Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
blackberry

#676 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

Pikaboo wrote:
blackberry wrote:Najbolje bi bilo da se od sada skoncentriramo na proteste koji će se održati u subotu.

Neka svako iznese svoje prijedloge. Što brže dođemo do najefektivnijeg rješenja - to je bolje za sve nas jer će protesti u tom slučaju biti uspješniji.
Amela ima broj telefona moje sestre (Neda).Nek joj javi za sve sto vam treba molim te.
Informacija proslijeđena :D
SoulSeeker

#677 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

zvrk wrote:to sa zivotinjama mozda ua merici pali

a kod nas
samo ih dovedite

a politika svakako razumije samo pritisak i silu izgleda
Čovječe, zbog ovakvih stvari mi je stvarno žao što ne znamo protestvovati kao Beograđani. Jebo te život da vidiš kako oni lijepo i mirno protestvuju, svi bi trebali onako... :)
blackberry

#678 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

d700 wrote:Ima li ikakve informacije o onom Sarplanincu, gdje se nalazi ? Kako mu je ? Da li su Karovici spremni da dopuste Veterinaru da ga pregleda ?
Nema nikakvih informacija osim da su postavili video kojim tvrde da je pas 'živ' i 'zdrav'. Trenutno se provjerava istinitost tih informacija.
blackberry

#679 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

Ko želi da postavi porukicu ovim bezdušnim ljudima na džemperčiću svog psa (jer sumnjam da će mace iko donijeti :D ) - slobodno to uradite....samo, nemojte trošiti previše novca...
zvrk

#680 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

SoulSeeker wrote:
zvrk wrote:to sa zivotinjama mozda ua merici pali

a kod nas
samo ih dovedite

a politika svakako razumije samo pritisak i silu izgleda
Čovječe, zbog ovakvih stvari mi je stvarno žao što ne znamo protestvovati kao Beograđani. Jebo te život da vidiš kako oni lijepo i mirno protestvuju, svi bi trebali onako... :)

poznati su ko miran narod
flegme zive :mrgreen: :run:

ponavljam svoje prijedloge kao sugestije za proteste

naravno treba ih razraditi

ciljevi protesta bi mogli biti:
1. adekvatno provođenje postupka protiv ovih osumnjičenih i monstruma
2. strozije kazne
3. zahtjev za izgradnju azila
4. uvođenje dežurnog broja telefona za anonimu prijavu zlostavljanja zivotinja
5. provođenje organizovane akcije protiv borbi pasa u sarajevu
znaju ljud - dojavili bi .-.... pa da se jednom stane barem djelimicno u kraj tome....

6. problem veterinara koji lijece pse nakon borbi - trebali bismo osmisliti kako je najlakse zaustaviti ovakvo ponasanje...
ohrabriti ih da prijavljuju a kaznjavati neprijavljivanje
Last edited by zvrk on 18/03/2010 13:31, edited 1 time in total.
delightful

#681 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by delightful »

molim vas bez spominjanja beograda na ovoj temi. hvala.
zvrk

#682 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

delightful wrote:molim vas bez spominjanja beograda na ovoj temi. hvala.

navedeni su ko globalni primjer uspjesnosti i dugog pamcenja protesta ;)

neke stvari - ne dakako pljackanje radnji i paljenje ambasada

mogli bismo preuzeti od njih
SoulSeeker

#683 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

blackberry wrote:Pa mogao ga je i udariti u šapicu (tu istu koju drži u zraku).
Mogao je, ali tip nije toliko inteligentan, odnosno uopšte nije inteligentan. On bullove trenira recimo tako što im veže automobilsku gumu za ogrlicu, a potom im ispred nosa stavi mrkvu i mami naprijed kako bi im ojačao nožne mišiće. Za veću glupost u životu nisam čuo...
Daphna

#684 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Daphna »

Ljudi, jeste vi vidjeli koliko onaj lik ima profila na fejsu?! :?
KadSeMrtviProbudimo

#685 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by KadSeMrtviProbudimo »

SoulSeeker wrote:Mogao je, ali tip nije toliko inteligentan, odnosno uopšte nije inteligentan. On bullove trenira recimo tako što im veže automobilsku gumu za ogrlicu, a potom im ispred nosa stavi mrkvu i mami naprijed kako bi im ojačao nožne mišiće. Za veću glupost u životu nisam čuo...

Ja ne bih da čitaoce educiramo kako treba trenirati snagu i krvoločnost Bullova, a ti to već duže vrijeme provlačiš. Ovdje se upravo protivimo takvim postupcima.

Nadam se da ti imaš kvalitetnijih sposobnosti i da češ naći drukčiji način da pomogneš u zaštiti životinja.
SoulSeeker

#686 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Daphna wrote:Ljudi, jeste vi vidjeli koliko onaj lik ima profila na fejsu?! :?
Htio sam još davno napisati da ništa osim video materijala i jasno istaknutih slika koji su dio tog materijala ne može poslužiti kao dokazni materijal jer svako može zloupotrebljavati facebook u smislu lažnog predstavljanja sa ciljem pisanja gluposti. "Babukin sin" (rodio ga babuka) je sam objavio video clip na kojem se jasno vidi zajedno sa psima koji se bore i nije ga teško teretiti po toj osnovi, a ostali facebook Karović likovi su najvjerovatnije osobe kojima nije nešto baš simpatičan što otprilike znači da se iskaz nekog lažnog Karovića koji možda upravo sada piše kako je dobro jesti bebe ne može koristiti kao dokazni materijal jer to može napisati svako pod njegovim imenom. Kada bi postojala veća globalna suradnja IT-ovaca i policije, takvi problemi bi bili vrlo lako riješivi čak i u slučajevima kada zlonamjerni ljudi koriste proksi servere, ali s obzirom da mi to nemamo, dovoljni su nam i Karovićevi lični video radovi koje je sam snimao jer se zahvaljujući njima dosta jasno vidi situacija kada pravi zločin.
SoulSeeker

#687 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Ja ne bih da čitaoce educiramo kako treba trenirati snagu i krvoločnost Bullova, a ti to već duže vrijeme provlačiš.
Griješiš, ali to je tvoj problem, ne moj.
vox-populi

#688 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

Evo malo razradjeni ciljevi protesta, neke moje ideje.

1. adekvatno provođenje postupka protiv ovih osumnjičenih i monstruma

Nazalost, zakonska regulativa je takva da ce se Kemal izvuci sa nekom mizernom novcanom kaznom (ne vjerujem da ce biti preko par stotina KM) te eventualno uvjetnom kaznom zatvora do max. 3-4 mjeseca. Da li je to nepravedno? Jeste. Ali ako u zakonu stoji maksimalno 6 mjeseci (bez organizovanih borbi) i do 10.000 KM, Kemalu ce se vjerovatno uzeti u obzir da mu je ovo prvi (?) prekrsaj te da je saradjivao (?) sa policijom. Dakle od neke vece kazne, po mom misljenju nista. Sta se onda moze uraditi da se on adekvatno kazni? Prvo oduzeti mu pitta i sve ostale zivotinje koje posjeduje. Drugo, trajno mu zabraniti posjed bilo koje zivotinje. Posjedovati zivotinju kao ljubimca nije potreba nego cast i zadovoljstvo i wanna be vlasnici moraju dokazati da zivotinje vole i postuju. Kemal je dokazao suprutno i ne vidim ni jedan razlog zasto bi njemu bilo dozvoljeno posjedovanje bilo kojeg kucnog ljubimca. Ne znam da li za ove dvije stvari postoji zakonsko uporiste, ali nadam se da se mogu uvrstiti u kaznu. Treba naravno pomoc pravnika.

2. strozije kazne

Trenutna zakonska regulativa je PREBLAGA, u svakom smislu te rijeci. Hajde recimo da sam ja monstrum koji organizujem borbe pasa. Dobro je poznato da se opklade krecu do nekoliko hiljada KM. Dovljno je da organizujem 4-5 borbi gdje ce moj kandidat da pobjedi i da lagano zaradim 20-30 hiljada KM. Platicu eventualno neke veterinarske troskove. I recimo da me uhvate. Izvucu se vjerovatno sa par hiljada KM kazne i od predvidjene godine u zatvoru, mozda tamo provedem maksimalno 6 mjeseci. Na kraju mi opet ostane pozamasna suma novca za koju se "isplatilo" odlezati tih 6 mjeseci. Sa ovakvom regulativom se ustvari ohrabruju monstrumi jer kad sve uzmes u obzir, za 6 mjeseci zatvora zaradis bar 15.000 KM. Unosan i siguran posao.

Ovo je malo tezi zahtjev jer zahtjeva izdvajanje novca od strane institucija. Ali ga u svakom slucaju treba postaviti jer od liste zahtjeva vlasti ce sigurno nesto odbiti, ali ne mogu odbiti bas sve. Zato traziti i azil ali ne ocekivati puno. Nazalost.

4. uvođenje dežurnog broja telefona za anonimu prijavu zlostavljanja zivotinja

Ovo ne bi trebalo biti tesko sprovesti. Ne zahtjeva neki poseban novac. Mozda kontaktirati telecom i traziti njihovu podrsku?

5. provođenje organizovane akcije protiv borbi pasa u sarajevu
znaju ljud - dojavili bi .-.... pa da se jednom stane barem djelimicno u kraj tome...
.

Treba traziti, ali cisto sumnjam da ce se nesto desiti po ovom pitanju. Ubice i silovatelji slobodno hodaju gradom, to dovoljno govori o prioritetima policije.

6. problem veterinara koji lijece pse nakon borbi - trebali bismo osmisliti kako je najlakse zaustaviti ovakvo ponasanje...
ohrabriti ih da prijavljuju a kaznjavati neprijavljivanje

Veterinari su duzni da lijece povrijedjene zivotinje. OK, nije problem. Ali, u podzakonskim aktima treba traziti da ce svaki veterinar koji nakon pruzene pomoci psu povrijedjenom u borbi (ili drugoj zivotinji povrijedjenoj na slican nacin) ne obavijesti nadlezne organe biti kaznjen. Novcano ili oduzimanjem licence. Ne vjerujem da se nesto puno moze uraditi jer uvijek ce postojati "vetarinari" kojima je bitnija zarada od ljubavi prema zivotinjama i koji ovakve stvari vide kao "djeciju igru" i "pubertet" ali za pocetak je ovo bitno imati definisano u zakonu.
d700

#689 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by d700 »

blackberry wrote:
d700 wrote:Ima li ikakve informacije o onom Sarplanincu, gdje se nalazi ? Kako mu je ? Da li su Karovici spremni da dopuste Veterinaru da ga pregleda ?
Nema nikakvih informacija osim da su postavili video kojim tvrde da je pas 'živ' i 'zdrav'. Trenutno se provjerava istinitost tih informacija.
Fa FB-u je objavljen snimak TVSA gdje se u emisiju ukljucio uzivo i Babuka Fadil. U "uplakanom" tonu je govorio, kako se cuko nalazi negdje u nekom Kampu. Idite na FB i pregledajte emisije.
SoulSeeker

#690 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

vox-populi wrote:Nazalost, zakonska regulativa je takva da ce se Kemal izvuci sa nekom mizernom novcanom kaznom (ne vjerujem da ce biti preko par stotina KM) te eventualno uvjetnom kaznom zatvora do max. 3-4 mjeseca. Da li je to nepravedno? Jeste. Ali ako u zakonu stoji maksimalno 6 mjeseci (bez organizovanih borbi) i do 10.000 KM, Kemalu ce se vjerovatno uzeti u obzir da mu je ovo prvi (?) prekrsaj te da je saradjivao (?) sa policijom.

Interesantno je da ovdje nema diplomiranih pravnika kada su najpotrebniji, jer mislim da se dječku može napakovati dosta toga, recimo čak i poticanje na nasilje i borbe pasa javnom prezentacijom video snimaka koje je sam snimao...

Za ovo ostalo što si napisao si u pravu - slažem se da ovakve osobe ne trebaju imati kućne ljubimce.
vox-populi

#691 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

Nakon sto sam pogledao emisiju na TVSA, moram reci da I stand corrected po ovom pitanju:

Ovo je malo tezi zahtjev jer zahtjeva izdvajanje novca od strane institucija. Ali ga u svakom slucaju treba postaviti jer od liste zahtjeva vlasti ce sigurno nesto odbiti, ali ne mogu odbiti bas sve. Zato traziti i azil ali ne ocekivati puno. Nazalost.

Dakle, IZRICITO traziti izgradnju azila i postaviti pitane ko je odgovoran sto azil nece biti izgradjen do 08. aprila kako je to predvidjeno.

I ako mogu da dodam:

7. traziti od Vlade KS izdvajanje sredstava za sterilizaciju i kastraciju pasa lutalica u 2010. godini te provodjenje iste.
zvrk

#692 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

SoulSeeker wrote:
vox-populi wrote:Nazalost, zakonska regulativa je takva da ce se Kemal izvuci sa nekom mizernom novcanom kaznom (ne vjerujem da ce biti preko par stotina KM) te eventualno uvjetnom kaznom zatvora do max. 3-4 mjeseca. Da li je to nepravedno? Jeste. Ali ako u zakonu stoji maksimalno 6 mjeseci (bez organizovanih borbi) i do 10.000 KM, Kemalu ce se vjerovatno uzeti u obzir da mu je ovo prvi (?) prekrsaj te da je saradjivao (?) sa policijom.

Interesantno je da ovdje nema diplomiranih pravnika kada su najpotrebniji, jer mislim da se dječku može napakovati dosta toga, recimo čak i poticanje na nasilje i borbe pasa javnom prezentacijom video snimaka koje je sam snimao...

Za ovo ostalo što si napisao si u pravu - slažem se da ovakve osobe ne trebaju imati kućne ljubimce.

ima pravnika

ali ja zaista ne mogu odvojiti jedan dan do subote da iscitam sve sto je nuzno

koliko zeli pakovati - to je do tuzitelja
a mi sve i da nadjemo 150 krivicnih djela pod koja se ovaj slucaj moze podvesti - tuzitelj je nezavisan u radu ... kao i sud....

ja bih krivicno gonila i oca i mater za pomaganje
i njemu kaznu maksimalnu trazila + ako se dokazu borbe - onda posebno

ipak, iako tuzna i protivi se mojim nacelima, moram reci da bi bilo i tuga da on za klanje psa dobije 3 godine zatvora, a toliko dobije i otac koji je silovao svoju kcerku :(

e tu smo pred zid dosli.... ali to je sto bi rekli drugi par opanaka...

ipak.... ono sto je aktuelno treba maksimalno isforsirati

kad dobijemo azil imacemo gdje skloniti jadne pse od napada i ljudi i zivotinja

vox populi - mudro zboris ;)
madner

#693 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by madner »

Pa dobro, ako dobije uslovnu kaznu i to je zig za ostatak zivota.

Pogledati pod svaki konkurs za radno mjesto gdje se trazi dokaz o nekaznjavanju.
Pikaboo

#694 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Mene nervira i ljuti sto su svi vidjeli taj krvavi video,pa i taj na kome je pas sa povrijedjenom sapom,i da niko od veterinara i ostalih velikih titula, nije rekao da se psi dovedu na pregled.
Svi su se koncentrisali na manijaka i pitanje kada je video objavljen a ustvari se radi o zivotinjama i kako njih zastititi i pomoci im ! Jesam li ja sta fulila ili niko nije nista uradio po ovom pitanju? Ispravite me ako grijesim.
Cholina_Lokica

#695 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

sad gledam ovu fan page od carlito cannel, kad sam tek naisla na to, bile su slike borbi, i klipovi, i navedeno bilo u opisu da se zainteresovani za borbe jave za dogovor... uglavnom, poslala mail policiji sa svim, zvala krimolovce i objasnjavala se sa njima jer su nisu htjeli da reaguju, i kao likovi su iz RS-a a fino navedena adresa u Sarajevu, i uglavnom niko izgleda nije reagovao, cak su i bili neki datumi borbi.

sad pregledam likovi su promjenili sve da je to kao samo uzgajaliste i da rade takmicenja u vuci i sl. i kako se oni ne bave borbama

zahvaljujem policiji na Hebenoj pravovremenoj reakciji i postizanju nicega!!!!!!!!!! imali su HEbene datume borbi!!!
SoulSeeker

#696 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Dile wrote:sad gledam ovu fan page od carlito cannel, kad sam tek naisla na to, bile su slike borbi, i klipovi, i navedeno bilo u opisu da se zainteresovani za borbe jave za dogovor... uglavnom, poslala mail policiji sa svim, zvala krimolovce i objasnjavala se sa njima jer su nisu htjeli da reaguju, i kao likovi su iz RS-a a fino navedena adresa u Sarajevu, i uglavnom niko izgleda nije reagovao, cak su i bili neki datumi borbi.

sad pregledam likovi su promjenili sve da je to kao samo uzgajaliste i da rade takmicenja u vuci i sl. i kako se oni ne bave borbama

zahvaljujem policiji na Hebenoj pravovremenoj reakciji i postizanju nicega!!!!!!!!!! imali su HEbene datume borbi!!!
MW Snap i Camtasia studio su tvoji prijatelji... :)
SoulSeeker

#697 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

zvrk wrote:ima pravnika
Super, poslat ću ti nešto na PM pa bih zamolio za odgovor.
Cholina_Lokica

#698 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

SoulSeeker wrote:
Dile wrote:sad gledam ovu fan page od carlito cannel, kad sam tek naisla na to, bile su slike borbi, i klipovi, i navedeno bilo u opisu da se zainteresovani za borbe jave za dogovor... uglavnom, poslala mail policiji sa svim, zvala krimolovce i objasnjavala se sa njima jer su nisu htjeli da reaguju, i kao likovi su iz RS-a a fino navedena adresa u Sarajevu, i uglavnom niko izgleda nije reagovao, cak su i bili neki datumi borbi.

sve im je bilo proslijedjeno prije mjesec dana... i imali su i te kako vremena da reaguju, Hebga nisam spasila i zaboravila na prijatelje te... :(
zvrk

#699 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

Dile wrote:
SoulSeeker wrote:

sve im je bilo proslijedjeno prije mjesec dana... i imali su i te kako vremena da reaguju, Hebga nisam spasila i zaboravila na prijatelje te... :(

onako hinjski kako oni organizuju borbe
trebamo ih i mi pratiti

snimati i ne zvati policiju odmah
nego se fino organizovati
i sakupiti dokaze

kad nece policija da radfi svoj posao

da im mi uradimo

ja sam se pocela okolo raspitivati za te borbe
Sgt. Bull

#700 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Sgt. Bull »

Jeste sve ovo gadno i tako to, ali meni opet nije jasno sta cete postici protestima? Stvarno mi nije jasno...
Post Reply