PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#676 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Slazem se sa Del Bojom 100% ... dvica Uncharted najbolje single player PS3 iskustvo ikada...
arnes_king

#677 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Ljudi ne zamjerite sto se slabo javljam na temi al napokon poceo skyrim na PS3 igrati kada su sad ove fixove poceli izbacivati pa sam se zadao xD
naneljube

#678 Re: PlayStation 3

Post by naneljube »

arnes_king wrote:Ljudi ne zamjerite sto se slabo javljam na temi al napokon poceo skyrim na PS3 igrati kada su sad ove fixove poceli izbacivati pa sam se zadao xD
ma i ja nista drugo nisam upalio ima 5 dana, tad sam je i uzeo, trcim sa posla kuci da igram hahahaha
neznam koliko si dobar al imam platinum iz oba fallouta na ps3, al nivo izradjivanja oruzija i svega ostalog je nevjerovatan, ima par fora mozda ti pomognu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B0kQwYm1aUQ&feature=plcp[/youtube]
pogledaj i par videa poslje toga !!!
arnes_king

#679 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Hahahhaha svaki dan nesto bolje evo ga napokon krekovan TrueBlue dongle :D :D :D :D

http://www.ps3hax.net/2012/08/duplex-cr ... b-finally/
UnscarD

#680 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

arnes_king wrote:Hahahhaha svaki dan nesto bolje evo ga napokon krekovan TrueBlue dongle :D :D :D :D

Sad sam jos tuzniji :) ima li nazanaka da se krekuje 4.3 ili da se implementira mogucnost downgrade-a ?
arnes_king

#681 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:
arnes_king wrote:Hahahhaha svaki dan nesto bolje evo ga napokon krekovan TrueBlue dongle :D :D :D :D

Sad sam jos tuzniji :) ima li nazanaka da se krekuje 4.3 ili da se implementira mogucnost downgrade-a ?
Downgrade mozes raditi sa 4.2 sa 4.3 ne znam ni da postoji :D

Nego ti treba hardware flasher i moras provjeriti podrzava li ti konzola a drugog nacina za sada nema .....

Novi firmware ako izadje to ce biti samo 3.60 jer se sad imaju ti kljucevi eh sad bi neko trebao naci kljuceve od 4.2 ili nekog drugog da se CFW moze napraviti, ali et sad cemo moci skoro sve, ako ne i sve igre sto su dosad izasle igrati i na 3.55 tako da sam ja za sada sretan
UnscarD

#682 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Nisam pratio scenu neko vrijeme i sada vidim da je ovo izbaceno :
http://ps3haxblogs.wordpress.com/2012/0 ... -released/

i da radi sa svim konzolama ...ovo ne dijeluje komplikovano uopste ... extra ako je ovo tacno ... sad cu to za vikend da vratim... obrisah externi disk od 250GB pun igri prije neki dan racunajuci da mi vise ne trebaju :)

#
UnscarD

#683 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

arnes_king

#684 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:Nisam pratio scenu neko vrijeme i sada vidim da je ovo izbaceno :
http://ps3haxblogs.wordpress.com/2012/0 ... -released/

i da radi sa svim konzolama ...ovo ne dijeluje komplikovano uopste ... extra ako je ovo tacno ... sad cu to za vikend da vratim... obrisah externi disk od 250GB pun igri prije neki dan racunajuci da mi vise ne trebaju :)

#

Je li to ti hoces da brickujes sebi konzolu ? Ti taj neki ne povjereni blog smatras pod ps3 scenom i vjerujes sta tu pise ?

Pogledaj ove jace stranice i vidjet ces da toga nema, samo ces brickovati konzolu .....

EDIT: Kako sam ne mozes skontati te stvari pa vidis na tom blogu da cak imas i CFW za 4.20 4.21 itd zasto bi ti onda trebao downgrade ako to postoji ?
UnscarD

#685 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Pa nisam bas detaljno pogledao ,...svakako bi pogledao detaljnije prije same operacije ...pogledao par komentaraq i vidim svi kazu da radi ... sad kad pogledam komentare dijeluju kao da ih je isti covijek pisao :)

Ok dakle odoh na kosarku veceras ipak :D
arnes_king

#686 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:Pa nisam bas detaljno pogledao ,...svakako bi pogledao detaljnije prije same operacije ...pogledao par komentaraq i vidim svi kazu da radi ... sad kad pogledam komentare dijeluju kao da ih je isti covijek pisao :)

Ok dakle odoh na kosarku veceras ipak :D
Ma pusti komentare kao da je tesko ih sam napisati ili prijatelje zamoliti .....

Fino samo dnevno jednom udji na ps3hax.net i nista ti vise ne treba, tu kad bude pisalo da je nesto novo izaslo to je i 100% potdvrjedno a nista zakasnit neces jer su tu odmah sve najnovije informacije :)
UnscarD

#687 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Nevjerovatno je koliko je ljudima dosadno...ne kontam zasto to rade ... net bukvalno vrvi od video uputstva i siteova koji nude download ... ono kao da je Sony iza ovoga sa ciljem da sto vise korisnika brikuje konzolu...

Jedino sto sma sada nasao je ovo ProgSkeet rijesenje ai mi to dijeluke komplikovano.

Znas li nesto o Venix varijanti ? Ovo mi dijeluje kao da se moze uraditi ?
http://www.ps3news.com/ps3-cfw-mfw/veni ... -released/
Malogradjanin

#688 Re: PlayStation 3

Post by Malogradjanin »

Dobro je pa izađe za PES 2012 eboot, taman da malo ubijem vrijeme, valjda im neće trebati ovoliko vremena za PES 2013 na CFW 3.55 :-D
arnes_king

#689 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:Nevjerovatno je koliko je ljudima dosadno...ne kontam zasto to rade ... net bukvalno vrvi od video uputstva i siteova koji nude download ... ono kao da je Sony iza ovoga sa ciljem da sto vise korisnika brikuje konzolu...

Jedino sto sma sada nasao je ovo ProgSkeet rijesenje ai mi to dijeluke komplikovano.

Znas li nesto o Venix varijanti ? Ovo mi dijeluje kao da se moze uraditi ?
http://www.ps3news.com/ps3-cfw-mfw/veni ... -released/

E3 flasher ti je najbolje rijesenje
arnes_king

#690 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

http://www.ludibria.com/index.php?sys=ps3

tu mozete pratiti najnovija izbacivanja za ps3, npr duplex fixove itd
Kuvet

#691 Re: PlayStation 3

Post by Kuvet »

Uzeo bi ps3..e posto je to prva konzola koju kupujem, na sta bih trebao o trebao obratit paznju?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
arnes_king

#692 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Kuvet wrote:Uzeo bi ps3..e posto je to prva konzola koju kupujem, na sta bih trebao o trebao obratit paznju?

prvo gledaj da je SLIM a ne FAT, drugo da nije otvarana, to ces vidjet ispod po naljepnici a trece ako hoces da je cipujes ne smije firmware biti veci od 3.55
Kuvet

#693 Re: PlayStation 3

Post by Kuvet »

Aha, hvala ti..znaci kad se cipuje nema definitivno onlinea? I da li se nove igre mogu igrati na cipovanom ps3?

arnes_king

#694 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Kuvet wrote:Aha, hvala ti..znaci kad se cipuje nema definitivno onlinea? I da li se nove igre mogu igrati na cipovanom ps3?

Nisam 100 % siguran za sadasnju situaciju ali provjerit cu pa ti javim,uglavnom prije mjesec se normalno moglo igrati online,ali ja svakako nikad ne igram ni kad moze ni kad ne moze,a sony to blokira novm update-om ali uvjek se poslije opet nadje nacin ....

Sto se tice novih igrica do prije mjesec nisi mogao nista igrati, sada su vec pronadjeni i 3.6 kljucevi sto je donjelo dosta novijih igara na CFW a plus neki dan sto je team DUPLEX provalio TrueBlue sto znaci da ces sada moci igrati sve nove igre,samo se ceka da izbace fixove,a vec su za neke igre izbacili :)

P.S. sto se tice cipovanja PS3 to je samo software,stavis na stik instaliras pratis upute i gotovo 15 minuta zavrseno, i opet nekada ako ti duvne da neces da bude cipovan vec hoces da mozes uvjek igrat online itd fino samo vratis na officijelni firmware i onda updateujes na zadnji i isto da nikada nije ni bio cipovan :)
UnscarD

#695 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

arnes_king wrote:
Kuvet wrote:Uzeo bi ps3..e posto je to prva konzola koju kupujem, na sta bih trebao o trebao obratit paznju?

prvo gledaj da je SLIM a ne FAT, drugo da nije otvarana, to ces vidjet ispod po naljepnici a trece ako hoces da je cipujes ne smije firmware biti veci od 3.55
Sto da gleda da je SLIM ? Ja koliko znam kvalitetnije komponente, kuleri , platika sve je ugradjivano u FAT a kasnije je Sony da bi pojeftnijo troskove proizvodnje spustio i kvalitet konzole ... jedino sto slim trosi nesto manje struje...
Mustang1

#696 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Kod FAT se moze pojaviti ylod tako da odmah otpada to .. Nije vrijedno rizika
UnscarD

#697 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Zato slimovima optika daleko cesce crkava ... sve ima svoje ... nema idealnog
arnes_king

#698 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Slim je bolji 20 x i tu nema rasprave, slim ti nikad crknuti nece dok ce ti FAT dobiti YLOD za mjesec intenzivnog igranja ..... A nikada nisam imao problema ni sa cim odkad sam slim kupio,prije dok mi je fat bio stalno pregrijavanj, pa zaledi pa slicno
UnscarD

#699 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Ne znam moguce ... ja imam fat sa orginalno 40GB diskom, zamjenjim sa 500 GB , nije da bas radi kao u igraonici ali radi prilicno i nisma imao problema ... pale se ventilatori sada na ovim tropskim vrucinama ali on nastavlja da radi ... i plus imam ON/OFF prekidac sto slim koliko znam nema a sto je bilo bitno na prvim verzijama Jailbreaka ...
6april

#700 Re: PlayStation 3

Post by 6april »

Jel mi iko moze objasniti kako da uradim jailbreak na ps3 4.21? malo gledam po netu i ne mogu nikako da siknem ove fajlove koji trebaju za jailbreak.
Post Reply