60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
saibaba

#676 Re: 60 MINUTA - All about

Post by saibaba »

Miki123 wrote:
HAVANA wrote:Ne plačaju račune...
Ne uzimaju sudsku poštu jer ne priznaju sud...
Kako onaj reče muzičko obrazovanje njima ne treba i neće ga ni biti...
Zabranjuju prolaz ...postavljaju punktove...
18 pištolja,puške...
Nusretovi čuveni govori...djahkad se mosh i opasat,ne izdaj brata i ako znaš ... :-)
Nisu ih trebali dirat...nema smisla... :oops:
Ne priznaje sud i institucije države, ali kad upuca lovačkog psa ide prijaviti nestanak pištolja u policiju, dakle, instituciju države.

B A G R A

Najobičnija bagra je to i nek' su ih skršili i ako se opet dignu i krenu raditi iste stvari, poslati 1200 policajaca i 400 vozila, pa da vidimo kome će dosaditi.
Meni je vec dosadilo da za pare koje mi zarađujemo krvavo i plaćamo porez 650 policajaca sa transpoterima hapsi 7 bradonja u kratkim pantolicama ... U kojoj se to državi angažuje 650 ljudi za posao koji treba da obavi 10 maximalno 15 lokalnih policajaca, to je pravi terorizam.. prema budžetu ...
a i tih sedam vehabija je vjerovatno isforsirano uhapšeno da se ne provale totalno ...
michio

#677 Re: 60 MINUTA - All about

Post by michio »

Petoricu, sestoricu ce pustiti a a onda svaliti sve na jednog pa ga jos i u zatvor poslati. Ko da gledam.
homerus

#678 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by homerus »

ma ne znam vala, šta god da je Kalatović mislio, mislim da je slago. :-D
chuchumbamayumbe

#679 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by chuchumbamayumbe »

Bez uvrede, ali zasto mislis da je slagao?
vox-populi

#680 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by vox-populi »

homerus wrote:ma ne znam vala, šta god da je Kalatović mislio, mislim da je slago. :-D
I jos da navedes neki dokaz ovoj tvojoj tvrdnji i super. Oruzje za masovno unistenje se ne mora praviti u garazi i zauzimati prostor iste. Hemijsko i biolosko oruzje je relativno lako napraviti, uz odgovarajuce sastojke. Recepte mozes naci na internetu ako te zanimaju.
homerus

#681 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by homerus »

vox-populi wrote:
homerus wrote:ma ne znam vala, šta god da je Kalatović mislio, mislim da je slago. :-D
I jos da navedes neki dokaz ovoj tvojoj tvrdnji i super. Oruzje za masovno unistenje se ne mora praviti u garazi i zauzimati prostor iste. Hemijsko i biolosko oruzje je relativno lako napraviti, uz odgovarajuce sastojke. Recepte mozes naci na internetu ako te zanimaju.

prvo nek Kalatović navede dokaz za ono što govori. dok ne dokaže, ja sam ubjeđen da laže. valjda imam pravo tako da mislim. vjerujte mi, nekako čitav dan na poslu mislim i uvijek mi ispadne smiješno. ipak riječ ''oružje za masovno uništenje'' zvuče senzacionalno. meni je na um odmah pala atomska, premda se tu može utrpat' sijaset stvari. ali nekako ih zamišljam u maoči kako nešto kuhaju u loncima, u obližnjoj čatrnji skrivaju rekator... :)
brate, smrdi mi ovo na Dževada Galijaševića... šta ja tu mogu. :-)
Alfons Kauders

#682 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

ja pod oruzje za masovno unistenje podvodim sve moguce i nemoguce audio zapise turbofolka... :D a vi kako hocete... :D od ploce do ogg vorbisa... :D
F.G.R.

#683 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by F.G.R. »

homerus wrote:nisam primijetio da je već neko otvorio ovu temu, a ako jeste, neka me ekipa ispravi.

u jučerašnjem izdanju magazina 60 minuta, Damir Kalatović je u svojoj reportaži o akciji Svjetlost, između ostalog rekao kako su prilikom pretresa ''pronađeni planovi za izradu oružja za masovno uništenje'' :-)
danas čitav dan kontam o tome, i zamišljam stanovnike maoče kako kuju planove o izradi atomske bombe ili nečeg sličnog, i uvijek me napane nekakav smijeh. ja odavno nisam čuo veću provalu.
ima li neko da misli isto, i ima li onih koji stvarno vjeruju u ovu (za mene) definitivno najveću nebulozu koju je izgovorio ovaj novinar.
bujrum
Vrhunac je bio kad je Damir K. rekao da su nasli: "Tri mokra cvora u izuzetno losem stanju"... :shock: :shock: :shock:
I ja brze bolje ocistim svoj wc, sta znas, da mi uleti FBI :lol: :lol: :lol:
nikad_izvini

#684 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nikad_izvini »

Vidim da su pojedini vrlo brzo zaboravili na slučaj Rustempašić i C4 koji su mu našli(malo da lovi ribe, šta će ti štap, ovo je moderna tehnologija :D ) uz optičke nišane(to je da se igraju ta-ta) :D
Ta "zaboravnost" je jebena kod nas.

Nekakvom na ovoj temi smeta što on kao porezni obaveznik plaća toliko policajaca u akciji(s tim se slažem) ali mu (očito) ne smeta gdje je 7 milijardi. Uglavnom, 60 minuta je problem :dance:

Da se razumijemo, Kaletovićev prilog je smeće, 600 drotova je zaista previše ljudi, opet SDA-ov ministar tu akciju, koliko sam shvatio-PODRŽAVA. Znači, hajmo malo kenjati po SDA, to se desilo za njihove vladavine. SDA je među ostalim poslala policiju u Maoču.
Ali, to se ne radi. Također, nikove koji ovdje obavljaju nuždu, ne vidim na politici da kritikuju vlast i a vjerujem i stranke za koje su glasali. Ako nisu glasali, ko da jesu, dali su glast vladajućim.
Kada sve sumiramo, 60 minuta je problem ove države :D Pa daj da ih ukinemo pizda mu materina ako je dotle došlo :D

Zaključak: BiH je prelijepa država sa izrazito retardirano-lopovskim narodom što potvrđujemo iz dana u dan. Oni koji su se prepoznali u opisu naroda, u pravu su, njima je bilo upućeno :D
Zmaj od Spreče

#685 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Zmaj od Spreče »

Ma na tv-u je bitna samo senzacija. Prije par dana je vijest u dnevniku bilo nagurivanje dječaka i djevojčice u 2. razredu osnovne škole. Da sam ja na mjestu tog dječaka očekivao bi da će mi u pola noći poslati bar 150 specijalaca, sa šest helikoptera, i dvije podmornice, da me privedu na razgovor kod školskog pedagoga. :bih:
nikad_izvini

#686 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nikad_izvini »

VjecitiStudent wrote:
nikad_izvini wrote:
VjecitiStudent wrote:Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
60 minuta su zaista postale gubitak vremena.
Imaš li neki drugi prijedlog ili "nako" pričaš ? Tvoja priča se svodi na Harisovu retoriku i pokliče "ukinućemo pc". De malo konkretnih rješenja, lako je pričati "ne valja ovo" ;-)
PS slažem se da je prilog o Maoči bio "niđe veze".
Prijedlog je jednostavan: Da budu manje senzacionalni, a vise profesionalni.
U suprotnom, na najboljem su putu da postanu "TV Avaz", samo malo drugacije ideoloske boje za sada.
Paaaa, fali Bakiru još par zgrada, nekoiko izdaja i lizanje sa efendijom Cerićem da postane "zaštitnik Bošnjaka" :D

Nekad ti napisah, nemoj kakiti, daj nešto konstruktivno, kameru ili olovku u ruke i nešto istraži, objavi. Imaš moju punu podršku.
Ovo ne znači da podržavam svaki prilog 60 minuta ali emisiju kao takvu u svakom slučaju.
Ova i naredna stranica su dovoljni primjeri kako se "pirane" vrlo lako i brzo nađu da bace koju pametnu. Ako je 5% tačno od onoga što je 60 minuta objavila, a jeste, trebamo da se zabrinemo. Ako je tačno 50% kao što ja mislim(vjerujem da je i više od tih 50%$ tačno), treba da sjednemo i plačemo. Kao što vidiš, pojedine to ne tangira. Par loših priloga i automatski ništa nije tačno. Takvom pričom, znaš kome pomažeš ;-)
Jasni su mu ovi "novi nickovi" koji su se iznenada ukazali na temi, ti si mi nejasan. Ili pak nisi :skoljka:
Alfons Kauders

#687 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

Zmaj od Spreče wrote:Ma na tv-u je bitna samo senzacija. Prije par dana je vijest u dnevniku bilo nagurivanje dječaka i djevojčice u 2. razredu osnovne škole. Da sam ja na mjestu tog dječaka očekivao bi da će mi u pola noći poslati bar 150 specijalaca, sa šest helikoptera, i dvije podmornice, da me privedu na razgovor kod školskog pedagoga. :bih:
Care moj, kod vas da ulete u Vukovije ili Dubrave, malo bi im bilo i 1500 specijalaca... :D Vratila bi se 2-3 ziva, a i oni bi pozalili sto su ostali zivi... :D
zonbirile

#688 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

samo slijepac ne vidi da se dio federacije sa Bošnjacima podijelio,figurativno jedni viču svi smo mi Maoča,drugi mi sve ostalo udrobljeno.Iz toga ništa dobro po Bošnjake izači ne može,a na vidiku ništa smisleno.Sad ludo bi bilo dopustiti Maočacima da probaju vladati kada primjera očajno loših ima u svijetu.Ovi drugi jednostavno ne znaju šta i kako i tako u krug ,Bosna tone.
seln

#689 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by seln »

F.G.R. wrote:
homerus wrote:nisam primijetio da je već neko otvorio ovu temu, a ako jeste, neka me ekipa ispravi.

u jučerašnjem izdanju magazina 60 minuta, Damir Kalatović je u svojoj reportaži o akciji Svjetlost, između ostalog rekao kako su prilikom pretresa ''pronađeni planovi za izradu oružja za masovno uništenje'' :-)
danas čitav dan kontam o tome, i zamišljam stanovnike maoče kako kuju planove o izradi atomske bombe ili nečeg sličnog, i uvijek me napane nekakav smijeh. ja odavno nisam čuo veću provalu.
ima li neko da misli isto, i ima li onih koji stvarno vjeruju u ovu (za mene) definitivno najveću nebulozu koju je izgovorio ovaj novinar.
bujrum
Vrhunac je bio kad je Damir K. rekao da su nasli: "Tri mokra cvora u izuzetno losem stanju"... :shock: :shock: :shock:
Ovo je vec glupiranje...nije spomenuo da su "nadjena" tri mokra cvora, vec je govorio o katastrofalnim higijenskim uslovima u selu i da samo tri kuce imaju mokri cvor, a i oni su u losem stanju. I to mu vjerujem, vehabije su strasni poganci.
VjecitiStudent

#690 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

nikad_izvini wrote:
VjecitiStudent wrote: Prijedlog je jednostavan: Da budu manje senzacionalni, a vise profesionalni.
U suprotnom, na najboljem su putu da postanu "TV Avaz", samo malo drugacije ideoloske boje za sada.
Paaaa, fali Bakiru još par zgrada, nekoiko izdaja i lizanje sa efendijom Cerićem da postane "zaštitnik Bošnjaka" :D

Nekad ti napisah, nemoj kakiti, daj nešto konstruktivno, kameru ili olovku u ruke i nešto istraži, objavi. Imaš moju punu podršku.
Ovo ne znači da podržavam svaki prilog 60 minuta ali emisiju kao takvu u svakom slučaju.
...
Glupost!
Ne pada mi na pamet da postanem Ciro umjesto Cire ili Bakir umjesto Bakira, sve strucne poslove treba da obavljaju ljudi koji su stekli odgovarajuce kvalifikacije za to, sto naravno ne sprjecava korisnike njihovih usluga, proizvoda itd. da iste kritikuju, na sta imaju puno pravo.
Ako 60 minuta pretenduje da bude nesto vise od tabloidnog proizvodjaca informacija avazovog tipa, onda mora paziti na kvalitet i kredibilitet informacija u svakom pojedinom prilogu.
Sto se mene tice, Kaletoviceve priloge cu, nakon svih fula sa Radovanom, idiotskog priloga o Gotovininom restoranskom stolu, svih kretenskih intervjua sa Elezom i ove zadnje blamaze, tretirati iskljucivo kao novinarsku fikciju, a i to pod uslovom da u to vrijeme nema nekog zanimljivijeg programa na TV.
saibaba

#691 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by saibaba »

F.G.R. wrote:

bujrum
Pozvao bih damira da mi procjeni stanje mokrog čvora ... zeza me nesto :lol: :lol: :lol:
Adriatic

#692 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

Prvo kažu nema nikakve akcije, ne čini se ništa na hapšenju ekstremista a onda kad se desi neka akcija, e što ih je bilo 600 ?????
E pa stvarno, političari u ovoj zemlji su zaista bolji dio društva, jer ne može nijedan političar biti gori od njegovih birača.
mousstapha

#693 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mousstapha »

Adriatic wrote:Prvo kažu nema nikakve akcije, ne čini se ništa na hapšenju ekstremista a onda kad se desi neka akcija, e što ih je bilo 600 ?????
E pa stvarno, političari u ovoj zemlji su zaista bolji dio društva, jer ne može nijedan političar biti gori od njegovih birača.
To je donekle tacno, ali samo ako povrsno gledas stvari. Akcija koja je poduzeta, mogla je biti i puno prije i sa mnogo manje medijske pompe. Broj policajaca govori samo o tome koliko je policija neefikasna, odnosno koliko je reforma policije bila samo prividna. U toj nekoj Maoci se ne zna da li je to podrucje ovlasti policije iz Federacije ili Brcko D.C.
VjecitiStudent

#694 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:Nakon sinocnjeg, najblaze receno, vrlo blagonaklonog tretmana Hece u '60 minuta', definitivan zakljucak je da je ova emisija samo jos jedna reketaska novinarska firma na nasem tmurnom novinarskom nebu.
Sramotno :(
Nije dugo trebalo pa da '60 minuta' opet snazno zapushe u Hecina jedra, veceras je najavljeno da su elektrane jedini spas za FBiH.
dzenan_tr

#695 Re: 60 MINUTA - All about

Post by dzenan_tr »

Ne gledam "60 minuta" od kad sam čuo priče o pakovanju kamera i odustajanju od snimanja priloga o nekim "važnim ljudima", a na intervenciju nepoznatih osoba?! Dogodilo se u Travniku... Inače, njihova šutnja o kriminalu u ovom gradu, ali i cjelokupnom Srednjobosanskom kantonu mogla bi se okarakterisati kao upitna!...
mustang

#696 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mustang »

VjecitiStudent wrote:
VjecitiStudent wrote:Nakon sinocnjeg, najblaze receno, vrlo blagonaklonog tretmana Hece u '60 minuta', definitivan zakljucak je da je ova emisija samo jos jedna reketaska novinarska firma na nasem tmurnom novinarskom nebu.
Nije dugo trebalo pa da '60 minuta' opet snazno zapushe u Hecina jedra, veceras je najavljeno da su elektrane jedini spas za FBiH.
sta fali elektranama,ako ce biti u vlasništvu države,ljudi se satrase objašnjavajuci da ce tako i biti,ne vidim onda u čemu je problem,možda u tebi :-)
seln

#697 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
Mashallah :D
repliciramo i na vlastite postove. Ccccc....
To ono, svidja ti se treba, ali ona izabere drugog, a onda ti okolo pricas da je kurva.
VjecitiStudent

#698 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

mustang wrote:
VjecitiStudent wrote:
sta fali elektranama,ako ce biti u vlasništvu države,ljudi se satrase objašnjavajuci da ce tako i biti,ne vidim onda u čemu je problem,možda u tebi :-)
Itekako fali, razloga je obilje i ekoloskih i ekonomskih.
Evo sta kaze covjek iz struke:
http://www.seebiz.eu/hr/intervjui/kuslj ... 16398.html
nikad_izvini

#699 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nikad_izvini »

VjecitiStudent wrote:
Moram se složiti sa tobom sa su lagano počeli da podržavaju lepog Hareta što mi se nimalo ne sviđa. S. Bosna ih je provalila, ja u početku nisam vjerovao, polako, počinjem da vjerujem :roll:
Opet, pretjeruješ, al zaista. Razloge sam ti davno napisao, ti se praviš blesav i tako.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#700 Re: 60 MINUTA - All about

Post by -LIBERO- »

Hidroelektrane same po sebi uopste nisu losa stvar. Jedan od jacih nasih kapacitete su ti rijecni tokovi.

E sada,druga je stvar ko,kako i uz koji tal zeli da izgradi sve to i da se opari.

Transparentost,uz otvorenu javnu debatu,paznju na ekologiju tih podrucija i sl. i hidroelektrane,sto da ne.
Last edited by -LIBERO- on 16/02/2010 19:18, edited 1 time in total.
Locked