Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chisum

#676 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Chisum »

Dao orden PRVOG REDA prijatelju najveceg dzelata Bosne i Hercegovine, te nosiocu ordena njegove zlocinacke politike...

Cist ko suza, bice... :-D
senjor

#677 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by senjor »

Drzite se teme,zoom66 postavio je jake filtere.
Macak U Cizmama

#678 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

salamanti wrote:
Macak U Cizmama wrote:Moze li jedno pitanje vama koji podrzavate Cerica ?

Stidite li se vi vaseg vodje iako znate da nije cist ni pred bogom ni pred narodom ?
Kako ti znas da nije cist...gdje je presuda da nije cist, gdje si cuo da nije cist...u ovom moru medijske lakrdije koja se predstavlja kao demokratska i svakome presudjuje kada njima odgovara. Jos jednom...niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno a ti i dalje trazi iglu u plastu sijena. Uostalom sta se vi toliko brinete o reisu?
ovo je moje kontra pitanje...na koji nacin vas nevjernika reis uopste se tice vasih zivota???
Haj dobro ! Nema nikakve presude .

Kako objasnjavas da je odlikovao tog posranog Gadafija najvecim odlikovanjem, a taj isti Gadafi je slao naftu Milosevicu da ratuje protiv Bosne ? Molim konkretan odgovor.
udrch

#679 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

Macak U Cizmama wrote:
salamanti wrote:

Stidite li se vi vaseg vodje iako znate da nije cist ni pred bogom ni pred narodom ?
Kako ti znas da nije cist...gdje je presuda da nije cist, gdje si cuo da nije cist...u ovom moru medijske lakrdije koja se predstavlja kao demokratska i svakome presudjuje kada njima odgovara. Jos jednom...niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno a ti i dalje trazi iglu u plastu sijena. Uostalom sta se vi toliko brinete o reisu?
ovo je moje kontra pitanje...na koji nacin vas nevjernika reis uopste se tice vasih zivota???

Kako objasnjavas da je odlikovao tog posranog Gadafija najvecim odlikovanjem, a taj isti Gadafi je slao naftu Milosevicu da ratuje protiv Bosne ? Molim konkretan odgovor.
Imaš li ti kopiju carinske deklaracije da potvrdiš ovu priču..ako nemaš, nije istina..kao dokaz ovaj put može proći i kopija dokumenta u kojem ptvrđuješ da si radio za UDBU
Macak U Cizmama

#680 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

udrch wrote:

Kako objasnjavas da je odlikovao tog posranog Gadafija najvecim odlikovanjem, a taj isti Gadafi je slao naftu Milosevicu da ratuje protiv Bosne ? Molim konkretan odgovor.[/quote]

Imaš li ti kopiju carinske deklaracije da potvrdiš ovu priču..ako nemaš, nije istina..kao dokaz ovaj put može proći i kopija dokumenta u kojem ptvrđuješ da si radio za UDBU[/quote]

Neda mi se sad halati poladici i dok je ne nadjem Ceric je cist kao suza .... :mrgreen: ...priznajem , pobjedio si ... :lol:
udrch

#681 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:

Reci ce ti malo sutra.
Ko jos na Balkanu priznaje da ima lidera sa mahanom?
Ja se stidim svojih lidera, ali ne mogu da ti odgovorim..
Zato što ne podržavam Cerića duže nego ti, pa tako ne spadam u ovu grupu..
Zato što znam da je trenutno čist pred narodom, dali je pred Bogom, to će On presuditi..
Zato što ga ja ne podržavam zbog stvari koje nije uradio, a ti zbog stvari koje misliš da je uradio..
Zato što ne želim da budem u tvojoj grupi koja preko Cerketa pregazi i sve ostale koji su dobri i pošteni..

A1fa znam ja kakve mi hodže i presjednike medžlisa imamo puno bolje nego ti, ali opet zbog loših ne treba nipodaštavati sve, jer je više pozitivnih primjera nego negativnih..
Ja sam naviko da gledam samo pozitivno u ljudima, možda mi ne valja to, ali šta ću, tako sma odgojen..ali mislim da je gore kad se gleda samo negativno..može se lahko fasovati migrena.. :D
Fair Life

#682 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Kenan-sa wrote:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
Gregorijan je najveci prestavnik licemjera,a Bakir Hadziomerovic je najveci placenik u ovoj drzavi,u vrijeme recesije jedino njegova placa raste,a za to s ebrinu Gregorijan,porodica Selimovic i ostali licemjeri i protivnici muslimana u ovoj drzavi! Ali moraju znati da sve dok i jedan Bosnjak kroci ovom drzavomk bice i pravde,bice i Islama,kao i katolika i pravoslavaca!
Evo ti na slici ispod bivse komunjare i bivsi saradnici UDBe...

Image
salamanti

#683 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by salamanti »

Fair Life wrote:
Kenan-sa wrote:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
Gregorijan je najveci prestavnik licemjera,a Bakir Hadziomerovic je najveci placenik u ovoj drzavi,u vrijeme recesije jedino njegova placa raste,a za to s ebrinu Gregorijan,porodica Selimovic i ostali licemjeri i protivnici muslimana u ovoj drzavi! Ali moraju znati da sve dok i jedan Bosnjak kroci ovom drzavomk bice i pravde,bice i Islama,kao i katolika i pravoslavaca!
Evo ti na slici ispod bivse komunjare i bivsi saradnici UDBe...

Image
Sta hoces da kazes sa tom slikom...znam ja u sustinu ali reci ljudima???
Sta znaci ako su oni u safu...napisi cilj postavljanja ove slike???
Fair Life

#684 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Idi se igraj policajca negdje na ulici.

Ovdje je zoomke nacelnik zandarmerije.
zonbirile

#685 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

niko da odgovori kako se išlo 81g u Ameriku za imama-samo to i ja odoh sa teme
udrch

#686 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

zonbirile wrote:niko da odgovori kako se išlo 81g u Ameriku za imama-samo to i ja odoh sa teme
Pa što nas pitaš kad ti znaš..ti si očito radio za UDBU čim si toliko siguran..ovo si spomeno jedno 300 puta na forumu..
Ja sve što znam jeste da je UDBA bila izrazito zatvorena organizacija i nisi smio spomenuti ni ovo ime čak ni u skraćenici, a kamoli da neko od nas zna kako se 81 god. išlo za imama u Čikago..ako je tvoj izvor informacija direktno sa izvora, onda ti ja vjerujem, ali nam to javno priznaj..
A ako to nagađaš kao i sve ostalo što nagađaš, onda ti ja ne vjerujem..
Ja sam na TV-u gledao kako prikazuju moju kuću i govore da je Malkićeva, bivšeg načelnika Srebrenice, čak i jedan dio komšiluka priča da je njegova, ali im ja ne vjerujem, jer ja imam papire koji to demantuju..
VjecitiStudent

#687 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

„Nema nijednog dokaza za ono što Rafi Gregorijan piše. Ono je samo njegova bolesna ambicija, njegov bolesni mozak iskonstruisao iz očaja, da bude važan. On je jedan propali diplomata koji ovdje još uvijek pomalo trenira strogoću. On je jedan obični smutljivac. Rafi Gregorijan je oženjen iz Sarajeva. Njegov kum je musliman iz Sarajeva. I on s njima porodično se okuplja i pričaju o tome kako je samo za sve kriva Banja Luka“, izjavio je Dodik.
http://www.danas.org/content/article/1874383.html
Ceric: Mi znamo vrlo dobro da se g. Gregorijan oženio ovdje u BiH gospođom Olgom, mi mu želimo dobar i sretan brak, ali sve govori o tome da g. Gregorijan nema pravo da nama čita moralne lekcije, da nas proziva, nego da ima obavezu da osgovori.
Forza Rafi! :bih:
zonbirile

#688 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

udrch wrote:
zonbirile wrote:niko da odgovori kako se išlo 81g u Ameriku za imama-samo to i ja odoh sa teme
Pa što nas pitaš kad ti znaš..ti si očito radio za UDBU čim si toliko siguran..ovo si spomeno jedno 300 puta na forumu..
Ja sve što znam jeste da je UDBA bila izrazito zatvorena organizacija i nisi smio spomenuti ni ovo ime čak ni u skraćenici, a kamoli da neko od nas zna kako se 81 god. išlo za imama u Čikago..ako je tvoj izvor informacija direktno sa izvora, onda ti ja vjerujem, ali nam to javno priznaj..
Ja sam na TV-u gledao kako prikazuju moju kuću i govore da je Malkićeva, bivšeg načelnika Srebrenice, čak i jedan dio komšiluka priča da je njegova, ali im ja ne vjerujem, jer ja imam papire koji to demantuju..
---------------------------------------------------------------------------
ha,ha dobro je kada se postavi logičko pitanje,pa i 300 puta,počne vrdanje.Pa tako zla UDBA(uzgred nije se tada tako zvala),pa vunena,olovna vremena ,pa progoni muslimana,pa ovo pa ono,a ode čova,lova do krova i to nije šala u Ameriku.Hajde što ste mutavi po drugim pitanjima,ovo je osnovno i treba ga rasvijetliti ne 300 nego 30000 puta.Naravno da nagađam nema niko papir,ali to je logički slijed,pitaj malo savremenike iz tog perioda ko je i kako išao vani,kao predstavnik SFRJ i gdje je pripreman.Pa Radonjak ti je bio sekretar partije Titograda,kao i onda u SKJ-u,tako i sada u SDA ne može biti svak,nego "naš" provjeren .dokazan kadar.Ako to nije jasno,onda što više soka od kelerabe,oraha radi bakra,kažu dobro je za vijuge.
VjecitiStudent

#689 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
1981. je godina nakon Titove smrti, godina pocetka demonstracija na Kosovu, godina u kojoj je cijela zemlja u paranoicnom strahu od unutrasnjeg i spoljnjeg neprijatelja.
Nisi mogao u Americki informativni centar otici neprimijecen procitati novine, a kamoli dobiti posao u Chicagu 'nako.
oridjidji

#690 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

Isto kako se tih godina islo na faks do Jordana, Irana, Libije, Egipta i td. To sto je njega malo pomazila sreca u odnosu na druge, pa je on posao do cikaga, e jbg sta ces tako mu grah pao...
udrch

#691 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

zonbirile wrote:
udrch wrote:
---------------------------------------------------------------------------
ha,ha dobro je kada se postavi logičko pitanje,pa i 300 puta,počne vrdanje.Pa tako zla UDBA(uzgred nije se tada tako zvala),pa vunena,olovna vremena ,pa progoni muslimana,pa ovo pa ono,a ode čova,lova do krova i to nije šala u Ameriku.Hajde što ste mutavi po drugim pitanjima,ovo je osnovno i treba ga rasvijetliti ne 300 nego 30000 puta.Naravno da nagađam nema niko papir,ali to je logički slijed,pitaj malo savremenike iz tog perioda ko je i kako išao vani,kao predstavnik SFRJ i gdje je pripreman.Pa Radonjak ti je bio sekretar partije Titograda,kao i onda u SKJ-u,tako i sada u SDA ne može biti svak,nego "naš" provjeren .dokazan kadar.Ako to nije jasno,onda što više soka od kelerabe,oraha radi bakra,kažu dobro je za vijuge.
Samo navali, očito je da ti treba.. :D
Ja tebi ne vjerujem da je miljeko bijelo, a kamoli nešto što samo nagađaš..ja ne kažem da možda nije, ali da bih javno rekao da jeste, moram imati dokaz..
U ovome je razlika između mene i tebe..
Ja ne mrzim nikog toliko da bih izmišljao o njemu, bez obzira koliko mi smetao u životu..
Ti sve vidiš crno ko da si jedan od braće Dalton, ja vidim i druge boje..
Ti se samo nagneš, povratiš i nastaviš dalje..
VjecitiStudent

#692 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
Isto kako se tih godina islo na faks do Jordana, Irana, Libije, Egipta i td. To sto je njega malo pomazila sreca u odnosu na druge, pa je on posao do cikaga, e jbg sta ces tako mu grah pao...
Nije to bio odlazak na faks u prijateljsku nesvrstanu zemlju, nego na posao, u sklopu jugoslovenske institucije, u uvijek potencijalno neprijateljsku velesilu i to 1981., kada vlada opca paranoja u cijeloj zemlji.
'nako?
oridjidji

#693 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

Chisum wrote:Dao orden PRVOG REDA prijatelju najveceg dzelata Bosne i Hercegovine, te nosiocu ordena njegove zlocinacke politike...

Ah moj ti to je uradio reda radi ... Jbg nije li reis u Zenici vjencao 50 bracnih parova koji su se vjencali pod pokroviteljstvom Libijskog predsjednika Gadafija :)
U tome potezu reisovom koliko ima politike ima i materijalizma. Iskreno narod BIH-a do rata je imao dobar odnos sa Libijcima, poslje rata taj smo odnos obnavljali ponovo sa njima kroz cesto izlazenje nasih firmi u Libiju i rada nasih firmi u njihovoj zemlji na mnogim projektima. O tome ko je bio Gadafi, govori i cinjenica da Libija za vrijeme njegove vlasti nijednom nije ratovala. Po povratku sa studija pod idejom socijalizma izvrsio je drzavni udar u Libiji i nacionalizirao je sva naftna polja koja su do tada bila u rukama stranaca. Do slucaja Lokerbi tj. rusenja aviona koja su izvrsila dvojica terorista Libijaca on nije pravio drzavnicke skandale i izazivao zapad. Tada Libijci dobijaju sankcije jer su stali u zastitu tih Libijaca. Na njega su takodjer Amerikanci pokusali izvrsiti atentat, ali nisu ubili njega vec dvije njegove kcerkice. Za vrijeme sankcija on razvija sistem u Libiji koji je socioalno zbrinuo cijelo drustvo, tako da libijskim gradjanima nista nije falilo, sto nijednoj zemlji nije poslo za rukom osim njegovoj. Zato vrijeme se afirmirala Libijska privreda i razvio prvi nuklearni program na krilima jednog pakistanskog naucnika. Poslje su Amerikanci su od njega izmamili prekid nulklearnog programa za prekid sankcija nakon dosta godina pod sankcijama. Za razliku od mnogih diktatora on je bio onaj najmiroljubiviji i kojeg i danas cijene sami Libijci. Njegov stav prema politici Aliji Izetbegovica je bio sljedeci, nije ga podrzavao u politici koja je razarala tadasnju Jugoslaviju, savjetovao mu je da ne ide u referendum jer je to neminovno znacilo da Bosnu uvlaci u rat. Smatrao je da ista treba ostati u kakvoj takvoj Jugoslaviji. Desilo se sto se desilo ... Gadafi se nije hvalio nikakvim prijateljstvom sa Milosevicem, kao sto je to radio Sadam za vrijeme rata u BIH-a. I o kome su sami Srbi pravili dokumentarce kao i o Gadafiju, s time da su uvijek akcentovali prijateljstvo Sadama i Milosevica.
oridjidji

#694 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
Nije to bio odlazak na faks u prijateljsku nesvrstanu zemlju, nego na posao, u sklopu jugoslovenske institucije, u uvijek potencijalno neprijateljsku velesilu i to 1981., kada vlada opca paranoja u cijeloj zemlji.
'nako?
Procitaj mu biografiju pa vidi gdje je zavrsio postdiplomske studije. Istina je i to sto kazes da je tamo bio imam, ali pogledaj gdje se dalje doskolovao i sta je pored toga radio u chikagu.
VjecitiStudent

#695 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote: Isto kako se tih godina islo na faks do Jordana, Irana, Libije, Egipta i td. To sto je njega malo pomazila sreca u odnosu na druge, pa je on posao do cikaga, e jbg sta ces tako mu grah pao...
'nako?
Procitaj mu biografiju pa vidi gdje je zavrsio postdiplomske studije. Istina je i to sto kazes da je tamo bio imam, ali pogledaj gdje se dalje doskolovao i sta je pored toga radio u chikagu.
Da prevedem: Da li je 1981. mogao bilo ko otici na posao unutar jugoslovenske institucije u USA ili je to bilo dozvoljeno samo 'podobnim' kadrovima?
goibos

#696 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by goibos »

čemu ovolika rasprava oko toga da li je bio udbaš, kosovac kad se zna da je bio

sve to se može potkrijepiti dokumentima... svi znaju ko se krije iza kodnog imena "Car"

a nije ga sramota, to je najžalosnije...
HomeArt

#697 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HomeArt »

VjecitiStudent wrote: Da prevedem: Da li je 1981. mogao bilo ko otici na posao unutar jugoslovenske institucije u USA ili je to bilo dozvoljeno samo 'podobnim' kadrovima?
Naravno da je mogao, ono su lijepa vremana bila mogao je putovati kako je ko htio :D
oridjidji

#698 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:

'nako?
Da prevedem: Da li je 1981. mogao bilo ko otici na posao unutar jugoslovenske institucije u USA ili je to bilo dozvoljeno samo 'podobnim' kadrovima?
Moj ti tada je bolje bilo biti imam van Jugoslavije, nego imam u Jugoslaviji. O tome koliko je on bio podoban kadar i rezimski covjek i ja i ti mozemo nagadjati.
Isto tako mozemo pricati price o Zelenoj knjizi i mnogo cemu, ali vjeruj mi da je on Udbas, KOSOVAC ili sta vec, nebi imao prilike da zivi pokraj Alije koji je zbog takvih u corki bio masallah po dosta godina. A nije on jedini vjerski zatocenik u onome sistemu bio .

Ovo ce me podsjetiti na one glupe senzacionisticke clanke o Karadzicu koji je pio svoju mokracu glumeci alternativnog ljekara i koji je tamo pravio neke djavolje rabote i trpao se na nacin na kakav je samo on znao dok je izigravao Dabića ... O Reisu mogu najvise reci istrazni organi, a ne mediji. Mediji zive od poluinformacija i senzacionalistickih prica, samo oni profesionalniji mediji svoje price argumentuju cvrstim dokazima, ali takvih u Bosni nema jer nema medija koji je politicki neizolovan. Svaki je pod uticajem neke partije. I to se da primjetiti pred izborima. Evo na ftv-u je odavno poceo crveni oktombar i popularizovanje SDP-a. Avaz vec hvali Radoncica. Sda ce se malo kasnije ukljuciti u trku za FTV-om i Avazom. Dok u RS-u svaki medij korumpira cika DODO, koji sve radi da taj entitet upropasti i ekonomski slomi radi svojeg lopovluka. Dok Raffi moze da kreira bilo koju emisiju na tv-u. Smjesno je govoriti o validnosti informacija koje svakodnedno cujemo.
VjecitiStudent

#699 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:
Moj ti tada je bolje bilo biti imam van Jugoslavije, nego imam u Jugoslaviji. O tome koliko je on bio podoban kadar i rezimski covjek i ja i ti mozemo nagadjati.
Isto tako mozemo pricati price o Zelenoj knjizi i mnogo cemu, ali vjeruj mi da je on Udbas, KOSOVAC ili sta vec, nebi imao prilike da zivi pokraj Alije koji je zbog takvih u corki bio masallah po dosta godina. A nije on jedini vjerski zatocenik u onome sistemu bio .
...
Vjerne sluge vlasti su uvijek dobro upotrebljive.

Evo sta je napisao jedan drugi, "koji je zbog 'takvih' bio u corki masallah po dosta godina"
Kuda ide Islamska zajednica sa reisom Cericem na celu?, pitanje je iz knjige koja se u petak promovira u Zenici - Udba nije sudba. Autor ovog svojevrsnog odgovora na knjigu Cuvari Jugoslavije - saradnici Udbe od 1970. do 1990. (Zelena knjiga), koja je svojom pojavom izazvala burne reakcije u samoj Islamskoj zajednici, jeste profesor povijesti islama i sociologije u Gazi Husrev-begovoj medresi i hatib Mustafa Spahic.

Mujki, kako ga njegovi suradnici oslovljavaju, u svom odgovoru navodi kako je IZ propustila priliku da se "dosljednim i principijelnim islamskim, dostojnim i primjerenim ljudskim stavom dokaže da nikada nije bila ni udbaška, ni partijska, ni crvena, ni režimska zajednica", mada u dijelu Zelene knjige koji se odnosi na Bošnjake "ima i 73 saradnika UDB-e iz redova uleme: muftija, muderisa - profesora, šefova službi u Rijasetu, glavnih imama, muediba - odgajatelja u medresama, predsjednika medžlisa i imama u džemaatima". No, piše Mujki, "nažalost i nasramotu, zahvaljujuci prije svega i iznad svega reisu-l-ulemi prof. dr. Mustafi ef. Cericu, ne da IZ nema stav, sud, princip i odnos o Zelenoj knjizi, nego reis Ceric i nekolicina njegovih najbližih saradnika izlažu, zalažu, upotrebljavaju i zloupotrebljavaju Begovu džamiju, hutbu, minber, curs, mihrab, harem, Preporod, Rijaset, zvanje reisa, sve ustanove, organe i institucije Islamske zajednice da bi neprobojnim bedemima zaštitili i na funkcijama sacuvali u Islamskoj zajednici one koji se navode u Zelenoj knjizi".Kuda ide Islamska zajednica sa reisom Cericem na celu?, pitanje je iz knjige koja se u petak promovira u Zenici - Udba nije sudba. Autor ovog svojevrsnog odgovora na knjigu Cuvari Jugoslavije - saradnici Udbe od 1970. do 1990. (Zelena knjiga), koja je svojom pojavom izazvala burne reakcije u samoj Islamskoj zajednici, jeste profesor povijesti islama i sociologije u Gazi Husrev-begovoj medresi i hatib Mustafa Spahic.

Mujki, kako ga njegovi suradnici oslovljavaju, u svom odgovoru navodi kako je IZ propustila priliku da se "dosljednim i principijelnim islamskim, dostojnim i primjerenim ljudskim stavom dokaže da nikada nije bila ni udbaška, ni partijska, ni crvena, ni režimska zajednica", mada u dijelu Zelene knjige koji se odnosi na Bošnjake "ima i 73 saradnika UDB-e iz redova uleme: muftija, muderisa - profesora, šefova službi u Rijasetu, glavnih imama, muediba - odgajatelja u medresama, predsjednika medžlisa i imama u džemaatima".
Chisum

#700 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Chisum »

oridjidji wrote:
Chisum wrote:Dao orden PRVOG REDA prijatelju najveceg dzelata Bosne i Hercegovine, te nosiocu ordena njegove zlocinacke politike...

Ah moj ti to je uradio reda radi ... Jbg nije li reis u Zenici vjencao 50 bracnih parova koji su se vjencali pod pokroviteljstvom Libijskog predsjednika Gadafija :)
U tome potezu reisovom koliko ima politike ima i materijalizma. Iskreno narod BIH-a do rata je imao dobar odnos sa Libijcima, poslje rata taj smo odnos obnavljali ponovo sa njima kroz cesto izlazenje nasih firmi u Libiju i rada nasih firmi u njihovoj zemlji na mnogim projektima. O tome ko je bio Gadafi, govori i cinjenica da Libija za vrijeme njegove vlasti nijednom nije ratovala. Po povratku sa studija pod idejom socijalizma izvrsio je drzavni udar u Libiji i nacionalizirao je sva naftna polja koja su do tada bila u rukama stranaca. Do slucaja Lokerbi tj. rusenja aviona koja su izvrsila dvojica terorista Libijaca on nije pravio drzavnicke skandale i izazivao zapad. Tada Libijci dobijaju sankcije jer su stali u zastitu tih Libijaca. Na njega su takodjer Amerikanci pokusali izvrsiti atentat, ali nisu ubili njega vec dvije njegove kcerkice. Za vrijeme sankcija on razvija sistem u Libiji koji je socioalno zbrinuo cijelo drustvo, tako da libijskim gradjanima nista nije falilo, sto nijednoj zemlji nije poslo za rukom osim njegovoj. Zato vrijeme se afirmirala Libijska privreda i razvio prvi nuklearni program na krilima jednog pakistanskog naucnika. Poslje su Amerikanci su od njega izmamili prekid nulklearnog programa za prekid sankcija nakon dosta godina pod sankcijama. Za razliku od mnogih diktatora on je bio onaj najmiroljubiviji i kojeg i danas cijene sami Libijci. Njegov stav prema politici Aliji Izetbegovica je bio sljedeci, nije ga podrzavao u politici koja je razarala tadasnju Jugoslaviju, savjetovao mu je da ne ide u referendum jer je to neminovno znacilo da Bosnu uvlaci u rat. Smatrao je da ista treba ostati u kakvoj takvoj Jugoslaviji. Desilo se sto se desilo ... Gadafi se nije hvalio nikakvim prijateljstvom sa Milosevicem, kao sto je to radio Sadam za vrijeme rata u BIH-a. I o kome su sami Srbi pravili dokumentarce kao i o Gadafiju, s time da su uvijek akcentovali prijateljstvo Sadama i Milosevica.
Vidis li ti sta pises?

"To je uradio reda radi..."

Znaci, odlikovao covjeka koji, koju godinu nakon najveceg masakra u Bosni,prima orden mozga svog tog pokolja?

Nije se hvalio?

Kako? Je li trebao da nosi majicu sa Slobinim likom ili roka viski s njim pred kamerama?

Sve ovo je samo jedan dio uzasne, ali istinite slike, koliko smo mi kao narod izgubljeni, jadni i smijesni. Narod koji ima viziju, ideju i ideal, i koji drzi do sebe i zna ko je i sta je, ne radi stvari reda radi.
Mi, pod palicom reisa koji nas je vec u par navrata proglasavao Turcima, nemamo nista od ovog nabrojanog.

Jebiga, da ga ne okacise, Sadam je mogao da klepi barem orden drugog reda... steta za njega...

P.S. A sto se te opaske na Alijin i Koketov odnos tice, pa 80% tijela svih "nacionalnih"(kriminalnih) stranaka s pocetka devedesetih cinili su presvuceni "komunisti", tako da je Aliji, cije ideje ionako nisu sezale dalje od fildzana i mindera... jedan UDBA-s manje vise.... Ovakav ISTRENIRAN poslusnik koji rimpa kako mu se kaze, mogao je samo da bude dobrodosao.
Last edited by Chisum on 11/11/2009 11:08, edited 1 time in total.
Locked