BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajevsko_pivo

#676 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sarajevsko_pivo »

Bingo gradi TC u Bihacu, Bugojnu i Gorazdu. Planira se objekat u Trebinju!
StupskaBitanga

#677 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

FOTO/ NAJJEFTINIJI U GRADU: Novi 'Bingo' u Sarajevu: Veliki supermarket otvoren u Shopping centru na Grbavici
U Shopping centru na Grbavici, na adresi Hasana Brkića br.4, počeo je sa radom novi supermarket poznatog trgovinskog lanca - Bingo
Image
Bingo d.o.o. Tuzla je u subotu, 26.aprila, otvorio svoj novi objekat u Sarajevu. U Shopping centru na Grbavici, na adresi Hasana Brkića br.4, počeo je sa radom novi supermarket poznatog trgovinskog lanca.

Inače, ovo je 119. poslovna jedinica kompanije Bingo na prostoru BiH, dok na području Kantona Sarajevo ukupno postoji 13 poslovnica.

Supermarket na Grbavici je objekat manjeg formata, ali sa probranim asortimanom i zagarantovano najnižim cijenama, po čemu je ovaj trgovinski lanac popularan među kupcima.

Ono što ga razlikuje od drugih objekata istog formata jeste upravo proširen asortiman, jer se u ovom supermarketu mogu kupiti i mali kućanski aparati, kao i bijela tehnika.

Dođite i uvjerite se sami u savršenu ponudu!

d-e-p-o
VjecitiStudent

#678 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by VjecitiStudent »

Bingo i Robot su prvi bojkotovali Prvi maj - dan rada.
Prvomajski su praznici u toku. Koliko radnika i radnica u trgovini rade tokom zvanično neradnih dana iako to zakon zabranjuje a radnička prava im garantuju neradni dan?

- Kad je riječ o sektoru trgovine, ne samo ovaj praznik već bilo koji praznik je sasvim normalan radni dan. Nigdje se ne verifikuje kao praznik. Negdje opštine to regulišu, posebno je to situacija u Republici Srpskoj. To je opštinskim aktima zabanjeno, kazne su jako visoke i to se poštuje.

Nažalost, situacija u Bosni i Hercegovini je takva da samo sankcijama možete postići nešto. Mi smo smo imali poslodavaca, sa kojima imamo jako dobar socijalni dijalog, koji prije tri godine za 1. maj nisu radili. Međutim, vidjeli su da Robot i Bingo koji, nažalost, ne dozvoljavaju bilo kakav pristup sindikatu, rade te dane. Odmah su svi počeli masovno da otvaraju.
http://zurnal.ba/novost/17970/mersiha-b ... kom-odnosu
Nije da sam u nekoj velikoj ljubavi sa Bingom bio i prije ovog saznanja, no nakon ovoga moja noga njihov prag nikad više preći neće.
StupskaBitanga

#679 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

Meni se ovo čini kao klasična odmazda jer Konzum stavlja ove ST naljepnice i ja ne znam zbog čega su radnice/ci konzums i iole boljoj poziciji što su u tom ST od radnika binga kad se istovjetno ponaša prema njima
mayab

#680 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by mayab »

Ko to kaze da je Bingo izrabljivac,evo danas rade samo 7 sati , od 7-14h(⊙o⊙)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
kox

#681 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by kox »

Mercator danas radi od 07 do 12, hipermarketi možda i duže.
BTW, 02.01., dakle drugog dana Nove godine a to je državni praznik je Mercator na Čvili radio od (čini mi se) 11:00 do 18:00. Bingo i Konzum na Otoci tada nisu radili.
Rizvan

#682 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by Rizvan »

I dp marketi rade od 7-14h.
StupskaBitanga

#683 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

Moj lokalni granap radi vazdan
kakavdanakneiskustvu

#684 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by kakavdanakneiskustvu »

kox wrote:Mercator danas radi od 07 do 12, hipermarketi možda i duže.
BTW, 02.01., dakle drugog dana Nove godine a to je državni praznik je Mercator na Čvili radio od (čini mi se) 11:00 do 18:00. Bingo i Konzum na Otoci tada nisu radili.

i 1.5. je državni praznik
StupskaBitanga

#685 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

pa i 02.05 je zvanično praznik
kox

#686 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by kox »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kox wrote:Mercator danas radi od 07 do 12, hipermarketi možda i duže.

i 1.5. je državni praznik
Naravno, samo sam rekao da su radili i za Novu godinu.
StupskaBitanga

#687 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

Pred i za same praznike najviše se para zaradi
dalmatinka

#688 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by dalmatinka »

A što je ovo? :shock: :shock: :shock:
http://www.konzum.co.ba/NovostMain_/14- ... odini.aspx
Kakvi su onda drugi ako je ovo najpoželjniji poslodavac? :shock: U Hrvatskoj se ni približiti listi ne mogu.
StupskaBitanga

#689 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

pa platili joj tebe
co211

#690 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by co211 »

Danas vidim u Bingu hljeb pola marke :shock:
Straza

#691 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by Straza »

Oglas za prijem u radni odnos TC Bihać

http://www.bingotuzla.ba/posao.php
VjecitiStudent

#692 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by VjecitiStudent »

Straza wrote:Oglas za prijem u radni odnos TC Bihać

Mala ispravka:
Oglas za prijem u robovlasnički odnos TC Bihać
Straza

#693 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by Straza »

VjecitiStudent wrote:
Straza wrote:Oglas za prijem u radni odnos TC Bihać

Mala ispravka:
Oglas za prijem u robovlasnički odnos TC Bihać

13 godina?

ne odgovaraj i ne troaj!
strong69

#694 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by strong69 »

Prije svega se zelim izviniti svim dobronamjernim ljudima koji su pomagali i pomazu i mozda cu zlouptrijebiti forum i mozda tome nije mjesto ovdje.

Sa svojim prijateljima i rodacima ucestvovao sam u pomoci koje su organizovane prvi put za Olovo i Maglaj. Prikupili smo finansijsku pomoc i hranu, higijenske potrepstine i druge namirnice. No, ja sam nebitan. Svi mi to cinimo da pomognemo ljudima i meni promocija ne treba.

Ono sto sam cinio cinio sam cista srca. U svemu tome donosio sam odluku da kupujem domace proizvode i insistirali smo svi na tome, odnosno nas 20-ak. Strogi sam protivnik Konzuma jer znam iz razgovora sa svojim prijateljima i poslovnim saradnicima da imaju los odnos prema svojim dobavljacima, da placaju u roku od 90 do 150 dana i da to placanje obicno zavrsi kompenzacijom jer ljudi pritisnuti na tu opciju nemaju vise kud.

Medutim, cujem na radiju da pomazu i oni i odlucim im dati podrsku i otici kupiti kod njih namirnice. Dodjem do vode kad tamo samo Jana. Pitam momka koji radi na vodama sta je ovo a on slijeze ramenima i kaze nestalo ali bice sutra. Ja kupujem onu tesanjsku "Oazu" inace. Hajde dobro, dodem opet nakon 2 dana i on kaze da imaju neku novu domacu vodu. Sjecam se da se puni iz nekog izvorista ispod Igmana, fino sve pise ime izvorista, dubina itd... Voda se uglavnom zove "Ella", fin dizajn, mene podsjeca malo na Evian. Punionica u sarajevskoj mljekari Milkos - odjeljenju za proizvodnju sokova. I super, kupim ja te vode. Dodem nakon 3 dana i trazim OPET "ELLU" kazu nema i nece je ni biti. Konzum je naredio hitno povlacenje vode "Ella" iz prodaje i nece se ni nabavljati vise...

Dakle, osim ovih poplava i nesrece koje su donijele izaslo je jos jedno lice i pala je maska Konzuma koji nas je danima uvjeravao da domacih voda nema jer ih proizvodaci ne mogu isporuciti zbog losih kapaciteta. Pod pritiskom javnosti ulistali su neke domace vode i onda ih ponovo izbacili kad se sve stisalo. Ja sam jos nekoliko puta u raznim Konzumima i u Merkatoru trazio ovu vodu "Ella" i nisam je nasao.

Zbog toga sto zelim upoznati sve one kojima je stalo gdje i sta kupuju napisacu ovo i u temama koje se bave ovim problemom. Hvala na paznji.
karanana

#695 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by karanana »

Vozdra. Da pitam nekog ko mozda zna a nesto me zainteresova: gledam sad na PTPC reklamu akcija merkatora i imaju cijene tipa 4,99; 5,86...... Ovo u republici shumskoj mogu stavljati vakve cijene a u federaciji planeta ne mogu. Moze li mi neko dati info o ovim zakonima o cijenama?
kakavdanakneiskustvu

#696 Re: BIH maloprodajni lanaci

karanana wrote:Vozdra. Da pitam nekog ko mozda zna a nesto me zainteresova: gledam sad na PTPC reklamu akcija merkatora i imaju cijene tipa 4,99; 5,86...... Ovo u republici shumskoj mogu stavljati vakve cijene a u federaciji planeta ne mogu. Moze li mi neko dati info o ovim zakonima o cijenama?

zar nema i kod nas u f bih cijena tipa 4,99?
karanana

#697 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by karanana »

karanana wrote:Vozdra. Da pitam nekog ko mozda zna a nesto me zainteresova: gledam sad na PTPC reklamu akcija merkatora i imaju cijene tipa 4,99; 5,86...... Ovo u republici shumskoj mogu stavljati vakve cijene a u federaciji planeta ne mogu. Moze li mi neko dati info o ovim zakonima o cijenama?

ja koliko znam nema. ako se ne varam, postoji neki zakon ili nesto gdje se u federaciji moraju iskazivati cijene u apoenima novcanic/kovanica koje postoje. i to mi i ima smisla. ali sam mislio da je ova odredba zajednicka, ali vidim da u shumskoj moze i 4,99.
ok 4,99, dam joj 5 maraka, sta ce uraditi?
kakavdanakneiskustvu

#698 Re: BIH maloprodajni lanaci

karanana wrote:

ja koliko znam nema. ako se ne varam, postoji neki zakon ili nesto gdje se u federaciji moraju iskazivati cijene u apoenima novcanic/kovanica koje postoje. i to mi i ima smisla. ali sam mislio da je ova odredba zajednicka, ali vidim da u shumskoj moze i 4,99.
ok 4,99, dam joj 5 maraka, sta ce uraditi?

aha,ti misliš na cijene koje nisu zaokružene na bar 5 pfeninga,u zenici koliko sam primijetio nema tih cijena koje si spomenuo
StupskaBitanga

#699 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by StupskaBitanga »

jeste odluka je na nivou Federacije i ona se svrstava na zaštitu potrošaca jer mi u monetarnom sistemu nemamo 1 pfening
karanana

#700 Re: BIH maloprodajni lanaci

Post by karanana »

po meni je ovo i pljacka drzave jer ne placaju porez na iznos novca koji ustvari uzmu.
znam, sica je to, ali fening po fening - markica
Post Reply