Doduše ne bi me začudilo da mi poštar počne mirisati na moj parfem. Vidiš inoviraću novi parfem:
POSTMAN CLASSIC
Probudite dostavljača u sebi....
Moderator: anex
♥ Julianna ♥ wrote:Heheh pripazi ti to malo.Sreća da je parfem u pitanju, jer da su boxerice nikad ga ne bi provalio![]()
Za promjenu to bi bilo dobro. Bolje bi im bilo da mirišu na parfem, nego na žestoka alkohola pića u sred r.dana
Ma naručio oko 50 funti sa poštarinom neke krpice, patike, bezveze ništa posebno, ali ludo je sniženje sad stvarno. Eno na 75% do nedjelje extra 10% sniženja. Mada se je već probralo uglavnom, nema brojeva na šta god klikneš.Manijakus wrote:Spala znaci postarina sa jjb .. a mozda sad ne salju preko onog sto su slali ups jelde bio ? pa sacekaj jos par dana docekolko si narucio koja je cijena ..
I meni je jako interesantna ova USA stranica http://www.coastalcontacts.com. Ne isporučuju u BiH, ali bih ja upisala Sloveniju- tamo šalju. Sad me interesuje, da li mogu ovako, platiti sa bosanskog računa, a da mi isporuče u Slo? I da li na ovakve stvari naplaćuju carinu???huxley wrote:da dodam i;
visiondirect.co.uk
kontaktna sočiva, cijena sa isporukom u BiH za ova koja su meni trebala 43 GBP - ušteda u odnosu na lokalnu nabavku cca 100%. Sve prošlo u najboljem redu.
coastalcontacts.com
Odlični za naočale, ali nažalost bez isporuke u BiH. Ja sam to riješio preko rodbine, ali već je navedeno da ima i drugih načina.
Ne znam kako ti se uopste isplatilo dati 30 funti(70KM) samo za postarinuGorštak wrote:U februaru sam nešto naručio sa jjbsports i došlo mi je UPS-om za tri dana.i Poštarina je bila 30 funti.
Sad naručio nešto i vidim poštarina spala na 9 funti. Međutim, evo četvrti dan ne dolazi paket.
Ima li neko iskustva?
U ranijim postovima je spominjana pošta kod želj stanice u Sa, odjel za međunarodne pošiljke, nešto tako.
Ne živim u Sa, da li je i moj paket mogao završiti tu u pošti ili?
Tenks in advans.
Mislim da neces moci,jer vjerovatno traze da ti je i bankovni racun tacnije kartica izdana u jednoj od EU zemalja.Ja sam isto pokusavao sa NIKE.com,ali ne moze jer mi je kartica iz BiH-a...farfarah wrote: I meni je jako interesantna ova USA stranica http://www.coastalcontacts.com. Ne isporučuju u BiH, ali bih ja upisala Sloveniju- tamo šalju. Sad me interesuje, da li mogu ovako, platiti sa bosanskog računa, a da mi isporuče u Slo? I da li na ovakve stvari naplaćuju carinu???
ne znam kako nisi primjetio. ne salju vise u bih i zato se nemozes vise registrovat. ne mogu da vjerujm da ti nisu poslali mail sa objasnjenjem. ovo govorim iz licnog iskustva od prije par mjeseci, ali ti provjeri za svaki slucaj.Gorštak wrote:U februaru sam nešto naručio sa jjbsports i došlo mi je UPS-om za tri dana. Poštarina je bila 30 funti.
Sad naručio nešto i vidim poštarina spala na 9 funti. Međutim, evo četvrti dan ne dolazi paket.
Ima li neko iskustva?
U ranijim postovima je spominjana pošta kod želj stanice u Sa, odjel za međunarodne pošiljke, nešto tako.
Ne živim u Sa, da li je i moj paket mogao završiti tu u pošti ili?
Tenks in advans.
wizzard wrote:ne znam kako nisi primjetio. ne salju vise u bih i zato se nemozes vise registrovat. ne mogu da vjerujm da ti nisu poslali mail sa objasnjenjem. ovo govorim iz licnog iskustva od prije par mjeseci, ali ti provjeri za svaki slucaj.
Fala brate na utješnim riječima.wizzard wrote:onda su ti poslali
ja sam narucio bas veliku kolicinu odjece i poslali su mail u kojem se izvinjavaju i kazu da nemogu poslati. pare sam dobio nazad nakon 30 dana
haj kontaktiraj ih i ako dobijes potvrdan odgovor na upit jesu li poslali da narucim i ja
narucivala ja, opskrbila familiju, nemoj uzimat one po 10 dolara, nego od 18 i vise, one od 10 su varalice;)ella_ina wrote:pozz svima...
mene zanima da li je iko od vas preko ebay-a naručio i kupio starkerazmislajm da narucim jedan par...al me zanima kolko ce me to zadovosljtvo kostati i da li cu dobti orginal...da li iko ima iskustva sa oovakvom narudzbom?
hvalla
Pa brate ti bi mogo komotno napisati knjigu "Internet kupovina sa posebnim osvrtnom na probleme dostave u BiH"wizzard wrote:e brate evo ovako. pare ce ti sigurno vratiti cak i ako ne posalju. znaci s te strane se ne sikiraj.
u februaru su slali, pa su onda prestali slati, s tim sto je meni kao i tebi ostao aktivan acc i mogao sam regularno narucuti jos u maju, sto sam i uradio, medjutim otkazali su mi posiljku rijecima da vise ne salju van EU. tu je bila smijesna scena, ja ih pitao hoce li mi poslati na adresu u sloveniju kod rodbine kako bi mi ovi proslijedili, odgovaraju:
ponavljam,saljemo samo u zemlje EU sto slovenija nije:D:D ja pao sa stolice:D na to im posaljem vijest sa cnna da je slovenija predsjedavala evropskom unijom, valjda od stida nisu nikako odgovarali i ja dobijem novac nazad. ali za 30 dana, zbog glupog rff pravila, da ostavljaju 30 dana novac na raspolaganju prodavcu ako se predomisli
![]()
sada sam opet pogledao i dalje se ne moye iz bih registrovati i pitao sam ih mailom salju li ponovo u BiH, tj moze li se narucit, odgovor je bio negativan.
a tebi brate sa srecom i nemoj se sikiratimam ti ja dobru semu za tene, ostalo se snalazi
I ispod tracking brojevi. da mogu pratiti.I can confirm that all 3 of your orders have been dispatched. Please see below the tracking numbers for each order (you can track these by logging into www.myhdnl.co.uk)
wizzard wrote:Ljudi fakat nisu normalni![]()
totalno su neprofesionalni, pogledaj samo koliko se trude da kvalitetno odgovore![]()
http://www.glowfoto.com/static_image/10 ... 5/glowfoto
Carine su oslobodjeni proizvodi koji su proizvedeni u EU. Ne znam kako bi dobio certifikat o porijeklu robe (ovo bi morao realizovati preko DHL-a, Fedex-a...)Barcafan wrote:Pozdrav, može li mi neko od vas reći da li se plaća carina na elektroničku robu iz njemačke, recimo kupio bih jedan laptop HP-ov i da li se plaća PDV ili je elektronička roba oslobođena carine?
Hvala
Druze, ne da ce ti naplatiti, nego ce te zaklati carinom i porezom... Ako imas nekoga tamo da ti donese, to bi bilo najbolje. Jos uzmes i Tax Free varijantu...Barcafan wrote:Pozdrav, može li mi neko od vas reći da li se plaća carina na elektroničku robu iz njemačke, recimo kupio bih jedan laptop HP-ov i da li se plaća PDV ili je elektronička roba oslobođena carine?
Hvala
E pa znaci nista od HP-ovog laptopa ako nije proizveden u nekoj njemackoj fabrici. Ali mislim da je ovaj brend Medion Akoya njemački. Ako bi se izbjegla carina, opet ce biti isplativo nego kupiti ovdje cak i sa 17% PDVa.Dady wrote:Carine su oslobodjeni proizvodi koji su proizvedeni u EU. Ne znam kako bi dobio certifikat o porijeklu robe (ovo bi morao realizovati preko DHL-a, Fedex-a...)Barcafan wrote:Pozdrav, može li mi neko od vas reći da li se plaća carina na elektroničku robu iz njemačke, recimo kupio bih jedan laptop HP-ov i da li se plaća PDV ili je elektronička roba oslobođena carine?
Hvala
PDV se plaća 17%