Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#676 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nego, naletih na jedan file "rezime jesenjeg dijela sezone 2006." rađen od navijača Sarajeva o Sarajevu, gdje stoji sljedeće:
(nakon niza od 8-2-1)
12. kolo: Sarajevo - Slavija 1:0, gledalaca 1.500
(potom se izgubilo u Širokom 1:0)
14. kolo: Sarajevo - Modriča 1:0, gledalaca: 2.000
edit: Kao što rekoh, čim objasniš jedno, oni počnu o drugom. Pa sad malo o penzionerima, Videotonu i slično.
edit2: Jel' ovaj "nepuni" sjever?
http://www.youtube.com/watch?v=mk_0-9mxhms
(nakon niza od 8-2-1)
12. kolo: Sarajevo - Slavija 1:0, gledalaca 1.500
(potom se izgubilo u Širokom 1:0)
14. kolo: Sarajevo - Modriča 1:0, gledalaca: 2.000
edit: Kao što rekoh, čim objasniš jedno, oni počnu o drugom. Pa sad malo o penzionerima, Videotonu i slično.
edit2: Jel' ovaj "nepuni" sjever?
http://www.youtube.com/watch?v=mk_0-9mxhms
Last edited by elSaik on 24/08/2010 15:28, edited 1 time in total.
-
internazionale
#677 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
A sto na navijackoj tribini ljudi odlaze sa utakmice prije isteka 90 minuta?Alkos wrote:[
Ako se vas na jug nagura 6.000 dobro, ali onda vam vise od pola tih "naguranih" su penzioneri i oni koji placaju jeftiniju kartu, a ne navijaci!![/quote]
ne odlaze oni jarane
nego se smjenjuju da bi mogli stati fizički
to je taktika 6 hiljada izađe a 6 hiljada uđe na jug
poslije jedni drugima prepričavaju
- Voovoozela
#678 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Čuj kako - pa i tamo se išlo na varijantu - dvije stolice - tri čo'jeka a negdje bogami i čet'riNuclear Winter wrote: Pa jesi li sam SEBI smiješan sa onom NEBULOZOM da je na videotonu bez sjevera bilo 25.000,a sada kažeš citiram:"čitavom stadionu može stati 14.000![]()
Inače dobra je ova slika juga samo fali slika istoka pa je "priloži" ako imaš.Ja koliko se sjećam sam vidio na tv-u da na istoku nije bilo više od 200 ljudi i to oko lokomotive,pa me samo interesuje gdje je ta razlika do 14.000 s obzirom da sjever NIJE bio pun,a na zapadu ima 400 stolica.Jel to na sjeveru bilo 10.000 ljudi a ima 5.000 stolica,ili je to neka "logika" svijetu osim konduktera,i mašinovođa nepoznata?
Malo, malo pa rasprava o broju gledalaca a svi znamo da se oko toga nikad nećemo složiti
-
Bordolini
#679 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ne odlaze oni jaraneinternazionale wrote:A sto na navijackoj tribini ljudi odlaze sa utakmice prije isteka 90 minuta?Alkos wrote:[
Ako se vas na jug nagura 6.000 dobro, ali onda vam vise od pola tih "naguranih" su penzioneri i oni koji placaju jeftiniju kartu, a ne navijaci!!
poslije jedni drugima prepričavaju[/quote]
pustite ih nek vjeruju da su na jednoj stolici po trojica stajala i jos dvojicu na ramenima drzala nece li nagurati na tih 14 milja. Bitno je da lovu od 14 milja karata sigurno ne mogu namaci, ostalo nije bitno.
- johntra
#680 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Sjever je na toj utakmici protiv Borca bio dupke pun, osim dijela za navijače i gornjeg ćoška iznad zapadne tribine...ali, bukvalno čovjek na čovjeku...
-
Alkos
#681 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
internazionale wrote: ne odlaze oni jarane
poslije jedni drugima prepričavaju
- ultima_palabra
#682 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma stipu ih... uvijek čovjek mašta o onom što ne može imati, u njihovom slučaju petocifreni broj gledalaca na prvenstvenoj tekmi koja nije gradski derbijohntra wrote:Sjever je na toj utakmici protiv Borca bio dupke pun, osim dijela za navijače i gornjeg ćoška iznad zapadne tribine...ali, bukvalno čovjek na čovjeku...
Kod nas je to rutina... kod njih špica, Boca, Argentina, bordo-bijeli svijet, bluetooth aplikacije, LED ekrani, atraktivan protivnik, subota navečer i 7 hiljadica
-
Alkos
#683 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Vidimo sav taj petocifreni broj kada se na Kosevu igra derbi... 
-
internazionale
#684 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
malo su uticale na posjetu aktivnosti žrtava izraelske agresijeultima_palabra wrote:Ma stipu ih... uvijek čovjek mašta o onom što ne može imati, u njihovom slučaju petocifreni broj gledalaca na prvenstvenoj tekmi koja nije gradski derbijohntra wrote:Sjever je na toj utakmici protiv Borca bio dupke pun, osim dijela za navijače i gornjeg ćoška iznad zapadne tribine...ali, bukvalno čovjek na čovjeku...![]()
Kod nas je to rutina... kod njih špica, Boca, Argentina, bordo-bijeli svijet, bluetooth aplikacije, LED ekrani, atraktivan protivnik, subota navečer i 7 hiljadicaAli zato haraju po forumima
- johntra
#685 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ma kome se mili ići gore na utakmicu, da je tekma bila u Dolini, bilo bi duplo više raje nego na Koševu...bez obzira što smo ga popušili dole...kad ste već tako opterećeni brojanjem, sad će protiv Leotara sigurno biti oko šest do sedam milja ljudi, bez obzira što smo dvije tekme zijanili...
- amar007
#686 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nego sve hocu da pitam pa zaboravim... jeli Osim vec uvidio kvalitet u Nijazovom malom i uvrstio ga u prvi tim?
-
Alkos
#687 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
"Kome se mili ici GORE?!" Ko da smo u cekrcicima jebote!! Halo, mi smo u centru, ne znam gdje ste vi "dole" i odakle sve dolazite kada je utakmica na Kosevu...johntra wrote:ma kome se mili ići gore na utakmicu, da je tekma bila u Dolini, bilo bi duplo više raje nego na Koševu...bez obzira što smo ga popušili dole...kad ste već tako opterećeni brojanjem, sad će protiv Leotara sigurno biti oko šest do sedam milja ljudi, bez obzira što smo dvije tekme zijanili...
Hocu reci, kada je derbi taj petocifreni broj moze da natrpa Kosevo, ali vas, Boga mi, slabo nesto bude... Na Kosevu sto napunite cetvrtinu zapada i jug, to je ono sto vas i ima na grbavici, ali realno....
- ultima_palabra
#688 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja vala nikako uzbrdo ne volim... a sreo sam i ljudi koji iz principa neće da gledaju fudbal kraj groblja.
- johntra
#689 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
meni se ne mili ići na Koševu gledati Želju i to je činjenica...taj klub nikako ne pripada gore, niti je ikada pripadao, niti će ikada biti ista atmosfera na Koševu kao u Dolini...a živim 50 metara od stadiona Grbavica...
derbi odavno nije kao što je nekad bio, a ne vidim da ima i vas nešto puno tada...meni je dovoljna činjenica da smo mi napunili, uslovno, vaš stadion....ah, zaboravih, tad je bilo 15.000 pitara....Alkos wrote:"Kome se mili ici GORE?!" Ko da smo u cekrcicima jebote!! Halo, mi smo u centru, ne znam gdje ste vi "dole" i odakle sve dolazite kada je utakmica na Kosevu...johntra wrote:ma kome se mili ići gore na utakmicu, da je tekma bila u Dolini, bilo bi duplo više raje nego na Koševu...bez obzira što smo ga popušili dole...kad ste već tako opterećeni brojanjem, sad će protiv Leotara sigurno biti oko šest do sedam milja ljudi, bez obzira što smo dvije tekme zijanili...![]()
Hocu reci, kada je derbi taj petocifreni broj moze da natrpa Kosevo, ali vas, Boga mi, slabo nesto bude... Na Kosevu sto napunite cetvrtinu zapada i jug, to je ono sto vas i ima na grbavici, ali realno....
- burek_in_space
#690 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma dobro, sve je to stvar ukusa.ultima_palabra wrote:Ja vala nikako uzbrdo ne volim... a sreo sam i ljudi koji iz principa neće da gledaju fudbal kraj groblja.
-
internazionale
#691 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ovoga se najviše bojimamar007 wrote:Nego sve hocu da pitam pa zaboravim... jeli Osim vec uvidio kvalitet u Nijazovom malom i uvrstio ga u prvi tim?
mislim da je ovo osimov pakleni plan
i da mali negdje trenira po posebnom (osimovom) programu
a nijaz iz pozadine motri
-
Nuclear Winter
#692 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa jebiga znam i ja ljude koji NEĆE da idu u naselje koje do 1950 NIJE ni postojalo,koje je tada bilo PERIFERIJA grada(A sve fol urbani gradski klubultima_palabra wrote:Ja vala nikako uzbrdo ne volim... a sreo sam i ljudi koji iz principa neće da gledaju fudbal kraj groblja.
-
Nuclear Winter
#693 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
johntra wrote:meni se ne mili ići na Koševu gledati Želju i to je činjenica...taj klub nikako ne pripada gore, niti je ikada pripadao, niti će ikada biti ista atmosfera na Koševu kao u Dolini...a živim 50 metara od stadiona Grbavica...derbi odavno nije kao što je nekad bio, a ne vidim da ima i vas nešto puno tada...meni je dovoljna činjenica da smo mi napunili, uslovno, vaš stadion....ah, zaboravih, tad je bilo 15.000 pitara....Alkos wrote:"Kome se mili ici GORE?!" Ko da smo u cekrcicima jebote!! Halo, mi smo u centru, ne znam gdje ste vi "dole" i odakle sve dolazite kada je utakmica na Kosevu...johntra wrote:ma kome se mili ići gore na utakmicu, da je tekma bila u Dolini, bilo bi duplo više raje nego na Koševu...bez obzira što smo ga popušili dole...kad ste već tako opterećeni brojanjem, sad će protiv Leotara sigurno biti oko šest do sedam milja ljudi, bez obzira što smo dvije tekme zijanili...![]()
To ti aludiraš na newcastle? Nije bilo samo 15.000 pitara,nego je bilo još jedno 10.000 ljudi iz tuzle,zenice,mostara,travnika,bihaća,a vas je bilo..neka nastavi el-saik sa svojom "logikom"
- Joey Tribbiani
#694 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
derbi odavno nije kao što je nekad bio, a ne vidim da ima i vas nešto puno tada...meni je dovoljna činjenica da smo mi napunili, uslovno, vaš stadion....ah, zaboravih, tad je bilo 15.000 pitara....[/quote]Nuclear Winter wrote: "Kome se mili ici GORE?!" Ko da smo u cekrcicima jebote!! Halo, mi smo u centru, ne znam gdje ste vi "dole" i odakle sve dolazite kada je utakmica na Kosevu...![]()
To ti aludiraš na newcastle? Nije bilo samo 15.000 pitara,nego je bilo još jedno 10.000 ljudi iz tuzle,zenice,mostara,travnika,bihaća,a vas je bilo..neka nastavi el-saik sa svojom "logikom"
PS: protiv borca je bilo 1400 navijača, slobodno skinite koju nulu...da budemo ko vi
pusica i nemojte mi se puno sekirati
-
Bordolini
#695 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
zato i jesu ograjisaliNuclear Winter wrote: a pogotovo ne na stadion izgrađen na ex smetljištu.
- johntra
#696 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa dobro...1950 godina je taman malo više od datuma vašeg osnivanja...što se tiče Newcastlea, ja sam čuo da su tada dolazili ljudi iz Kine, dijaspora iz Švedske, Norveške, ljudi na privremenom radu u Kanadi...možda sam se zeznuo, vas je ipak bilo oko 18 do 20 hiljada...a najmanje je bilo raje iz Sarajeva koja navija za Želju, neki mizeran broj tamo na jugu i dijelu zapada...Nuclear Winter wrote:Pa jebiga znam i ja ljude koji NEĆE da idu u naselje koje do 1950 NIJE ni postojalo,koje je tada bilo PERIFERIJA grada(A sve fol urbani gradski klubultima_palabra wrote:Ja vala nikako uzbrdo ne volim... a sreo sam i ljudi koji iz principa neće da gledaju fudbal kraj groblja.),a pogotovo ne na stadion izgrađen na ex smetljištu.
-
ultrajvosa 1987
#697 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Kako normalno komunicirati sa vama, kad vi kazete na " JEDNOJ STOLICI 3 COVJEKA ".... E da mi je i to vidjeti, ipak mislim da je fizicki apsolutno nemoguce, ali ako je vama to moguce, onda je sasvim "normalno" da bude 14 000 na Grbavici ....
Protiv Olimpika vas je bilo 5 000 na Kosevu, sto vas nije doslo 10, pa to je vas prosjek ???
Da nije mozda daleko do centra grada dobaciti, ako jeste opet vas ne razumijem, zar vi navijate, koliko znam uvijek furate tezu da "ne navijate nego volite" .... Ako volite onda ne vidim razlog sto ne dodje tih 10 000....
Naravno o derbiju na Kosevu necu ni da pricam, imate cijelu juznu tribinu, i zapada.... Pa sto ne dodje taj vas prosjek od 10 milja ??? Neko vas sprijecava ??? Ah zaboravih, ipak je to "daleko"... nije na Grbavici...
Nema potrebe za repliciranjem, vasi argumenti su jaci, vi ste u pravu....
@plavih 11
Ako mozes molim te daj cifru sjedecih mjesta na grbavici po tribinama...
Unaprijed hvala
Protiv Olimpika vas je bilo 5 000 na Kosevu, sto vas nije doslo 10, pa to je vas prosjek ???
Da nije mozda daleko do centra grada dobaciti, ako jeste opet vas ne razumijem, zar vi navijate, koliko znam uvijek furate tezu da "ne navijate nego volite" .... Ako volite onda ne vidim razlog sto ne dodje tih 10 000....
Naravno o derbiju na Kosevu necu ni da pricam, imate cijelu juznu tribinu, i zapada.... Pa sto ne dodje taj vas prosjek od 10 milja ??? Neko vas sprijecava ??? Ah zaboravih, ipak je to "daleko"... nije na Grbavici...
Nema potrebe za repliciranjem, vasi argumenti su jaci, vi ste u pravu....
@plavih 11
Ako mozes molim te daj cifru sjedecih mjesta na grbavici po tribinama...
Unaprijed hvala
-
Alkos
#698 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Slobodno dodjite i na Kosevo u tolikom brojuJoey Tribbiani wrote:![]()
![]()
plačite miševi, plačite.
PS: protiv borca je bilo 1400 navijača, slobodno skinite koju nulu...da budemo ko vi
pusica i nemojte mi se puno sekirati
-
ultrajvosa 1987
#699 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Naravno , 1950 ta malo vise od datuma naseg osnivanja, a tacna godina pocetka egzistiranja FKZ, al' vi racunate one neke sekcije pri necemu necega....johntra wrote:pa dobro...1950 godina je taman malo više od datuma vašeg osnivanja...što se tiče Newcastlea, ja sam čuo da su tada dolazili ljudi iz Kine, dijaspora iz Švedske, Norveške, ljudi na privremenom radu u Kanadi...možda sam se zeznuo, vas je ipak bilo oko 18 do 20 hiljada...a najmanje je bilo raje iz Sarajeva koja navija za Želju, neki mizeran broj tamo na jugu i dijelu zapada...Nuclear Winter wrote:Pa jebiga znam i ja ljude koji NEĆE da idu u naselje koje do 1950 NIJE ni postojalo,koje je tada bilo PERIFERIJA grada(A sve fol urbani gradski klubultima_palabra wrote:Ja vala nikako uzbrdo ne volim... a sreo sam i ljudi koji iz principa neće da gledaju fudbal kraj groblja.),a pogotovo ne na stadion izgrađen na ex smetljištu.
- johntra
#700 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
likovne ili muzičke sekcije?