaju se posebno...Ako ti je Dino rekao da su lafete OK, onda su OK..to što tebi lupa, vjerovatno je kraj aksijalnih ležajeva na amortizerima...nisam nikad to radio, ali mislim da se to može zamijeniti u svojoj režiji...jesi razmišljao da provjeriš u kakvom su ti stanju amortizeri? :D
uradi sam

#693 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

frngla wrote:lezaj amortizera, mozda su ti gumice balans stange otisle (sve navedeno lupka kako ti kazes tandrce :D )
Samo desna strana tandrka, stid me majke mi koliko tandrce ubi...onda kada se skvasi sve kad je kisa necuje se nista... :-? skido sam tocak i vidim da imaju dole dva sarafa i treci pod haubom...ja mislim da je gore nesto otislo na usadniku Amortizera moguce da je taj lezaj otiso jer dole vala je sve ok...
johntra

#694 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

O'zone wrote:Pošto se proširila porodica :mrgreen: planiram u neko dogledno vrijeme uzimati veće vozilo i prva u vidu mi je Fiat Marea karavan omjer cijene i onoga što dobiješ je po meni perfektan a nisam obsjednut sa tim da je prodajem za iste novce :D . Pošto ja ne prelazim puno kilometara godišnje mislim da mi nije bitno jel benzin ili dizel. Volio bih čuti mišljenja Vas koji imate ili ste imali to vozilo.
Ja sam imao Bravu benzinca i isto nisam prelazio puno kilometara godišnje, max. 10.000, pa mi je ona odgovarala...trošila je oko cenera u gradu, šest do sedam na otvorenom...e sad, pošto je Marea Weekend nešto teža od nje, onda bi ti 1.6 bio slab i trošila bi više...moj ti savjet 2.0 20V.... :lol: zezam se...dobar je to motor i Marea leti sa njim, ali ipak mislim da je za tebe neki JTD...jedino što moraš biti oprezan sa kilometražom i stanjem motora...kao neki optimum ti je benzinac, ali mislim da bi 1.8 pristajao idelno na tu težinu automobila, a potrošnja nije veća od litar naspram 1,6 motora...
O'zone
Globalni moderator

#695 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by O'zone »

johntra wrote:
O'zone wrote:Pošto se proširila porodica :mrgreen: planiram u neko dogledno vrijeme uzimati veće vozilo i prva u vidu mi je Fiat Marea karavan omjer cijene i onoga što dobiješ je po meni perfektan a nisam obsjednut sa tim da je prodajem za iste novce :D . Pošto ja ne prelazim puno kilometara godišnje mislim da mi nije bitno jel benzin ili dizel. Volio bih čuti mišljenja Vas koji imate ili ste imali to vozilo.
Ja sam imao Bravu benzinca i isto nisam prelazio puno kilometara godišnje, max. 10.000, pa mi je ona odgovarala...trošila je oko cenera u gradu, šest do sedam na otvorenom...e sad, pošto je Marea Weekend nešto teža od nje, onda bi ti 1.6 bio slab i trošila bi više...moj ti savjet 2.0 20V.... :lol: zezam se...dobar je to motor i Marea leti sa njim, ali ipak mislim da je za tebe neki JTD...jedino što moraš biti oprezan sa kilometražom i stanjem motora...kao neki optimum ti je benzinac, ali mislim da bi 1.8 pristajao idelno na tu težinu automobila, a potrošnja nije veća od litar naspram 1,6 motora...
Kakvo je stanje sa ovima 2.4 td motorima vidim da nisu nešto skupi?
johntra

#696 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Dobar je to motor, a vjerovatno nije skup zbog više registracije...Mada mislim da su i oni svi izraubovani, jer su to auta koja se prelazila više kilometraže po bh. putevima...136 dizelskih konjića je mjera za taj auto, ali sumnjam da ćeš naći očuvan primjerak motora...
uradi sam

#697 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

johntra wrote:Seleni kod većine FIAT-a dođu na lafeti, ne mijenjaju se posebno...Ako ti je Dino rekao da su lafete OK, onda su OK..to što tebi lupa, vjerovatno je kraj aksijalnih ležajeva na amortizerima...nisam nikad to radio, ali mislim da se to može zamijeniti u svojoj režiji...jesi razmišljao da provjeriš u kakvom su ti stanju amortizeri? :D
Ma ja mislim da su ok..ne znam dok ne skinem. Inace koliko kostaju za punta Amortizeri, u tom slucaju ne dolaze u obzir i opruge koliko sam informisan, i koje su cijene koja marka je najbolja itd..
johntra

#698 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

A ne znam, cijene variraju od proizvođača do prodavača...mislim da ti je u ovom trenutku najbolje uzeti amortizere kod Škore i da su kod njega trenutno najpovoljnije cijene dijelova u Sarajevu...
memlija

#699 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by memlija »

pozdrav FIATOLJUPCI... :)
imam jedno pitanje, naime stari je nedavno uzeo fiat uno 90' godište 1,0 motor i non stop ima probleme sa paljenjem tj malo malo pa neće da krehne....išao je do Bihamka, gore kod onoga na Koševsko, kod dvojice u Lukavicu i svaki je nešto odradio, te alnaser, karburator,pranje karburatora, nakav lim na razvodnoj itd...desi se da kreše normalno dva tri dana, a onda četvrtog neće kile...
ovaj iz Lukavice mu je preporučio da uzme novi karburator koji u sebi ima taj neki el. dio koji ga navodno handri...
pa reko nako, ako ima neko neku ideju šta još da pogleda, da mi starog ne vozaju gore dole, ipak je on insan u godinama... :D
hvala.... :)
uradi sam

#700 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

Gdje se nalazi Skoro??
Post Reply