Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
teAMICA

#676 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
teAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...
ti znas da te volim :D i tebe i macka debelog ti.... :D

meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao... :D
:x :x
čujemo se sJutra
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#677 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ok, ako wind ne bude stigao po ovo moje, onda ti jami slobodno...to su one stvari sto sam ti govorila...farmerke i hlace i jakne...za 180 cm visokog onako vitkog muskarca zbog kroja...
maybelline

#678 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

A moze li mi neko reci kad se ide u srijedu i kad se vraca? Ako uspijem i ako bude negdje mjesta, mozda bih posla i ja...
teAMICA

#679 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

maybelline wrote:A moze li mi neko reci kad se ide u srijedu i kad se vraca? Ako uspijem i ako bude negdje mjesta, mozda bih posla i ja...
HAVANA već pitao hoće li neko s njim (osim novinarke), pošalji mu PP
bosan

#680 Re: Haram im bilo.....

Post by bosan »

Real Khan wrote:

Dragi forumaši, mislim da svi dijelimo ovo osjećanje olakšanja zato što ta porodica više nikada neće biti gladna. Međutim, moram izreći jednu (heretičku) misao koja mi se počela vrtiti u glavi. Nešto kontam, prikupilo se dovoljno novaca za jedno stado ovčica i kravicu i po meni ta porodica je egzistencijalno zbrinuta. Ali, s obzirom na činjenicu da će u narednih nekoliko dana da se skupi još novaca (npr. moja firma još uvijek sakuplja priloge, do petka 17.04. a već sada ima podosta novaca sakupljeno). Čini mi se da smo došli do tačke gdje treba razmisliti da li je ta porodica jedina u lošoj situaciji u tom selu ili ima još neko u istom selu ko nije imao sreću u nesreći da ga snimi TV ekipa... Ne znam kakva je situacija oko Bratunca, ali sam uvjeren da ima još sličnih primjera porodica bez ikakve egzistencije. Molim vas da me ne shvatite pogrešno, jer mi je namjera da na što bolji i kvalitetniji način pomognemo što većem broju ljudi...
Ja mislim da sa ovom akcijom trebamo rijesit zivotno pitanje iskljucivo ove porodice.Sigurno je da ima jos puno ,puno ljudi sa ovakvom sudbinom i gorom. Ali misljenja sam da ovo treba da bude slucaj koji bi trebao pokrenuti lavinu.Slucaj koji treba da konacno promijeni u nasim glavama shvatanje zivota ,morala pa na kraju krajeva i vjeru u Boga.Natjerati i ove dzukele od politicara da pocnu raditi svoj posao ,natjerati dzukele da vide ovaj prilog i da konacno shvate da ovdje ljudi gladuju.
I da su oni odgovorni za te patnje. Boze dragi ,pa momak nije u opstini trazio novac za drogu ili alkohol ,trazio vrecu brasna ,heeeej vrecu brasna. I nije dobio.
Zato ovo treba organizovat da im ovaj momak nikad ne zakuca na vrata u potrazi za brasnom.Nece to biti ogromna svota novca da ce biti razbacivanja.Treba tu puno toga.Velika je stvar da ce stala biti napravljena bez placanja.Kupiti vise ovaca ,kravu ,kokosi ,morace se sigurno kupiti i sijena za zimu jer sa svoja 4 dunuma zemlje nece moci stoku prehranit.Pa ako se izganja kakav motokultivator,nema vise krize. I ova porodica ce konacno stati na svoje noge .Pomazuci njima mi pomazemo i sebi.
Najvaznije od svega je da oni hoce raditi,da imaju volju i zele ostati tamo na svome.Naravno na nama je da i dalje pomazemo koliko mozemo i drugim ljudima kojima je pomoc potrebna.
mIRCerka

#681 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

bosane, te dzukele su vidjele sve akcije ovog tipa, i jos uvijek se ni po guzici ne cesu...
kurty

#682 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Ima kurty jedno pitanje????
Kurty je student koji se ponekad grebe za prevoz, sad mi je komsija jedan rekao da cemo oko 7.20 krenuti za Sarajevo, znaci nemam svoje auto, a imam 3 vrece odjece za momke i majku, znaci da sam oko 8 negdje na Ciglanama. Posto se grebem o prevoz nema smisla da molim da me sad voza u to doba po sarajevo, pa ao slucajno ima neko ko oko 8 bude na Ciglanama, u Barama...da me saceka, ili da ja sacekam njega, pa da pokupi gardarobu...da je jedna vreca u pitanju, nosao bih ja to po faxu ili gdje treba, ali tri su i starno je potesko da sve to nekako nosam lijevo desno...tamo vamo...????
ekvivalent

#683 Re: Haram im bilo.....

Post by ekvivalent »

mIRCerka wrote:bosane, te dzukele su vidjele sve akcije ovog tipa, i jos uvijek se ni po guzici ne cesu...
pusti mirci duso moja dzukele
dzukele nas ne interesuju
obican covjek je bitan
onaj obican merhametli covjek u kojeg smo se zaklinjali
organizuj nas mircii
hajde mirciiii
mIRCerka

#684 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ekvivalent wrote:
mIRCerka wrote:bosane, te dzukele su vidjele sve akcije ovog tipa, i jos uvijek se ni po guzici ne cesu...
pusti mirci duso moja dzukele
dzukele nas ne interesuju
obican covjek je bitan
onaj obican merhametli covjek u kojeg smo se zaklinjali
organizuj nas mircii
hajde mirciiii
vidis, bilo je jedno vrijeme kad je mirci morala organizovati...al dao Bog da na forum dodje raja koja je u stanju organizovati pa mirci moze dahnuti i ucestvovati u akcijama...
ovo je super organizovano, ako krenemo u nesto vece, onda cemo razmisljati o necemu drugacijem...
:D Do tada, svima vama naklon do poda...
ekvivalent

#685 Re: Haram im bilo.....

Post by ekvivalent »

ma ne treba nista vece,treba nam samo kontinuitet
ovako je najljepse,najsladje,najvece
ti nam samo kad kad prebaci s humanitarne akcije najprece
ostalo ce doci
kao i sad
hajde ljubim ti macka :D
biscanka2

#686 Re: Haram im bilo.....

Post by biscanka2 »

amrica wrote:kurty, ti si nase cudo :-D

I ja sam radila sa tudjim parama, znam kako je to tesko, pored svih obaveza koje imas u zivotu...

Ti i 5ar5 su najvise potegli u ovome, respect :thumbup:
:sad: I ja, pa vam i odmene obadvojici svaka cast i da vas dragi bog sa svim dobrom podari :thumbup: :thumbup:
Bistra_boza

#687 Re: Haram im bilo.....

Post by Bistra_boza »

Polako ljudi daj da se ova akcija privede kraju, da se ova porodica postavi na svoje noge. Njima treba i motokultivator ili freza, a treba jos sto sta da se
moze kazati da sad od svog rada mogu da zive. Kad to postignemo onda se moze razmisljati i o drugim akcijama.
Prvenstveno sad porodicu Hodzic postaviti na noge, a kasnije osnovati kakav fond i za druge, bitno je da se odrzi kontinuitet pomoci.
Pozdrav.
mIRCerka

#688 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

puno se moze sa malo para...ako oni u svom selu imaju Zemljoradnicku zadrugu, moze se preko iste organizovati stosta toga...
jbg, dok se saberem sa lokacijom i vremenom, izmahalacu sta vise za sta sire, za sad gurajte ovo zlato...pregledala sam snimak do trenutka kad se on poceo gusit u svojim suzama...
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
Daphna

#689 Re: Haram im bilo.....

Post by Daphna »

mIRCerka wrote:
Daphna wrote:
kurty wrote:Pošto se dosta ljudi raspituje za kontakt, sta mislite kako bi bilo da mozda ahmed edituje svoj prvi post i da napise onaj jedan post u kojem sam ja napisao ziroracune i broj telefona????ili ako mozda admini mogu da ubace poslije ahmedovog posta taj post???
Hajde ti fino pitaj zooma ili Mirci da ti to odrade!

Bravo MI :thumbup:
tuJ sam :D

Ovako, posto pishem sa lapasha a baterija mi je pri kraju, dajem casnu pionirsku da cu sutra s posla (naravski) editovat svaki prvi post na svakoj stranici sa tim kontakt podacima...kao i podacima printexa za dostavu stvari.

ok?
:kiss: kutija hrane od mene za u tebe ti šarenookog :mrgreen:
Last edited by Daphna on 14/04/2009 00:37, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#690 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Baby Blue wrote: Implementacija odrzivog povratka na licu mjesta i samar svim nasim institucijama.
:thumbup:

sto se tice odvajanja novca za druge porodice, i ja sam razmisljala o tome, ali ipak ovo je novac koji je doniran iskljucivo za ovu porodicu. Tako da bi trebao za njih se i upotrijebiti.
A o ostalima kasnije...
nego hocel bit sta uvezi one price oko malina?
mIRCerka

#691 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

kakve crne maline...
kurty

#692 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Da vidimo da momci od Klasa ili slicnih firmi dobiju sadnice, a momci ce da rade na ili sa malinama i Klas da ih odkupljuje....
mIRCerka

#693 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

kurty wrote:Da vidimo da momci od Klasa ili slicnih firmi dobiju sadnice, a momci ce da rade na ili sa malinama i Klas da ih odkupljuje....
proslo je vrijeme proljetne sadnje malina, moze se cekati do jeseni...
Za dulum zemlje treba 1500 KM da se digne malinjak kako treba. Malom greskom u omjeru vode i crvenog ulja, sto je zastita malinjaka, moze se sprziti kompletan zasad.
Dalje, bio je program uzgoja jagodicastog voca u tom kraju, bilo je na TVu vise puta kako su ljudima malinjaci propali. Ja sam vec poslala PP lady da cu sutra provjeriti sa par organizacija koje rade u tom kraju u projektima poljoprivrede da vidimo sta se moze uraditi, da ne bude na kraju da se ovo zlato pati godinu dana i da mu sve propadne radi jednog jaceg pljuska ili grada...

Ne mozete sve odjednom, polako, ono je dijete hljeba zeljno, prvo mu obezbijediti osnovno, a istovremeno pratiti i ganjati sta drugo moze da se pogura...
sanasa

#694 Re: Haram im bilo.....

Post by sanasa »

Ima li kakve sanse da neko naleti na Dobrinju 2 da preuzme paket sa garderobom poslije 17h?
amrica

#695 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

kurty wrote:Ima kurty jedno pitanje????
Kurty je student koji se ponekad grebe za prevoz, sad mi je komsija jedan rekao da cemo oko 7.20 krenuti za Sarajevo, znaci nemam svoje auto, a imam 3 vrece odjece za momke i majku, znaci da sam oko 8 negdje na Ciglanama. Posto se grebem o prevoz nema smisla da molim da me sad voza u to doba po sarajevo, pa ao slucajno ima neko ko oko 8 bude na Ciglanama, u Barama...da me saceka, ili da ja sacekam njega, pa da pokupi gardarobu...da je jedna vreca u pitanju, nosao bih ja to po faxu ili gdje treba, ali tri su i starno je potesko da sve to nekako nosam lijevo desno...tamo vamo...????
Kurty, da nisam bolesna, dosla bih u 8 tamo, ali stvarno ne vjerujem da cu moci izaci iz kuce sutra, ni na posao.... :sad:

Od Ciglana do Breke ti je 2-3-4 KM, uzmi od love koja je skupljena, niko ti nece zamjeriti. Ti si ulozio toliko truda da se to ne moze mjeriti u novcu :)
kurty

#696 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Vec ssam sredio to...Emir ce me cekati, tako da je to gotova stvar..Hvala na brizi...
bogoljub

#697 Re: Haram im bilo.....

Post by bogoljub »

Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Kolko znam za pomoc povratnicima istočne Bosne niko nije pomogo toliko kao oni!
Oni su pomagali povratnike u svemu: mehanizacija, stoka, alati, sjemena, sadnice itd.
Neka 55 ili neko drugi ode do njih sa materijalom; snimkom,slikama, pričom sl. i neka porazgovara, nema se sta izgubiti!
:bih:
amrica

#698 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

kurty wrote:Vec ssam sredio to...Emir ce me cekati, tako da je to gotova stvar..Hvala na brizi...
:-D
amrica

#699 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

bogoljub wrote:Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Oni su pomagali povratnike u svemu: mehanizacija, stoka, alati, sjemena, sadnice itd.
Neka 55 ili neko drugi ode do njih sa materijalom; snimkom,slikama, pričom sl. i neka porazgovara, nema se sta izgubiti!
Imas li neki konkretan podatak, adresu, tel, ime osobe... da ne klapnemo u Iransku amabasadu i da nam ne kazu: nikad culi, ili to je neka NVO.... koja ne saradjuje sa iranskom vladom...?

Iskreno, u moru raznih organizacija, nikad nisam cula za tu BIRDS.

u SVAKOM SLUCAJU, HVALA :)
mIRCerka

#700 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

amrica wrote:
bogoljub wrote:Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Imas li neki konkretan podatak, adresu, tel, ime osobe... da ne klapnemo u Iransku amabasadu i da nam ne kazu: nikad culi, ili to je neka NVO.... koja ne saradjuje sa iranskom vladom...?

Iskreno, u moru raznih organizacija, nikad nisam cula za tu BIRDS.

u SVAKOM SLUCAJU, HVALA :)
ti se oporavi, ja cu sutra da mahalam oko ovoga, rileks ba malo :D
Locked