NKVD wrote:dallton wrote:i najbolje bi bilo da se ova stranka NS - nasa srpska preseli u bl ili bijeljinu, mislim da ce tamo imati puno uspjeha, jer koliko vidim po pitanjima koja se gore postavljaju a na koja se nikad ne dobijaju odgovori ispada da im je to najdrazi dio "nase zemlje", pa kad ga toliko vole red bi bio da se tamo i presele i "gradjanski aktiviraju" ...
Izvinite, gospodine Latiću da li ste to vi?
Nije on, ja sam Latic, ovo je Behmen.
Doduše, čitajući ovaj i slične stavove moram priznati da mi se ukazuje, kašike mi rade, mutant Latića i sitnetičke paranoje a-la BPS, sve umotano u debeo sloj frustracija.
Koje to frustracije, da nije mozda to sto nam je vecini ovdje pola familije poklano u toj republici srspkoj? Nije ovdje pitanje realpolitike i prihvatanje srpske kao nuznog zla vec na cementiranju srpske kao "prirodnog" srpskog narodnog i politickog entiteta.
Kako drugačije komentarisati napade, a ovo su suri napadi, na NS zbog njihovog pristanka na političko djelovanje u zadatim okvirima (kao da drugo, ovdje i teoretski, može funkcionisati)!
Moze drugacije, probaj na ovaj nacin komentirati - neslaganje je rezultat lazne gradjanske opredijeljenosti koju prosipaju NS demagozi a iza koje se krije zapravo jedna ujdrurma koja hoce da pokupi bosnjacke glasove.
Zaboravljaju partiJote da je RS aminovao a poslije i svojim mladomuslimasko-kleptomasnkim prenemaganjem cementirao i sam otac, de facto stvoritelj - Alija. Plus svi ovi što u vlasti s njim, rahmetlijom, participiraju - bakiri, harisi i ostala stoka, inkluding reis.
Nema, svu pamet svijeta si pokupio.
Jer, fildžan je fildžan al je barem čist. A? Ne sviđa vam se priča? Ni meni, nimalo. Što nikako ne znači da nije tačna.
Ukljucujes se ko padobranac sa ovakvim besmislenim ispadima.
Nakon što su civilizacijski degenerici pod Radovanovom komandom i agresijom iz Srbije poklali i protjerali što su mogli, njihove kolege iz epizode vezanja zastava su za zadovoljstvom a naročito iz koristi prihvatili postojeće stanje.
A evo sada Radovanov kolega Bajic zeli da osigura da se kojim slucajem ne preokrene demografska slika u korist bosnjaka. Mozda treba da koriste sterilizacijska sredstva ko sto su na kosovu osamedesetih? Mozda da uvedu one-child-policy za bosnjake posto ipak Bajic nije fasista , on bi to na jedan demokratski nacin da rijesi. Polako sace price i o "islamskom fundamentalizmu" kod bosnjaka.
Koje je, prirodno, godinama okoštalo pa ga sada naprečac i brzinski ni rahmetli Josip ne može razvaliti.
Jeste, Djetonski mirovni sporazum je omča oko vrata Bosni i Hercegovini i njega se mora čim prije oslobađati.
Ali, to se neće, po mimo želje i neosnovanog vjerovanja 100% glupana, desiti preko noći a neće nikako u ovom sastavu vlasti. Zašto neće? Zato što je njima dobro - svak' vlada na svome, dodizi u RS-u, mladomuslimani u fildžanu, ona kleptokratija HDZ-ovska po Hecegovini.
Hajde onda samo zato sto ovi nevaljaju da pojacamo blok Milorada Dodika tako sto cemo glasati za NS il mozda gospon Krsmanovica. Glasajmo za Srpsku.
I sada treba, slijep, gluh i nadasve mentalno retardiran napadati ideju promjene na bolje jedinim mogućim putem - pritiskom na sistem iznutra i pokušajima da se osvoji što više poslanika.
NS ne zeli da pritisce Srspku iznutra jer je za njih po svemu sudeci Srpska prirodna tvorevina. Pa neka ih majkumu ti srbi ugrozeni nek zive u svom entitetu, kome to normalnom treba danas da smeta? Kakva bolan promjena, to moze biti samo promjena na gore. Jedan pomirljivi Bajic ce da mijenja sistem iznutra lafo.
Da podsjetim, za promjenu ustava i krupne odluke od državnog značaja je potrebno dvije trećine glasova. Dalje da podsjetim da je pedeset posto plus jedan u Federaciji sasvim dovoljno da se domaćoj bagri najebe milosnice majke, uključujući i promptno obračunavanje sa "mangupima u našim redovima".
To bi bila i najbolja i jedina realno dobra svtar za cijelu državu. I na taj način bi se, možda, neko u RS-u i počešao po guzici pa razmislio o promjenama i tamo.
Ma bravo, ovakve elaborate iz rukava najvise treba cijeniti. Bas ce se cetnicka bulumenta pocesati po guzici kad vidi Bajicev napredak u Fedaraciji. Nema potrebe jer ce ih vec NS cesati po guzici pa se ne moraju zahmetiti.
Ovako, sa ovom umobolnom i kontraproduktivnom retorikom o ukidanju RS-a ista samo jača. Na obostrano zadovoljstvo komandanata mraka sa obje strane linije. Pro tome je porazno da skoro retardirani puk ne prepoznaje da su i najglasniji u zahtijevima o ukidanju upravo oni koji su je i aminovali - fildžan efendije!
Da imas pameti kolko imas rijeci shvatio bi da je Srpska nametnuta i da se treba ici suprotnim procesom koji zahtijeva institucionalno rusenje srpske prakticnim koracima. Ovako ti ostaje samo suplja o "aminovanju" srpske i jeftine teorije zavjere usput obojene ideogijom
Ali, džaba, naviklo se na "akobogda" - dakle Neko će upaliti svjetlo, Neko će poslati Šestu flotu, Neko će fašistoidnim budaletinama na svim stranama doći glave.
Prvo, nemoj nas sve stavljati zajedno ziv bio, zna se ko je branio bosnu od fasizma a zna se koju je napadao sa stanovista fasizma. Nece niko poslati sestu flotu niti se ko tome nada niti ko rusenjem NS-a pokusava dici rejting nekom drugom. Jednostavno NS zeli status quo ne samo po pitanju srpske nego po mnogim drugim pitanjima a njihova ekonomska politika - ako takva postoji - je neizvodiva u ovakvom drzavnom uredjenju koje zahtiejva ujedinjen ekonomski prostor a ne sadasnji koji dozvoljava dodi da onemogucava integriranje drzave.
Neće niko ako nećeš sam, bez obzira koliko puta i koliko glasno uzviknuo inšalah.
Nece sam ali hoce inshaAllah uz Boziju pomoc doci kada se patriotske snage okupe oko pametnih strategija a ne supljaka samo zato sto su "razliciti". Zamka je u tome sto nisu pozitivno razliciti.
Isto ko što meni niko nije pomogao da se odbranim od srbijaske agresije i Radovanovih koljača već sam sam uzeo pušku u ruke i uradio koliko sam mogao! Bujrum...
Tebi nije, masi drugih ljudi jeste. A ti si sam puco mozda po carsiji? Onako van komande, van logisticke podrske, van uvezanog sistema? Ne mogu da shvatim dokle ide budalaluk bosnjacki (pardon bosanski).