Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bosanska rijec

#676 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by bosanska rijec »

Nije tesko primjetiti islamofobiju . U ovoj zemlji moze proci nepostivanje svega sto ima veze sa ovom zemljom od nacionalnog tima, zastave i bez imalo srama navija za druge reprezentacij a rodio se i zivi tu. Ali zato mu je trn u oku ako neko simpatise Tursku ili da je smatras prijateljskom zemljom. Odmah sto potpitanja kako i zasto ? Jer sve sto je logicno njima je nelogicno kao npr. da navija za repku druge zemlje a ne za svoju u kojoj zivi. Zato me ne cude ni ovakve reakcije istih isfrustriranih i iskompleksiranih. A sto se tice ovih centara meni su oni kao i restorani gdje je zabranjeno pusenje i gdje se ne toci alkohol , ali ako takav jedan centar osniva nesto sto ima predznak „islamski“ odmah ovakvi dolaze do izrazaja sa svojim negodovanjem.. Zato kad ste takvi kompleksasi neka vam bas i smeta, briga me....
Inace pozdravam ove restorane gdje nema kladjenja, alkohola i gdje se ne pusi :)
Alfons Kauders

#677 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

Hunkar wrote:23 stranica :run: niste normalni, ali fakat :D
@alfons :thumbup: a sreca nasa pa nam stranci drze drzavu i uredjuju 'demokratiju', na sta bi ista licila kada bismo je mi uredjivali ...
ma uredjivali smo je mi nekad sami sebi pa nije bilo lose... :D to je bio onaj mrak komunisticki, kad se u bosni napravilo vise dzamija nego za 400 godina turskog vakta... :D

i u tom mraku, dodje mega cafir tito u zenicu da posjeti zeljezaru... i tile ko tile, nista mu ne promakne... :D cuje covjek kako se zali nekolicina radnika sto direktor, sram ga bilo, klanja u kancelariji...

i tile ih odmjeri, pa kaze "imate pravo drugovi, njemu i ostalim vjernicima treba mu obezbijediti prostorije gdje ce se s mirom moliti, nema smisla da se ljudi mole u uredima"
mark II

#678 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

Alfons Kauders wrote:
zonbirile wrote:@markII

dosta sam strpljiv s tobom,od 3,7 milijarde 158 miliona od maramaša-tačka.Te svoje gluposti možeš u G.Bukovici i okani se krmetine i prašine u oči,jadan ovaj svijet ovde.Biće valjda i pregled koliko je od te šake jadnih para pokradeno,jer i supervizija je bila "naša" bar tih specijalnih para za bratsku Bosnu.
odgovori usput na moje pitanje koje sam maloprije postavio...

druga stvar, rijec je o direktnim investicijama... i logicno je da susjedne drzave, iz tehnickih i kulturoloskih razloga, ulazu vise u bih nego neki tamo arapi koji pojma nemaju ko smo i gdje smo... primjera radi... nisu se ni amerikanci pretrgli oko ulaganja u bih, zar ne? da imas milijardu, da li bi je ulozio u bih, ili negdje u aziju, nove clanice EU na istoku, ili neku desetu, perspektivniju regiju

isto tako, bilo bi zanimljivo vidjeti kakva je vlasnicka struktura finansijskih institucija koje su posredno, ne direktno, ulagale u bih... kojim sve grupama pripadaju te silne banke, bez obzira na to jesu li im centrale registrovane u austriji ili nekoj drugoj eu zemlji... sve je to sareno... americke, arapske, ruske, evropske, indijske pare...
Ma na vrhu finansijskog lanca su ti ovi debeli šejhovi odavde, oni u principu posjeduju dosta toga a da i ne znamo - sad promoviraju po cijelom dubaiju Abu dhabi utrku u novembru - u svakom molu je po jedan bolid :-) ali bez klempe :lol: Pa sad su dali Amerima deeeeeebeo kredit, a u Abu Dhabiju pod menadžmentom imaju u svakom momentu 100 billion $ - govorim o vladi :D Ali džaba, neće klempu i neće :lol: To je čudo, i dalje glabije, marame i to. Šejh Hamdan of dubai, imao sam priliku gospodina upoznati :lol: , mlado balavče, ali maramaš, džaba - najbolji studiji, english perfect, ali jarane ne možeš ga na klempu navesti da mu glavu odrubiš :-)
in33sa

#679 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by in33sa »

BBI ne treba platiti vise nijednu reklamu, oni su svoj marketing zavrsili sa zabranom svinjetine i alkohola.

Ova tema samo potvrdjuje cinjenicu.
zijancer

#680 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zijancer »

zaglavili ste razne diskusije :|
samo da znaate
mark II

#681 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

Ali zanimljivo, za Tita svi znaju :lol: Na Džeziri u uvodu "Hisorijske čitanke" ide i njegov kadar, pa Če i to. E sad stvarno moram ići, mala bije iza ušiju, Waitrose eto me :lol: Sretno utjerivanje prasića u BBI :thumbup:
Alfons Kauders

#682 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

mark II wrote: isto tako, bilo bi zanimljivo vidjeti kakva je vlasnicka struktura finansijskih institucija koje su posredno, ne direktno, ulagale u bih... kojim sve grupama pripadaju te silne banke, bez obzira na to jesu li im centrale registrovane u austriji ili nekoj drugoj eu zemlji... sve je to sareno... americke, arapske, ruske, evropske, indijske pare...
Ma na vrhu finansijskog lanca su ti ovi debeli šejhovi odavde, oni u principu posjeduju dosta toga a da i ne znamo - sad promoviraju po cijelom dubaiju Abu dhabi utrku u novembru - u svakom molu je po jedan bolid :-) ali bez klempe :lol: Pa sad su dali Amerima deeeeeebeo kredit, a u Abu Dhabiju pod menadžmentom imaju u svakom momentu 100 billion $ - govorim o vladi :D Ali džaba, neće klempu i neće :lol: To je čudo, i dalje glabije, marame i to. Šejh Hamdan of dubai, imao sam priliku gospodina upoznati :lol: , mlado balavče, ali maramaš, džaba - najbolji studiji, english perfect, ali jarane ne možeš ga na klempu navesti da mu glavu odrubiš :-)[/quote]

de ti nasim ljudima objasni sta znaci kad japanska regulatorna agencija po sili zakona objavi da je investicijska kuca iz abu dabija nakon blokovske transakcije dosla u posjed vise od 10% sony-a... ili kad kupi mubadala frtalj amd-a, pa onda jos ulete 8 milijardi, kupe njihove fabrike i naprave spinoff... i eno sad grade u new yorku novu fabriku cipova, cijena sitnica, 4 milijarde...

i da, bice klempetine u fabrici, ali nece nikad ulagati ni desetinu tih para u bosnu - zato jer smo nesposobni i neprofesionalni...
straggler

#683 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Alfons Kauders wrote:
@alfons :thumbup: a sreca nasa pa nam stranci drze drzavu i uredjuju 'demokratiju', na sta bi ista licila kada bismo je mi uredjivali ...
ma uredjivali smo je mi nekad sami sebi pa nije bilo lose... :D to je bio onaj mrak komunisticki, kad se u bosni napravilo vise dzamija nego za 400 godina turskog vakta... :D

i u tom mraku, dodje mega cafir tito u zenicu da posjeti zeljezaru... i tile ko tile, nista mu ne promakne... :D cuje covjek kako se zali nekolicina radnika sto direktor, sram ga bilo, klanja u kancelariji...

i tile ih odmjeri, pa kaze "imate pravo drugovi, njemu i ostalim vjernicima treba mu obezbijediti prostorije gdje ce se s mirom moliti, nema smisla da se ljudi mole u uredima"
Druže, ovi bi i Tileta proglasili vehabijom i otjerali ga na Goli otok... :D
Fordas

#684 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Fordas »

Joj što ću sutra s'merakom otić' u BBI na šerbe i tufahiju 8-) a 100% ce biti i turskih zastava na sniženju :evil:
Last edited by Fordas on 06/04/2009 16:09, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#685 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

straggler wrote: Druže, ovi bi i Tileta proglasili vehabijom i otjerali ga na Goli otok... :D
sumnjiv mi je vazda bio... em je imao vise zena... em je propovijedao bratsvo i jedinstvo... em je u muslimanskom svijetu imao rejting o kakvom ovi nasi novopeceni muslimani samo mogu sanjati... :D

a i jedan od onih ljekara iz ljubljanskog konzilija tvrdi da je u posljednjim mjesecima opasno citao kuran... :D ko zna, mozda je covjek u zadnjim danima i presao na islam... :D
♥ Julianna ♥

#686 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Alfons Kauders wrote:
zonbirile wrote: pa u tome i jeste fol,ja ću sve zabraniti što meni ne odgovara,onako demokratski.Zato se iznenade kada vide tomo gdje sve ima i može i svko bira prema svojim uzusima,ali jebi ga to nije demokratija.
da, upravo to jeste demokratija... ja cu demokratski zabraniti svakom ko udje u moju kucu ili kancelariju da pusti cecu... jer mi smeta jebes ga... :D

to je moje i imam slobodu raspolagati svojom imovinom onako kako ja hocu... nece mi niko naredjivati da ja moram nekom pustit cecu kad dodje na dernek, naprotiv, ja cu ga istjerat iz svog...

isto tako, ako njima smeta kladionica i klempa, imaju pravo da je zabrane u svom objektu...

cudne neke demokrate, naredjivale bi drugima sta da rade sa svojim vjerskim zivotom... to nisu ni nase komuniste radile... bas smo napredovali...
Da, ali to je tvoja kuća, tvoj lug. Ovo je javno dobro, izgrađeno za građane "demokratskog Sarajeva". Ili Sarajevo nije nikad ni bilo demokratsko, ja budala mislila da jeste :?

Na stranu što mi je ovakva politika nemalo zatucana, ali pored toga nosi i isključivu poruku. U ovom gradu ne žive samo Muslimani.

Da se razumijemo, ja sam Muslimanka po vjeroispovjesti, Bosanka po nacionalnosti, ne jedem švajne, ne kladim se, pijem čašu do dvije vina, ali mi ovo smeta. Možda ipak nisam PRAVA Muslimanka (to je zbog ovog vina sigurno :roll: ).

Razumjela bi da smo UAE, ali ovako...
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 06/04/2009 16:09, edited 1 time in total.
Ripicipi

#687 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Evo bas sam sad' gledao slike BBI-a, mislim, objekat je stvarno odlican, prelijepo izgleda i svaka cast :thumbup:
Samo eto, mogli su vala i bez tih restrikcija :-?
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 16:10, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#688 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zlajaBHF »

Meni bi bilo cudno da neka katolicka fondacija stoji iza projekta i da se tu prodaju pilule protiv trudnoce.....

To sto BBI ne zeli alkohol i svinjetinu u svom centru je razumljivo, a ovim sto se bune, samo mogu reci: Slobodno uzivajte u demokratiji i iskoristite svoje pravo da pokazete nezadovoljstvo!

Mi ostali cemo uzivati u najboljem trznom centru u drzavi :bih:
Luke Perry

#689 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

A i promovisu zdrav zivot.
Ripicipi

#690 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Luke Perry wrote:A i promovisu zdrav zivot.
Aha, ako ti je Tobacco shop zdrav zivot, onda stvarno... :-)
Luke Perry

#691 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

ne moze se na sve strane :D
Imaju li one kutije za zalbe? :-D
Last edited by Luke Perry on 06/04/2009 16:16, edited 1 time in total.
swirl

#692 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by swirl »

Fordas wrote:Joj što ću sutra s'merakom otić' u BBI na šerbe i tufahiju 8-) a 100% ce biti i turskih zastava na sniženju :evil:
A poslije tufahije i serbeta, u mesdzid :-D Uf, jedva cekam i ja :)
Alfons Kauders

#693 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

♥ Julianna ♥ wrote: Da, ali to je tvoja kuća, tvoj lug.
da
Ovo je javno dobro, izgrađeno za građane "demokratskog Sarajeva".
ne, ovo je privatno dobro izgradjeno za potrebe investitora, isto kao i moja kuca...
Ili Sarajevo nije nikad ni bilo demokratsko, ja budala mislila da jeste :?
ja sam tuzlak, i iskreno da ti kazem, demokratije u sarajevu je vazda bilo koliko i sda u izbornim rezultatima za opstinu tuzla - u tragovima...
Na stranu što mi je ovakva politika nemalo zatucana, ali pored toga nosi i isključivu poruku. U ovom gradu ne žive samo muslimani.
ne zive, ali hajde onda da budemo principijelni - vec sam to rekao - od sebilja lagano i trazi da se u cevabdzinicama na carsiji sluzi svinja i rakija... bujrum... meni ne smeta sto se ne sluzi, isto kao sto mi ne smeta sto se na nekim mjestima sluzi...
Da se razumijemo, ja sam Muslimanka po vjeroispovjesti, Bosanka po nacionalnosti, ne jedem švajne, ne kladim se, pijem čašu do dvije vina, ali mi ovo smeta. Možda ipak nisam PRAVA Muslimanka (to je zbog ovog vina sigurno :roll: ).
ja sam nista po vjeroispovjesti, nista po nacionalnosti, gradjanin bih po rodjenju... volim razvrat i poroke, ali mi ovo ne smeta... jer nikako ne kosi s nekim mojim liberalnim moralnim nacelima...
Razumjela bi da smo UAE, ali ovako...
za razliku od sarajeva, u UAE, srecom, ne glasaju za SDA... inace bi i oni bili supak svijeta kao mi...
Ripicipi

#694 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Luke Perry wrote:ne moze se na sve strane :D
Ja vjerujem(nadam se) da ce s vremenom kada vide da im pos'o opada, ukljuciti sve sto su izbacili :D
Hunkar

#695 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Hunkar »

Alfons Kauders wrote:

ali zaboravljas da to nije 'demokratija' ... borisli smo se da bismo otjerali te primjese starih zlih vremena :D ... zato sada uzivamo u svim carima 'demokratije' :D
♥ Julianna ♥

#696 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

@Alfonse

Analitično, nema šta :D Privatno jeste, ali šta mu je namjena i ko su korisnici? Sve ok, ali da li tebi treba neko zatvoriti kafanu da se ti ne bi napio? Ili ukinuti kladionicu da se ti ne bi kladio? O tome se radi.
Alfons Kauders

#697 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

Hunkar wrote:
Alfons Kauders wrote:

ali zaboravljas da to nije 'demokratija' ... borisli smo se da bismo otjerali te primjese starih zlih vremena :D ... zato sada uzivamo u svim carima 'demokratije' :D
da,da, :D demokratije u kojoj vjerske vodje smatraju da je sasvim normalno zlostavljati djevojcice, :D kamenovati novinare i kriti ratne zlocince po crkvama... :D

dok napredni, :D liberalni "gradjani" smatraju da treba pogaziti sve vjerske slobode neistomisljenika i uvoditi vlastite moralne vrijednosti u njihovim kucama i firmama... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#698 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by KatarinaKosaca »

♥ Julianna ♥ wrote:@Alfonse

Analitično, nema šta :D Privatno jeste, ali šta mu je namjena i ko su korisnici? Sve ok, ali da li tebi treba neko zatvoriti kafanu da se ti ne bi napio? Ili ukinuti kladionicu da se ti ne bi kladio? O tome se radi.
Ma, britga njih hoćeš li se ti napit ili kockat, :-) . oni sprovode svoje običaje ;-)

Zar je toliko teško shvatiti i zar je tolika panika prihvatiti? U nekim japanskim restoranima u Londonu se skidaju cipele, pa da i o njima malo počenemo.Ovdje te čak i ne tjeraju da išta radiš.
straggler

#699 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Alfons Kauders wrote:
straggler wrote: Druže, ovi bi i Tileta proglasili vehabijom i otjerali ga na Goli otok... :D
sumnjiv mi je vazda bio... em je imao vise zena... em je propovijedao bratsvo i jedinstvo... em je u muslimanskom svijetu imao rejting o kakvom ovi nasi novopeceni muslimani samo mogu sanjati... :D

a i jedan od onih ljekara iz ljubljanskog konzilija tvrdi da je u posljednjim mjesecima opasno citao kuran... :D ko zna, mozda je covjek u zadnjim danima i presao na islam... :D
:thumbup: Svaka čast druže. :thumbup: Vidiš, sad' mi sveza šuhu... :shock: Kontam, možda on i nije 'nako umro, možda su ga 'ovi' zbog toga i ubili... 8-) E haj' ti sad' budi pametan. :?: Ccc 8-)
Alfons Kauders

#700 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

♥ Julianna ♥ wrote:@Alfonse

namjenu, a samim tim i profil korisnika, odredjuje investitor... recimo ovako... ako hocu da napravim kafanu i dignem pare - zaposlim 2 sisate fufice kao konobarice, drzim mezu, pustam dzigaru... ako hocu rokersku kafanu za probran krug ljudi, pustam drugu vrstu muzike, nema suhovine nakoso i maslina, i privlacim drugu klijentelu... itd itd...

meni i da zatvore kafanu, ja se napijem u kuci... ili na povratku iz kafane, iz pljoske... ne kladim se... ne ostane mi para od ovog prvog...
Locked