Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
antidroid wrote:Zna li neko kada treba poceti predavati papire za povrat poreza, stambeni na kamate?
Ne mogu da iskopam nigdje na stranici opcine novi grad.
Počelo od Nove godine, a traje do 31. marta.
Nije. Tek kada poreska izda saopcenje putem medija i na svojoj stranoci onda se krece sa tim. Bar je do sad tako bilo
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Nikad to nije bilo tako. Oni samo u neko doba obavijeste javnost da ne zaborave predati poresku prijavu, a ako imaš spremne papire možeš predati odmah iza novogodišnjih praznika.
Koliko se sjecam samo u prvoj godini se predaju svi papiri a u drugoj i svakoj sljedecoj samo dio papira. Koji tacno papiri se predaju? U pitanju je Poreska uprava Tuzla?
Moze li se povrat poreza na dohodak na osnovu koristenja zdravstvenih usluga ostvariti ako je ta usluga koristena kod Privatne zdravstvene ustanove? Ako moze, sta onda treba od dokumentacije (nalaz, fiskalni racun...)?
Rene Higuita wrote:Moze li se povrat poreza na dohodak na osnovu koristenja zdravstvenih usluga ostvariti ako je ta usluga koristena kod Privatne zdravstvene ustanove? Ako moze, sta onda treba od dokumentacije (nalaz, fiskalni racun...)?
skini sebi najnoviji Zakon porez na dohodak sa web stranice poreske.
Rene Higuita wrote:Moze li se povrat poreza na dohodak na osnovu koristenja zdravstvenih usluga ostvariti ako je ta usluga koristena kod Privatne zdravstvene ustanove? Ako moze, sta onda treba od dokumentacije (nalaz, fiskalni racun...)?
Citao sam ranije, tamo je samo navedeno "Ovlastena zdravstvena ustanova" . Ako ima neko konkretan odgovor neka napise.
Citao sam ranije, tamo je samo navedeno "Ovlastena zdravstvena ustanova" . Ako ima neko konkretan odgovor neka napise.
pa nazovi poresku upravu , valjda znaju raditi svoj posao ... po mom iskustvu znam da nemaju zive veze.
Trebao bih ove godine predati prvi put za povart poreza na osnovu stambenog kredita. Ono sto mi nije jasno jeste oko ovog ZK izvadka. Zgrada je jos u izgradnji i jedno sto sam predavao jeste zahtjev ZK uredu za zabiljezbu postojanja ovjerenog prepisa izvornika predugovora o kupoprodaji stana u izgradnji i dobio sam rjesenje. Zna li neko nesto vise o tome, ne znam sta da izvadim Hvala!