BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bosanska rijec

#676 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bosanska rijec »

Ciro :

Do sljedeće utakmice bit ćemo kompletni, a kada smo svi u stroju možemo pobijediti svaku momčad na svijetu. Vidim da ste svi sretni, i ja sam. A oni, koji nisu, „jeb...“ mi se za njih!

:mrgreen: :-D
Meho Kodro

#677 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Meho Kodro »

johnnykola wrote:jedva iskopah, huh. smatram vrhunskom gluposcu da na ovom sajtu:
http://www.fifa.com/worldcup/preliminarydraw/index.html
pod ovim pdf-om:
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... _28419.pdf
ne stoji konkretno kako se formiraju parovi baraza!!!
smijesno!!!
evo kako je to izgledalo za njemacku 2006.:
http://www.soccerphile.com/soccerphile/ ... index.html
kljucne sentence:

The two-legged home and away ties will be played on 12 November and 16 November. The three teams highest in the FIFA world rankings--the Czech Republic (4th), Spain (8th) and Turkey (12th)--were placed in one pot and will play a team drawn from the second pot either Norway (37th), Switzerland (38th) or Slovakia (45th).

znaci li ovo, sad i definitivno, da cemo i mi kao slabiji po fifa world rankingu od drugoplasiranih u jedan pot, a jaci u drugi?
Znaci
Ako BIH dodje do baraza (a doci ce) biti ce u "slabijem" sesiru, a u gornjem ce sigurno biti (ako budu u barazu) Rusija, Francuska, Hrvatska, Grcka (izgubili kuci od Svice, oni ce u baraz), Ceska? (tesko ce do baraza), Portugal (jos teze do baraza)

Najbolji izbor bi bila Grcka
Globus

#678 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Globus »

Nego ba jel se Ciro napio .. ja nisam mogao spavati kako treba da ne ostanemo bez selektora preko noci hahahaa :D
bosna123

#679 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bosna123 »

Zna li neko imaju li gdje slike za pogledati?
DobroJutroKolumbo

#680 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by DobroJutroKolumbo »

Ima li igdje snimak bakljade sinoc u Zenici , na zgradi preko puta stadiona??? :D :D
sjever76

#681 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by sjever76 »

znaci li ovo, sad i definitivno, da cemo i mi kao slabiji po fifa world rankingu od drugoplasiranih u jedan pot, a jaci u drugi?[/quote]
Znaci
Ako BIH dodje do baraza (a doci ce) biti ce u "slabijem" sesiru, a u gornjem ce sigurno biti (ako budu u barazu) Rusija, Francuska, Hrvatska, Grcka (izgubili kuci od Svice, oni ce u baraz), Ceska? (tesko ce do baraza), Portugal (jos teze do baraza)

Najbolji izbor bi bila Grcka[/quote]

ljudi polako.toliko kontradiktornih informacija o tom nacinu izvlacenja za baraz se iznjelo da to nije normalno.na stranici fifa nigdje ne pise da se izvlacenje vrsi po nekoj rang listi.

When the group phase of European Zone qualifying reaches its conclusion on 14 October 2009, the nine section winners will be guaranteed a place at the 2010 FIFA World Cup South Africa™. Thereafter, the eight best runners-up will compete in two-legged play-offs, with the continent's four remaining tickets to the world finals at stake.

Group 9 consists of five teams, one less than the other pools. When calculating the best runners-up, therefore, matches played against the sixth-placed finishers in Groups 1 to 8 will not be taken into consideration. The criteria will be as follows;

- Total points
- Goal difference
- Goals scored
- Goals scored away from home
- Disciplinary record *
- Drawing of lots

* Yellow card, -1 point; two yellow cards in the same match, -3 points; red card, -3 points; yellow card followed by a direct red card in the same match, -4 points.

The four European Zone play-offs will take place in November 2009.

kao sto se moze vidjeti to za klasifikaciju nigdje nije naznaceno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#682 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by -LIBERO- »

Dobro je bilo ludilo na putu za Zenicu :D ,malo koskanja na jednoj pumpi sa policijom :zjev: ..sa osmjehom i pjesmom ulazimo u Zenicu.

U Zenici euforija cisti karneval,ulice prepune navijaca,simpatizera svega i svacega,ali doslovce :D ,skupilo se svasta u Zenici.
Dalo se primjetiti da je vise od 70 posto ljudi bilo pod "gasom",interesuje me kako reis reaguje na ovakav neposluh :lol: :lol:

Laganini po trznom centru par pivica i put Bilinog,tamo redovi za ulazak,guzva,policije nikada vise.
Navijaci iz svih dijelova BiH,bilo je i registracija iz Hr.iz dijaspore..ali pretezno,dali se naslutiti po vizuelnoj procjeni,navijaci iz manjih gradova,sela,naselja..znaci "provincija je na nogama"

razumijem ja raju iz tih malih sredina,njima je reprezentacija sve nemaju oni klubova i cestih odlazaka na stadione,ali nije mi jasno da moras bas sve navijacke rekvizite staviti na sebe.
Prosjecno je bilo na jednom covjeku dres,sorc,kapica,3-4 sala,zastava oko struka,i onda neizostavna zastava da se "prigrnes" sa njom :D ,mislim ono,ludilo...velika vecina je bila kao hodajuci prodajni standovi navijackih rekvizita :D :D
Da da,tu su i dresovi i salovi arsenala,pa cak i Turske...par zastava saudije :oops: isl.itd.....teferic :D
Nas cetvorica smo se i osjecali ,a i pogeldima se primjetilo da smo tako i promatrani :D ,ko "krme u Teheranu",vidi ih nemaju salove ,majice,3 zastave :D

Ali ok,niko nije kriv sto veci gradovi manje prate reprezentaciju od recimo Brijesnice,Cazina,Lopara,Janje,Teocaka i slicno :D
Da ne ispadne sve tako "crno"bilo je i ok raje ali u ogromnoj manjini,sto je nasa realnost,ocigledno.

Na ulazima guzva ,policijska kontrola nikada brojnija,pretresanje nikada slabije :D ,pretresanje se bazira na oduzimanju upaljaca i pretresu djepova,a ni jednom se ne prepipa tamo gdje se i najcesce unose baklje i slicne stavrcice,da smo htjeli mogli smo unjeti sve sto ti pada na pamet,po meni nevjerovatan propust prilikom pretresa,tako ej bilo barem kad su nas pretresali.
Ulazimo na sjevernu tribinu,sat i pol prije tekme,vec je stadion skoro pa skroz pun. dosadni Bilic sa razglasa tusi raju nekim prozivakama pojedinih gradova koji imaju svoje transparente na stadionu,poziva raju da navijaju,daej neka upustva i slicno. Meni je interesantno bilo da mu niko nije jebo sve od do nego je velika vecina slusala sta on trazi i zahtjeva preko razglasa :D ,znam da bi ga u Sarajevu vec svi poslali u PM i da niko nebi slusao njegova upustva kako ko i sta da navija i radi :D
izlaze prvi belgijski igraci salva zvizduka,urlika,haos..mislim da im se zaledila krv u zilama :D ,poslije njih i nasi izlaze,ludilo euforija,prozivanje pojedinacno skoro svakog igraca,narocito Nemanje,Misketa,Spahica,Dzeke,Pjanica. :bih:
Izlazak Cire iz svlacionice stadion opet prokljucava,ciro dize ruke,ludilo ,euforija,neki skacu na zastitnu zicu..opsta extaza :D

Ono sto sam primjetio da je momaka iz BHF bilo pravo malo,u onom krajnje desnom "kavezu"na sjevernoj tribini. Bilo ih je malo i polose su navijali,jedno od losijih njihovih izdanja,neznam u cemu je fazon,ali eto.

Intoniranja himni,belgijska docekana zvizducima,sto se brzo smiruje,kasnije stvar se popravlja salvom aplauza na zavrsetak Belgijske himne :thumbup: :dance: . nasa himna,pjeva se jedna si jedina,na pocetku grmi himna,kasnije se smulja nesto,kao da drugu strofu pola raje i nezna :shock:

Desavanja na terenu znate svi,zato nisam nista ni pisao o tome,jedino treba dodati da je ludilo bilo posliej nasa dva gola,extaza,ludilo,urlici..skakanje,urlikanje :D :bih: ,erupcije odusevljenja
Last edited by -LIBERO- on 02/04/2009 12:00, edited 2 times in total.
mostarac

#683 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

Polako ljudi. Mi imamo imperativ pobjede nad turskom. Za sad su Skoti najlosiji drugi, al polako. Nista nije gotovo. Ono sto s druge strane ohrabruje je to da Turska cak uz sve pobjede do kraja tesko moze da ne bude najslabija druga i u skladu s tim Turci su se sinoc oprostili od Juzne Afrike 99%. Treba se svasta desiti da oni budu drugi i uz sve to da ne budu najslabiji drugi.
Turci su prosuli bod sa estonijom i bod sa belgijom kuci, uz dva poraza od spanije oni tesko mogu na zelenu granu. Iz tog razloga mislim da bi tu moglo bit malo lakse igrat jer mislim da je u nasoj grupi sinoc sve rjeseno za turke i belgijance, al ne i za nas. Mi MORAMO pobjediti u utakmici sa Turskom i Makedoncima podici spomenik sto su oderali Skote :D
Mi iz 5 utakmica imamo 9 bodova, Irci iz 4 utakmice 6 i skoti iz 5 utakmica 7 bodova. To su nam za sad konkurenti. Utakmice u grupama od 6 ekipa koje su igrane sa posljednjom ekipom se ne racunaju.
Dakle mislim da nema mjesta euforiji, prespavali smo noc i ako zelimo na SP nemamo pravko na kiks, al isto tako ni nasi konkurenti. Onaj ko kiksa u trivijalnim utakmicama ili u utakmici sa direktnim konkurentom za drugo mjesto ispao je.
mostarac

#684 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:Misimovic pozutio... :(
Misimovic je namjerno i rezonski bona pozutio. Iducu igramo s Armenijom i tu ce odradit karton da bi bio spreman za turke :)
madner

#685 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

Upravo tako, a i da malo stedi noge jer njega bi klocevi najvise udarali.

Mada mi je suhveli ta tekma pravo.
elSaik

#686 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Treba se organizovati i da svi naučimo fino tekst trenutne himne do utakmice sa Turskom. Nije bitno kakav je tekst i jel jedna si jedina bolji, draži ovo ono, jer uz intoniranje himne jedino može grmiti ovaj novi tekst. A grmiti mora.
Fordas

#687 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Fordas »

Cestitke Ciri velikom majstoru i svim igracima na rasturanje belgije na proste faktore. Sest komada utrpati nekome nije mala stvar! Sto se tice ostalih utakmica iz naredne 4 su nam je sasvim dovoljno 7 bodova da i teoretski osiguramo drugo mjesto. Dakle, dolazi u obzir i remi protiv Turske, svakako nas ne mogu stici. Naravno, najbolje je sve pobjediti :D
elSaik

#688 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Ako ćemo već kiksati onda kiksajmo protiv Armenije. :mrgreen:
mnnnmnn

#689 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mnnnmnn »

DobroJutroKolumbo wrote:Ima li igdje snimak bakljade sinoc u Zenici , na zgradi preko puta stadiona??? :D :D

E, fakat imal dze ovo.... :)
Meho Kodro

#690 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Meho Kodro »

Ima li gdje kakav rapidshare, torrent, megaupload cijele utakmice u Zenici?
Stari

#691 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

Tesko je sad naravno gledati ostale grupe i situaciju kod njih ...jer ima jos puno igrati i mali milion razlicitih kombinacija ...jos ako se tome pridoda i faktor iznenadjenja kojih dakako uvijek bilo i u ova preostala 4 kola ce ih sigurno biti ...mozda ne u nasoj grupi ...ali 9 je grupa. Tezak je , gotovo nemoguc, posao sve to sagledati vec sad ...hocu reci - prerano je.

Od ostalih grupa sam mozda jedino malo bolje upucen u situaciju sa grupom gdje igraju: Svedska , Danska, Portugal, Albanija , Madzarska i Malta....i eto tek ilustracije radi...o tome koliko je predvidjanje u ovako ranoj fazi vrlo nezahvalan posao....Portugal je naravno prije pocetka ciklusa bio apsolutni favorit i svi strucnjaci u ovom podrucju (a takvih nas je , bogu hvala, nekoliko milijardi na ovoj planeti) tada smatrali da ce oni to , poput spanaca, galantno privesti kraju uz , tek tu i tamo poneki nerjesen razultat. Desilo se, 5-6 utakmica i nekoliko mjeseci nakon tog doba, da su sada i sami Portugalci poceli shvatati ozbiljnost situacije... Grupa im se naime uzjebala do krajnosti - gdje sad, zamislite :shock: Madzari :shock: drze drugo mjesto - a Danci koji su se sa nama par puta podobro namucili, suvereno drze lidersku poziciju (i to ne bez realnih sansi da tu i ostanu) ... Portugalci bi sad trebali divljacki zgaziti sve do kraja (a ceka ih izmedju ostalog barem jedno nezgodno gostovanje ...na Parkenu u Kopenhagenu ) i da i pored toga budu najlosiji drugi ... i ostanu gledati pjescane plaze Durbana i Cape Towna samo na televizorima. Moji licni rezervni miljenici ...oni za koje redovno navijam na velikim takmicenjima samo u nedostatku Bosne...Svedjani su mozda i jos u dubljem izmetu no ranije spomenuti Portugalci...jer za razliku od Svedjana Portugalci imaju kvalitetnu ekipu za koju se (strogo hipoteticki gledano) moze ocekivati da jednom pocne igrati sukladno reputacijci igraca....Svedjani su , kao i uvijek, igraci koji nemaju taj individualisticki kvalitet...timski rad je sve sto ikad imali....i zbog cega su se meni uvijek svidjali...bilo je izuzetaka od tog pravila ...ali je pravilo decenijama - ipak ostalo isto. No nemojte se zavaravati ...ne zelim ovdje javno tvrditi da su i Svedjani i Portugalci vec otpisani...ne nikako...samo vam pokusavam prikazati kako je kalkulasanje u sadasnjoj fazi jos uvijek vrlo preuranjeno
Last edited by Stari on 02/04/2009 13:01, edited 1 time in total.
mostarac

#692 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

Fordas wrote:Cestitke Ciri velikom majstoru i svim igracima na rasturanje belgije na proste faktore. Sest komada utrpati nekome nije mala stvar! Sto se tice ostalih utakmica iz naredne 4 su nam je sasvim dovoljno 7 bodova da i teoretski osiguramo drugo mjesto. Dakle, dolazi u obzir i remi protiv Turske, svakako nas ne mogu stici. Naravno, najbolje je sve pobjediti :D
Ljudi urazumite se. Nije nam dovoljan remi protiv Turske. U tom slucaju ne odlucujemo sami o sebi. Nije samo bitno biti drugi, nego je isto tako bitno ne biti najslabiji drugi.

Pravila kazu da se kad se odigraju sve utakmice poredak drugoplasiranih po grupama odredjuje tako sto se sve grupe svedu na pet prvoplasiranih ekipa, kako bi svi drugoplasirani imali jednake uslove bez obzira koliko ekipa im ima u grupi.
Utakmice sa ekipama iznad petog mjesta svim drugoplasiranim se brisu i ne racunaju. Ovo vazi samo za odredjivanje ko je najslabiji drugi i nece u baraz. Dakle nema veze koliko imas bodova u grupi ukupno, nego koliko imas bodova kad se kreira tabela tvoje grupe za prvih pet ekipa. Onda se napravi tabela drugoplasiranih iz svih grupa i najslabiji ispada.
U tom smislu dezinformacija je da Hrvatska u ovom momentu stoji slabije nego mi, jer Hrvatska iz 3 utakmice ima 4 boda (ne racunaju se bodovi sa andorom kad se gleda ko je bolji drugoplasirani) i teoretski iz 5 utakmica moze imati 10 bodova, dok mi iz pet utakmica imamo 9.
Irska iz 4 utakmice ima 6 bodova i ona je jednaka sa nama, al mi imamo bolju gol razliku.
Skoti imaju iz 5 utakmica 7 bodova i oni su za sad zahvaljujuci nasoj makedonskoj braci u najgoroj situaciji.
Znaci nama je pobjeda protiv Turske imperativ i nismo jos uvijek u situaciji u kojoj imamo pravo na kiks.
Epitop

#693 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Epitop »

Lagano da pobjedimo sve do kraja i to je jedina mudrost bez puno pametovanja. Nemojte više da nešto zavisimo od drugih, da jednom i mi sami riješavamo svoje stvari. Sretno nam pa šta bude do kraja. :bih:
mostarac

#694 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

Stari wrote:Tesko je sad naravno gledati ostale grupe i situaciju kod njih ...jer ima jos puno igrati i mali milion razlicitih kombinacija ...jos ako se tome pridoda i faktor iznenadjenja kojih dakako uvijek bilo i u ova preostala 4 kola ce ih sigurno biti ...mozda ne u nasoj grupi ...ali 9 je grupa. Tezak je , gotovo nemoguc, posao sve to sagledati vec sad ...hocu reci - prerano je.

Od ostalih grupa sam mozda jedino malo bolje upucen u situaciju sa grupom gdje igraju: Svedska , Danska, Portugal, Albanija , Madzarska i Malta....i eto tek ilustracije radi...o tome koliko je predvidjanje u ovako ranoj fazi vrlo nezahvalan posao....Portugal je naravno prije pocetka ciklusa bio apsolutni favorit i svi strucnjaci u ovom podrucju (a takvih nas je , bogu hvala, nekoliko milijardi na ovoj planeti) tada smatrali da ce oni to , poput spanaca, galantno privesti kraju uz , tek tu i tamo poneki nerjesen razultat. Desilo se, 5-6 utakmica i nekoliko mjeseci nakon tog doba, da su sada i sami Portugalci poceli shvatati ozbiljnost situacije... Grupa im se naime uzjebala do krajnosti - gdje sad, zamislite :shock: Madzari :shock: drze drugo mjesto - a Danci koji su se sa nama par puta podobro namucili suvereno, drze lidersku poziciju (i to ne bez realnih sansi da tu i ostanu) ... Portugalci bi sad trebali divljacki zgaziti sve do kraja (a ceka ih izmedju ostalog barem jedno nezgodno gostovanje ...na Parkenu u Kopenhagenu ) i da i pored toga budu najlosiji drugi ... i ostanu gledati pjescane plaze Durbana i Cape Towna samo na televizorima. Moji licni rezervni miljenici ...oni za koje redovno navijam na velikim takmicenjima samo u nedostatku Bosne...Svedjani su mozda i jos u dubljem izmetu no ranije spomenuti Portugalci...jer za razliku od Svedjana Portugalci imaju kvalitetnu ekipu za koju se (strogo hipoteticki gledano) moze ocekivati da jednom pocne igrati sukladno reputacijci igraca....Svedjani su , kao i uvijek, igraci koji nemaju taj individualisticki kvalitet...timski rad je sve sto ikad imali....i zbog cega su se meni uvijek svidjali...bili je izuzetaka od tog pravila ...ali je pravilo decenijama - ipak ostalo isto. No nemojte se zavaravati ...ne zelim ovdje javno tvrditi da su i Svedjani i Portugalci vec otpisani...ne nikako...samo vam pokusavam prikazati kako je kalkulasanje u sadasnjoj fazi jos uvijek vrlo preuranjeno
al u svakom slucaju treba dobit turke i otklonit svaku mogucnost kalkulisanja i eventualnog zajeba. Odlucujemo sami o sebi i ne treba da se dovodimo u situaciju da portugal odlucuje o nama.
Znaci pobjeda nad turcima nam je imperativ.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#695 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by ladyblue18 »

hrasno38 wrote:Dakle da rezimiram ovu heftu, jednu od najboljih u zadnjih neznam ti ni ja koliko godina. Nevjerovatno sam sinoc bio ponosan na svoju i nasu drzavu, na nase igrace i selektora na nase navijace i nas narod. Nedavno sam napisao da ovome nasem svijetu treba pobjeda kao hljeba i pobjede dodjose i iz svih nas izdjadje sva ona radost koju nismo mogli niti imali razloga da pustimo iz sebe. Ja sam kuci gledao utakmicu sa sinom. Ja umotan u zastavu sa ljiljanima on u drzavnu. I drhtali smo obojca on sa 12 ja sa 44 godine sve dok sudija nije odsvirao kraj. Skakali smo ko budale po kuci nakon Dzekinih torpeda i Misketovih vragolija, jezili smo se slusaju nase navijace a ujedno bili i ponosni sto smo svima pokazali da ipak mi mozemo biti u svemu najbolji samo kada hocemo. Nismo mi navijaci Zvezde koji su zvizdali Elmedinu Kikanovicu samo zato sto se tako zove jer svi mi cijenimo svakog igraca koji brani boje nase zemlje. Do prije neki dan nepoznatom Nemanji Supicu 16.000 gledalaca ko jedan skandira. Malo te malo opet cijeli stadion skandira Ciri jer je jednostavno to zasluzio svojim radom i svojim rezultatima. Bosna i Hercegovina sada ima svoga Sukera, Edina Dzeku ali imamo mi jos jednog Sukera za kojeg jedva cekamo da se oporavi i inshala pasce ovdje na brdovitom balkanu i velika Spanija, onako trebalo ne trebalo, cisto iz gusta.
Moze pricati ko sta hoce, da je Ciro ohrndali starac, nikakav trener ovakav ili onakav ali reprezentacija sa Cirom je nesto dibidus novo nesto sto do sada nismo imali priliku da gledamo. Kada jedan Spahic koji do nedavno nije htio da igra vise nikako za reprezentaciju sada hoce da igra povrijedjen, Rahimic isto tako, ostali igraci koji ne mogu igrati su tu zajedno sa svojim kolegama citavo vrijeme onda je to neki totalno novi vjetar koji ce,iskreno se nadam i zelim, nas odvesti na to toliko zeljeno veliko takmicenje.
Uh ko ce iscekati taj daleki Septembar gdje ce se samo u nekoliko dana sve rijesiti. Samo trebamo pozeliti zdravlje svim nasim igracima pa sta bude bude.
najljepsi post na cijeloj temi :thumbup: Mene je posebno odusevilo kada su svi skandirali Nemanji :bih:

Nego evo zvanicno kako se odredjuje baraz http://sport sport.ba/bh_fudbalp-15397. htm
Stari

#696 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

ladieblue18....edituj i prepravi link...ne fercera
Kiberluskoni

#697 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Kiberluskoni »

Hvala Bogu da se sve konacno vraca na sport a ne na neke lijeve stvari :thumbup:
Reprezentacija igra kao tim a ne kao labava skupina pojedinaca sa razlicitim interesima. Upravo iz sportskog i samo sportskog motiva, ja prizeljkujem, ako sve nastavi ovako, da se borimo za prvo mjesto u grupi. Da se borimo, a sta bude neka bude. Sportski. U sportu jaci pobjedjuju slabije (najcesce, htjeli mi to priznati ili ne). U fudbalu, da bi pobijedio, moras biti jaci od onog drugog 90 minuta, makar si losiji inace. Dakle, fakat treba ostaviti iza nas price o: nepravdama sudija, urotama protiv balkanaca, price tipa "nemamo srece", mi smo mala zemlja sa jos manjom reprezentacijom...
Kada utrpamo 4 gola Belgiji nema toga ko nas moze lako povaliti i izbaciti. Ni sudije Rusi, niti golovi iz ofsajda i nepostojeceg penala... Price o nesreci i nepravdama su za luzerske ekipe i imaju sedativno dejstvo, da se bol lakse otrpi. Hajde vise da se ispisemo iz ovog drustva!
Kako je bilo krenulo, da je postojao wild card za kvalifikacije, mi bismo svi molili Boga da nas izvuku. Sta ima veze sto ce nas dole izbusiti ko sviralu.
E ja se nadam da je ovo razmisljanje iza nas. Ja bih da idemo, ako ista valjamo. A valjamo ako pobjedjujemo. I zato bih volio Francusku u barazu (naravno, ako ne odemo kao prvi :bih: )a Brazil i Argentinu u Africi (pa sve rezultati 5-3, 4-2, za nas, naravno :-D ) Dosta mi je price o laganim protivnicima, sreci u zrjebu... Jel sport ili nije, nije Evrovizija :-D
I jos nesto. Bilino polje treba zaboraviti kao mjesto za igru, iskljucivo iz sportskih razloga. Ili zaboraviti ili postaviti novu travu. Pa tamo lopta zaboravi da se kotrlja, samo odskace. Mozda smo prije imali takticki motiv da tamo igramo (protiv tehnicki boljih ekipa). Sinoc smo mi bili ta "tehnicki bolja ekipa" pa nam pola pasova ide cjevanicom, jer se ne moze "naciljati"... Znaci opet samo sportski motiv i nikakav drugi.

:bih: Samo ofanziva, nista drugo :bih:
KPNCTNJAH

#698 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by KPNCTNJAH »

Brojne nedoumice u našoj javnosti danas su se pojavile oko sistema takmičenja u kvalifikacijama za SP „Južnoafrička Republika 2010“, te smo zbog toga odlučili objaviti tekst pod naslovom „Kako će BiH do baraža za Mundijal?“
Pošto je praktično „nemoguće“ dostići Španiju na prvoj poziciji, izvjesno je da bi drugo mjesto moglo pripasti BiH. Poslije dvije pobjede u grupi „5“ nad Belgijom, u Genku (4:2) i Zenici (2:1), na osnovu svih kalkulacija na domak smo doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Otpada najgori drugi iz devet grupa

Naime, u evropskoj zoni kvalifikacija takmiči se 53 nacionalna tima podijeljenih u devet grupa, od koje sve imaju po šest reprezentacija, osim grupe „9“ koju čini pet selekcija. Direktno na Mudijal iz Evrope plasiraće se pobijednici grupa, a za preostala četiri mjesta koja pripadaju našem kontinentu razigravaće kroz baraž osam reprezentacija. Najgora drugoplasirana selekcija iz devet grupa neće ići u baraž.

Oduzimaju se bodovi osvojeni protiv zadnjih

U zbrajanju rezultata drugoplasiranih selekcija oduzeće se bodovi osvojeni u duelima sa posljednjeplasiranim timovima u grupi, pa stoga dva naša trijumfa nad Belgijom, koja sigurno neće biti zadnja imaju posebnu težinu. Do sada BiH odlično kotira i da su kvalifikacije gotove bili bi sigurni učesnici baraža sa devet bodova (brisala bi se pobjeda nad Armenijom 4:1, koja je trenutno zadnja u našoj grupi).

Baraž u novembru, žrijeb u oktobru

Baraž za plasman na SP igraće se u novembru ove godine, a žrijeb će biti obavljen u drugoj polovini oktobra. Prilikom žrijeba biće napravljene dvije jakosne grupe od po četiri ekipe, a odrediće se na osnovu posljednje FIFA rang – liste prije žrijeba, tako da postoji mogućnost, ukoliko napredujemo na listi više od nekih drugoplasira da dobijemo i nešto „lakšeg protivnika“.

Ko bi nam mogli biti protivnici

Shodno trenutnim tabelama u devet grupa za sada na drugom mjestu nalaze se Mađarska (grupa „1“), Švajcarska (2), Slovačka (3), Rusija (4), BiH (5), Hrvatska (6), Francuska (7), Irska (8) i Škotska (9).
Ako bi igrali kao u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali i po igračkom kadru, slobodno se može reći, da bi imali realne šanse za plasman na Mundijal ukoliko bi u baražu izbjegli Rusiju, Francusku i Hrvatsku.

Trebaju pobjede u gostima i bod sa Turcima

Dakle, put ka Mundijalu sada nam je otvoren. Naravno, ima još mnogo posla za selektora Miroslava Ćiru Blaževića i naše reprezentativce. Prema kalkulacijama, za drugo mjesto i plasman baraž u posljednja četiri kola trebaju nam najvjerovatnije gostujuće pobjede u Armeniji i Estoniji, te možda i samo bod protiv Turske u BiH, a od Španije bi u posljednjem kolu tada mogli i izgubiti. Sa bodom ili dva više od pomenutog „proračuna“ bili bi sigurni učesnici baraža.
Last edited by KPNCTNJAH on 02/04/2009 15:46, edited 1 time in total.
elSaik

#699 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Bolje igrati na Željinom pomoćnom. Bolji terene i zeničkog. :mrgreen:
Vodenjak

#700 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Vodenjak »

hrasno38 wrote:Dakle da rezimiram ovu heftu, jednu od najboljih u zadnjih neznam ti ni ja koliko godina. Nevjerovatno sam sinoc bio ponosan na svoju i nasu drzavu, na nase igrace i selektora na nase navijace i nas narod. Nedavno sam napisao da ovome nasem svijetu treba pobjeda kao hljeba i pobjede dodjose i iz svih nas izdjadje sva ona radost koju nismo mogli niti imali razloga da pustimo iz sebe. Ja sam kuci gledao utakmicu sa sinom. Ja umotan u zastavu sa ljiljanima on u drzavnu. I drhtali smo obojca on sa 12 ja sa 44 godine sve dok sudija nije odsvirao kraj. Skakali smo ko budale po kuci nakon Dzekinih torpeda i Misketovih vragolija, jezili smo se slusaju nase navijace a ujedno bili i ponosni sto smo svima pokazali da ipak mi mozemo biti u svemu najbolji samo kada hocemo. Nismo mi navijaci Zvezde koji su zvizdali Elmedinu Kikanovicu samo zato sto se tako zove jer svi mi cijenimo svakog igraca koji brani boje nase zemlje. Do prije neki dan nepoznatom Nemanji Supicu 16.000 gledalaca ko jedan skandira. Malo te malo opet cijeli stadion skandira Ciri jer je jednostavno to zasluzio svojim radom i svojim rezultatima. Bosna i Hercegovina sada ima svoga Sukera, Edina Dzeku ali imamo mi jos jednog Sukera za kojeg jedva cekamo da se oporavi i inshala pasce ovdje na brdovitom balkanu i velika Spanija, onako trebalo ne trebalo, cisto iz gusta.
Moze pricati ko sta hoce, da je Ciro ohrndali starac, nikakav trener ovakav ili onakav ali reprezentacija sa Cirom je nesto dibidus novo nesto sto do sada nismo imali priliku da gledamo. Kada jedan Spahic koji do nedavno nije htio da igra vise nikako za reprezentaciju sada hoce da igra povrijedjen, Rahimic isto tako, ostali igraci koji ne mogu igrati su tu zajedno sa svojim kolegama citavo vrijeme onda je to neki totalno novi vjetar koji ce,iskreno se nadam i zelim, nas odvesti na to toliko zeljeno veliko takmicenje.
Uh ko ce iscekati taj daleki Septembar gdje ce se samo u nekoliko dana sve rijesiti. Samo trebamo pozeliti zdravlje svim nasim igracima pa sta bude bude.
E svaka ti dala... :thumbup: :bih:

:)
Post Reply