Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- Qler
#676 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samsung je sav od plastike, HTC ima dosta telefona sa unibody dizajnom i aluminijem, sto je dosta kvalitetnije. I meni se ne svidja kod samsunga sto je nekako jeftin kad ga uzmes u ruke..
- zateznistub
#677 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kad spominjes materijale:Qler wrote:Samsung je sav od plastike, HTC ima dosta telefona sa unibody dizajnom i aluminijem, sto je dosta kvalitetnije. I meni se ne svidja kod samsunga sto je nekako jeftin kad ga uzmes u ruke..
-
Giancarlo
#678 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Vala ovo je posten test, po tri pada pa kako ko zavrsi, Samusng strasan bas 
-
shin
#679 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Strasan bas sa svojih 116grama...
- plucna mahramica
#680 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Normala, ode smetlje u sto komada... 
-
frngla
#681 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
iskeno sam samsung do prije godinu-dvije smatrao smecem obicnim, ali sad kad sam kupio jedan i pregledao silne testove, iznenadio sam se koliko je dobar telefon... trenutno samsung 
- plucna mahramica
#682 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa novi telefoni nemaju sta biti smece... iz dva dijela bukvalno, naprijed gorilla glass, nazad kao da je bitno. Android odlican, jos jedine opcije vrijedne pomene su baterija i ekran...
-
aldm
#683 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pozz,
koji mobitel sa Android OS-om se može nabaviti u Sa za nekih 250KM (moze i manje
)? I šta preporučujete? Može i neka radnja - preporuka...
Hvala unaprijed
koji mobitel sa Android OS-om se može nabaviti u Sa za nekih 250KM (moze i manje
Hvala unaprijed
-
kojeime
#684 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samsung Galaxy Mini?aldm wrote:Pozz,
koji mobitel sa Android OS-om se može nabaviti u Sa za nekih 250KM (moze i manje)? I šta preporučujete? Može i neka radnja - preporuka...
Hvala unaprijed
Ja imam Gio, ali on kosta 300KM. Zadovoljan sam, ima par mana (na primjer kada razgovaram koristeci slusalice, s vremena na vrijeme ton se za djelic sekunde pojaca na maksimum i vrati u normalu i bas me posteno trzne), ali generalno nije los. Interesantno da se to ne desava kada slusam muziku ili kod tona videa, to je u redu, samo se desava kod razgovora). Zadovoljan sam baterijom, meni zna trajati i duze od 5 dana, ali ja 99,5% vremena koristim telefon samo za razgovor i SMS-ove. Ako je Mini slican Gio, to po meni ne bi bio los izbor. Moj drug ima Mini i zadovoljan je, njemu baterija traje 3 dana i duze.
Mini dolazi sa Androidom 2.2, Gio sa 2.3.
Generalno, poslije koristenja "obicnih" telefona, i smartphonea Blackberrya i Samsung Galaxy Gio (koji trenutno koristim), po meni bi najbolje bilo kupiti kvalitetan i jeftin (do 100-150KM) "obicni" telefon sa osnovnim funkcijama koje savrseno rade, dugim trajanjem baterije i kvalitetnim signalom, i jos nije frka jer ga niko nece ukrasti
-
IcedFlame
#685 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pogledaj i Samsung Galaxy 3 (GT-I5800). Po meni (uz HTC Wildfire) je best buy.aldm wrote:Pozz,
koji mobitel sa Android OS-om se može nabaviti u Sa za nekih 250KM (moze i manje)? I šta preporučujete? Može i neka radnja - preporuka...
Hvala unaprijed
- holowey
#686 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
uzeo sam ga na rate, uz moj paket dodje oko 30 mjesecno na dvije godine...NeyDan wrote:Dobro ljudi, drago mi je zbog vas, al' mene sad interesuju cijene!!!![]()
Dakle holoway koliko si platio u posti taj galaxy 2, jel' izadje negdje oko 900 KM?
I HTC Desire je dobar mobitel, mada sam se ja nesto nafurao na samsung, valjda jer je bolji od iPhone-a.
-
gonz0
#687 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
-
AmoK
#688 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nemoj E52 to sad pa sad umre.... euroBih ce ti dat najbolji savjet za kupovinu.gonz0 wrote:eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
- zateznistub
#689 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pogledaj na autopijaci, ne, ne salim se.gonz0 wrote:eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
- AdNaN88
#690 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Maloprije zvao univerzalno i pitao za iphone, ni jedna im cijena nije tacna ni sa pik-a ni sa stranice. Prodaju 3g za cijenu 3gs koja stoji na stranici 
- Dupli_skalp
#691 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
to im je standardni običaj.AdNaN88 wrote:Maloprije zvao univerzalno i pitao za iphone, ni jedna im cijena nije tacna ni sa pik-a ni sa stranice. Prodaju 3g za cijenu 3gs koja stoji na stranici
trebao si im samo reći da na stranici stoji ta i ta cijena i da si zaniteresiran po toj cijeni da kupiš mob.
-
gonz0
#692 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
prije par godina sam na autopijaci kupio samsung d900i i zaista sluzio me je dobro jedno 2 godine. naravno, štand je držala radnica iz neke radnje iz lukavice, zaista, dobio sam garantni list, i mogućnost plaćanja na rate... prilično primamljivo, i naravno bio je dosta ispod cijene. ali sad kad vidim ovu ciganiju, kako da kupim... šta reći... al pogledaću hvala svejednozateznistub wrote:Pogledaj na autopijaci, ne, ne salim se.gonz0 wrote:eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
- Dupli_skalp
#693 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
zna li neko gdje se u sarajevu može kupiti nova motorola defy?
- anestezija123
#694 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pozdrav raja. 
Ja bih htjela kupiti Nokiu e5 sada i interesuje me gdje bih je mogla u Sarajevu najjeftinije kupiti. Ako ima neko ko se razumije bolje u mobitele moze mi reci i vrijedi li ga kupovati. Rekose mi da je oko 300 KM, ali ovdje gdje sam gledala je 350 pa kontam da ima i jeftinije. Pozdrav i hvala.
Ja bih htjela kupiti Nokiu e5 sada i interesuje me gdje bih je mogla u Sarajevu najjeftinije kupiti. Ako ima neko ko se razumije bolje u mobitele moze mi reci i vrijedi li ga kupovati. Rekose mi da je oko 300 KM, ali ovdje gdje sam gledala je 350 pa kontam da ima i jeftinije. Pozdrav i hvala.
- Qler
#695 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Evo veceras sam cackao onaj samsung, valjda je neki S2, ko' kad su svi isti
i najiskrenije, kvalitata kucista se ne moze porediti sa N8. Kada sam uzeo da pricam na telefon i naslonio na uho, bas nekako tanko, jeftino izgleda. Ne znam kakav je kad padne, kako se grebe, kako podnosi udarce, ali kad ga drzis u ruci, bas jeftin nekako djeluje...
Display je dobar
Display je dobar
- Dupli_skalp
#696 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
a kad je samsung bio kvaliteta po izradi kučišta? nikad. sjećam se kad je sestra imala samsung, prvo što joj je puklo bilo je poklopac baterije.Qler wrote:Evo veceras sam cackao onaj samsung, valjda je neki S2, ko' kad su svi istii najiskrenije, kvalitata kucista se ne moze porediti sa N8. Kada sam uzeo da pricam na telefon i naslonio na uho, bas nekako tanko, jeftino izgleda. Ne znam kakav je kad padne, kako se grebe, kako podnosi udarce, ali kad ga drzis u ruci, bas jeftin nekako djeluje...
Display je dobar
helem
-
aldm
#697 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Imam neku listu, pa možete dati mišljenje
Htc tatto
Samsung i5500 galaxy 5
Samsung i5700 spica
lg optimus mep 350
lg km 900 arena
samsung galaxy mini
Tatto je i skuplji od ovih pa baš i nije u ovoj klasi al et. Čini m ise da je LG jeftiniji od ostalih...
Htc tatto
Samsung i5500 galaxy 5
Samsung i5700 spica
lg optimus mep 350
lg km 900 arena
samsung galaxy mini
Tatto je i skuplji od ovih pa baš i nije u ovoj klasi al et. Čini m ise da je LG jeftiniji od ostalih...
- zateznistub
#698 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ako ti clip na pocetku stranice ne govori nesto o materijalu Samsung telefona onda...Qler wrote:Evo veceras sam cackao onaj samsung, valjda je neki S2, ko' kad su svi istii najiskrenije, kvalitata kucista se ne moze porediti sa N8. Kada sam uzeo da pricam na telefon i naslonio na uho, bas nekako tanko, jeftino izgleda. Ne znam kakav je kad padne, kako se grebe, kako podnosi udarce, ali kad ga drzis u ruci, bas jeftin nekako djeluje...
Display je dobar
Samsung I9001 S plus spada u grupu telefona cija debljine ne prelazi 1 cm mozda to nesto govori o kvaliteti tehnologije ugrađene u taj telefon.
-
gonz0
#699 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
slabo sam upućen u stvar, može li mi neko reći kad se otprilike otvara nova radnja u importanne centru ? pozz, hvala
- plucna mahramica
#700 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Po meni ne bi valjalo da je drugacije kod GS2 jer je ovako i vise nego funkcionalno 
Kako god da ti ispadne ili se nesto desi sa poklopcem, stavis novi i gotovo. A sta ces sa aluminjskim kucistem? Svaka parnica se primjeti, ako ti padne na cvrstu podlogu da ne pricam.
Kako god da ti ispadne ili se nesto desi sa poklopcem, stavis novi i gotovo. A sta ces sa aluminjskim kucistem? Svaka parnica se primjeti, ako ti padne na cvrstu podlogu da ne pricam.