baš taj.
Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- Dupli_skalp
#676 Re: Star Trek
-
Contrast
#677 Re: Star Trek
TNG enterprise je imao deklarisanu maksimalnu brzinu nesto malo iznad vorp-a 9
mozda 9,2; a u jednoj epizodi (bas se i ne sjecam naziva i detalja) dok su bjezali od
mocnijeg protivnika preusmjerili su svu energiju u masinsko i ostvarili brzinu mozda oko 9,7.
mozda 9,2; a u jednoj epizodi (bas se i ne sjecam naziva i detalja) dok su bjezali od
mocnijeg protivnika preusmjerili su svu energiju u masinsko i ostvarili brzinu mozda oko 9,7.
-
amko76
#678 Re: Star Trek
Kakva je ovo igrica, ajd mi u kratkim crtama objasnite pliz, hoću i ja da se igram 
- Creasy
#679 Re: Star Trek
Contrast wrote:TNG enterprise je imao deklarisanu maksimalnu brzinu nesto malo iznad vorp-a 9
Da, sjecam se te epizode. Ali kad je Putnik stigao na Enterprise, pomocu njega su presli vorp 10 i nakon toga su toliko ubrzali da su za nepun minut stigli u neku galaksiju udaljenu milijardu svjetlosnih godina od nase galaksije...
- Creasy
#680 Re: Star Trek
Igra je bezveze, ja je igrao pola sata i deinstalirao.amko76 wrote:Kakva je ovo igrica, ajd mi u kratkim crtama objasnite pliz, hoću i ja da se igram
-
amko76
#681 Re: Star Trek
Creasy wrote:Igra je bezveze, ja je igrao pola sata i deinstalirao.amko76 wrote:Kakva je ovo igrica, ajd mi u kratkim crtama objasnite pliz, hoću i ja da se igram
- zedo_m
#682 Re: Star Trek
To je sve individualno, meni je dobra, epizode su fantasticne kada igras (jest da moras biti veci lvl), minus joj kada radis daili misije malo su repetativne, al jbg takve su daili misije u svim mmo igrama. Najbolje ti je da je probas sam i da sam izgradis misljenje o igri. Nekosta te nista sem mozda malo vreman dok je skines jel je teska oko 15gb
- wickerman
#683 Re: Star Trek
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Enterp ... -1701-D%29Contrast wrote:TNG enterprise je imao deklarisanu maksimalnu brzinu nesto malo iznad vorp-a 9
Sjecam se,ne znam ni ja kako da je Enterprise i brodovi prije njega nisu mogli imati dugo tu maximalnu brzinu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#684 Re: Star Trek
baš gledam drugu sezonu TOS
imaju dobrih ideja
imaju dobrih ideja
-
DancingKing
#685 Re: Star Trek
A ja baš skoro pregledao prva četiri filma, sad ganjam da nabavim 'peticu', 'šesticu' i "Generations" kako bih mogao nastaviti dalje, po redoslijedu, jer mi se ne čini primjerenim skočiti automatski na "First Contact". Zasada se pokazala tačnom ona teorema da su 'neparni' dijelovi serijala lošiji.
- Truba
#686 Re: Star Trek
to sam i ja skonto 
meni je dvica najbolja
meni je dvica najbolja
- dale cooper
#687 Re: Star Trek
Peti mi je poprilično loš. Sama ideja je zanimljiva, međutim film ni u jednom momentu neDancingKing wrote:A ja baš skoro pregledao prva četiri filma, sad ganjam da nabavim 'peticu', 'šesticu' i "Generations" kako bih mogao nastaviti dalje, po redoslijedu, jer mi se ne čini primjerenim skočiti automatski na "First Contact". Zasada se pokazala tačnom ona teorema da su 'neparni' dijelovi serijala lošiji.
ostvaruje svoj potencijal. Šesti film je jako dobar, i funkcioniše kao odličan oproštaj od
TOS ekipe. Ideja starenja, smrtnosti i suočavanja sa greškama prošlosti se jako lijepo provlači
kroz film i pokazuje koliki su put ti likovi zajednički prevalili. Vjerovatno uz prvi film Star Trek -
The Motion Picture i Wrath Of Khan, jedan od meni najdražih Star Trek filmova.
- MatkoVeli
#688 Re: Star Trek
A nakon što se svi lijepo oproste u šestom, u sedmom se opet pojavi Kirk & društvo, iz mrtvihdale cooper wrote:Peti mi je poprilično loš. Sama ideja je zanimljiva, međutim film ni u jednom momentu ne
ostvaruje svoj potencijal. Šesti film je jako dobar, i funkcioniše kao odličan oproštaj od
TOS ekipe. Ideja starenja, smrtnosti i suočavanja sa greškama prošlosti se jako lijepo provlači
kroz film i pokazuje koliki su put ti likovi zajednički prevalili. Vjerovatno uz prvi film Star Trek -
-
DancingKing
#689 Re: Star Trek
Meni je četvrti sad zasad najdraži (ne nužno i najbolji), sviđa mi se taj malo opušteniji ton, laganija priča, ekološka poruka, i iako je taj 'fish-out-of-water' tip humora koji je u filmu prežvakan milion puta prije i milion puta poslije, ipak ga (srećom) nisu preforsirali. Jest da je film u totalu malo, što se kaže, 'preachy', ali svi elementi su na svom mjestu i ništa ne odskače. Dvica je druga po redu (čuuujBlack swan wrote:to sam i ja skonto
meni je dvica najbolja
Malo sam čitao/gledao neke kritičke osvrte na ostatak serijala i budući da mi je generalno ideja potrage za Bogom (i fizička i duhovna), vrlo intrigantna, bez obzira na sam kvalitet filma, interesuje me kako je obrađena pa jedva čekam da to pogledam. Ista stvar i za šesticu, možda čak i više, upravo zbog toga što je posljednji s originalnom postavom. Kako nikad nisam bio 'superfan' već više neformalni, pasivni gledalac TOS-a (ono, gledao bih ako slučajno uhvatim neku od epizoda na TV-u -- nekad se to na OBN-u emitovalo ako se dobro sjećam -- nikad nisam redovno pratio, za razliku od TNG, Voyagera i DS9), tako su mi ovi filmovi prvi pravi i praktično jedini susret s TOS-om.dale cooper wrote:Peti mi je poprilično loš. Sama ideja je zanimljiva, međutim film ni u jednom momentu ne
E sad, za "Khana" se u potpunosti slažem, ali mi je TMP tako loše sjeo da je to nevjerovatno. Strašan film se mogao na osnovu one priče odraditi, i generalno nije loš 'loš', ali je ruku na srce, mogao biti kraći bar pola sata. Previše je razvučen, previše je nepotrebne ekspozicije dato, i previše se trudi biti 'uman' sa onim dugim kadrovima tipa "2001: Odiseja u svemiru", a samo da je malo bolje montaža odrađena mogla se puno kompaktnija, čvršća cjelina napraviti, bez praznog hoda. Ovako sam ga gledao tri dana, bukvalno - svaki dan po 40 minuta
- dale cooper
#690 Re: Star Trek
Da, to je ujedno i jedna od najvećih mana Generationsa. Izvući Kirka iz penzije da bi ga na kraju na jedanMatkoVeli wrote:A nakon što se svi lijepo oproste u šestom, u sedmom se opet pojavi Kirk & društvo, iz mrtvihdale cooper wrote:Peti mi je poprilično loš. Sama ideja je zanimljiva, međutim film ni u jednom momentu ne
The Motion Picture i Wrath Of Khan, jedan od meni najdražih Star Trek filmova.) Eh, ipak je ta stara ekipa bila najbolja...
potpuno besmislen način ubili. Ako su već namjeravali da ubiju Kirka i da predaju štafetu Picardu i kompaniji,
to se moralo desiti sa Kirkom na svojoj najdražoj poziciji, u kapetanskoj stolici na zapovjednom mostu
Enterprise-a. Spasavajući galaksiju još jedan poslednji put i going down in the blaze of glory!
Undiscovered Country je za mene pravi oproštaj od TOS ekipe. Volim da se pretvaram da se
Generations uopšte nije desio.
- dale cooper
#691 Re: Star Trek
Pa slažem se da je TMP mogao biti kraći i da ima momenata gdje se apsolutno ništa ne dešava. Ali opetDancingKing wrote:
E sad, za "Khana" se u potpunosti slažem, ali mi je TMP tako loše sjeo da je to nevjerovatno. Strašan film se mogao na osnovu one priče odraditi, i generalno nije loš 'loš', ali je ruku na srce, mogao biti kraći bar pola sata. Previše je razvučen, previše je nepotrebne ekspozicije dato, i previše se trudi biti 'uman' sa onim dugim kadrovima tipa "2001: Odiseja u svemiru", a samo da je malo bolje montaža odrađena mogla se puno kompaktnija, čvršća cjelina napraviti, bez praznog hoda. Ovako sam ga gledao tri dana, bukvalno - svaki dan po 40 minuta.
mi se sviđa "osjećaj" filma. Jer baš podsjeća na te umne filmove kao što je Odiseja. I jer ne postoji neki
arhetip negativca kao što je Khan, Kruge ili Chang. Već je protivnik ono što u Star Trek svijetu spada
u čudne nove svijetove. Sviđa mi se što je film više eksploracija svemirske misterije nego čista akcija.
- MatkoVeli
#692 Re: Star Trek
Meni je bilo drago kad sam vidio Kirka ali onda sam bolno shvatio koliko mi je draže gledati njega nego nove... :/dale cooper wrote:Da, to je ujedno i jedna od najvećih mana Generationsa. Izvući Kirka iz penzije da bi ga na kraju na jedan potpuno besmislen način ubili. Ako su već namjeravali da ubiju Kirka i da predaju štafetu Picardu i kompaniji,
to se moralo desiti sa Kirkom na svojoj najdražoj poziciji, u kapetanskoj stolici na zapovjednom mostu
Enterprise-a. Spasavajući galaksiju još jedan poslednji put i going down in the blaze of glory!![]()
Undiscovered Country je za mene pravi oproštaj od TOS ekipe. Volim da se pretvaram da se
Generations uopšte nije desio.
Ali da rezimiramo, super mi je što je serijal toliko raznolik! Meni je dobar i Wrath of Khan jer je prvorazredna space opera ali i Spockov film jer ima što reći o odnosu čovjeka i Boga
- zedo_m
#693 Re: Star Trek
Neznam kolko ste u ST fazonu, ali TMP ili ti ga Star trek the Movie i ova St igra http://www.gamespot.com/star-trek-legacy/platform/pc/ fantasticno su objasnili nastanak borga i njihovu zelju da u svoju perfekciju inkomporiraju ljude (nazalost fantasticnu pricu igre su unistili losom optimizacijom) i zato mislim da je taj film jedan od boljih. Slažem se sa mišljenjem za peti film, ali se moze gledati. PO meni najbolji od svih filmova sto se tice orginalne postave je šesti dio mada i četvrti nije loš. Što se tiče TNG postave jako tezak odabir stvarno neznam ona mrcina od SCHIMITARA u Nemesisu malo prevagnjuje. Pored toga ovaj reboot sa ST XI otvorio je fantasticnu mogucnost novih filmova i daj Boze novih serija. Ono za čime ja žalim je naprsan završetak ST Enterprisa gdje su jednu fantasticnu mogucnost ispricavanja Romulanskih ratova prekinuli. Nadam se da će novi film razraditi taj dio ST time lina. Pored toga malo se vracam na ST online dobre su informacije im ali razvojni tim kada su kao igrive rase odabtrali federaciju i klingonsko carstvo a nisu bili romulanci (s obzirom da je igra izasla prije filma).
Sada u zadnje vrijeme tj vec malo duzi period sam nakon pregledanih svih serija iz ST serijala sem animirane poceo i gledam Star gate i njega vam preporucujem odlican je.
Sada u zadnje vrijeme tj vec malo duzi period sam nakon pregledanih svih serija iz ST serijala sem animirane poceo i gledam Star gate i njega vam preporucujem odlican je.
-
DancingKing
#694 Re: Star Trek
Slazem se, ta nekonvencionalnost u odnosu na ono sto je bilo norma u zanru u tom periodu (kraj 70-ih/80-e) je ubjedljivo najjaci adut TMP-a.dale cooper wrote:Pa slažem se da je TMP mogao biti kraći i da ima momenata gdje se apsolutno ništa ne dešava. Ali opet
mi se sviđa "osjećaj" filma. Jer baš podsjeća na te umne filmove kao što je Odiseja. I jer ne postoji neki
arhetip negativca kao što je Khan, Kruge ili Chang. Već je protivnik ono što u Star Trek svijetu spada
u čudne nove svijetove. Sviđa mi se što je film više eksploracija svemirske misterije nego čista akcija.
- Truba
#695 Re: Star Trek
koliko je ovaj TOS naivan ali istovremeno i sjajan to je za ne povjerovati
ideje su fenomenalne
neke graniče s genijalnošću a neke s ludilom
ideje su fenomenalne
- dale cooper
#696 Re: Star Trek
Slažem se. Ideje i priče u TOS-u su fenomenalne što nije ni čudo sa obzirom da su na dostaBlack swan wrote:koliko je ovaj TOS naivan ali istovremeno i sjajan to je za ne povjerovati
ideje su fenomenalne
epizoda radili pravi sci-fi pisci popularni u to vrijeme (najpoznatiji među njima Harlan Ellison)
Šteta što tvorci Star Treka nisu imali budžet i tehnologiju dostupne danas da svoje ideje
adekvatno prenesu na ekran. Ali napravili su dobar posao i sa onim štu su imali.
Originalni Enterprise je još uvijek prava ljepotica.
- Truba
#697 Re: Star Trek
Richard Matheson je napisao jednu epizodu onu s podijeljenom ličnošću kapetana
- Truba
#698 Re: Star Trek
epizoda gdje ubrzano stare je fenomenalna
u isto vrijeme smiješna i tužna
u isto vrijeme smiješna i tužna
- drag_gost
#699 Re: Star Trek
All good things...
Tek sad vidjeh ovu temu. Je li treba da izrecitujem sve Picardove monologe?
Evo nesto interesantno, vjerovatno jedina pjesma koju slusam 10 puta na dan. Inace sam ludjak za Star Trekom.
Tek sad vidjeh ovu temu. Je li treba da izrecitujem sve Picardove monologe?
- Truba