BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klixober

#676 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Ruski mediji kazu da se trener Rubina sastao sa menadzerom Ibricica :D

http://news.sport-express.ru/2010-05-17/362248/
nisam_ja

#677 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nisam_ja »

Bekric, Cocalic, Stilic - in

Muratovic, Berberovic, Mravac - out

Nije samo pitanje u kakvom je sada stanju Muratovic; on je bio fizicki nespreman i potrosen u novembru 2009-e, da li onda ocekuje da bude bolji i fizicki spremniji u septembru '10 i '11?

Kada Susic uvidi ono sto svi znaju osim njega, onda ce biti malo jedna utakmica (august) za uigravanje nekog novog igraca.

Niko mu ne bi zamjerio da ga nije pozvao (pa ni sam Murat, vjerujem) ali se on drzi ziheraske politike, u strahu da isproba nesto novo. Trebao je traziti zamjenu i za Rahimica, koji je moze se reci zavrsio sa ozbiljnim fudbalom, a kamoli...
Eweleen

#678 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eweleen »

nisam_ja wrote:Bekric, Cocalic, Stilic - in

Nije samo pitanje u kakvom je sada stanju Muratovic; on je bio fizicki nespreman i potrosen u novembru 2009-e, da li onda ocekuje da bude bolji i fizicki spremniji u septembru '10 i '11?

Kada Susic uvidi ono sto svi znaju osim njega, onda ce biti malo jedna utakmica (august) za uigravanje nekog novog igraca.

Niko mu ne bi zamjerio da ga nije pozvao (pa ni sam Murat, vjerujem) ali se on drzi ziheraske politike, u strahu da isproba nesto novo. Trebao je traziti zamjenu i za Rahimica, koji je moze se reci zavrsio sa ozbiljnim fudbalom, a kamoli...
paša ova slika je zauzeta :mrgreen:
klixober

#679 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Ode Zec u onaj Genc...ne znam dalje napisati,uglavnom u Tursku prvu ligu.Svakako bolje nego Sibenik :thumbup:
jeza u ledja

#680 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Sranje. :sad:

Jedan od najboljih igraca u HNL on ode u prosjecni turski tim, dok kojekakvi Kalinici i Lovreni idu u lige petice.
Bas sranje! Pa taj Genclerbirligi nece ni u Evropi igrati. :roll:
jeza u ledja

#681 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Ma dobro, mozda ne treba sad sitnicarit, ipak je Sibenik mali tim.

Nadam se samo da ce Ibricic otici u taj Rubin, za malo vise love, to bi vec bio bolji transfer.
jeza u ledja

#682 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Mada evo sad procitah da je ugovor vrijedan 2 miliona ojra, od cega pola dobija Zec (valjda dio ide i menadzeru), plus pise da ce zaradjivati godisnje 500.000. :shock: Ako se ne varam, Dzeko je do proslog ljeta u VfLu zaradjivao 600.000 godisnje. (nek me neko ispravi ako grijesim?)
nisam_ja

#683 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nisam_ja »

Bzvz. Turska nije za igrace njegovih godine. Izgubice se u tamnosnjoj kaljuzi. Bolje bi mu bilo igrat u drugoj Njemackoj ligi, i biti na radaru ekipa iz Bundeske, nego se smucat u bljutavoj turskoj ligi. :roll:
Al ako nista, zaradice solidnu lovu...
paša ova slika je zauzeta
"Paša" ovaj avatar je koristio kolega rado_vidjen, na moju zamolbu, ljubazno mi je ustupio copy-rights.
Vjeruj!

#684 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vjeruj! »

Ode Zec u Gencherbirligi il' kako se vec zove ta amaterska ekipa i to zato sto mu je manager Idriz, Mujo, il' kako se vec zove. Da ima dobrog managera sad bi bio barem u Bundesligi.
Ista stvar ce se desiti i Ibricicu. Kakav crni Rubin, ja najvecem neprijatelju ne bi zazelio da igra tamo.
Ljudi mojii, to je bukvalno na kraju svijeta.
burek_in_space

#685 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

Idriz88 wrote:
\"Vjeruj!\" wrote:Ode Zec u Gencherbirligi il\' kako se vec zove ta amaterska ekipa i to zato sto mu je manager Idriz,
Ljudi mojii, to je bukvalno na kraju svijeta.

Idrize, kada citirash nekoga, klikni na "quote" ili "citiraj" (ako ti je na nashem jeziku) i pishi ispod tog citata.
Vjeruj!

#686 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vjeruj! »

Nije Idriz, nego Miralem, morao sam sad maksuz gledati.

Sta imam protiv Idriza?
Imam ja skoro protiv svacega nesto, al' mi se ne dobija ban, tako da cu presutit.
burek_in_space

#687 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote: Bureche, bureche...opet offtopichish :D O tome bih mogao omanji referat napisati :roll:
Anyway, Štila bi trebao putem Papca...
Samo sam htio naglasiti da klub za koji navijamo mozhemo birati (ali i tu smo ogranicheni geografski) dok reprezentaciju imamo samo jednu. I mozhe ona biti i najveci cirkus na svijetu, ali meni nikada nece biti jasno kako neko mozhe biti ravnodushan kada je nacionalni tim u pitanju.

A shto se tiche Shtilica, ili se nekome debelo zamjerio u savezu, ili svi upuceniji(selektor, treneri...) znaju neshto shto mi ne znamo. :?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#688 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Admir_1984 »

jeza u ledja wrote:Sranje. :sad:

Jedan od najboljih igraca u HNL on ode u prosjecni turski tim, dok kojekakvi Kalinici i Lovreni idu u lige petice.
Bas sranje! Pa taj Genclerbirligi nece ni u Evropi igrati. :roll:
Slazem se. Vjerovatno nije imao sposobnog menadjera,nije puno igrao za reprezentaciju, nije bio hrvatski igrac pa ga nisu puhali i dizali i to je to. Nerealno je bilo ocekivati transfer u stutgart, dortmund i te klubove, al majku mu u frankfurt, nirmberg, hanover je morao otici.

Gencerbirligi :-) :-) :-) :-)
klixober

#689 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Znate li vi sta momku iz Bugojna za vrijeme ekonomske krize znaci milion KM...
klixober

#690 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Idriz88 wrote:
\"komeba\" wrote:Znate li vi sta momku iz Bugojna za vrijeme ekonomske krize znaci milion KM...
Pa mislis da nebi te pare dobio u Hanoveru ili Nirnergu? Dzeko je 2007. imo platu 60 000 mjesecno, Dzeko tad i Zec danas su tu negdje po kvalitetu. Los menedjer.
Ma poletio je za prvom ponudom,vjerovatno su stavili ultimatum da se odluci za par dana.Niko mu ne daje garanciju da bi nakon toga neki drugi klub ponudio da ga kupi.Razumijem ga,mada i ja mislim da je mogao u bolji klub preci.
palermo

#691 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

komeba wrote:
Ma poletio je za prvom ponudom,vjerovatno su stavili ultimatum da se odluci za par dana.Niko mu ne daje garanciju da bi nakon toga neki drugi klub ponudio da ga kupi.Razumijem ga,mada i ja mislim da je mogao u bolji klub preci.
Nek on zaigra dobro, eto ga na godinu u Feneru, Galati ili Bešiktašu.....nije to tako crna opcija, a ako propadne, pa onda to samo znači da nije ni vrijedio mnogo
jeza u ledja

#692 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Emir Spahic izabran za drugog najboljeg branica francuske lige, po Goal.com. :bih:
HarnagaHarnaga

#693 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

nisam_ja wrote:Bekric, Cocalic, Stilic - in

A Ibricic? Zar niste vi "fudbalski znalci" :mrgreen: tvrdili da ga Ciro forsira, da ne zasluzuje da bude niti na sirem spisku, da je Stilic Bog za njega....E, kad svako hoce da se pravi strucnjak, a u tajne fudbalske igre razumije se ko Marica u ono....
HarnagaHarnaga

#694 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

komeba wrote:
udrch wrote:Muratović i Rahimić su jedina dvojica zadnjih veznih, a obadvojica su u godinama..
Ne kontam šta vama toliko nije jasno..
Naravno da je debilno ne pozvati Štilu, ali ne mogu nam samo napadači i ofanzivni vezni igrati..
Muratovic i Stilic u svojim timovima igraju na istoj poziciji centralni/ofanzivni vezni.To sto je Ciro Muratovica stavljao na zadnjeg veznog je druga stvar.Ako je vec htio zadnjeg veznog,trebao je zovnuti Cocalica...a i Jahic moze igrati tu poziciju i to siguran sam,bolje od Muratovica.
Halo strucnjak, nije bitno sta igraju u svojim timovima, bitno je sta selektor planira sa njima U REPREZENTACIJI. Muratovic i nije bio klasicni zadnji vezni, vise "all-round" igrac i fantasticno je to odigrao te bio jedan od naj zasluznijih za najveci uspjeh u istoriji BiH fudbala. Klasicni zadnji vezni je bio Rahimic a Murat je spartao terenom i tamo i vamo. Stilic bi se usro da pretrci i pola...
Cocalic je tek na pocetku, treba dosta pure pojesti da bi se uporedjivao sa Muratovicem, ali bi ga ja pozvao dok su jos tu Murat i Rahimic - da gu uce i pokazuju mu. Koliko sam ga skuziro moze igrati i Rahimicevu poziciju klasicnog zadnjeg veznog i Muratovu poziciju "nema gdje me nema".
Pokeemon

#695 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Pokeemon »

jeza u ledja wrote:Emir Spahic izabran za drugog najboljeg branica francuske lige, po Goal.com. :bih:
svaka cast za spahu zaslusio je to, zahvaljujuci njemu, klub mu je upao u Europe Legue :bih:
HarnagaHarnaga

#696 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Pokeemon wrote:
jeza u ledja wrote:Emir Spahic izabran za drugog najboljeg branica francuske lige, po Goal.com. :bih:
svaka cast za spahu zaslusio je to, zahvaljujuci njemu, klub mu je upao u Europe Legue :bih:
Da, velika je cast biti drugi naj bolji odbrambeni igrac u francuskoj ligi. Spahic je imao potencijala biti clan Barcelone, Reala, Mancestera...sto nije, druga i duga prica.
Pokeemon

#697 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Pokeemon »

Btw. danas sam u Banja Luci vidio Subotica, prodanu dusu, dosao Nissanom GTR, mislio mu dobaciti, aloo sta se kurcis balonjo Dijamant te voda ko tetkicu, al neka... :run:
HarnagaHarnaga

#698 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Pokeemon wrote:Btw. danas sam u Banja Luci vidio Subotica, prodanu dusu, dosao Nissanom GTR, mislio mu dobaciti, aloo sta se kurcis balonjo Dijamant te voda ko tetkicu, al neka... :run:
Hrakni ga jednom za mene, dacu ti madzariju.
klixober

#699 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

HarnagaHarnaga wrote:
komeba wrote:
udrch wrote:Muratović i Rahimić su jedina dvojica zadnjih veznih, a obadvojica su u godinama..
Ne kontam šta vama toliko nije jasno..
Naravno da je debilno ne pozvati Štilu, ali ne mogu nam samo napadači i ofanzivni vezni igrati..
Muratovic i Stilic u svojim timovima igraju na istoj poziciji centralni/ofanzivni vezni.To sto je Ciro Muratovica stavljao na zadnjeg veznog je druga stvar.Ako je vec htio zadnjeg veznog,trebao je zovnuti Cocalica...a i Jahic moze igrati tu poziciju i to siguran sam,bolje od Muratovica.
Halo strucnjak, nije bitno sta igraju u svojim timovima, bitno je sta selektor planira sa njima U REPREZENTACIJI. Muratovic i nije bio klasicni zadnji vezni, vise "all-round" igrac i fantasticno je to odigrao te bio jedan od naj zasluznijih za najveci uspjeh u istoriji BiH fudbala. Klasicni zadnji vezni je bio Rahimic a Murat je spartao terenom i tamo i vamo. Stilic bi se usro da pretrci i pola...
Cocalic je tek na pocetku, treba dosta pure pojesti da bi se uporedjivao sa Muratovicem, ali bi ga ja pozvao dok su jos tu Murat i Rahimic - da gu uce i pokazuju mu. Koliko sam ga skuziro moze igrati i Rahimicevu poziciju klasicnog zadnjeg veznog i Muratovu poziciju "nema gdje me nema".
Sta ima Avdo,Ohrane,itd...uvijek me iznova iznenadis svojom ne.......pismenoscu :D
Ti si neki vidovnjak pa znas kako bi se Stilic ponasao? To nazalost ne mozemo znati,ciro-zmaju :D ,jer nam tvoj idol nije priustio mogucnost da se uvjerimo.Btw.,tvoj nick "ciro-zmaj" je vrhunac uvlakacke Ciromanije koja je vladala za vrijeme bivseg selektora."Ciro zna najbolje" i zato sada trenira Shanghai.
Tvoj Ciro je tvrdio da Miske i Pjanic ne mogu zajedno igrati,pa se ispostavilo da nije istina.Tvoj Ciro ,osim sto je Pjanica drzao na klupi,nikad pravu sansu nije dao Stilicu,sto ce se isto ispostaviti greskom kad-tad.Ko god da je Papetu iz saveza lose napricao protiv Stilica,ne moze dugo,Stilicevi uspjesi ga demantuju.
A sto se Muratovica tice...kada bismo birali najslabiju kariku u cijelim kvalifikacijama,on bi sigurno bio prvi izbor.A od tada je postao jos sporiji i slabiji,cak je izgubio i standardno mjesto u svom timu i ako cemo na njemu graditi buducnost,onda neka nam je Bog na pomoci.
ciro-zmaj :skoljka:
lerdi

#700 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

komeba wrote:
HarnagaHarnaga wrote:
komeba wrote: Muratovic i Stilic u svojim timovima igraju na istoj poziciji centralni/ofanzivni vezni.To sto je Ciro Muratovica stavljao na zadnjeg veznog je druga stvar.Ako je vec htio zadnjeg veznog,trebao je zovnuti Cocalica...a i Jahic moze igrati tu poziciju i to siguran sam,bolje od Muratovica.
Sta ima Avdo,Ohrane,itd...uvijek me iznova iznenadis svojom ne.......pismenoscu :D
Ti si neki vidovnjak pa znas kako bi se Stilic ponasao? To nazalost ne mozemo znati,ciro-zmaju :D ,jer nam tvoj idol nije priustio mogucnost da se uvjerimo.Btw.,tvoj nick "ciro-zmaj" je vrhunac uvlakacke Ciromanije koja je vladala za vrijeme bivseg selektora."Ciro zna najbolje" i zato sada trenira Shanghai.
Tvoj Ciro je tvrdio da Miske i Pjanic ne mogu zajedno igrati,pa se ispostavilo da nije istina.Tvoj Ciro ,osim sto je Pjanica drzao na klupi,nikad pravu sansu nije dao Stilicu,sto ce se isto ispostaviti greskom kad-tad.Ko god da je Papetu iz saveza lose napricao protiv Stilica,ne moze dugo,Stilicevi uspjesi ga demantuju.
A sto se Muratovica tice...kada bismo birali najslabiju kariku u cijelim kvalifikacijama,on bi sigurno bio prvi izbor.A od tada je postao jos sporiji i slabiji,cak je izgubio i standardno mjesto u svom timu i ako cemo na njemu graditi buducnost,onda neka nam je Bog na pomoci.
ciro-zmaj :skoljka:
Meni stvarno nije jasno što i ti toliko zapeo za Štilića. Pa čovjeće dragi fino Pape izjavio da se kontao između Alispahića i njega. Znači bilo mjesta u koncepciji samo za jednog i Pape se odlučio za ovog prvog. Zašto je to tako samo Pape zna, ali siguran sam da nije zbog toga što mu se neko napričao u savezu protiv Štilića. Pa brate dragi nije ni realno da imamo u timu 5 desetki. Koji bi to tek cirkus bio.
Post Reply