Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
-
zdruzdjo
#676 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
greska
Last edited by zdruzdjo on 02/02/2010 23:46, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#677 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
moras brzo reagovati jer ako ostane u zajednickom aq, oni sami ce ti pojest ikru. meni su dva puta tako ikru polagali na grijac. i oba puta pojeli oni. drugi put se sve odigralo u bukvalno u 2-3 sata.
e sad ja za sebe.
konacno se nakanih i snimih jednu po jednu ribicu koje su me interesovale.
znaci evo video. pomozite mi da konacno desifrujem ribice. znam da ima mjesanaca.
e sad ja za sebe.
konacno se nakanih i snimih jednu po jednu ribicu koje su me interesovale.
znaci evo video. pomozite mi da konacno desifrujem ribice. znam da ima mjesanaca.
- Bekir_SA
#678 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Sve se vec zavrsilo...
tajmer je zeznuo stvar... dok sam ja cistio drugi akvarijum koji sam posudio tajmer je ugasio svjetlo... sva ikra je pojedena... ali ipak sam odvojio ova dva skalara u taj akvarijum pa cemo vidjeti sta ce se dalje desiti... 
-
ozd@
#679 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
pozdrav
@zdruzjo
ova prva riba na snimku dakle plava sa vertikalnim tamnim linijama i zutim repom je definitivno muzjak psheudotropheus elogantus mpanga
ove ribe poslje nje na snimku,dakle plave sa vertikalnim tamnim linijama nisam siguran al mislim da zu zenke Ps.elogantusa il neki mjesanci
zuta riba sa vodoravnim crnim linijama je definitivno melanochromis auratus
zuta riba sa crnom linijom na ledjnom peraju(cini mi se predzadnja na snimku) je definitivno labidochromis caeruleus
ova zadnja riba na snimku mislim da je pseudotropheus demasoni
@zdruzjo
ova prva riba na snimku dakle plava sa vertikalnim tamnim linijama i zutim repom je definitivno muzjak psheudotropheus elogantus mpanga
ove ribe poslje nje na snimku,dakle plave sa vertikalnim tamnim linijama nisam siguran al mislim da zu zenke Ps.elogantusa il neki mjesanci
zuta riba sa crnom linijom na ledjnom peraju(cini mi se predzadnja na snimku) je definitivno labidochromis caeruleus
- uradi sam
#680 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
To: Ozd vidim ucilo se
kako malci plivaju, jesu li svi na broju...
To :zdruzdjo Plavim (Elogantus mpamba-ma) nabavi zenku vidim da nemas ni jednu, pardon upravo sam vidio da imas jednu ta siva debela je zenka od plavaca samo ti ih treba vishe....sto rezlultira veci Akvarijum...sve u svemu dobro si odabrao ribe samo nije mi jasno kako se dogodio takav mrjest mada sam drugacije pisao u proslom postu,jer nisam vidio dobro Akvarijum IZVINJENJE...Samo znaj da ti Auratusi narastu do 20 cm
sve u svemu jako dobro..
To :zdruzdjo Plavim (Elogantus mpamba-ma) nabavi zenku vidim da nemas ni jednu, pardon upravo sam vidio da imas jednu ta siva debela je zenka od plavaca samo ti ih treba vishe....sto rezlultira veci Akvarijum...sve u svemu dobro si odabrao ribe samo nije mi jasno kako se dogodio takav mrjest mada sam drugacije pisao u proslom postu,jer nisam vidio dobro Akvarijum IZVINJENJE...Samo znaj da ti Auratusi narastu do 20 cm
Last edited by uradi sam on 03/02/2010 12:14, edited 2 times in total.
- uradi sam
#681 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ozd@ wrote:pozdrav
@zdruzjo
-
ozd@
#682 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
hehe staces mora se ucit,malci su svi masala pravo napredovali,samo cini mi se da je samo jedan il 2 elogantusi a ostalo afre...ovaj najveci sto je elogantus ima 5 cm,mozda i vise tako da sam zadovoljan...uradi sam wrote:To: Ozd vidim ucilo sekako malci plivaju, jesu li svi na broju...
nabavio sam i 10 caeruleusa njih drzim u jednom manjem aq,velicine su 1,5-2cm...pa kad malo narastu ubacit cu ih s ovim ostalim....jedan mali caeruleus je ugino, ja se prepo da nije sta do vode il kakva bolescuga al kazu ta je to normalno,vjerovatno je ta najslabija bila...pozz
-
ozd@
#683 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
@uradi sam:
zaboravih da te pitam koji su kod mene ovi malci cynotilapia afra,mislim koja varijanta...jel "jalo"??
zaboravih da te pitam koji su kod mene ovi malci cynotilapia afra,mislim koja varijanta...jel "jalo"??
- Bekir_SA
#684 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Evo opet danas ista stvar samo drugi par...

a taman sam onaj par od juce prebacio u drugi akvarijum...

a taman sam onaj par od juce prebacio u drugi akvarijum...
- uradi sam
#685 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
jeste Jaloozd@ wrote:@uradi sam:
- uradi sam
#686 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ma to ti je tako drug moj Malawi rulesozd@ wrote:hehe staces mora se ucit,malci su svi masala pravo napredovali,samo cini mi se da je samo jedan il 2 elogantusi a ostalo afre...ovaj najveci sto je elogantus ima 5 cm,mozda i vise tako da sam zadovoljan...uradi sam wrote:To: Ozd vidim ucilo sekako malci plivaju, jesu li svi na broju...
nabavio sam i 10 caeruleusa njih drzim u jednom manjem aq,velicine su 1,5-2cm...pa kad malo narastu ubacit cu ih s ovim ostalim....jedan mali caeruleus je ugino, ja se prepo da nije sta do vode il kakva bolescuga al kazu ta je to normalno,vjerovatno je ta najslabija bila...pozz
-
Juwel
#687 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Evo registrovao sam se maksuz radi ovoga
. Vec dvije godine sam aktivan u akvaristici . U BiH nam je zaista losa ponuda sto se tice akvaristike,katastrofa. Trenutno opremam biljni Juwel akvarij 125 litara pa me interesuje da li bi neko poklonio ili prodao biljke. Ako moze raja da stavite latinske nazive bilja koja imate. Vidim ima lijepih biljnih akvarija. Ako je neko za neka napise spisak bilja koje ima ...
-
KOLEeee
#688 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
evo i ja sam se registrovao radi akvaristike i zanima me da li ima neko zainteresiran za ciklide to jest skalare iamm ih oko 20komada 12 razlicitih vrsta...5 maticnih parova pa ako ima neko nek se javi na 061530563 ili da pise pp...velika hvalaJuwel wrote:Evo registrovao sam se maksuz radi ovoga. Vec dvije godine sam aktivan u akvaristici . U BiH nam je zaista losa ponuda sto se tice akvaristike,katastrofa. Trenutno opremam biljni Juwel akvarij 125 litara pa me interesuje da li bi neko poklonio ili prodao biljke. Ako moze raja da stavite latinske nazive bilja koja imate. Vidim ima lijepih biljnih akvarija. Ako je neko za neka napise spisak bilja koje ima ...
- uradi sam
#689 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
A sto se tice bilja neces naci bog zna sta posebno, u glavnom desetak vrsta je zastupljeno kod vecine
to su ti Anubia Nana, Valenserija/gigantea, kabomba, Ludviga ....itd.mozes naci ovdje na forumu, ima raje djeli kada sisaju akvarije tako da nije frka nadze se nesto... bar se meni tako desavalo. E sada je posljednje vrijeme koliko sam obavjesten Arman ima nesto bilja a znam da je po pasjoj cijeni...ja sada terenutno imam nesto Valenserije ali je tek prije desetak dana zasadzena pa kada sta bude bujrum...eto toliko da vidimo sta kolege misle.
to su ti Anubia Nana, Valenserija/gigantea, kabomba, Ludviga ....itd.mozes naci ovdje na forumu, ima raje djeli kada sisaju akvarije tako da nije frka nadze se nesto... bar se meni tako desavalo. E sada je posljednje vrijeme koliko sam obavjesten Arman ima nesto bilja a znam da je po pasjoj cijeni...ja sada terenutno imam nesto Valenserije ali je tek prije desetak dana zasadzena pa kada sta bude bujrum...eto toliko da vidimo sta kolege misle.
-
Juwel
#690 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Drug moj hvala ti puno , kad bude poslije sisanja samo javi ovdje , svaki dan bacim pogled
. Nabavit cu kako stvari stoje ja neke biljke koje su manje zastupljen pa se mozemo mjenjat . svakako Valisneria moze , samo javi . Veliki pozdrav
-
strafna
#692 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
EEE Ljudi jel se ko vrti po ovim zoo-shopovima,znal ko koliko se krecu discusi...Bili ih je na grbavici al nemogu da sjetim cijene nikako...pa ako ko ima svjeze informacije nek javi na PP
-
exorcist
#693 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
E drustvo pozdrav evo uhvatih i ja malo vremena da nesto priupitam jel mozda zna neko ima li ko u gradu da ima frontoze na prodaju kod Armana ima al su zapaprili sa cijenom 250km par,pa eto ako neko ima na prodaju ili zamjenu nek se javne.
-
Juwel
#694 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Cijena diskusa je kod nas uvjek u rasponu od 50 - 200 km ... a exortcis, Frontose su ti skupe ako je to tako . Ima u Vogosci onaj Ramiz, nisam isao i ne znam kako je ,ali raja kaze da ima lijep izbor ciklida pa mozes do njega otici sta te kosta 
- uradi sam
#695 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Diskusi kao sto rekose kolege mali od 50 do maticnih koji se krecu do 300 km....frontoze ima Arman i to je to..Ramiz nema Frontoze kod njega mozes naci Malavi ciklide, nesto Amazona...i vrlo malo Tanganyike, Pirane je nedavno prodavao i dobre su pravo... ima nesto od calvusa ja mislim koji amaticni par riba to je to...
- uradi sam
#696 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
NINO Jesi TO TI TITA TI HAHAHAHA ILI SE VARAMexorcist wrote:E drustvo pozdrav evo uhvatih i ja malo vremena da nesto priupitam jel mozda zna neko ima li ko u gradu da ima frontoze na prodaju kod Armana ima al su zapaprili sa cijenom 250km par,pa eto ako neko ima na prodaju ili zamjenu nek se javne.
- uradi sam
#697 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Sta je sa slikama Akvarija daj vise da vidim sta si uradio... 
- Bekir_SA
#698 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ima kod Armana, to je jedino gdje sam vidio diskuse uzivo... ima ih od 40 do 150 KM...strafna wrote:EEE Ljudi jel se ko vrti po ovim zoo-shopovima,znal ko koliko se krecu discusi...Bili ih je na grbavici al nemogu da sjetim cijene nikako...pa ako ko ima svjeze informacije nek javi na PP
Planiras ih uzimati??? I ja se "lozim" na diskuse sve vise i vise...
Ako budes isao zovi da ganjamo kakav popust!!!
-
ozd@
#699 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
meni rekose da su kod armana dosle male frontoze,cijena 20 km...neznam koja je vrsta frontoza u pitanjuexorcist wrote:E drustvo pozdrav evo uhvatih i ja malo vremena da nesto priupitam jel mozda zna neko ima li ko u gradu da ima frontoze na prodaju kod Armana ima al su zapaprili sa cijenom 250km par,pa eto ako neko ima na prodaju ili zamjenu nek se javne.
- Qler
#700 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ja, tj brat, imamo problema sa biljkama pravo. neki dan smo jos kupili pijeska, sad ima dovoljno, ali biljke nikako da pocnu da rastu. dosta ih je pocelo i da vene.. ne znamo do cega je...