Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#676 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Pa onda ne treba zaboraviti ni Erica Burdona,Jamiroquai,Manu Chao....DJ Bobo :D
damke_85

#677 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by damke_85 »

Stvarno je ono sto se sjedilo na koncertu najveci idiotizam ikad, pa nije filharmonija, a to je valjda kad se pokusava na silu biti kulturan. Prvi put u zivotu da mi neko na rock koncertu pridje i kaze da se pomjerim jer ne vidi od mene, a bio sam na milion koncerata. Pa nisi u kinu jbt.
DaysleepeR

#678 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

sjedenje je bilo postavljeno radi slabe pretprodaje karata, kako dvorana ne bi zjapila poluprazna.
po našem starom običaju, veliki broj ljudi je kupio kartu na dan koncerta pa su na kraju stolice bile nepotrebne, ali morale su biti tu kao predostrožnost.

inače famozni i opšte kultni i mega-gledani i rado spominjani koncert Pink Floyd - Pulse je bio SJEDEĆI koncert ;)
Verocious

#679 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Verocious »

DaysleepeR wrote:sjedenje je bilo postavljeno radi slabe pretprodaje karata, kako dvorana ne bi zjapila poluprazna.
po našem starom običaju, veliki broj ljudi je kupio kartu na dan koncerta pa su na kraju stolice bile nepotrebne, ali morale su biti tu kao predostrožnost.

inače famozni i opšte kultni i mega-gledani i rado spominjani koncert Pink Floyd - Pulse je bio SJEDEĆI koncert ;)
Zato sto je ovo vise predstava a manje koncert :thumbup:

Ja bar to tako nekako shvatam, sjedim i uzivam.
Better Man

#680 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Koliko su u Avazu pismeni dovoljno govori da su u izvještaju sa koncerta mrtvi hladni napisali kako su Brit Floyd otvorili koncert sa Money i See Emily Play. Shine On Crazy Diamond nisu nigdje spomenuli.
Comrad

#681 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Comrad »

damke_85 wrote:Stvarno je ono sto se sjedilo na koncertu najveci idiotizam ikad, pa nije filharmonija, a to je valjda kad se pokusava na silu biti kulturan. Prvi put u zivotu da mi neko na rock koncertu pridje i kaze da se pomjerim jer ne vidi od mene, a bio sam na milion koncerata. Pa nisi u kinu jbt.
Pink Floyd nije bas za skakanja, nego da sjednes, slusas nevjerovatnu umjetnost i uzivas u vizuelnim efektima. Isto je sa turnejom Watersa, bio sam u ZG i karta za sjedenje je negdje gotovo i duplo skuplja od stajanja. A i sam Roger nije ljubitelj urlanja itd (valjda znas kako je the wall nastao).

:D

Koncert je bio nevjerovatan, to sto se neko zajebao i nije otisao, pa se sad vadi na karaoke i kopije njegov problem, i ja mislim da sam cak i jeftino prosao sa 35KM, jer su likovi svirali konstatno tri sata, odlicno ozvucenje, vizuelni efekti, publika extra (ja sam se isto iznenadio posjetom). Zvuce identicno kao PF.

Jedinu zamjerku imam za organizatore sa brojevima za sjedenje. Po ko zna koji put to pokusavaju uraditi ovdje, ali ljudi shvatite da to ovdje ne pali. Meni se desilo da je neko sjeo na moje mjesto, dodjem tamo, kaze lik pa i meni su sjeli na moje, odem do onog na ulazu, ma kaze sjedi gdje stignest to ne vazi. Valjda se zna kakvi smo, ako vec hoces neki red onda uvodi malo pomalo ljudi i redaj ih ti ili nemoj davati brojeve.
rossoner

#682 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by rossoner »

damke_85 wrote:Stvarno je ono sto se sjedilo na koncertu najveci idiotizam ikad, pa nije filharmonija, a to je valjda kad se pokusava na silu biti kulturan. Prvi put u zivotu da mi neko na rock koncertu pridje i kaze da se pomjerim jer ne vidi od mene, a bio sam na milion koncerata. Pa nisi u kinu jbt.
Ja sam te "sklanjao" i moja ekipa. Kontrolisali smo vas desetak minuta, ali dok vas sklonimo 5, dođe vas 15 novih, tak oda se protiv toga nismo mogli boriti. Ljudi ti fino obezbjede stolicu da sjedneš i uživaš, a ti hoćeš klasično balkanski samo nek je u kontru. Ako misliš da je ovo klasični rok koncert gdje ćeš divljati skakati, treb'o si nekoliko metara dalje, na Koševo pa divljaj koliko god hoćeš. Ili se praviš da ne razumiješ suštinu i bit Floyd-ove muzike.
mirzarb

#683 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mirzarb »

rossoner wrote:
Ja sam te "sklanjao" i moja ekipa. Kontrolisali smo vas desetak minuta, ali dok vas sklonimo 5, dođe vas 15 novih, tak oda se protiv toga nismo mogli boriti. Ljudi ti fino obezbjede stolicu da sjedneš i uživaš, a ti hoćeš klasično balkanski samo nek je u kontru. Ako misliš da je ovo klasični rok koncert gdje ćeš divljati skakati, treb'o si nekoliko metara dalje, na Koševo pa divljaj koliko god hoćeš. Ili se praviš da ne razumiješ suštinu i bit Floyd-ove muzike.
Totalno nepotrebno poređenje sa svetim stadionom Koševo.
Tu bih stao.
tf2_spy

#684 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tf2_spy »

mirzarb wrote:Totalno nepotrebno poređenje sa svetim stadionom Koševo.
Tu bih stao.
ma ja, na koševo inače dolaze samo akademici, književnici, sveštena lica i to :D
mirzarb

#685 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mirzarb »

Kakve veze ima ko dolazi? Inače na rock koncertima, sve pismeni ljudi u odijelima. Gospoda tipa Ekrema , sa brzim cvikama koje su njegov imiđ :)
tf2_spy

#686 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tf2_spy »

mirzarb wrote:Kakve veze ima ko dolazi? Inače na rock koncertima, sve pismeni ljudi u odijelima. Gospoda tipa Ekrema , sa brzim cvikama koje su njegov imiđ :)
bježi ba, smiješan si, čuj "sveti" stadion koševo :-)
s obzirom da sam išao na utakmice jako često (sad ponekad) i na koncerte, mogu ti reć da nikad, ni na jednom, koncertu nisam vidio količinu frustriranih ljudi kao na utakmicama. nikad nisam vidio da na koncertu jebu majku onima na bini, da im žele da poginu, umru, da im spominju djecu i sl. a zamisli, to na svakoj utakmici ima. dakle, čovjek je u pravu, više je divljaka na utakmicama, nego na koncertima. šta ću ti ja što si se ti prepoznao u tome.
hrastov žižak

#687 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by hrastov žižak »

U petak u kamernom Nguyen Le. Ulaz tričavih 7 km
kojeime

#688 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kojeime »

Hrastov zizak, upravo to htjedoh napisati :)

Interesuje me koliko posjetilaca nedavno zavrsenog Jazz festivala ce biti na tom koncertu :) Ja se nadam da cu uspjeti kupiti kartu, vjerujem da ce biti mali broj karata i da ce vecina biti vec unaprijed "rezervisana". Nadati se.

Imam taj album, a nadam se da ce svirati nesto drugo :)
hrastov žižak

#689 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by hrastov žižak »

kojeime wrote:Hrastov zizak, upravo to htjedoh napisati :)

Interesuje me koliko posjetilaca nedavno zavrsenog Jazz festivala ce biti na tom koncertu :) Ja se nadam da cu uspjeti kupiti kartu, vjerujem da ce biti mali broj karata i da ce vecina biti vec unaprijed "rezervisana". Nadati se.

Nadam se i ja da će biti karata. Valjda se sarajevska elita istrošila za džez fest, pa neće biti velika potražnja :mrgreen: Sviraće autorske pjesme, na tvoju i moju radost. Kaveri Hendriksa su mu odlični, ali ja slušam ove albume gdje svira na temu motiva iz vijetnamske muzike i to. Meni je najbolji Saiyuki. Nguyen je majstor i ne bih ga želio propustiti.
Btw, u Tuzli je besplatan ulaz kako sam pročitao.
kojeime

#690 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kojeime »

hrastov žižak wrote:
kojeime wrote:Hrastov zizak, upravo to htjedoh napisati :)

Nadam se i ja da će biti karata. Valjda se sarajevska elita istrošila za džez fest, pa neće biti velika potražnja :mrgreen: Sviraće autorske pjesme, na tvoju i moju radost. Kaveri Hendriksa su mu odlični, ali ja slušam ove albume gdje svira na temu motiva iz vijetnamske muzike i to. Meni je najbolji Saiyuki. Nguyen je majstor i ne bih ga želio propustiti.
Btw, u Tuzli je besplatan ulaz kako sam pročitao.
Iz tvojih usta u Njegove usi :) Da, i ja sam procitao da ce u Tuzli biti besplatno. Koliko cemo se jos provlaciti na sentiment i humanitarnu.. :)
So What!

#691 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Image

ultima_palabra

#693 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ultima_palabra »

Neka Rogelia, neka :thumbup: Evo sad vidim i Split, 23.jula... bio sam u Zagrebu, ali zašto ne ponoviti :)
Bluesman

#694 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Bluesman »

Kad su Indexi i prijatelji ?
Vojko.Vrućina

#695 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Vojko.Vrućina »

So What! wrote:Image

TO!! :dance: :dance:
mirzarb

#696 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mirzarb »

Bluesman wrote:Kad su Indexi i prijatelji ?
23.
Verocious

#698 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Verocious »

Dobrih koncerata u regiji koliko vidim nece faliti, da je samo jos para da se to isprati :roll: :mrgreen:
ultima_palabra

#699 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ultima_palabra »

Beograđani, što ne govorite da se Smak ponovo okuplja :dance:
Okudzava

#700 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Nisam Beogradjanin :) , ali mislio sam da je već negde pomenuto :thumbup:

Moj drugar zev'o dok je Steve Vai svirao pre neki dan u Areni, kaže "to će Točak da oduva 29. decembra" :D
Post Reply