BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doktor78

#676 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by doktor78 »

Slazem se sa Hendrixom, izmislite neku novu zvaku za raju, spika o patriotizmu vise ne pali...
P.S. Javila se gospoda prije neki dan, hoce da mi uvedu MojuTv, 5 i kusur mjeseci nakon podnosenja zahtjeva.
Uljudno sam ih odbio :lol: :lol: :lol:
BarbaDue

#677 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

sta mislite da osnujemo udruzenje pretplatnika moje tv i legalno :dance: trazimo svoja prava :)
kurty

#678 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Evo fina vjest za sve koji "zude" za Novom...
Jos da za koji mjesec i arenu ili sportklub i super...

Svaka cast...jest da su pospori, ali ide naprijed
rusmir.ba

#679 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

sta Nova TV, na mojojTV???

od kada to, da odmah ukidam HS, samo radi njih placam 12,50KM mjesecno, to bi vec bio fin dogadjaj-odjavio fiksni koji je isao preko stotke, uveo phone opciju, ostavio adsl, jos da otkvitam HS to je bar 50KM manje mjesecno troskova :D

a i ne steka bas koliko su pricali :)
rusmir.ba

#680 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

ne trebas ja mislim nista stekati, ali ni to nije problem, reset modema ili stb-a

fino, jos mozda koji muzicki i da odkvitam HS, danas je nazdravlje 14 dana i nemam puno primjedbi na rad, mada vidim da svi drugi imaju...
rusmir.ba

#681 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

neki kineski ZTE, to je bio jos od ADSL-a i onda samo ustekali kablove za tel i STB

STB je motorola
Last edited by rusmir.ba on 30/12/2010 11:23, edited 2 times in total.
rusmir.ba

#682 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

p.s. ima i neki "u rezervi" na kome pise BHTelecom :)

jednom su mi mjenjali radi lose ADSL veze i jednostavno ovaj ostavili a novi stavili, pa ga drzim "u steku", inace je i on sasvim OK, problem je bio sa linijom pa su neke portove mjenjali

par puta sam imao da nestane slike, pa se ceka da dodje, takodjer i telefon mozda jednom u 2 dana zasteka ali kako su ljudi pricali ja prezadovoljan, a svi ukucani su bili protiv uvodjenja, pa vidjet cemo kako ce to ici, nisam perfekcionista i ne postoji nista bez cega ne mogu biti odredjeno vrijeme dok ne poprave..
kurty

#683 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

I s vremena na vrijeme treba resetovati i modem i ono crno kod televizije sto bude :lol: :lol: :lol:
rusmir.ba

#684 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

kurty wrote:I s vremena na vrijeme treba resetovati i modem i ono crno kod televizije sto bude :lol: :lol: :lol:
pa i ne treba bas, ali i kad treba nije problem, meni je telefon primaran, a TV ako bude radila da valja odjavim HS i caos....

no nasima je malo i 4GB/s flat rate, 100 programa da ima, jos i da mobitele zoves u sve to, kome se ne svidja ne gone puskom da se pristeka nego se i dalje trazi stela koliko sam upucen :)
Last edited by rusmir.ba on 30/12/2010 11:39, edited 1 time in total.
Mustafapasa

#685 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

link wrote:evo pojavila se NovaTV. ale ale
Gdje su sada svi oni NOVATVLJUBCI? :-D

Cujem da je BHT JEDINI SA UGOVORM ZA NOVU TV, dakle LEGALNO a ne na divlje ko ostali...
Ajd sad :run:
Mustafapasa

#686 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

rusmir.ba wrote:sta Nova TV, na mojojTV???

od kada to, da odmah ukidam HS, samo radi njih placam 12,50KM mjesecno, to bi vec bio fin dogadjaj-odjavio fiksni koji je isao preko stotke, uveo phone opciju, ostavio adsl, jos da otkvitam HS to je bar 50KM manje mjesecno troskova :D

a i ne steka bas koliko su pricali :)

Tako je, pametna odluka...o ovome ja pricam jos od samog pocetka...
Ne steka :) samo sad mislim da je nedostatak opreme pa se mora malo pricekati...
Fozgen

#687 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

:roll: :roll:
zalosti Boze dragi.
BarbaDue

#688 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

rusmir.ba wrote:
kurty wrote:I s vremena na vrijeme treba resetovati i modem i ono crno kod televizije sto bude :lol: :lol: :lol:
pa i ne treba bas, ali i kad treba nije problem, meni je telefon primaran, a TV ako bude radila da valja odjavim HS i caos....

no nasima je malo i 4GB/s flat rate, 100 programa da ima, jos i da mobitele zoves u sve to, kome se ne svidja ne gone puskom da se pristeka nego se i dalje trazi stela koliko sam upucen :)
hebo novu tv, ja i dalje na youtubetu klip ne mogu pregledati bez da ne sacekam ucitavanje do kraja :x

dajte nam bar 2mbps :!:
rusmir.ba

#689 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

svi mi imamo svoje razloge uvodjena mojeTV.
mene internet a i tv ne interesuju!
meni medjugradski razgovori mjesecno na 4 telefona klepe i do 200KM.
dakle, ako ovim skinem to na 150KM meni je i prevelik uspjeh.

internet meni treba do 2-3GB downloada.

tv programi- tih 12.5KM za HS mogu i dalje placati, no posto vec imamo Novu nek jos 2-3 lokalna uvedu i to ide vanka.

racunica je jednostavna-samo na ovom godisnje ostane 500-600KM, to mogu umjesto za telefon dati djeci i to je to.

drugi imaju svoje zelje, hoce flat rate da radi brzinom svjetlosti, programa kamaru, Wifi...ti neka traze alternativu koje u sarajevu ima, a van SA sve manje i manje.

Dakle sto se mene tice MojaTV :thumbup:
Hendrix

#690 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ok, za tebe je super opcija MojaTv, ali i ti se vodiš ekonomskom računicom a ne patriotskom kakvu nam predlažu neki forumaši ovde.
I dok god se bude život mjerio količinom patriotizma ( čitaj podržavanja vladajućih oligarhija )a ne kvalitetom i ekonomskom računicom, mi ćemo biti pakšu svijeta i Telecom će imati i dalje mjesta za još rodbine, i recimo operatera na informacijama telefonskim sa platom od 1500KM dok ostatak države kraj s krajem sastavlja jedva.
Fozgen

#691 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

MoRebit da bi ja bio patriota da radim u recimo elektroprivredi, telecomu, negdje u nekoj od kancelarija, famoznoj sudskoj policiji ili zatvorskoj ( hebes drzavu u kojoj je posao zatvorskog cuvara san snova ), ma i ne moram samo eto da imam normalnu platu a ne minimalac od famoznih 350KM, nikad ja necu bit patriota.
I sta sad trebam im ja kupovat kondome da me hebu, e necu makar to nek ih sami sebi kupuju kad me hebu.
Kenan-sa

#692 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

kurty wrote:Evo fina vjest za sve koji "zude" za Novom...

nova,CMC od danas na Moja tv...sve je to fino,ali nema sportskih kanala i to je najveca mana Moja tv!
Mustafapasa

#693 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Fozgen wrote:MoRebit da bi ja bio patriota da radim u recimo elektroprivredi, telecomu, negdje u nekoj od kancelarija, famoznoj sudskoj policiji ili zatvorskoj ( hebes drzavu u kojoj je posao zatvorskog cuvara san snova ), ma i ne moram samo eto da imam normalnu platu a ne minimalac od famoznih 350KM, nikad ja necu bit patriota.
I sta sad trebam im ja kupovat kondome da me hebu, e necu makar to nek ih sami sebi kupuju kad me hebu.
Zagadjivac atmosfere svake vrste...
Mustafapasa

#694 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Kenan-sa wrote:
kurty wrote:Evo fina vjest za sve koji "zude" za Novom...

nova,CMC od danas na Moja tv...sve je to fino,ali nema sportskih kanala i to je najveca mana Moja tv!
Polahko covjece, bit ce i to...laganini....ali na legalan nacin :)
Fozgen

#695 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Mustafapasa wrote: Zagadjivac atmosfere svake vrste...
Oci slatke, ono ti je realnost a sto si ti slijep pored ociju ili dobro uhljebljen je druga stvar.
I da napomenem ja sam njihovuTV ganjao tri mjeseca bez ikakvog patriotizma, imao sam i njihovu testnu fazu NjihoveTV, kao i korisnik ADSL-a oko 4 godine.
zateznistub

#696 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

Posto imam LCD 40" spojio sam STB preko HDMI na tv i nova je mlijeko. Ali nema cmc :sad:
I da napomenem da nije stopala tv nepamtim. A onaj sto ne moze da pregleda video na youtube dok se ne ucita je cista laz, u mene mi zena pregledala seherzadu do kraja sve preko youtuba i nije bilo problema.
BarbaDue

#697 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:Posto imam LCD 40" spojio sam STB preko HDMI na tv i nova je mlijeko. Ali nema cmc :sad:
I da napomenem da nije stopala tv nepamtim. A onaj sto ne moze da pregleda video na youtube dok se ne ucita je cista laz, u mene mi zena pregledala seherzadu do kraja sve preko youtuba i nije bilo problema.
druze ne vodi do svakog modema isti kabl, kod nekih od nas su jos stari tel. vodovi...jel to moja greska?
zateznistub

#698 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:
zateznistub wrote:Posto imam LCD 40" spojio sam STB preko HDMI na tv i nova je mlijeko. Ali nema cmc :sad:
druze ne vodi do svakog modema isti kabl, kod nekih od nas su jos stari tel. vodovi...jel to moja greska?
Kad sam ja uvodio Moja TV, ubjeđivali su me da parice nisu OK i da necu imati kvalitetan signal. Nakon 30-tak dana zovnuse i rekose da je sad (tad) sve ok sto se i ispostavilo. Znaci iako su stare parice (dobrinja2) tv i internet je na zadovoljavajucem nivou. Nisam od onih IT freak-ova tako da i ako nekad malo zastopa nije kraj svijeta.
rusmir.ba

#699 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rusmir.ba »

zateznistub wrote:
BarbaDue wrote:
Kad sam ja uvodio Moja TV, ubjeđivali su me da parice nisu OK i da necu imati kvalitetan signal. Nakon 30-tak dana zovnuse i rekose da je sad (tad) sve ok sto se i ispostavilo. Znaci iako su stare parice (dobrinja2) tv i internet je na zadovoljavajucem nivou. Nisam od onih IT freak-ova tako da i ako nekad malo zastopa nije kraj svijeta.
u tome je poenta, koliko je neko strpljiv ili nije, hvala Bogu meni se nije desilo da ikad mora doci serviser, nestane signala pa dodje ubrzo, ako tel i ne radi pa mogu koji pfening i na mobitelu potrositi, no imati osjecaj da mozes zvati rodbinu van KS za tih 29KM i ne misliti koliko ce otici impulsa je jako lijep :D

jos samo da ovaj mjesec malo istestiram tv programe (i dalje gledam na kablovskoj) i onda jos good bye kablovska i feeling je potpun. doduse da ona 2GB dignu na recimo 3GB i to bih promjenio jer jedva toliko potrosim al doci ce i to...

a patriotizam : ja sumnjam da ima veceg patriote od mene (tako svi govore :) no kada je u pitanju moj budzet i moj dzep-da neko iz kirgistana ponudi uslugu 1KM jeftiniju a istog kvaliteta ja bih presao isti dan, patriotizam je jedno, ekonomija drugo, no u ovom slucaju ima i patriotizma i ekonomije, pa je jos bolje.

ipak BHT daje neke pare i za tamo neke autoputeve (kakvi su takvi su, nema nam drugih), dijeli djeci u skolama racunare,pa neke nagradne igre... nisam primjetio da je niti jedan kablovski operater uradio slicno, sem sto naplati 12.5KM mjesecno za "odrzavanje" mreze...

kako rekoh mojaTV :thumbup:
a ima i ovog :bih:
iceman2010

#700 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

rusmir.ba wrote: u tome je poenta, koliko je neko strpljiv ili nije, hvala Bogu meni se nije desilo da ikad mora doci serviser, nestane signala pa dodje ubrzo, ako tel i ne radi pa mogu koji pfening i na mobitelu potrositi, no imati osjecaj da mozes zvati rodbinu van KS za tih 29KM i ne misliti koliko ce otici impulsa je jako lijep :D

jos samo da ovaj mjesec malo istestiram tv programe (i dalje gledam na kablovskoj) i onda jos good bye kablovska i feeling je potpun. doduse da ona 2GB dignu na recimo 3GB i to bih promjenio jer jedva toliko potrosim al doci ce i to...

a patriotizam : ja sumnjam da ima veceg patriote od mene (tako svi govore :) no kada je u pitanju moj budzet i moj dzep-da neko iz kirgistana ponudi uslugu 1KM jeftiniju a istog kvaliteta ja bih presao isti dan, patriotizam je jedno, ekonomija drugo, no u ovom slucaju ima i patriotizma i ekonomije, pa je jos bolje.

ipak BHT daje neke pare i za tamo neke autoputeve (kakvi su takvi su, nema nam drugih), dijeli djeci u skolama racunare,pa neke nagradne igre... nisam primjetio da je niti jedan kablovski operater uradio slicno, sem sto naplati 12.5KM mjesecno za "odrzavanje" mreze...

kako rekoh mojaTV :thumbup:
a ima i ovog :bih:
Nacuo sam da se u telecom-u spremaju flat paketi. Ako sam dobro shvatio ovi G paketi postaju flat. A to je i logicno zbog konkurencije.
Locked