...vjerovatno zato sto ljudi unaprijed znaju da ce svaki njihov odgovor biti ismijan. Retorika je cudna stvar.Gilles wrote:Da li je iko odgovorio na ovo pitanje?m79g wrote:Pitanje glasi:
Kako mozete vjerovati u Allaha, Isusa, ili ovoga-onoga kada 34.000 (TRIDESETCETRI hiljade) DJECE umre DNEVNO od gladi, rata i slicno?
Da ne spominjem sve zene i stare osobe sto svakodnevno ginu u ratovima zbog tih vasih bogova. Kako vjerujete u Boga poslije Srebrenice i Vukovara?
Taj vas Bog je jako dobar vidim, ima lijepu dusu.
Vama je dobro, vi imate sta pojesti i popiti i lako vam je vjerovati, lako vam je prihvatiti pricu nekog hodje ili fratra. Razmisljate li vi ikad svojom glavom?
I ja imam sta pojesti i popiti ali ne mogu sebi dozvoliti vjeru u bajke, nekako sam prezrel za to.
Islam 1.500 godina, krscanstvo 2.000 godina, judeizam 3.000 godina, ...a COVJEK(i preci) par miliona godina stari. Dakle, covjek je stariji od svih vasih religija i da li to po vama sada znaci da su svi ljudi koji su zivjeli PRIJE nastanka religija(bajki) otisli u taj neki pakao jer nisu vjerovali?
Ja mislim da je vas samo strah zivota i smrti i da trazite utjehu u tom necemu sto nikad ni'ko vidio nije.
Postavite li vi sebi ikad ikakva pitanja!
Ponosan sam sto se druzim sa zrelim i hrabrim ljudima koji imaju snage da se suoce sa zivotom i ne traze utjehu u prici sto je nekad neko prije par hiljada godina prodao stadu ovaca.
Citat: "Isuvise je malo ljubavi u covjekovom srcu, i umjesto da tu ljubav dajemo jedni drugima mi je dajemo tim nekim imaginarnim bogovima".
Tacnije, cudni su mi, uopste, pokusaji da se o ovakvim stvarima razgovara.
Ponekad se "zaboravim" i sama...
Srecom, na kratko.
Najcesce procitam i onda kazem
...a zatim
Zivi i pusti druge da zive, zar ne ?