Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- Mushu
#676 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja sam svoje dvije macke sterlisala kod Amara i obje su super podnijele operaciju. Obje sam sterilisala sa sest mjeseci. Dora je sterilisana prije 10 dana i malo je losije podnijela od Lune u smislu da je spavala citav dan i sutradan je bila usporena.A Luna je bila super vec par sati nakon operacje. Odmah je jela i pila..
Bit ce to ok, nisu to strasne operacije.
Sretno
Bit ce to ok, nisu to strasne operacije.
Sretno
-
LaCici
#677 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kako da cistim macica od 3 sedmice, da li smijem toplom vodom i vatom?
- Cholina_Lokica
#678 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
u pet shopovima imaju vlazne maramice za ciscenje cukecih beba, e sad ne znam imaju li za macije bebeLaCici wrote:Kako da cistim macica od 3 sedmice, da li smijem toplom vodom i vatom?
- Karabaja
#679 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
slobodno kupaj, što ga prije naučiš, lakše ti je poslijeLaCici wrote:Kako da cistim macica od 3 sedmice, da li smijem toplom vodom i vatom?
- simbabimba
#680 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
NI SLUCAJNO ne kupaj bebu od 3 sedmice!!!
Mozes vatom i toplom vodom dobro istrljati dio po dio krzna i odmah fenom susiti da se maca ne pothladi - to bi je sigurno ubilo. Macici se moraju grijati konstantno, u leglu su prislonjeni ili jedni uz druge ili uz mamu macu jer im je sposobnost termoregulacije u tom uzrsatu ravna nuli.
Mozes vatom i toplom vodom dobro istrljati dio po dio krzna i odmah fenom susiti da se maca ne pothladi - to bi je sigurno ubilo. Macici se moraju grijati konstantno, u leglu su prislonjeni ili jedni uz druge ili uz mamu macu jer im je sposobnost termoregulacije u tom uzrsatu ravna nuli.
- Karabaja
#681 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
samo ti kupaj 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#682 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ne koristi fen jer mozes oprziti macu...njihova koza je tanka...i da ne treba trljati...nego da pokvasi vatu u toplu vodu i iscjdi
i lagano - njezno da je cisti...kao da macu mama lize...nema potrebe za kupanjem i kvasenjem maceta... mace treba staviti u peskircic ili nesto drugo toplo...
Kad maca malo bude starija, ako je budes htjela kupati, onda mozes. I onda ces je moci i susiti i fenom, ali budi obazriva jer ako se jednom isprepada i bude imala lose iskustvo kao mala od kupanja- nikad je vise neces moci uhvatiti da je okupas.
i lagano - njezno da je cisti...kao da macu mama lize...nema potrebe za kupanjem i kvasenjem maceta... mace treba staviti u peskircic ili nesto drugo toplo...
Kad maca malo bude starija, ako je budes htjela kupati, onda mozes. I onda ces je moci i susiti i fenom, ali budi obazriva jer ako se jednom isprepada i bude imala lose iskustvo kao mala od kupanja- nikad je vise neces moci uhvatiti da je okupas.
- Karabaja
#683 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
fleki se kupa od kad je imao manje od mjesec dana i ništa mu
sad kad treba na kupanje ja samo zviznem a on pravi trodupli salto unatrag i na glavu 
-
LaCici
#684 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pa to sam i mislila samo blago vlaznom vatom ga malo istrljati. A koliko treba biti star da bih ga smjela regularno okupati sa samponom i toplom vodom?anjusha wrote:ne koristi fen jer mozes oprziti macu...njihova koza je tanka...i da ne treba trljati...nego da pokvasi vatu u toplu vodu i iscjdi
- jedna tamo
#685 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ovo mi je najjače NI SLUČAJNO NE KUPAJ, a karabaja samo ti kupaj
ja sam imala mačka 7 godina, nismo ga nikad kupali, a stvarno je bio čist i imao je svoje mjesto, nikad ne bi negdje legao dok ga ne zovneš, znali smo reć ova mačka isto čovjek samo ne priča, baš je pametan bio
ja sam imala mačka 7 godina, nismo ga nikad kupali, a stvarno je bio čist i imao je svoje mjesto, nikad ne bi negdje legao dok ga ne zovneš, znali smo reć ova mačka isto čovjek samo ne priča, baš je pametan bio
- Lady Saray
#686 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja imam veliku bijelu macku a imam sad i bijele macice hem sam nju vazda kupala i nikad joj nista nije bilo hem sam sada okupala i jednog macica od mjesec i po i nes vjerovat ziv je
samo mu ne kvasis glavu i cuvas usi da ne udje voda, dobro ga osusis nekad upali fen ako nije glasan i ne przi a nekad se namjesti ispod stolne lampe da je sijalica grije i nista mu nece biti
-
LaCici
#687 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala na odgovorima
Al sacekat cu ja da ono napuni bar mjesec dana.
Al sacekat cu ja da ono napuni bar mjesec dana.
-
Ema_sa
#688 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ima li neko od vas iskustva sa bebama i macama?
Trudna sam, a imam macu koja je strašno razmažena i posesivna (moje djelo)
traži pažnju 0-24
Spava sa mnom u krevetu, i to na jastuku, bukvalno naslonjena na moje lice
Šta da radim kada stigne beba???
Da li da je već sada počnem navikavati da ne spava sa mnom???
Trudna sam, a imam macu koja je strašno razmažena i posesivna (moje djelo)
- vox-populi
#689 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako imas uslove, uzmi jos jednu macku. Nas macak je spavao sa nama u sobi, i to sto kazes, bukvalno na jastuku. Kako smo mu nabavili brata, sada se igraju i spavaju zajedno, u drugoj sobi.Ema_sa wrote:Ima li neko od vas iskustva sa bebama i macama?
Trudna sam, a imam macu koja je strašno razmažena i posesivna (moje djelo)traži pažnju 0-24
Last edited by vox-populi on 24/09/2010 20:16, edited 1 time in total.
- Karabaja
#690 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
uzmi radije nekog većeg cuku, on će pojesti macu, tako da nećeš više imati problema s njom, a što se cuke tiče, to moraš postaviti novi post da vidimo šta će s njim ako sad on bude spavao s tobom 
-
crixus
#691 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
hahaha odličan odgovor!!Karabaja wrote:uzmi radije nekog većeg cuku, on će pojesti macu, tako da nećeš više imati problema s njom, a što se cuke tiče, to moraš postaviti novi post da vidimo šta će s njim ako sad on bude spavao s tobom
-
duboka_misao
#692 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
meni je logicno da ce beba spavati u svom kreveticu...i malo vise paznje prema ovom http://kidsncats.lisaviolet.com/toxo.htmlEma_sa wrote:Ima li neko od vas iskustva sa bebama i macama?
Trudna sam, a imam macu koja je strašno razmažena i posesivna (moje djelo)traži pažnju 0-24
-
Ema_sa
#693 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala na savjetima
-
LaCici
#694 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja ipak okupala svog Maxija iako mu je tek 4 sedmice. Ziv i zdrav! Bio je potpuno miran nije ni mjauknuo, mada mislim da je vise zbog soka sta ga je snaslo, nego zato sto voli vodu. 
-
KenCo
#695 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
evo jedno prakticno pitanje od osobe koja nikad nije imala macu kuci
kada vrsi nuzdu, zar poslije toga maca nije prljava, pa shodno tome mora li se brisati ili prati

-
Shoshana
#696 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
JokKenCo wrote:evo jedno prakticno pitanje od osobe koja nikad nije imala macu kucikada vrsi nuzdu, zar poslije toga maca nije prljava, pa shodno tome mora li se brisati ili prati
![]()
-
Strpljiva
#697 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Primorana sam na siječu noktiju, mada nisam sigurna koliko nokta treba odsjeći? U pitanju je mladunče, ali ako ovako nastavi - ima da me raskući i obezbijedi ulogu u Marisol 2
- minjonja
#698 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
kad uzmes kandzu, vidjeces gdje se pruza ono meso. smijes samo ono malo na vrhu odsijeci.Strpljiva wrote:Primorana sam na siječu noktiju, mada nisam sigurna koliko nokta treba odsjeći? U pitanju je mladunče, ali ako ovako nastavi - ima da me raskući i obezbijedi ulogu u Marisol 2

imas kupit ovih makazica u pet shopovima i vecim supermarketima. nemoj one ljudske noktarice, previse su tupe za macije kandze.
-
Strpljiva
#699 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
@minjonja Hvala!
Valja mi još danas po te makazice, ne mogu podnijeti više ovaj teror
Lafa miran bio - sad' ne smiruje. Eh...je l' to muško 
- minjonja
#700 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja ti zelim puno srece sa rezanjemStrpljiva wrote:@minjonja Hvala!Valja mi još danas po te makazice, ne mogu podnijeti više ovaj teror
Lafa miran bio - sad' ne smiruje. Eh...je l' to muško
ja moram da cekam da svi padnu u duboki san, ono kad se trzaju, pa im onda nokat po nokat lagano sijecem. inace nema sanse - ubiju me.