Istina o invalidima

Locked
zokafesb

#676 Re: Istina o invalidima

Post by zokafesb »

Za SBK bile jučer , provjereno. Banda se sjetila uplatit .
suljke

#677 Re: Istina o invalidima

Post by suljke »

Sarajevski kanton juce uplaceno
Neslaze mi se racun, majka je dobila rijesenje 14.01.2010. god gdje pise
-licna invalidnina I grupa u iznosu 109,76 KM
-ortopedski dodatak u iznosu 19,20 KM
sto ukupno iznosi 128,96 KM

Juce uplaceno na racun 580 KM ?

Ako su ovo zaostatci od oktobra 2009. god. do februara 2010. god. zar nebi trbalo da iznosi 5(mjeseci) X 128,96 = 644 KM
Matematika mi nije jaca strana pa bi volio da mi neko ovo pojasni
dzenitam

#678 Re: Istina o invalidima

Post by dzenitam »

suljke wrote:Sarajevski kanton juce uplaceno
Neslaze mi se racun, majka je dobila rijesenje 14.01.2010. god gdje pise
-licna invalidnina I grupa u iznosu 109,76 KM
-ortopedski dodatak u iznosu 19,20 KM
sto ukupno iznosi 128,96 KM

Juce uplaceno na racun 580 KM ?

Ako su ovo zaostatci od oktobra 2009. god. do februara 2010. god. zar nebi trbalo da iznosi 5(mjeseci) X 128,96 = 644 KM
Matematika mi nije jaca strana pa bi volio da mi neko ovo pojasni

Umanjeno je sve za 10% na svim nivoima, radi ušteda
*malena*

#679 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozdrav narode,zelim da vas pitam,da li neko od vas zna kada ce se ova nasa gospoda udostojiti da isplati zaostatke neratnih invalidnina na koje narod ceka po 2 god pa i vise.pozz :dance:
dems

#680 Re: Istina o invalidima

Post by dems »

*malena* wrote:Pozdrav narode,zelim da vas pitam,da li neko od vas zna kada ce se ova nasa gospoda udostojiti da isplati zaostatke neratnih invalidnina na koje narod ceka po 2 god pa i vise.pozz :dance:
Od 2011. do 2014. god., pa kad ko dodje na red. Odluka Vlade je takva.
hamza_sa

#681 Re: Istina o invalidima

Post by hamza_sa »

Na licni zahtjev sam bio na reviziji u institutu za vjestacenje 04.02.2010. godine i tu su mi rekli da cu rjesenje dobiti za mjesec dana. Evo, prodje skoro puna dva mjeseca a od njih ni traga ni glasa. Zna li iko koliko se stvarno ceka rjesenje od gore imenovanih?

Hvala!

P.S. Ja sam RVI.
*malena*

#682 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozdrav,ljudi sto se niko ne javlja,zelim da vas pitam znate li vi nesto o ovim zaostatcima,moja nana je dobila rjesenje 90% invalid(neratni) i dob je zaostatke ono 3mjeseca po 109KM,ali nije nikad dobila zaostatak oko 3000KM,informisana sam da oni svaki mjesec nekog ubace po pitanju zaostataka ali nju jos nisu i ako ima 2god i jace kako ceka.I zelim da vam kazem da u centru za socijalni rad znaju kada ce dobiti zaostatke kategorije nize od 100 i 90% pa eto ako neko ima takav neka provjeri jer meni kazu da za takve imaju spisak kada su na redu tj u kojem mjesecu,i stv je uzas sta rade ovom narodu umjesto da na prvom mjestu budu osobe s invaliditetom kada su isplate oni daju demobilisanim borcima neradnicima koji cekaju svaki mjesec tih 150KM a pola ih uopste nije bilo u ratu i ima slucajeva da i rade a i primaju taj novac,mislim nema smisla i ja neznam kako da ih nazovem do neradnicima,studiram ekonomiju i kad ovako vidim sta rade da se stv covjek zaprepasti.Evo vidj ste ovaj mjesec,neratnim invalidima je tek legao novac 24.3, a gospoda neradnici prosvjeduju i njima na vrijeme,ja nezz zasto im ne ponude posao svima njima,pa ko hoce neka izvoli neka radi a ne cekati tih 150,nece da radi nema ti ovog i gotovo,samim tim bi se moglo povecati primanja invalidima i ratnim i neratnim.ja stv nezz pa kako ih nije sram i gospodu demobilisane i gospodu u vladi,kako oni misle da osoba koja je nepokretna i bolesna tj mentalno ostecena zivi od 360KM jer im odbiju 10% i tako da umjesto 400 i nesto dobiju toliko,sramota stv nezz sta da kazem.pozz
*malena*

#683 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Postovani gospodine,evo upravo vidjeh vas post,ja stv nezz za ratne invalide,zaista ima puno onih koji su sebe naziv invalidom radi novca i i sad radi takvih vi stv koji trebate taj novac ne mozete doci na red jer znam da ima jako puno osoba koji su isli na tu komisiju i ratnih i nerat,eh sad ih je pola odbijeno i valjda ce sada da ide to brze.a znam da je rjesenje moje nane se podiglo u centru za socij. rad a nije postom poslato,tako da eto sta da kazem nego da i vi provjerite ili tu ili gdje to vec se obradjuje.pozz
dems

#684 Re: Istina o invalidima

Post by dems »

*malena* wrote:Postovani gospodine,evo upravo vidjeh vas post,ja stv nezz za ratne invalide,zaista ima puno onih koji su sebe naziv invalidom radi novca i i sad radi takvih vi stv koji trebate taj novac ne mozete doci na red jer znam da ima jako puno osoba koji su isli na tu komisiju i ratnih i nerat,eh sad ih je pola odbijeno i valjda ce sada da ide to brze.a znam da je rjesenje moje nane se podiglo u centru za socij. rad a nije postom poslato,tako da eto sta da kazem nego da i vi provjerite ili tu ili gdje to vec se obradjuje.pozz
Malena lutko, oni koji nisu dobili novac u protekle dvije-tri godine isti ce poceti dobijati od 2011. do 2014. god., pa kad ko dodje na red. Istina je da su u 10. 11. i 12. mjesecu bile isplate za nekoliko hiljada korisnika i to je sve do 2011. godine. Odluka Vlada F BiH.
*malena*

#685 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Oj Boze stv ovi nasi u vladi nista ne rade za invalide sebi povecavaju plate a njih ostavljaju po strani,a znam za te zaostatke neratn. invalidnina da ce se isplacivat od naredne god tako oni kazu,al isto znam da je jedna zena nedavno dob zaostatak od 5000KM,oni su te zaostatke prije isplacivali prije nego krenu redovne isplate tj svaki mjesec a sad....
*malena*

#686 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozdrav,samo da kazem da su legle neratne invalidnine.
BajrinNajmladji

#687 Re: Istina o invalidima

Post by BajrinNajmladji »

.....................................
Last edited by BajrinNajmladji on 20/04/2010 12:14, edited 2 times in total.
crni12

#688 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

*malena* wrote:Pozdrav,samo da kazem da su legle neratne invalidnine.
hvala malena na informaciji,al u koje kantonu su legle pare na racun
suljke

#689 Re: Istina o invalidima

Post by suljke »

dems wrote:
*malena* wrote:Postovani gospodine,evo upravo vidjeh vas post,ja stv nezz za ratne invalide,zaista ima puno onih koji su sebe naziv invalidom radi novca i i sad radi takvih vi stv koji trebate taj novac ne mozete doci na red jer znam da ima jako puno osoba koji su isli na tu komisiju i ratnih i nerat,eh sad ih je pola odbijeno i valjda ce sada da ide to brze.a znam da je rjesenje moje nane se podiglo u centru za socij. rad a nije postom poslato,tako da eto sta da kazem nego da i vi provjerite ili tu ili gdje to vec se obradjuje.pozz
Malena lutko, oni koji nisu dobili novac u protekle dvije-tri godine isti ce poceti dobijati od 2011. do 2014. god., pa kad ko dodje na red. Istina je da su u 10. 11. i 12. mjesecu bile isplate za nekoliko hiljada korisnika i to je sve do 2011. godine. Odluka Vlada F BiH.
Bilo je price da ce isplate zaostataka ici od 2011 god.
Medjutim nikad Vlada F BiH nije donijela zvanicnu odluku koja je objavljena u sluzbenim novinama.
Sto se tice spiskova za isplatu zaostataka rad se velike mucke.
Slao sam email Ministarstvu zbog zaostataka. Tri puta sam slao, i tri puta dobio sam tri razlicita odgovora. Prvi put su odgovorili da se isplacuju zahtijevi iz januara 2008, drugi put da se isplacuju zahtijevi iz 2007 zadnji je odgovor 2006. god. Nesmijem vise ni da pitam jer ce odgovor mozda biti da se zaostatci isplacuju iz 1968. god.
Zahtijev za majku podnesen je u februaru mjesecu 2008. god.
Dobila je rijesenje u septembru 2008. god. 100% invalid I grupe
U septembru 2009. god. bila je na reviziji.
U Januaru 2010. god. dobila je rijesenje gdje je potvrdjena invalidnost 100 % I grupe
Od proslog mjeseca pocela isplata, juce legla nova isplata. Zaboravio sam reci da je prosli mjesec dobila i zaostatke po novom rijesenju 500 KM
ZAOSTATCI PO STAROM RIJESENJU NIKAD NISU ISPLACENI
BajrinNajmladji

#690 Re: Istina o invalidima

...
Last edited by BajrinNajmladji on 20/04/2010 12:13, edited 1 time in total.
ekro

#691 Re: Istina o invalidima

Post by ekro »

bile su neratne u svim kantonima
*malena*

#692 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz,bile su u ZE-DO kantonu kad sam vam napisala,a vi gosp(Bajrin)nezz zasto tako reagirate na to sta sam ja napisala prethodno,mislim da se vas ne tice i nije vas briga kad ce ko da dobije zaostatke hoce li za dan ili 5 god u ostalom necu ih ja dobiti i ne komentarisite vise moje postove jer vase misljenje meni nije bitno.
crni12

#693 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

sad sam gledao racun i mogu reci da nisu legle invalidnine u SBK jos.
*malena*

#694 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Boga mi legle u ZE-DO kad sam vam napis,nezz zasto nisu i u vasem kantonu valjda bi trebale za isti dan svima ali ko ce znati njihovu politiku,mozete nagoditi u banci da vam dolazi izvjestaj na mobilni kad legnu invalidnine,nije skupo mislim 2-3KM a uvijek znate kad bude isplata.pozz
BajrinNajmladji

#695 Re: Istina o invalidima

*malena* wrote:Pozz,bile su u ZE-DO kantonu kad sam vam napisala,a vi gosp(Bajrin)nezz zasto tako reagirate na to sta sam ja napisala prethodno,mislim da se vas ne tice i nije vas briga kad ce ko da dobije zaostatke hoce li za dan ili 5 god u ostalom necu ih ja dobiti i ne komentarisite vise moje postove jer vase misljenje meni nije bitno.
Izvinjavam se gdjice. @*malena* što sam bio grub i povrijedio Vas. Nemam opravdanja za uvredu. Oprostite ako hoćete. Već je napisano, pa ne mogu popraviti. Odnosno, obrisaću, ali već je izrečeno, pa Vas molim da mi oprostite, neću više ubuduće vrijedjati, ni Vas, niti ikoga na bilo kojoj temi.
*malena*

#696 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Nisam ja zlopamtilo,ali mislim nema razloga da neko nekom nesto ruzno govori ali et izvinjenje se prihvaca :) pozz za sve.
privremeni

#697 Re: Istina o invalidima

Post by privremeni »

Imam jedno pitanje ako je neko upucen u problematiku, a mislim da se radi o propisima koji se odnose na ratne vojne invalide.
Sta je i kakva je to kategorija "porodicna invalidnina"?
vrhbosna

#698 Re: Istina o invalidima

Post by vrhbosna »

privremeni wrote:Imam jedno pitanje ako je neko upucen u problematiku, a mislim da se radi o propisima koji se odnose na ratne vojne invalide.
Sad upravo o tome "raspravljaju" pred zgradom vlade f BiH :|
holowey

#699 Re: Istina o invalidima

Post by holowey »

privremeni wrote:Imam jedno pitanje ako je neko upucen u problematiku, a mislim da se radi o propisima koji se odnose na ratne vojne invalide.
cini mi se, to bi trebalo da bude za slucajeve kada "uzivalac" (kako mi ovo glupo zvuci) invalidnine umre, a iza sebe ostavlja maloljetno dijete, to dijete, pod uslovom redovnog skolovanja, a do punoljetstva ili 26g nisam sto posto siguran, ima pravo da nastavi primati invalidninu... mislim da ovdje jos ima uslova tipa da drugi roditelj/staratelj nema primanja ili su primanja ispod odredjenog nivoa
privremeni

#700 Re: Istina o invalidima

Post by privremeni »

holowey wrote:
cini mi se, to bi trebalo da bude za slucajeve kada "uzivalac" (kako mi ovo glupo zvuci) invalidnine umre, a iza sebe ostavlja maloljetno dijete, to dijete, pod uslovom redovnog skolovanja, a do punoljetstva ili 26g nisam sto posto siguran, ima pravo da nastavi primati invalidninu... mislim da ovdje jos ima uslova tipa da drugi roditelj/staratelj nema primanja ili su primanja ispod odredjenog nivoa
Invalidnina kao nasljedna kategorija? :sad: .
Znaci penzija + invalidnina.
Hvala na odgovorima.
Locked