mIRCerka wrote:ti znas da te volimteAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...i tebe i macka debelog ti....
meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao...
čujemo se sJutra
mIRCerka wrote:ti znas da te volimteAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...i tebe i macka debelog ti....
meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao...
HAVANA već pitao hoće li neko s njim (osim novinarke), pošalji mu PPmaybelline wrote:A moze li mi neko reci kad se ide u srijedu i kad se vraca? Ako uspijem i ako bude negdje mjesta, mozda bih posla i ja...
Ja mislim da sa ovom akcijom trebamo rijesit zivotno pitanje iskljucivo ove porodice.Sigurno je da ima jos puno ,puno ljudi sa ovakvom sudbinom i gorom. Ali misljenja sam da ovo treba da bude slucaj koji bi trebao pokrenuti lavinu.Slucaj koji treba da konacno promijeni u nasim glavama shvatanje zivota ,morala pa na kraju krajeva i vjeru u Boga.Natjerati i ove dzukele od politicara da pocnu raditi svoj posao ,natjerati dzukele da vide ovaj prilog i da konacno shvate da ovdje ljudi gladuju.Real Khan wrote:
Dragi forumaši, mislim da svi dijelimo ovo osjećanje olakšanja zato što ta porodica više nikada neće biti gladna. Međutim, moram izreći jednu (heretičku) misao koja mi se počela vrtiti u glavi. Nešto kontam, prikupilo se dovoljno novaca za jedno stado ovčica i kravicu i po meni ta porodica je egzistencijalno zbrinuta. Ali, s obzirom na činjenicu da će u narednih nekoliko dana da se skupi još novaca (npr. moja firma još uvijek sakuplja priloge, do petka 17.04. a već sada ima podosta novaca sakupljeno). Čini mi se da smo došli do tačke gdje treba razmisliti da li je ta porodica jedina u lošoj situaciji u tom selu ili ima još neko u istom selu ko nije imao sreću u nesreći da ga snimi TV ekipa... Ne znam kakva je situacija oko Bratunca, ali sam uvjeren da ima još sličnih primjera porodica bez ikakve egzistencije. Molim vas da me ne shvatite pogrešno, jer mi je namjera da na što bolji i kvalitetniji način pomognemo što većem broju ljudi...
pusti mirci duso moja dzukelemIRCerka wrote:bosane, te dzukele su vidjele sve akcije ovog tipa, i jos uvijek se ni po guzici ne cesu...
vidis, bilo je jedno vrijeme kad je mirci morala organizovati...al dao Bog da na forum dodje raja koja je u stanju organizovati pa mirci moze dahnuti i ucestvovati u akcijama...ekvivalent wrote:pusti mirci duso moja dzukelemIRCerka wrote:bosane, te dzukele su vidjele sve akcije ovog tipa, i jos uvijek se ni po guzici ne cesu...
dzukele nas ne interesuju
obican covjek je bitan
onaj obican merhametli covjek u kojeg smo se zaklinjali
organizuj nas mircii
hajde mirciiii
amrica wrote:kurty, ti si nase cudo![]()
I ja sam radila sa tudjim parama, znam kako je to tesko, pored svih obaveza koje imas u zivotu...
Ti i 5ar5 su najvise potegli u ovome, respect
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu
Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH
Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22
IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607
Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza
Hvala dobrim ljudima!!!
mIRCerka wrote:tuJ samDaphna wrote:Hajde ti fino pitaj zooma ili Mirci da ti to odrade!kurty wrote:Pošto se dosta ljudi raspituje za kontakt, sta mislite kako bi bilo da mozda ahmed edituje svoj prvi post i da napise onaj jedan post u kojem sam ja napisao ziroracune i broj telefona????ili ako mozda admini mogu da ubace poslije ahmedovog posta taj post???
Bravo MI
Ovako, posto pishem sa lapasha a baterija mi je pri kraju, dajem casnu pionirsku da cu sutra s posla (naravski) editovat svaki prvi post na svakoj stranici sa tim kontakt podacima...kao i podacima printexa za dostavu stvari.
ok?
Baby Blue wrote: Implementacija odrzivog povratka na licu mjesta i samar svim nasim institucijama.
proslo je vrijeme proljetne sadnje malina, moze se cekati do jeseni...kurty wrote:Da vidimo da momci od Klasa ili slicnih firmi dobiju sadnice, a momci ce da rade na ili sa malinama i Klas da ih odkupljuje....
Kurty, da nisam bolesna, dosla bih u 8 tamo, ali stvarno ne vjerujem da cu moci izaci iz kuce sutra, ni na posao....kurty wrote:Ima kurty jedno pitanje????
Kurty je student koji se ponekad grebe za prevoz, sad mi je komsija jedan rekao da cemo oko 7.20 krenuti za Sarajevo, znaci nemam svoje auto, a imam 3 vrece odjece za momke i majku, znaci da sam oko 8 negdje na Ciglanama. Posto se grebem o prevoz nema smisla da molim da me sad voza u to doba po sarajevo, pa ao slucajno ima neko ko oko 8 bude na Ciglanama, u Barama...da me saceka, ili da ja sacekam njega, pa da pokupi gardarobu...da je jedna vreca u pitanju, nosao bih ja to po faxu ili gdje treba, ali tri su i starno je potesko da sve to nekako nosam lijevo desno...tamo vamo...????
kurty wrote:Vec ssam sredio to...Emir ce me cekati, tako da je to gotova stvar..Hvala na brizi...
Imas li neki konkretan podatak, adresu, tel, ime osobe... da ne klapnemo u Iransku amabasadu i da nam ne kazu: nikad culi, ili to je neka NVO.... koja ne saradjuje sa iranskom vladom...?bogoljub wrote:Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Kolko znam za pomoc povratnicima istočne Bosne niko nije pomogo toliko kao oni!
Oni su pomagali povratnike u svemu: mehanizacija, stoka, alati, sjemena, sadnice itd.
Neka 55 ili neko drugi ode do njih sa materijalom; snimkom,slikama, pričom sl. i neka porazgovara, nema se sta izgubiti!
ti se oporavi, ja cu sutra da mahalam oko ovoga, rileks ba maloamrica wrote:Imas li neki konkretan podatak, adresu, tel, ime osobe... da ne klapnemo u Iransku amabasadu i da nam ne kazu: nikad culi, ili to je neka NVO.... koja ne saradjuje sa iranskom vladom...?bogoljub wrote:Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Kolko znam za pomoc povratnicima istočne Bosne niko nije pomogo toliko kao oni!
Oni su pomagali povratnike u svemu: mehanizacija, stoka, alati, sjemena, sadnice itd.
Neka 55 ili neko drugi ode do njih sa materijalom; snimkom,slikama, pričom sl. i neka porazgovara, nema se sta izgubiti!
Iskreno, u moru raznih organizacija, nikad nisam cula za tu BIRDS.
u SVAKOM SLUCAJU, HVALA