Ko je spomenuo stolicusemmy wrote:ti bi sivena poslije poroda da sjednes na stolicu...majko moja nemogu da vjerujem sta pricas..
Naravno da ne krivim sestre za svoju tragediju, sve je to isto i na GAK-u i u Općoj bolnici, ljudi su svakakvi, imaš sestre koje su zaista divne i ljubazne, a onda drugoj smjeni dođe neka nadr*ana pored koje možeš krepati neće te pogledati, kao i svugdje. Isto je i sa doktorima, imaš dr. Mašića kojeg svi hvale (mada ja lično nisam imala susreta s njim) i jednog Bećiragića, koji je slika i prilika "umišljene veličine" koju spominje Pera Trta, a nije svjestan koliko je šupalj. I ne sumnjam ni u stručnost doktora, ali u savjesnost i te kako da (i onih na GAK-u i ovih u Općoj). Kako je moguće da jedan savjestan doktor devet mjeseci vodi trudnoću svojoj pacijentici i za svih tih devet mjeseci ne vidi da trbušni organi nisu pravilno razvijeni i na svom mjestu, da je srce na desnoj strani, da pluća nisu razvijena (a sve se to vidi na UZV), nego devet mjeseci onako ovlaš pogleda na UZV i kaže "U redu je to, vidimo se za mjesec dana". I nisu doktori krivi što imaju stotinu trudnica dnevno na pregledu, pa nemaju vremena za detaljan pregled, ali moraju imati u vidu da su u pitanju ljudski životi, a ne popravak automobila.
Iskreno, bliži mi se termin poroda i strah me tog dana, dan koji bi mi (nadam se) trebao biti najsretniji u životu trenutno mi izgleda kao najstrašniji u životu, upravo zbog naslova teme "horor u porodilištu".