BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
chuchumbamayumbe

#676 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by chuchumbamayumbe »

NeyDan wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Cepelin wrote:Bez preuvelicavanja svi Violeta, Bimal, Jami proizvodi su fantasticni i po mojim kriterijumima ni po cemu ne zaostaju za evropskim proizvodjacima.
Pa i da zaostaju i da su malo skuplji ako ne budemo kupovali domace proizvode tesko nama i nasoj djeci, nece nam djeca nikad radit u Palomi, Floriolu, Zewi, Zvijezdi, Podravci.
Eki to?!
Imam prijatelja, radi u Podravci, u Rajlovcu. Možda će i moje dijete raditi tamo jednog dana, ko zna? :)
Violeta je PRESKUPA, i prestao sam je kupovati ima više od godinu dana. Kupim Konzumov K-Plus toalet papir (ali onaj koji se proizvodi u Italiji). 24kom je 4.5km, bolji je od Violete. Gledam stoji Violeta pored 8+2 gratis, nekakva akcija, 7.5km. Taman da je četveroslojni i ne znam ti kakav, toliki patriota nisam.
Floriol je u mnogo prodavnica jeftiniji od Bimala - uzmem Floriol.
Kupujem sve domaće što je dobro, a cjenovno nije skuplje od uvoznog.
Ako je domaće skuplje od uvoznog - kupujem uvozno.
Naravno, uvijek uzimam u obzir omjer kvaliteta i cijene.
Najviše volim svoj džep.
Gdje si ti vidio da je Violetin papir 8 KM?! Ja uvijek kupujem onaj mirisljavi dvoslojni, dodje 8 rolni, i platim malo manje od 2 KM.
7.5km, u konzumu u B-Fazi. I ja sada kontam da mora da je bila neka greška?! Čim stignem, otići ću da provjerim.
Kako god, stojim iza onoga što sam rekao vezano za kvalitet/cijena, pa taman da mi je i sam ćaća to pravio.
alibaba_i_30_godina

#677 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by alibaba_i_30_godina »

chuchumbamayumbe wrote:
NeyDan wrote: Gdje si ti vidio da je Violetin papir 8 KM?! Ja uvijek kupujem onaj mirisljavi dvoslojni, dodje 8 rolni, i platim malo manje od 2 KM.
7.5km, u konzumu u B-Fazi. I ja sada kontam da mora da je bila neka greška?! Čim stignem, otići ću da provjerim.
Kako god, stojim iza onoga što sam rekao vezano za kvalitet/cijena, pa taman da mi je i sam ćaća to pravio.
Da, to jeste preskupo za toaletni papir, bez obzira o kakvoj kvaliteti je rijec. Bas cu i ja obratiti sljedeci put kada odem do Wise, ali kao sto sam vec rekao, uvijek kupujem onaj mirisljavi dvoslojni i nije puno skup.

Cini mi se da je najskuplji onaj Perfex, negdje oko 5 KM, ali zato dodje 24 rolne, tako nekako.
Cepelin

#678 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Cepelin »

U tom djepu i jest stvar domace je dugorocno jeftinije bez obzira na trenutnu cijenu na polici, al tvoje pare tvoje pravo, kupuj sta hoces. Nemam nista protiv podravke, floriola i sl. al vise volim svoje pa i nek je skuplje a kvalitetnih proizvoda imamo, to je moje pravo za moje pare. Ne samo da cu platit skuplje otici cu u drugu radnju, TC ako u njmu nema Bimal ulja, Jami pita i sl.
Vezano za te trgovacke firme i razliku od proizvodnih da ne polemisemo o opste poznatim stvarima.
Elem, na zapadu su otisli korak dalje od tipa kupujmo domace pa imaju proizvode koji su posebno oznaceni gdje je sve u proizvodu porijeklom iz doticne zemlje (sirovina, dodatci, pakovanje i to) kako bi stimulisali domacu proizvodnju.
chuchumbamayumbe

#679 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

A govoreći o Jami pitama - ne kontam, vama fakat nije žao dati 6km za 500gr Jami zeljanice?!?!
Nije loša pita, dapače, ali je PRESKUPA!
otherside

#680 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by otherside »

jami zeljanica je puna onih zilica iz spinata. meni se ne djasvi :oops:
Dragan033

#681 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Dragan033 »

otherside wrote:jami zeljanica je puna onih zilica iz spinata. meni se ne djasvi :oops:
Pa nema nidje ko domace zeljanice :-D :-D
StupskaBitanga

#682 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

Violeta je izbacila nekakav premium toalet papir od 8KM
Da jeste i ja sam to vidio
A ovo sam jučer probao i odlično je
Image
i klas štrudlice iso ovako pakovanje sa višnjom preukusne su
:thumbup:
zubi

#684 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zubi »

Cepelin wrote:U tom djepu i jest stvar domace je dugorocno jeftinije bez obzira na trenutnu cijenu na polici, al tvoje pare tvoje pravo, kupuj sta hoces. Nemam nista protiv podravke, floriola i sl. al vise volim svoje pa i nek je skuplje a kvalitetnih proizvoda imamo, to je moje pravo za moje pare. Ne samo da cu platit skuplje otici cu u drugu radnju, TC ako u njmu nema Bimal ulja, Jami pita i sl.
Vezano za te trgovacke firme i razliku od proizvodnih da ne polemisemo o opste poznatim stvarima.
Elem, na zapadu su otisli korak dalje od tipa kupujmo domace pa imaju proizvode koji su posebno oznaceni gdje je sve u proizvodu porijeklom iz doticne zemlje (sirovina, dodatci, pakovanje i to) kako bi stimulisali domacu proizvodnju.

tacno tako!
alibaba_i_30_godina

#685 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

E cuj premium toalet papir ... hajde, ako vec neki levati kupuju to, zasto onda i ne prodavati za tako visoku cijenu.

A taj bosanski lokum ima odavno da se kupi, ja sam cak nosio nekim prijateljima u inostranstvo i svidio im se.
chengaba

#686 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by chengaba »

NeyDan wrote:E cuj premium toalet papir ... hajde, ako vec neki levati kupuju to, zasto onda i ne prodavati za tako visoku cijenu.

A taj bosanski lokum ima odavno da se kupi, ja sam cak nosio nekim prijateljima u inostranstvo i svidio im se.
Moj pakash zaslužuje samo najbolje! Ništa ispod troslojnog tariguza. 8-)
alibaba_i_30_godina

#687 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

chengaba wrote:
NeyDan wrote:E cuj premium toalet papir ... hajde, ako vec neki levati kupuju to, zasto onda i ne prodavati za tako visoku cijenu.

Moj pakash zaslužuje samo najbolje! Ništa ispod troslojnog tariguza. 8-)
Moj zasluzuje samo dobru hranu, a dal' je tariguz troslojan ili dvoslojan nije toliko bitno. :D

a zamisli tek cetveroslojni ... eto nove ideje za Violetu!
StupskaBitanga

#688 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

taj bi bio 15KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kemo BA

#689 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Kemo BA »

StupskaBitanga wrote:
taj bi bio 15KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa još u roza boji sa tufnicama naizvrat :lol:

Uz jutarnju kaficu Klasove štrudlice
neupitan

#690 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by neupitan »

Slucaj VIOLETA je klasicna prica o domacem bezobrazluku.

Krenu fino (kvalitet+dobra cijena) pa kad se narod na to navuce, pa jos na sve to nalijepi i emotivnu etiketu "domace" (mada se ovdje radi samo o prostoj preradi uvoznog papira) i kad se osvoji trziste...e onda krene ono sto se prosto zove prodavanje muda za bubrege.

Je li ikome palo na pamet da stavi na vagu kese sa toalet papirom. Violetine 24 rolne su lakse od Zewinih 10!
Kupovinom "domace" Violete mi ne kupujemo domaci toaletni papir vec domaci zrak!

Violetu treba kazniti bojkotom bas zato sto su BEZOBRAZNO izigrali prednost domaceg terena i povjerenje potrosaca.

Domacem proizvodu mogu oprostiti losije pakovanje, ali ovakav bezobrazluk ne prastam ni najrodjenijem.
StupskaBitanga

#691 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

Klasove štrudlice :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
holowey

#692 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by holowey »

violetin premium toaletni papir je made in croatia...zasto ga spominjati na ovoj temi?
chuchumbamayumbe

#693 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

holowey wrote:

violetin premium toaletni papir je made in croatia...zasto ga spominjati na ovoj temi?
Ja sam ga prvi spomenuo, sa nebuloznom cijenom od 7.5km za, kako mi se čini, 9 komada.
Samo sam zaobišao (inače ne kupujem Violetu), ali eto, već se govorilo i o njihovom bezobrazluku - a sada ispada da je taj tariguz Made in Croatia?!
Samo vi kupujte Violetu.
:)
karanana

#694 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

StupskaBitanga wrote:Čoko štrudla Master As Jelah fkt od srca preporučujem
Njihov prvi proizvod koji mi se svidio
koja je ovo coko strudla? danas sam gledo, sve strudle njihove su vocne, s tim da ima jedna cokolada okolo a unutra smokva. jeli to ta?

i ja maloprije vidjeh reklamu na HRT za konzum akciju i violeta na akciji i gore onaj znak "hrvatski proizvod".
mozda imaju fabriku i tamo ili su domaci i tamo i ovdje.
heckler

#695 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by heckler »

Da, imaju fabriku i tamo.

Ali je tuzno vidjeti koliko je ta ni pocemu posebna firma i grupa proizvoda zastupljena na ovoj temi.
Nebitan32

#696 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Nebitan32 »

Domaca sljiva! Nema boljeg proizvoda. Gledam na netu da nadem sliku i naidem na sljive iz Zepe. Evo linka.
Povtrdujem da su sljive iz Podrinja visokog kvaliteta. Evo linka

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5&start=25

Image

Image

Preoprucio bih svakome da skokne do Zepe i proba tamosnje domace voce. Manje vise 1h voznje. Nije to daleko od Sarajeva. Dode kao izlet.
burekodsira

#697 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by burekodsira »

pitanje: zna li iko koliko je stetno po zdravlje konzumirati susene (kod nas dimljene) proizvode?
znaci ne pametujem nego postavljam konkretno pitanje posto mi uvjek padne na um kad se ovih suhih sljiva sa orasima napucam :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#698 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

burekodsira wrote:pitanje: zna li iko koliko je stetno po zdravlje konzumirati susene (kod nas dimljene) proizvode?
znaci ne pametujem nego postavljam konkretno pitanje posto mi uvjek padne na um kad se ovih suhih sljiva sa orasima napucam :D
a gdje ti je to "kod naske" :D
kod naske su se vocke, a bogami i povrcke, vavik na suncu susili
insolacija maksimala; fruktoze i glukoze organic maksimala
bolesno je ne jest takve blagodeti
Image

Image
spreca

#699 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by spreca »

U pravu si :thumbup: ....ali nisam nikad cuo da se sljiva susi na suncu...burek je u pravu
alibaba_i_30_godina

#700 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Nije najbolji bh. proizvod, ali ipak nisu toliko losi ovi sokovi, bas sam maloprije popio onaj od brusnice i moze se piti. :D

Image
Post Reply