Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
chuchumbamayumbe

#676 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by chuchumbamayumbe »

Skyfox wrote:Zustavi me danas u RS-u na putu za Bjelasnicu, vezani svi, svjtla, gleda zimsku opremu nema sta.. na kraju kaze U vozackoj vam pise da nosite naocale. Reko imam lece (kao sto ih fakat i jesam imao). Kaze on necu ja pregledati to mora pisati na vozackoj i poce pisati kaznu. Reko nosim ih 6godina i nikad mi niko u Federaciji nije spomenuo to! I reko jel to znaci da sad moram vaditi novu vozacku da bi mi dopisali pored naocala i lece??? Kaze on - Pa najvjerovatnije !?!?!

Sta zakon kaze za ovo? Moze li pisati kaznu ako sam imao lece? Da nisu snimali skrivenu kameru :kiseliosmjeh:
I meni svaki put progledaju kroz prste zbog kontaktnih, ali moraš izvaditi vozačku na kojoj pišu i leće (uz naočale).
Kada sam razmatrao opciju da to odradim, skontao sam koliko para treba da dam (novi ljekarski, nova saobraćajna) + vrijeme i ostalo...ima tome 2-3 godine...odustao sam.
zonbirile

#677 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

chuchumbamayumbe wrote:
Skyfox wrote:Zustavi me danas u RS-u na putu za Bjelasnicu, vezani svi, svjtla, gleda zimsku opremu nema sta.. na kraju kaze U vozackoj vam pise da nosite naocale. Reko imam lece (kao sto ih fakat i jesam imao). Kaze on necu ja pregledati to mora pisati na vozackoj i poce pisati kaznu. Reko nosim ih 6godina i nikad mi niko u Federaciji nije spomenuo to! I reko jel to znaci da sad moram vaditi novu vozacku da bi mi dopisali pored naocala i lece??? Kaze on - Pa najvjerovatnije !?!?!

Sta zakon kaze za ovo? Moze li pisati kaznu ako sam imao lece? Da nisu snimali skrivenu kameru :kiseliosmjeh:
I meni svaki put progledaju kroz prste zbog kontaktnih, ali moraš izvaditi vozačku na kojoj pišu i leće (uz naočale).
Kada sam razmatrao opciju da to odradim, skontao sam koliko para treba da dam (novi ljekarski, nova saobraćajna) + vrijeme i ostalo...ima tome 2-3 godine...odustao sam.
-----------------------------
interesantna država uvijek nađe načina da oguli građana,a što drot ne objasni kako se šlepa vozilo vučnim užetom/sajlom,koje ne može upaliti,a ima servo i volan i kočnice.To će valjda izmjeniti kada savladaju autoput,negdje 2028g.
Qler

#678 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Qler »

Ja nosim naocale, ali sam trazio sada kada sam produzavao vozacku da mi napisu i lece na njoj, jer mi je par jarana imalo problem sa tim. Pa iako ih ne nosim, reko preventivno, ako nekad se odlucim za njih, da imam :D

a moja djevojka ima dioptriju oko 3-4, nosi lece, ali joj u vozackoj ne pise nista. Nije je niko ni pitao ni pregledao kada je vadila ljekarski. I ja sa 1.5 diptrijom svako 5 godina mjenjam vozacku, a ona svako 10 :D hebem ti nepravdu :x
zonbirile

#679 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

pa kada ništa ne piše,kako drot može skontati da nosiš leće?
Qler

#680 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Qler »

Pa nista, ne pise da mora nositi naocale, ni sociva, i ovaj ne gleda, a kad nosi naocale, vala i ne pitaju sta je to. Ma hebo lud zbunjenog.
Cholina_Lokica

#681 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:
Cholina_Lokica wrote:

Koliko se sjecam treba ti pisati naocale/leca, mada nisam sigurna :-) Kod mene pise tako
ali ne pise iako sam na zadnji pregled prilikom obnove vozacke otisao sa lecama!? Ljudi mi se smiju kad im pricam sta sam potpisao... kontoao sam u RS-u sam, njih dvojica, mogu mi svasta pritefteriti...
Ja sam zadnju vozacku kad sam vadila, trazila maksuz da mi to pise, i dr. Zec mi napisao... Jer su mi prije uvijek gdje su naocale, nikad me nisu pisali, ali vazda pametuju nest :-) I sad kad mi pise jedan mi je trazio da izvadim lece jer kako on moze biti siguran da ih ja imam :lol:
Tranquilizer

#682 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Tranquilizer »

Pa jesi li mu izvadila ??? :lol:
Cholina_Lokica

#683 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

Jok, rekla mu ev' sad cu, ali ako mi ispadne ti meni onda 6 stoja za nova... Kaze on u redu je nema potrebe :mrgreen:
vozač

#684 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

Cholina_Lokica wrote:Jok, rekla mu ev' sad cu, ali ako mi ispadne ti meni onda 6 stoja za nova... Kaze on u redu je nema potrebe :mrgreen:
znači, nisi mu izvadila 8)
eluna

#685 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

e, da se vratimo na temu, ali ipak malkice off topic ovdje, ali je vezano za one koji uživaju "u (pre)brzoj" vožnji

RADARI

oni što slikaju i šalju vam depeše, ali nisu stacionirani, nego su mobilni, u funkciji su - i BRAVO!!! za MUP

dakle dragi moji, poznavanje mjesta gdje se nalaze famozne petlje u asfaltu više vam nije od koristi :thumbup:

još samo da iste postave na glavne gradske ceste poslije 21.oo pa da svakom mahnitovu za jednu noć opale po 5-6 kazni - koja će to ljepota da bude :D :D ..... mnogo ljepše od prizora kod RTV Doma neku večer

a pošto je zatvorena tema CRNA HRONIKA, evo da prijedlog napišem ovdje - jer ipak je o brzini riječ :)

razumijem i prihvatam da svi imamo svoje "užitke", jedino ne mogu prihvatiti da zbog toga gine i strada nevin svijet koji sa "našim užicima" ama baš nikakve veze nema ................. znači: brza vožnja ok, ali ne po gradu

no, pošto ti momci stvarno nemaju mjesto gdje mogu da se ispušu, evo prijedlog

dajte da se dogovorimo da jedan dan u sedmici, recimo utorak ili srijeda (nikako vikend), poslije 21.oo normalni vozači maknu sa ceste, a da se ovima koji vole brzinu dozvoli da jurcaju ........

mislim, ne volim brzu vožnju po gradu nikako, ali oni imaju pravo na svoj ćejf, i ok ..... samo da mi ostali znamo kad ovi ćejfaju pa da ne izlazimo na ulice - da im ne smetamo .............. ali isto tako ne smiju ni oni da smetaju mimo termina, zbog čega kazne za prekoračenje brzine treba uvećati enormno.......podrazumijeva se da u terminu jurnjave po gradu ne bi bile naplaćivane kazne za prebrzu vožnju, ali ostale kazne (nepropisno prestrojavanje, ne davanje žmigavca, ne vezanje pojasa, itd) ostale bi na snazi i u vrijeme jurnjave :D pa da vidimo kako su to oni "opaki vozači"
Lady Saray

#686 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Lady Saray »

eluna wrote: no, pošto ti momci stvarno nemaju mjesto gdje mogu da se ispušu, evo prijedlog

dajte da se dogovorimo da jedan dan u sedmici, recimo utorak ili srijeda (nikako vikend), poslije 21.oo normalni vozači maknu sa ceste, a da se ovima koji vole brzinu dozvoli da jurcaju ........
:run: :run: :run:

ne znam koliko si upoznat ali.. mi imamo i autoput! eno mu tamo 120-130 nek jurca ja se necu sklanjati nikakvoj neizivljenoj balavurdiji da divlja po gradu.. sta treba i pjesake sklonit s trotoara ako slucajno koji izleti? da uvedemo policijski sat da bi ovi ocejfili?
zonbirile

#687 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Lady Saray wrote:
eluna wrote: no, pošto ti momci stvarno nemaju mjesto gdje mogu da se ispušu, evo prijedlog

:run: :run: :run:

ne znam koliko si upoznat ali.. mi imamo i autoput! eno mu tamo 120-130 nek jurca ja se necu sklanjati nikakvoj neizivljenoj balavurdiji da divlja po gradu.. sta treba i pjesake sklonit s trotoara ako slucajno koji izleti? da uvedemo policijski sat da bi ovi ocejfili?
-------------------------------------
na zapadu sve više zemalja organizuje trke za mlađariju,a jednostavno je riješen problem.Zatvori se dio autoputa i uz prisustvo policije i hitne trka mladež.
vozač

#688 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

eluna wrote:e, da se vratimo na temu, ali ipak malkice off topic ovdje, ali je vezano za one koji uživaju "u (pre)brzoj" vožnji

RADARI

oni što slikaju i šalju vam depeše, ali nisu stacionirani, nego su mobilni, u funkciji su - i BRAVO!!! za MUP

dakle dragi moji, poznavanje mjesta gdje se nalaze famozne petlje u asfaltu više vam nije od koristi :thumbup:

još samo da iste postave na glavne gradske ceste poslije 21.oo pa da svakom mahnitovu za jednu noć opale po 5-6 kazni - koja će to ljepota da bude :D :D ..... mnogo ljepše od prizora kod RTV Doma neku večer

a pošto je zatvorena tema CRNA HRONIKA, evo da prijedlog napišem ovdje - jer ipak je o brzini riječ :)

razumijem i prihvatam da svi imamo svoje "užitke", jedino ne mogu prihvatiti da zbog toga gine i strada nevin svijet koji sa "našim užicima" ama baš nikakve veze nema ................. znači: brza vožnja ok, ali ne po gradu

no, pošto ti momci stvarno nemaju mjesto gdje mogu da se ispušu, evo prijedlog

mislim, ne volim brzu vožnju po gradu nikako, ali oni imaju pravo na svoj ćejf, i ok ..... samo da mi ostali znamo kad ovi ćejfaju pa da ne izlazimo na ulice - da im ne smetamo .............. ali isto tako ne smiju ni oni da smetaju mimo termina, zbog čega kazne za prekoračenje brzine treba uvećati enormno.......podrazumijeva se da u terminu jurnjave po gradu ne bi bile naplaćivane kazne za prebrzu vožnju, ali ostale kazne (nepropisno prestrojavanje, ne davanje žmigavca, ne vezanje pojasa, itd) ostale bi na snazi i u vrijeme jurnjave :D pa da vidimo kako su to oni "opaki vozači"
znači mi normalni da se sklonimo, kako bi ovi drugi (pretpostavljam da nisu normalni, ako za nas naglašavaš da jesmo) mogli da oćejfe, super prijedlog :-) :-) :-)
5 0 5

#689 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 5 0 5 »

Lady Saray wrote: ne znam koliko si upoznat ali.. mi imamo i autoput! eno mu tamo 120-130 nek jurca ja se necu sklanjati nikakvoj neizivljenoj balavurdiji da divlja po gradu.. sta treba i pjesake sklonit s trotoara ako slucajno koji izleti? da uvedemo policijski sat da bi ovi ocejfili?

Onaj decko koji je poginuo prije neki dan je vozio 140km/h gdje je ogranicenje 60 (Blazuj), a na autoputu je vozio 200km/h (dok istovremeno snima s kamerom, pretice sa desne strane, i to u zadnjem momentu). Sve to u manje od dvije minute.
Mnogi ne shvataju da onaj koji nemarno jurca po gradu je isti kao oni koji bodu nozevima ili pucaju u ljude. Krsenje zakona je kriminal, a onaj koji ga krsi je kriminalac! Da policija kaznjava ovakve sa oduzimanjem vozacke dozvole, visokim kaznama (preko 1000KM) i sl. mozda bi covjek danas bio ziv (vozio bi se tramvajem, ali bi bio ziv).

Onog slupanog golfa bi trebalo ostaviti na mjestu nesrece neko vrjeme kao podsjetnik svima koji vole stavljati glavu u torbu i ugrozavati zivot sviju nas.
Better Man

#690 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Better Man »

Vezano za ovog ubicu na cesti što je poginuo prije dva dana samo ću reči da nema sažaljenja za takve osobe. Šta bi bilo da je neko ni kriv ni dužan pogino zbog navedenog manijaka?
zonbirile

#691 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

pa pošto nismo ljudožderi sa pacifićkih otočića,treba kopirati napredniji svijet.Bilo je pokušaja sa Street racing-om na onom pravcu pred Imzitom na Dobrinji,ali se stalo.Bolja je opcija dio autoputa,preusmjeriti tih 500m u jedn utraku i svake nedjelje omogućiti vožnju.Hrvati su jednom napravili dobar fol na Grobniku,pozvali sve motoriste na kao otvaranje sezone i kao ko hoće može se i trkati.Uvalili im tajno prvakla Hrvatske i čova rundovao(prestigao za krug) drugoplasiranog,odustalih,palih i slično bilo je na desetine.Naravoučenije-dokaz papcima da ne znaju voziti,da su karine,da na GP pisti pojma nemaju,proći Ilicom 160km/h na sat na motoru,nije hrabrost nego idiotluk.Ja još na kraju,koje bi komplekse vukli da je vozio Rosi,ili onaj Španac?
vozač

#692 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

nama Grobnik ne treba, mi to već imamo, jedino rješenje je tretirati ovo kao krivično djelo, slati u muriju i završena priča
zonbirile

#693 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

vozač wrote:nama Grobnik ne treba, mi to već imamo, jedino rješenje je tretirati ovo kao krivično djelo, slati u muriju i završena priča
------------------------------------
gdje imaš i što?Daj ne lupaj gluposti,nema riješenja na taj način,zašto se uvijek piša uz vjetar i ne poštuju tuđa pozitivna iskustva
drndalo

#694 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by drndalo »

zonbirile wrote:na zapadu sve više zemalja organizuje trke za mlađariju,a jednostavno je riješen problem.Zatvori se dio autoputa i uz prisustvo policije i hitne trka mladež.
U Svedskoj to ima, provjereno... Jedini potencijalni problem je da osiguranja koja imas za auto tu ne vrijede...

Oduzimati aute trajno, kakve solo-kazne, koji bakraci... Nisam ni ja cvjecka, ali bogami se ne sjecam kad sam isao >30% od dozvoljenog... Doduse imao sam "srecu" da sam jako brzo nakon polaganja razbio starom zmigavac na autu... Bogme sam mu ga otplatio, a bogami i gubitak 50% bonusa na polisi ZOIL-a... :lol:
zonbirile

#695 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

pa našim slinama je sve teško nemoguće,šta će nane reći...Rastavi onu ogradu,postavi signalizaciju,skrene tok dvosmjerno na 500m autoputa,obezbijedi drotove i hitnu,i da spasi jedan mladi život isplati se.samo budala uči na vlastitim greškama,pametni gledaju,uče, đone od drugih.Jah,ali toga nije bilo,jah što sada to...jah...polahko,...ne hiti....
Lady Saray

#696 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Lady Saray »

zonbirile wrote:pa našim slinama je sve teško nemoguće,šta će nane reći...Rastavi onu ogradu,postavi signalizaciju,skrene tok dvosmjerno na 500m autoputa,obezbijedi drotove i hitnu,i da spasi jedan mladi život isplati se.samo budala uči na vlastitim greškama,pametni gledaju,uče, đone od drugih.Jah,ali toga nije bilo,jah što sada to...jah...polahko,...ne hiti....
znaci treba sve mijenjati, usporiti normalan tok saobracaja i praviti kolone da bi se spasio mladi zivot neizivljenom balavcu koji je glup da vozi normalno tako sto ce mu se dat sansa da pogine? :roll:

pa kad ih je toliko puno da se njihove potrebe stave ispred svih onih koji se pridrzavaju pravila nek skupe lovu i/ili nadju sponzore i naprave sebi stazu za trkanje negdje na kakvoj livadi
5 0 5

#697 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 5 0 5 »

Lady Saray wrote: znaci treba sve mijenjati, usporiti normalan tok saobracaja i praviti kolone da bi se spasio mladi zivot neizivljenom balavcu koji je glup da vozi normalno tako sto ce mu se dat sansa da pogine? :roll:

pa kad ih je toliko puno da se njihove potrebe stave ispred svih onih koji se pridrzavaju pravila nek skupe lovu i/ili nadju sponzore i naprave sebi stazu za trkanje negdje na kakvoj livadi
Ma taman posla. Ako neko vozi 140km/h gdje je ogranicenje 60 onda ti treba samo zdrav razum da zakljucis da takva osoba nije mentalno sposobna da upravlja vozilom. Znaci oduzimanje vozacke dozvole, trajno. Svako moze nauciti okretati volan, pritiskati pedale i mijenjati brzine. Ali drugi dio voznje je vazniji, citati saobracajne znakove, pridrzavati se pravila, postovati prvo svoj, pa onda i zivote ostalih. Ko nije sposoban da ovo u svom mozgu svari, dozivotna zabrana, pa hajde lijepo na tramvaj, neka te vozi onaj koji je za to placen. Sto se tice trkacih staza, to je ok. Postoje privatne staze gdje se moze trkati, ali to je jako skup sport koliko ja znam i cisto sumnjam da bi ulicni "trkaci" to mogli sebi priustiti. Ipak, zivot je najskuplji.
zonbirile

#698 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Lady Saray wrote:
zonbirile wrote:pa našim slinama je sve teško nemoguće,šta će nane reći...Rastavi onu ogradu,postavi signalizaciju,skrene tok dvosmjerno na 500m autoputa,obezbijedi drotove i hitnu,i da spasi jedan mladi život isplati se.samo budala uči na vlastitim greškama,pametni gledaju,uče, đone od drugih.Jah,ali toga nije bilo,jah što sada to...jah...polahko,...ne hiti....
znaci treba sve mijenjati, usporiti normalan tok saobracaja i praviti kolone da bi se spasio mladi zivot neizivljenom balavcu koji je glup da vozi normalno tako sto ce mu se dat sansa da pogine? :roll:

--------------------------------------------------------------------------------
očito nisi maknuo dalje od Pazarića,ovaj piklič autoputa je što se tiče saobraćaja sranje,i ništa se ne gubi,usporava,ako vikendom bude 500m dvosmjerno.Ja ljudi sranja,sada barbari sa golfovima 2 starim 25g se ibrete švabama i njihovim autoputevima i omladini,policiji,pameti,ffuj.
Lady Saray

#699 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Lady Saray »

zonbirile wrote: --------------------------------------------------------------------------------
očito nisi maknuo dalje od Pazarića,ovaj piklič autoputa je što se tiče saobraćaja sranje,i ništa se ne gubi,usporava,ako vikendom bude 500m dvosmjerno.Ja ljudi sranja,sada barbari sa golfovima 2 starim 25g se ibrete švabama i njihovim autoputevima i omladini,policiji,pameti,ffuj.
naravno.. nek si ti maknuo dalje od pazarica pa znas razliku izmedju ceste, brze ceste i autoputa.. ono prema zenici je autoput ono prema hadzicima bez zaustavne trake u slucajnu nuzde je cesta istog prioriteta kao i ona kroz grad s 3 trake, cak imas i prosirenje za autobuse a mozda i ogranicenje 60 nesto govori, a onaj dio prije gdje je ogranicenje 110 je brza cesta, znaci ni to nije autoput.. fujj svako razmisljanje gdje treba omladini omoguciti sansu da gine i to na racun vozaca koji se pridrzavaju pravila
zonbirile

#700 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Lady Saray wrote:
zonbirile wrote: --------------------------------------------------------------------------------
naravno.. nek si ti maknuo dalje od pazarica pa znas razliku izmedju ceste, brze ceste i autoputa.. ono prema zenici je autoput ono prema hadzicima bez zaustavne trake u slucajnu nuzde je cesta istog prioriteta kao i ona kroz grad s 3 trake, cak imas i prosirenje za autobuse a mozda i ogranicenje 60 nesto govori, a onaj dio prije gdje je ogranicenje 110 je brza cesta, znaci ni to nije autoput.. fujj svako razmisljanje gdje treba omladini omoguciti sansu da gine i to na racun vozaca koji se pridrzavaju pravila
------------------------------------------------------
pa osim što nisi maknuo nisi ni pročitao,trka je na 400m i tu se mjere ubrzanja,potpuno legalno svugdje u svijetu.Ljudi skontali da imaju manje problema sa jurcanjem,pa i na Dobrinji bilo racera iz cijelog regiona.U čemu je problem,sem toga kada je pran novac od Blažujske đade,onda je SDA tvrdila da je to autoput,doduše kilometar te seoske đade bio je jednak u novcu km ka Zenici.
Post Reply