Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
saabsa

#676 Re: Huliganstvo

Post by saabsa »

hrasno38
Uuuuuhhhhh ovo je jedno od najumnih razmisljnja koje sam cuo u svom zivotu!!!!!!!! Covjek na isti son stavio borce i navijace. Na jednoj strani ljudi koji su dali svoje dijelove tijela, najbolje godine, clanove porodica za ovu zemlju i da bi ovi danas mogli da gledaju utakmice u slobodnoj drzavi i koji se bore za svoju egzistenciju i prezivlajvanje a na drugoj strani obijesni mladici koji zbog necega sto se zove sport ruse svoj grad. Cuj svi imaju ista prava????!!!!!!!!! Pa bolan procitaj dobro sta si napisao, pusti suzu pokajanja i zatrazi od administracije da ti da ispisnicu jer si shvati kakvu si stvar napisao!!!!!!!

Trazili smo demokratiju i sad nam nevalja
Poslije j..... nema kajanja
aerosa

#677 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

moderator wrote: Pa fino napises tako a ne vrijedjas ostale ucesnike u raspravi.
Ja huliganstvo ne mogu podrzavati, jer mi je uvijek slika izgorene Zetre i izgorene Grbavice pred ocima. Toga mi je previse za 10 zivota.
Podrzavam ljutnju hordi na upravu i igrace, i zalim sto nisam pravnik pa da mogu naci rupu u zakonu po kojoj se moze kompletna uprava nekog kluba ukloniti ZAUVIJEK iz tih aktivnosti.
Moderato, pokušalo se svim legalnim sredstvima, ali sa bandom izgleda da ne može drugačije nego sila koliko god kome ona mrska bila...
Ako te interesuje, raspitaj se šta je sve urađeno LEGALNIM putevima da se dovedu zdrave snage u klub, ali kao i na vlasti, valjda ih sentimentalnost veže za njihove položeje i kase koje prazne redovnije nego debela crijeva...
Uz svo pokušavanje smo samo mi ostajali krivih leđa, a oni ne daju mada im je mandat daaaavno istekao, i tu su sasvim nelegalno na tim mjestima...
respo

#678 Re: Huliganstvo

Post by respo »

prvo ja licno nisam bio na stadionu ima vec godinama iz razloga prvo sto nemam sta gledati a ostali razlozi su manje bitni

kazes policija nije bila
i ko je tu kriv
jesmo li ja i ti krivi ili neko ko odredjuje broj policajaca u osiguranju za jednu utakmicu koja je visokog rizika( ne znam jeli proglasena tako ili nije ali to je nevazno)

gdje su one kornjace bile kad su oni ulazili u stadion nigdje ni jednog na mapi nego prasinari i oni iz game

ako cemo iskreno ni u gamama bigama i tako tim agencijama nisu sve cvjecke ima i tu delegata za centralni pa cak i za zenicu al ajd da ne skrecem sa teme

kad je to jedan covjek uspio da srusi jedan sistem? jedino u americkim filmovima

al ovo nije film ovo je stvarnost i bez grupe koja ima muda da ide i na policiju i na specijalce i sta ja znam koga nama nista nece biti kako treba

doduse ovo na stadionu su uglavnom bili klinci kojima je do razbijanja ali se to moze fino kanalisati pa mlatiti tamo gdje treba

zasto niko od policajaca nije skinuo onaj sljem i pridruzio se narodu?
a sve govore lose nam je male plate
pa jbt ko im je kriv onaj borac ili onj iz vlade kojeg cuva?

dok je ovaca bice i cobana

jebo ti nas kad nemamo muda

trebamo se malo ugledati na grke srbe francuze talijane

al ne mi smo najpametniji
neka mi cemo to pacifisticki parolu ajde molimo vas sidjite s vlasti

oni gore pogledaju kroz prozor i nasmiju se konatjuci gledaj ovih dilajila sta oni glume i tako iz godine u godinu iz decenije u deceniju jebemo sami sebe u zdrav mozak
katamaran101

#679 Re: Huliganstvo

Post by katamaran101 »

Raja ne gleda u dubinu i srž problema rendgenskim očima, već površno i usput, na ogledalu. I to što se vidi je strašno. A, vide i oni sa planetarnih udaljenosti, na žalost, trebaće nam tona politure da izglancamo ove fleke.
tcz

#680 Re: Huliganstvo

Post by tcz »

Molim vas, razglasite da je večeras u 18:00 gostovanje na "HAYAT" TV! (J. Baković i B. Isović, ljudi iz kluba nisu smjeli doći)

evo vam odgovora ''Ljudi iz kluba nisu smjeli doci'' zakuhali i sad gledaju sa strane da drugi rjesavaju.

Izdrzimo, istrajmo protiv gamadi.

@hrasno38
mislis da medju navijacima nema boraca i ljljana? :skoljka:
oridjidji

#681 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!

Sve su trebali razvaliti, kud jos vise stete nisu napravili. Bas zbog takvih koji paze javno dobro i koji misli da ce nekoga jedna razvaljena zgrada vlade FBIH nahraniti ili demolirana loza na Kosevu vara se. Borci i Navijaci da nisu uradili to sto su uradili, nasa vlast i uprava kluba FK Sarajevo bi se jos vise uzoholila i jos vise bi krala i raju zajebavala da se ovo nije desilo. Niko ne voli nasilje, a isti je uvijek produkt nemogucnosti da se posteno boris za bolje onoga sto volis. U drzavi u kojoj nista ne stima u kojoj politicari imaju enormne plate, dok narod nema nista, gdje je u svaku poru drustva usao neki od oblika kriminala, vi pricate da se ljudi ponasaju normalno. Kako ce navijac da se ponasa normalno kada im se more puta dogodilo da odu na namjestenu utakmicu? Kako da navijac bude dobar navijac kada njegov klub kradu i srozavaju i kada o tome bruje i mediji i forumi, a tuzilastvo stavlja prste u usi? Kako ce navijaci biti navijaci kad u NSBIH-a i u nasim klubovima sjedi mafija? KAKO? Nek mi neko objasni kako pored toliko mana u nasem fudbalu biti imun? Kako to da na jednom gostovanju moze pasti mrtva glava od ruke policajca, a da se istina o tome i danas zataskava? Kako to da policija pravi takve propuste i to na utakmicama visokog rizika?
Nerad, nemar, lijenost, glupost, sve je to odlika ovoga drustva i usla je i u policiju. Niko ne sagledava uzroke, a sere kada vidi posljedice necega sto se moralo desiti uzrokovano morem cinilaca.

Da bi se stvari promjenile na bolje pred nepravdom i zlom ne treba da se suti. Meni je zao samo momaka iz osiguranja i policajaca koji su bili povrijedjeni, policajaca manje jer stite lopove i zato sto su sami pridonjeli onome sto se desilo na kosevu ne pridavajuci osiguranju ove utakmice veliki znacaj.

Poslje isfrustrirani cinjenicom da su im se otele stvari kontroli udarali su koga su stigli. Na kraju opet niko od policajaca nece odgovarati za ono sto se desilo, jer ocito je da je policija amaterski reagovala u spijecavanju bilo kakvog oblika huliganizma. Na kraju to potvrdjuju i snimci cipelarenja momka koji bespomocno lezi medju 15 policajaca.

Postoji uzrocitost i posljedicnost stvari... malo promisli o tome... valjda ce ti biti jasnije sto se u ovoj drzavi svi mahom bune. Sigurno se ne bune zato sto sve stima i sto je sve savrseno i onako kako bi trebalo biti...
respo

#682 Re: Huliganstvo

Post by respo »

moderator wrote: Pa fino napises tako a ne vrijedjas ostale ucesnike u raspravi.
Ja huliganstvo ne mogu podrzavati, jer mi je uvijek slika izgorene Zetre i izgorene Grbavice pred ocima. Toga mi je previse za 10 zivota.
Podrzavam ljutnju hordi na upravu i igrace, i zalim sto nisam pravnik pa da mogu naci rupu u zakonu po kojoj se moze kompletna uprava nekog kluba ukloniti ZAUVIJEK iz tih aktivnosti.
ako se osjeca uvrijedjenim nek izvine hrasno
znas i sam da nam je to skoro pa uzrecica
jbg nismo mi becka skola da pricamo knjizevnim jezikom na raspravama (odnosi se na sve ne samo na navijace)

da se prvo razumijemo simpatizer sam oba sarajevska kluba kako sarajeva tako i zelje malo vise sarajeva ali to nije sada ni vazno

kao sto vidis na smportu sam povremeno skoro nikako ali ova tema me ponukala jer nije u pitanju samo fk sarajevo premijer liga fudbal
ovdje je mnogo veca prica pocevsi od drustva pa nadalje

sto se tice uprave i navijaca ne zanima me uopste ta prica to se moze fino i van stadiona rijesiti

nek porazbijaju sjediste kluba nek upadaju u stanove tih iz uprave ako hoce nije mi uopste briga

konkretno na kosevu sam se najvise dotakao policije koje je dno dna

i sam vidis koliko je policajaca na kosevu kad ulaze ovu u stadion
ja na snimcima vidjeh par njih

vise ima onih sto prodaju kospice

i ko je tu kriv?

na onoj snimci sto mlate onog decka njih je 10-ak a on sam lezi

ako su vec htjeli da ga mlate u stanicu pa nek mlate a ne poslije bitke kad su brojcano jaci onda svako ima muda da udara

neko poredi prijasnju miliciju sa ovom danas

kakvo je drustvo ranije bilo kakvo je sada?
i ranije su krali ali je i narod imao i kad zovnes policiju onda i dodju urade nesto i kad je suprotna strana finansijski jaca a sada cim je s druge strane neko vazniji mocniji bogatiji onda si donji jer ces vidjeti situaciju policajca koji kod njega pije kafu kasnije itd

nabijem na kurac citavu drzavu i policiju zajdno sa njom
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#683 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

alalal wrote:Molim vas, razglasite da je večeras u 18:00 gostovanje na "HAYAT" TV! (J. Baković i B. Isović, ljudi iz kluba nisu smjeli doći)

evo vam odgovora ''Ljudi iz kluba nisu smjeli doci'' zakuhali i sad gledaju sa strane da drugi rjesavaju.

@hrasno38
Ima naravno ali medju onima sto su trcali po terenu i razvaljivali prosjek godina je otprilke 20-tak a ti niti su borci niti su ljiljani. Lijepo pogledas snimak pa se sam uvjeris. Generalno gledajuci na nasim terenima probleme ne prave oni sto su bili ucesnici rata nego oni kojima nicu tek prve dlacice dakle..... :skoljka:
respo

#684 Re: Huliganstvo

Post by respo »

hrasno38 wrote:
Ima naravno ali medju onima sto su trcali po terenu i razvaljivali prosjek godina je otprilke 20-tak a ti niti su borci niti su ljiljani. Lijepo pogledas snimak pa se sam uvjeris. Generalno gledajuci na nasim terenima probleme ne prave oni sto su bili ucesnici rata nego oni kojima nicu tek prve dlacice dakle..... :skoljka:
ko je skinuo milosevica s vlasti?

ponajvise navijaci zvezde i partizana

jeli tamo bilo onih koji su 91-92 nesto znali?
bili klinci ili cak u pelenama a mozda i jos nerodjeni

nije vise pitanje jeli tu ima onih koji su ratovali nego
sta zelim da mi bude sutra
makar oni imali 20-ak godina prosjek nece ni oni a ni ja da mi bude kao proteklih 15 godina hocu da mi sutra bude dobro da bude mom djetetu dobro da bude njihovoj djeci dobro kad za 10-20 godina dobiju djecu

bez obzira sto ta djeca nikako ne mogu imati dodira sa ratom zlatnim ljiljanima i pizdarijama u vezi 91-95

sve sto se radi radi se za buducnost ne za proslost

jebo ga ti hrasno ne znam koliko godina imas ali imaj bar logike
tcz

#685 Re: Huliganstvo

Post by tcz »

nemoj tako pa procitaj izvjestaj od par strana nazad od covjeka, pretukli ga ni kriva ni duzna.

navijaci kad su bili protiv saveza kad su govorili da je Usanovic lopov policija ih je mlatila, prijave pisala i ti i taki ste ih nazivalii huliganima.
Sad je dokazano ko je Usanovic ko ce tim se momcima izviniti i reci prema vama je nepravda napravljena, vratiti im placene kazne i batine dobijene.

Oni su dokazali da su se borili za ono za sta treba da se bori drzava i policija. Je li tako?
respo

#686 Re: Huliganstvo

Post by respo »

aerosa wrote:
Moderato, pokušalo se svim legalnim sredstvima, ali sa bandom izgleda da ne može drugačije nego sila koliko god kome ona mrska bila...
Ako te interesuje, raspitaj se šta je sve urađeno LEGALNIM putevima da se dovedu zdrave snage u klub, ali kao i na vlasti, valjda ih sentimentalnost veže za njihove položeje i kase koje prazne redovnije nego debela crijeva...
Uz svo pokušavanje smo samo mi ostajali krivih leđa, a oni ne daju mada im je mandat daaaavno istekao, i tu su sasvim nelegalno na tim mjestima...
aerosa ovo sto je bilo na kosevu nema opravdanja zato jer uprava ne valja

ovo je vise od kluba i uprave sarajeva zelje ili bilo kojeg drugog kluba u bih

uprava barcelone nije valjala izmedju 2000 i do dolaska laporte negdje 2004 (ne uzimaj me za rijec ne znam tacno koje godine je dosao) pa nisu razvaljivali nou camp
Joey Tribbiani

#687 Re: Huliganstvo

Post by Joey Tribbiani »

hrasno38 wrote:
alalal wrote:Molim vas, razglasite da je večeras u 18:00 gostovanje na "HAYAT" TV! (J. Baković i B. Isović, ljudi iz kluba nisu smjeli doći)

@hrasno38
jeste, radi grupe nadrogiranih balavaca fasovao je i ko je trebao i ko nije.

Drug mi je ispricao da su policajci, kad su vidjeli jednog navijaca sarajeva (bio je u tim trenucima s djetetom) kako izlazi iz kafica, nasrnuli na njega. Bilo ih je cetvorica i istukli su ga na ulici bez razloga, samo zato sto nosi sal svog kluba. Dijete crče od plača, ali oni nisu htjeli da prestanu. Od ovoga mi je muka 3 dana.

Sve razumijem, da meni neko udari prijatelja,radnog kolegu, ovog-onog, letvom, nasrne 10 na jednog...poludio bih, ali bih zadrzao ono malo ljudskosti koje je dovoljno da se suzdrzis pred djetetom. Majku mu yebem, ako imas pendrek, nisi svemoguć!!!

I nasi momci su stradali vise puta od pendreka, ja sam bio blizu par puta, izvukao se. Ali ako se ovako nastavi... Ne trebaju nam novine biti pune novih Anera i Vedrana...ne daj Boze.
Prvo srediti nadrogiranu gamad na tribini, pa se obračunati sa drotovima, ne podrzati ih kad zatreba...podrzati borce... Ali ne...kod nas je najlakse biti po strani i cekat 1000 godina da se nesto promijeni.
Last edited by Joey Tribbiani on 23/04/2010 13:17, edited 1 time in total.
hrasno38

#688 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

oridjidji wrote:
hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!

Sve su trebali razvaliti, kud jos vise stete nisu napravili. Bas zbog takvih koji paze javno dobro i koji misli da ce nekoga jedna razvaljena zgrada vlade FBIH nahraniti ili demolirana loza na Kosevu vara se. Borci i Navijaci da nisu uradili to sto su uradili, nasa vlast i uprava kluba FK Sarajevo bi se jos vise uzoholila i jos vise bi krala i raju zajebavala da se ovo nije desilo. Niko ne voli nasilje, a isti je uvijek produkt nemogucnosti da se posteno boris za bolje onoga sto volis. U drzavi u kojoj nista ne stima u kojoj politicari imaju enormne plate, dok narod nema nista, gdje je u svaku poru drustva usao neki od oblika kriminala, vi pricate da se ljudi ponasaju normalno. Kako ce navijac da se ponasa normalno kada im se more puta dogodilo da odu na namjestenu utakmicu? Kako da navijac bude dobar navijac kada njegov klub kradu i srozavaju i kada o tome bruje i mediji i forumi, a tuzilastvo stavlja prste u usi? Kako ce navijaci biti navijaci kad u NSBIH-a i u nasim klubovima sjedi mafija? KAKO? Nek mi neko objasni kako pored toliko mana u nasem fudbalu biti imun? Kako to da na jednom gostovanju moze pasti mrtva glava od ruke policajca, a da se istina o tome i danas zataskava? Kako to da policija pravi takve propuste i to na utakmicama visokog rizika?
Nerad, nemar, lijenost, glupost, sve je to odlika ovoga drustva i usla je i u policiju. Niko ne sagledava uzroke, a sere kada vidi posljedice necega sto se moralo desiti uzrokovano morem cinilaca.

Da bi se stvari promjenile na bolje pred nepravdom i zlom ne treba da se suti. Meni je zao samo momaka iz osiguranja i policajaca koji su bili povrijedjeni, policajaca manje jer stite lopove i zato sto su sami pridonjeli onome sto se desilo na kosevu ne pridavajuci osiguranju ove utakmice veliki znacaj.

Poslje isfrustrirani cinjenicom da su im se otele stvari kontroli udarali su koga su stigli. Na kraju opet niko od policajaca nece odgovarati za ono sto se desilo, jer ocito je da je policija amaterski reagovala u spijecavanju bilo kakvog oblika huliganizma. Na kraju to potvrdjuju i snimci cipelarenja momka koji bespomocno lezi medju 15 policajaca.

Postoji uzrocitost i posljedicnost stvari... malo promisli o tome... valjda ce ti biti jasnije sto se u ovoj drzavi svi mahom bune. Sigurno se ne bune zato sto sve stima i sto je sve savrseno i onako kako bi trebalo biti...
Pa kako vam je ta uprava valjala prije godinu dana kad ste igrali u kupu sampiona?????????? Onda su bili zlatni momci iz uprave a sad su dronjci!!!!! Onda ste po ovom forumu jebavali koga ste stigli kaoo je Sarajevo evropska ekipa, kako je Sarajevo neprevazidjeno itd itd. Skoro pa isti igraci i ista uprava bila i onda i sada. I na kraju krajeva postoji mjesto sto se zove uprava FK sarajevo a to nije sigurno stadion Kosevo kojeg su 4 godine rusili oni majmuni sa brda pa bi i vi sada malo. Jos ste ga poceli paliti pa srecom nije planulo. E zato fino klub treba da snosi sve troskove jer stadion nije u vlasnistu FK sarajeva a njegovi su navijaci napravili stetu pa bujrum odrijestite kesu. A sto bi to trebali da odgovaraju policajci???? Horda upala na stadion i marisala koga je stigla pa cak i policajce, poslije izlaska sa stadiona demolirala par policijska auta, tukla se sa policijom i sad bi ko policija trebala da vas pomazi po obrascicima i da vas njezno pomiluje po kosici. He svasta se na ovom forumu moze procitati.
hrasno38

#689 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Joey Tribbiani wrote:
hrasno38 wrote:

@hrasno38
jeste, radi grupe nadrogiranih balavaca fasovao je i ko je trebao i ko nije.

Drug mi je ispricao da su policajci, kad su vidjeli jednog navijaca sarajeva (bio je u tim trenucima s djetetom) kako izlazi iz kafica, nasrnuli na njega. Bilo ih je cetvorica i istukli su ga na ulici bez razloga, samo zato sto nosi sal svog kluba. Dijete crče od plača, ali oni nisu htjeli da prestanu. Od ovoga mi je muka 3 dana.

Sve razumijem, da meni neko udari prijatelja,radnog kolegu, ovog-onog, letvom, nasrne 10 na jednog...poludio bih, ali bih zadrzao ono malo ljudskosti koje je dovoljno da se suzdrzis pred djetetom. Majku mu yebem, ako imas pendrek, nisi svemoguć!!!

I nasi momci su stradali vise puta od pendreka, ja sam bio blizu par puta, izvukao se. Ali ako se ovako nastavi... Ne trebaju nam novine biti pune novih Anera i Vedrana...ne daj Boze.
Prvo srediti nadrogiranu gamad na tribini, pa se obračunati sa drotovima...podrzati borce... Ali ne...kod nas je najlakse biti po strani i cekat 1000 godina da se nesto promijeni.
E to je to!!!!!!! To je razmisljanje covjeka koji mozak korisiti onako kako treba. Bravo lafe!!!!!!
al_akhisari

#690 Re: Huliganstvo

Post by al_akhisari »

...potpisujem :thumbup:

...ne mogu da vjerujem sta sve ljudi pisu i cime pravdaju onakve stvari...
hrasno38

#691 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

respo wrote:
hrasno38 wrote:

makar oni imali 20-ak godina prosjek nece ni oni a ni ja da mi bude kao proteklih 15 godina hocu da mi sutra bude dobro da bude mom djetetu dobro da bude njihovoj djeci dobro kad za 10-20 godina dobiju djecu

bez obzira sto ta djeca nikako ne mogu imati dodira sa ratom zlatnim ljiljanima i pizdarijama u vezi 91-95

Imam 45 godina i odlicno znam sta sam napisao i masu sam puta ovdje napisao da ce ova zemlja prodisati kada joj se dogodi beogradski oktobar. Ali to ne znaci da u tom oktobru treba demolirati citav grad i citavu zemlju. Za sve sto ne valja krivi su ljudi sa imenom i prezimenom a ne javna dobra koja cemo opet morati sami od svojih jadnih primanja da sagradimo. Ovo sto se radilo na kosevu nema blage veze za zdravom buducnosti nego naprotiv ako ovi ne dobiju drakonske kazne ko zna koliko jos mrtvih glava ce da padne radi usranog okruglog govneta koji se zove lopta.
energIs

#692 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

@hrasno38

nemoj da se petljas u nesto sto ne znas... sa upravom se ljudi bore od 2006, tj. kad je ova uprava otjerala Nijaza Gracica...
respo

#693 Re: Huliganstvo

Post by respo »

a sta ti pravdas da policija prema jednim ima jedne arsine prema drugim druge
da tebe drot zajebava zato jer si isao 61 a onaj sto je proletio u nekom bjesnom auto preko stoje ne snosi ama bas nikakve posljedice za to

ti da ukrades cunga lunga zvaku bio bi sutra pred sudijom

a ovi sto iz godine u godine kradu milione dobiju samo bolji polozaj

svakakvog naroda ovdje mozes naci to je cudo

jah opravdanja u pm
Meshtar

#694 Re: Huliganstvo

Post by Meshtar »

respo wrote:
hrasno38 wrote:

To su zadnji navijači koje treba uzdizati u nebesa. Ti su isti palili i ubijali po BiH i Hrvatskoj. Uvijek su bili produžena ruka Miloševićevog režima. Uključili su se u svu revoluciju tamo tek kada se znalo ko će da ispuši foru.
Frank Sinatra

#695 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

Kad se policija izivljava na neduznim ljudima (navijaci jesu ljudi), onda se niko ne buni. Niko ne pita zasto se desavaju onakve scene kada 10 policajaca udara savladanog "izgrednika" ili mozda u konkretnoj situaciji slucajnog prolaznika. Jeste, istina je da je najmanje izgrednika uhapseno. Velika vecina koja trenutno lezi u zatvoru se samo nasla na putu i tu su da popune statistiku. Kada "neduzni" policajac dobije preko ledja onda se digne citava drzava. Jako ruzno i jako misevski udariti covjeka s ledja, ali onakvih scena u obrnutoj situaciji se navijaci nagledaju svaki vikend. Postavlja se pitanje zasto bi neko zalio olosh u uniformi kad u obrnutoj situaciji rade isto? Zasto kada niko za to ne odgovara? Policija ne postupa po zakonu nego osvetnicki. Po cemu ih to cini boljim od navijaca?

Nisam ucestvovao u izgredima, ali duboko zalim sto nema vise povrijedjenih policajaca i sa puno tezim posljedicama, pogotovo sto takvih nije vise pred vladom bilo. Policija ove zemlje je nista drugo osim gomile olosha, reketasa, nasilnika, dilera i narkomana u uniformama. Sve ih treba tuci. Cast izuzetcima koji vole svoj posao, postuju pravila sluzbe i rade po zakonu, ali njih je jako malo zato i njih treba tuci.

*poenta za neuke:
Ovaj post i misljenje se ni u cemu ne razlikuje od onoga da "navijace treba tuci pa poslije ispitivati", zato dobro razmislite sta i kako pisete. Nicija glava nije vrijednija od druge.

Dovidjenja i prijatno.
cpt.picard

#696 Re: Huliganstvo

Post by cpt.picard »

Prvo, glupo je bilo vrsiti pritisak na igrace da MORAJU pobjediti za Vedrana. Tako nesto u sportu ne postoji. Cak sta vise, vjerovatno ste napravili kontra efekat. Trebali ste sacekati kraj utakmice, pa ako pobjedite, kapiten da izjavu: "Ovu pobjedu/utakmicu poklanjamo nasem navijacu..."

Ali ocito nema smisla pricati sa likovima koji nalaze opravdanje za onaj izliv primitivizma. Vecina njih se ponosi i svrsava na ove snimke i slike nereda. Takvi likovi ce uvjek naci neko opravdanje.

Da su oni imali za cilj ista drugo osim da divljaju, nebi unistavali stadion. Kriva uprava? Pa zna se ko sjedi u upravi. Zasto niste sacekali te ljude na parkingu pa polupali i njih i njihova auta?

Ko majmuni skacu po onim zastitarima i policajcima. Nisam vidio da se neko ogradio ili rekao da je pogresno sto je lik udario policajca sipkom po glavi, i to sa ledja. A imate protiv kad takve likove policajci sutaju po ulici.
samo malo

#697 Re: Huliganstvo

Post by samo malo »

Helem, Horde zla opet zrtve :-)

Kad ce se na ulice?
tcz

#698 Re: Huliganstvo

Post by tcz »

Je li Usanovic kriminalac?
Jesu li navijaci dobijali batine i prijave zbog njega?
Je li policija tukla za njega?

Pravda je spora ali stize!

jebo brate korumpiranog drota i drzavu kad im ''huligani'' moraju pokazivati ko je kriminalac.
johntra

#699 Re: Huliganstvo

Post by johntra »

al kako će nahebat onaj rumeni sa palijom, što je klepio drota...njega mi je sada najviše žao... :D
respo

#700 Re: Huliganstvo

Post by respo »

hrasno38 wrote:
respo wrote:
hrasno38 wrote:

Imam 45 godina i odlicno znam sta sam napisao i masu sam puta ovdje napisao da ce ova zemlja prodisati kada joj se dogodi beogradski oktobar. Ali to ne znaci da u tom oktobru treba demolirati citav grad i citavu zemlju. Za sve sto ne valja krivi su ljudi sa imenom i prezimenom a ne javna dobra koja cemo opet morati sami od svojih jadnih primanja da sagradimo. Ovo sto se radilo na kosevu nema blage veze za zdravom buducnosti nego naprotiv ako ovi ne dobiju drakonske kazne ko zna koliko jos mrtvih glava ce da padne radi usranog okruglog govneta koji se zove lopta.
imas 45 godina znaci izgubio najbolje godine u ratu izgubio najbolje godine u miru poslije rata i sada sjedis za tastaturom i kuckas kako je u idealnom svijetu
i opet branis truli sistem pocevsi od predsjednika do pisara u mjesnoj zajednici
tu ukljuci policiju pod obavezno koja stiti te od predsjednika do pisara
beogradski oktobar je bas bio pacifisticki ljudi polagali cvijece na vladu i ostale instistucije jah bas

sve u srbiji sto nije valjalo kriv je bio slobo i znali su svi
i kako je smaknut demonstracijama zapalili ljudi pola beograda da bi sisao s vlasti
a ti neces da se pali sarajevo da bi skinulo duplo vise sloba kojih u bosni ne manjka sto se tice kriminala

ovo sto je bilo na kosevu treba samo da bude pocetak za bolju buducnost
ako ovi dobiju drakonske kazne onda znaci da je policija u rukama mocnika i da se nama ostalima koji to nismo samo crno pise
i tebi i meni i skupa svima nama zajedno

e kad nastave sa koseva na vladu pa na parlament pa na ne znam ni ja koju instituciju i kad se bude vidjelo da i se narod treba pitati sta je dobro a sta lose onda nek policija pise kazne i po 10000maraka ko prekrsi zakon
do tada cemo kazne u bilo kom smislu placati mi koji nismo na vlasti a oni ce raditi sta hoce

toliko o pravnoj drzavi moj hrasno koja te i dalje jebe i sa 45 godina zivota
Locked