Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#676 Re: Teretana

Post by enisss »

Nije to nista...a sta je sa likovima u farmerkama :lol:
callmethebreeeze

#677 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

treba izbjegavati te sminkerske teretane.
:D
ja idem na mjesto gdje dolazi svako, do bakica do onih sto im je biceps ko moja ledja. jedino nam fali tih kokica, ali zna biti sladkog podmladka kad gimnazijalke imaju fizicko.
:run: :D
burek_in_space

#678 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Moja tretana ima odvojene termine za mushkarce i zhene. :(

Ali jedina dobra stvar je to da se chuje zvuk zheljeza i Sinanov glas u pozadini "Pijem na ex". :mrgreen:
enisss

#679 Re: Teretana

Post by enisss »

ako su zene u teretani ne vrijedi vise ono pravilo da trening treba da traje 1 sat :-D
enisss

#680 Re: Teretana

Post by enisss »

burek_in_space wrote:Moja tretana ima odvojene termine za mushkarce i zhene. :(

Ali jedina dobra stvar je to da se chuje zvuk zheljeza i Sinanov glas u pozadini "Pijem na ex". :mrgreen:
:D :D :D
callmethebreeeze

#681 Re: Teretana

burek_in_space wrote:Moja tretana ima odvojene termine za mushkarce i zhene. :(

kakav je to separatizam. jebo trening ako nema zena. jebo sve ako nema zena.
:D :-)

kod nas u teretani je muzika ocajna. radije bih sinana slusao nego ovo eurodisco sranje. hvala velikom manituu pa smo dobili iphone na poslu. sad mogu da si unistavam sluh dok nabijam misice.
burek_in_space

#682 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
kakav je to separatizam. jebo trening ako nema zena. jebo sve ako nema zena.
:D :-)

kod nas u teretani je muzika ocajna. radije bih sinana slusao nego ovo eurodisco sranje. hvala velikom manituu pa smo dobili iphone na poslu. sad mogu da si unistavam sluh dok nabijam misice.
Otkako nema zhena, ja sam napredovao 15 kila. :oops: :mrgreen:
moa

#683 Re: Teretana

Post by moa »

Pa fino povedesh curu sa sobom i to je to :)

Ljudi kako vi rjesavate problem gladi kad zavrshite sa treningom..mislim sta jedete i dal uopste jedete poslije treninga :)

Veceras Cardio caa 20 minu pa prsa i biceps onda opet 5 minuta HIIT-a :)

Burece u svemiru :) u koju teretanu ti idesh?
enisss

#684 Re: Teretana

Post by enisss »

moa wrote:Pa fino povedesh curu sa sobom i to je to :)

Ljudi kako vi rjesavate problem gladi kad zavrshite sa treningom..mislim sta jedete i dal uopste jedete poslije treninga :)

Ja jedem odmah poslije teretane...jedem tri puta u nekim razmacima od sat vremena
moa

#685 Re: Teretana

Post by moa »

enisss wrote:
moa wrote:Pa fino povedesh curu sa sobom i to je to :)

Ja jedem odmah poslije teretane...jedem tri puta u nekim razmacima od sat vremena
Vidi meni je malo kasno jer cura i ja idemo oko 22:00 ili cak i kasnije u teretanu, nekako nikako da uhvatimo vrijeme da odemo prije :) pa me zanima sta bi mi preporucili.. Tipa jabuka, banana, narandza, sendvich.....
Ady88

#686 Re: Teretana

Post by Ady88 »

moa wrote:

Vidi meni je malo kasno jer cura i ja idemo oko 22:00 ili cak i kasnije u teretanu, nekako nikako da uhvatimo vrijeme da odemo prije :) pa me zanima sta bi mi preporucili.. Tipa jabuka, banana, narandza, sendvich.....

a gdje ides u teretanu poslije 22:00, tj. dokad rade? Cisto me zanima :)
moa

#687 Re: Teretana

Post by moa »

Ady88 wrote:
moa wrote:

Rade 24/7 i raja dolazi i u 1 vjeruj mi, sinoc mi izlazimo oko 1 a lik ulazi a gdje je to nije bitno jer necu da reklamiram nikoga ovdje :)

Btw zelim da sletim na nekih 6-7 % BF, bez mase :)

Gdje je onaj lolzi sad!!!
Ady88

#688 Re: Teretana

Post by Ady88 »

moa wrote:
Ady88 wrote:
moa wrote:

http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=3612110#
Rade 24/7 i raja dolazi i u 1 vjeruj mi, sinoc mi izlazimo oko 1 a lik ulazi a gdje je to nije bitno jer necu da reklamiram nikoga ovdje :)

Btw zelim da sletim na nekih 6-7 % BF, bez mase :)

Posalji mi na PM naziv i mjesto svega ti :)
nAN3

#689 Re: Teretana

Post by nAN3 »

moa wrote:
banovo samog sebe , potpuno ga razumijem kad sam procito sta mu sve raja pise.
Nedim071

#690 Re: Teretana

Post by Nedim071 »

Pozdrav svima, evo odlucio sam i ja da krenem u teretanu. Znaci nemam blage veze sto se tice bildanja, nikad u zivotu nisam bio u teretani, pa bih vas zamolio da mi napisete neki program, sta da radim prvih mjesec dana. 1,87, 70 kg. :D

I ako mozete da mi preporucite neku teretanu, al' da je bas dobra, (cijena nije bitna) da ima prostora i sve sprave za treniranje. Ako neko zna, kakva je ona u BBI-u?

Unaprijed hvala. :-D
burek_in_space

#691 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Nedim071 wrote:Pozdrav svima, evo odlucio sam i ja da krenem u teretanu. Znaci nemam blage veze sto se tice bildanja, nikad u zivotu nisam bio u teretani, pa bih vas zamolio da mi napisete neki program, sta da radim prvih mjesec dana. 1,87, 70 kg. :D

I ako mozete da mi preporucite neku teretanu, al' da je bas dobra, (cijena nije bitna) da ima prostora i sve sprave za treniranje. Ako neko zna, kakva je ona u BBI-u?

Unaprijed hvala. :-D
Pozdrav i tebi! :D

Ako si pochetnik, odvoji prvih 7-10 dana da se prije svega upoznash sa spravama, zaradish par strahovitih upala :mrgreen: nakon kojih cesh proklinjati dan kada si uopshte krochio u to mjesto zvano teretana. :oops: Shto se tiche programa za treniranje, sve zavisi shta zhelish postici u teretani, a sudeci prema tvojoj visini i kilazhi, ti zhelish dobiti na kilazhi ako se ne varam. Dakle, treninge koncipiraj tako da kada radish neku vjezhbu, izvodish je u 4-5 serija sa 8-10 ponavljanja u jednoj seriji. Kilazhu koju dizhesh/vuchesh cesh odrediti sam, kada se upoznash sa spravama i nachinom izvodjenja pojedinachnih vjezhbi. Neki moj stav je da u pochetku nauchish prvo pravilno izvoditi sve vjezhbe, kako ne bi naushtrb 5 ili 10 kila koje bi podigao nepravilno, fasov'o povredu koja te mozhe na duzhi period odvojiti od treninga.

Kada predeverash pochetne upale, neki osnovni program bi ti mogao biti

prvi dan: vjezhbe za prsa -ravni bench press, kosi bench press, uski bench press, vjezhbe na lat mashini + triceps

drugi dan: ledja - vjezhbe na lat mashini dok ne ojachash dovoljno da bi se dizao na vratilu koji je majka svih vjezhbi po meni :oops: + biceps

treci dan: pauza

chetvrti dan: ramena - vjezhbe sa shipkom (naprijed i nazad), letenje sa bucicama, dizanje bucica u nivo chela sa ispruzhenim rukama (ne znam kako se zove ova vjezhba :skoljka: ), trapez . Sa ramenima mozhesh spojiti i trening nogu, za pochetak vjezhbe na presi i shutu, a kasnije i vjezhbe sa shipkom
Nakon ovoga trening zapochni iznova.

Ukoliko neko ima primjedbu, korekciju...slobodno neka se ubaci.
sitna.buranija

#692 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Jesi cuo ti burece za mrtva dizanja i cucnjeve :D

Nedime, s obzirom na tvoju gradju, morat ces toliko jest da te bude lakse obuci od glave do pete nego nahraniti, i spremi se da jedes 5 puta dnevno. :)

Sto se tice treninga, vrti ove vjezbe - cucnjevi (back squats), mrtvo dizanje (deadlift), bench-press, vratilo (pull-ups, ali sumnjam da ces imati snage da se izbacis, zato trazi lat-machine) i izbacaj-nabacaj (powerclean). Dao sam ti ime svake sprave/vjezbe na engleskom, da mozes na youtubeu pronaci pravilan nacin izvodjenja (to se zove forma), i ako imas nekog iskusnijeg prijatelja da te malo uvede u to.

Citati ces morati, i to jako mnogo. "Napisite mi program treninga i ishrane" ne ide bas tako, moras razumjeti materiju jer u suprotnom neces znati zasto radis neke stvari, sto je vrlo glupo. Procitaj ovu temu (nedavno je bas bila diskusija i o teretanama), i pregledaj ove linkove:
http://www.acaloriecounter.com/building-muscle.php
http://forum.teretana.net/index.php
http://www.coopersguns.com/
http://www.exrx.net/Lists/Directory.html

Bolje ti je da znas engleski :lol: Neko ce primjetiti da nisam naveo teretana.ba stranicu - radi se o levatima i varalicama koji svaki post na forumu prepravljaju o hvaljenju suplemenata koji se prodaju u Nutrabolics shopu. :x
Last edited by sitna.buranija on 14/03/2010 01:35, edited 1 time in total.
burek_in_space

#693 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

naravno da sam chuo, ali gdje cu ga odmah indisponirati u startu?! :D
sitna.buranija

#694 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

burek_in_space wrote:naravno da sam chuo, ali gdje cu ga odmah indisponirati u startu?! :D
No pain, no gain :evil:
burek_in_space

#695 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

sitna.buranija wrote:
No pain, no gain :evil:
U mojoj teretani kazhu - nema teste, nema napretka. :lol: :lol: :lol:
moa

#696 Re: Teretana

Post by moa »

nAN3 wrote:
moa wrote:
banovo samog sebe , potpuno ga razumijem kad sam procito sta mu sve raja pise.
Jbga dosh ovo je na sax a ovdje je koga uhvatishe tog i jeb(piiip)ashe a josh ako je osjetljiv onda je bash naje"!#$%% :))
sitna.buranija

#697 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Bildatel' narode :)
callmethebreeeze

#698 Re: Teretana

redovno.
enisss

#699 Re: Teretana

Post by enisss »

Eh...evo danas idem raditi noge i ramena....trenutno sam ispod 100 kg :)...dodatni trening u sali odradjuje svoje :)...Nista bez cardia.....topim se topimmmmmmmmmmmm :))))))
hana_montana

#700 Re: Teretana

Post by hana_montana »

ja se smrzoh :cry: :D
Post Reply