Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
caros

#676 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

A sasvim slučajno se nađu i kada pišu članke u crnoj hronici ? :-)

Sve je teorija zavjere. Masoni zaklali janje.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/okrenuli ... /120625147

Ovo tebi liči na plaćeni članak ? Očigledna je namjera autora.
saibaba

#677 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by saibaba »

Meni je je ovo prava konceptualna umjetnost ... Ljudi peceno janje na petlji mosta ...
xkupinax

#678 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

caros wrote:A sasvim slučajno se nađu i kada pišu članke u crnoj hronici ? :-)

Sve je teorija zavjere. Masoni zaklali janje.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/okrenuli ... /120625147

Ovo tebi liči na plaćeni članak ? Očigledna je namjera autora.

Ma htio skrenuti paznju na sebe, znao je tacno kako, tu mu skidam kapu. Al bolje bi mu bilo da je prepustio reklamu red carpetu i Emeriku :D
xkupinax

#679 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

saibaba wrote:Meni je je ovo prava konceptualna umjetnost ... Ljudi peceno janje na petlji mosta ...

Ma nemas ti pojma, evo sad citam da humanista kaze da je ovo " mali performans " :lol:
BHF_Manijak

#680 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by BHF_Manijak »

tvsabina wrote: Apsolutno ne mogu odrediti šta će biti "servirano" ali da to "servirano" ukoliko je neumjesno , neprimjereno i neukusno (ovo neukusno ne mislim na hranu) u odnosu na lokaciju gdje se gradilište nalazi , ne treba kritizirati i ne treba zbog SVEGA ostalog vezano za bližu okolinu i samu lokaciju gradilišta tražiti da se izmjesti ili makar više ne ponovi - to ne može niko zabraniti.
Zapadnoevropski kulturni običaji me nimalo ne zanimaju. Ukoliko Slovenci za vrijeme ručka igraju neke blesave igre za stolom i ukoliko to ponove za vrijeme ručka kod Bosanaca u Bosni a nama ne odgovara , ko tu ispada nekulturan? Mi ili oni? Sto ljudi - sto ćudi. Zapadnoevropski "običaji" su njihovi.
Postoje elementarna nepisana pravila koja se moraju poštovati. Zbog boljitka zajednice a janjetina na mostu u centru bilo kog grada u BiH ne predstavlja nikakvu tradiciju - samo šamar u lice.
Pa eto ako te ne zanimaju zapadnjacki obicaji, recimo da su nasi obicaju iznosenje jajeta za gozbu! :roll: :roll:

Onda sve restorane necionalne hrane po Carsiji treba pozatvarati, koji ce nam q, da nam se sviejt smije na papanluk, cuj na Carsiji da pace jede il' klepe, ono pravo seljacki jos kad ih zalije onom pavlakom, ma uzas jedan. :zzzz: :oops: Koja je razlika majketi izmedju toga i janjeta da ljudi jedu? Kao janje je preglomazno pa je zbog toga i seljacki?! :lol:
caros

#681 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

xkupinax wrote: Ma htio skrenuti paznju na sebe, znao je tacno kako, tu mu skidam kapu. Al bolje bi mu bilo da je prepustio reklamu red carpetu i Emeriku :D
Jeko Emerik ? Masonski poglavar koji je izrežirao "dolazak" janjeta na ovaj pokušaj od mosta ? :oops:
Toffee karamela

#682 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Toffee karamela »

potres_mozga wrote: Ma most uopste jos nije ni u funkciji...
Obicno gradiliste gdje su radnici jeli.
Nije tačno da je gradilište. Materijal za gradnju, alatke, sve je odnešeno. I ovi ljudi koliko sam vidjela uopšte ne nose radnička odijela.

Na stranu, što je u pitanju strogi centar grada, i što ja vjerovati ne mogu da se ljudima mora objašnjavati, secirati i rastavljati¨na slogove zašto se na mostu, na asfaltu, usred grada NE MOŽE POSTAVLJATI HASTAL SA JELOM. Bilo kakvim, sa bilo čim, supom, gibanicom, jagnjetom, krmetom....Nije to grickalica, burek u papiru, sladoled, nego ćase, činije, escajg....Bi li iko od vas jeo na takav način igdje, osim u kući ili pred kućom ili u za to namijenjenom objektu ?

Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo dogodilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!
Last edited by Toffee karamela on 27/06/2012 00:38, edited 3 times in total.
xkupinax

#683 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

BHF_Manijak wrote:

Pa eto ako te ne zanimaju zapadnjacki obicaji, recimo da su nasi obicaju iznosenje jajeta za gozbu! :roll: :roll:

Onda sve restorane necionalne hrane po Carsiji treba pozatvarati, koji ce nam q, da nam se sviejt smije na papanluk, cuj na Carsiji da pace jede il' klepe, ono pravo seljacki jos kad ih zalije onom pavlakom, ma uzas jedan. :zzzz: :oops: Koja je razlika majketi izmedju toga i janjeta da ljudi jedu? Kao janje je preglomazno pa je zbog toga i seljacki?! :lol:
Hocel ti biti cool kad ti komsija bude sunetio sina i postavi stolove ispred zgrade na travnatu povrsinu, da se ljudi pocaste gozbom? Ne jede janje ko ima, vec ko je naucio. A ko je naucio, zna i gdje ce ocejfiti. A ti poredis restorane gdje je predvidjeno da se jede sa javnom povrsinom :-) . Svasta.
BHF_Manijak

#684 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by BHF_Manijak »

Javnom povrsinom?! Izvini, ali ja ondje ne vidim javnu povrsinu, ja ondje vidim samo gradiliste jos uvijek! :dance: :wink:
caros

#685 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Toffee karamela wrote:
Na stranu, što je u pitanju strogi centar grada, i što ja vjerovati ne mogu da se ljudima mora objašnjavati, secirati i rastavljati¨na slogove zašto se na mostu, na asfaltu, usred grada NE MOŽE POSTAVLJATI HASTAL SA JELOM. Bilo kakvim, sa bilo čim, supom, gibanicom, jagnjetom, krmetom....Nije to grickalica, burek u papiru, sladoled, nego ćase, činije, escajg....Bi li iko od vas jeo na takav način igdje, osim u kući ili pred kućom ili u za to namijenjenom objektu ?

Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo desilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!Bar kao znak dobre volje.
Mora li se politika uplesti u priču oko janjeta :? Očigledno si član SDA.
xkupinax

#686 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

Toffee karamela wrote:
Nije tačno da je gradilište. Materijal za gradnju, alatke, sve je odnešeno. I ovi ljudi koliko sam vidjela uopšte ne nose radnička odijela.

Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo desilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!Bar kao znak dobre volje.

Fakat i da su postavili stolove sa sve ustirkanim bijelim stolnjacima i usijanim escajgom, sa violinama okolo ne bi bilo normalno. Kamoli ovcu ispec i nabit je na sipku, kaze performans, simulacija raznja :-) .
Toffee karamela

#687 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

caros wrote:
Mora li se politika uplesti u priču oko janjeta :? Očigledno si član SDA.

:shock: Fakat, nek' je tebi bar nešto očigledno, kad ti nije očigledno da se tepsija ne mEre servirat na gradskoj ulici il' mostu.

Je l' ti još šta očigledno ?
madner

#688 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Toffee karamela wrote:

Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo dogodilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!
Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio :x

I naravno ima tepsija.
caros

#689 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Toffee karamela wrote: :shock: Fakat, nek' je tebi bar nešto očigledno, kad ti nije očigledno da se tepsija ne mEre servirat na gradskoj ulici il' mostu.

Je l' ti još šta očigledno ?
Meni ovo baš i ne liči na most. :-?

Smiju li oni servirat kaHvu u onim nekakvim baštama ?
LONGMAN

#690 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by LONGMAN »

:lol:

Janje nakon smrti postade legenda :D
xkupinax

#691 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

BHF_Manijak wrote:Javnom povrsinom?! Izvini, ali ja ondje ne vidim javnu povrsinu, ja ondje vidim samo gradiliste jos uvijek! :dance: :wink:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rifatbeg ... 20626016#6

Gdje je gradiliste?? I obrati paznju na fotografije s linka ;). Na svakoj humanista dominira i reklamira sarajevsku kocku ;). Janje je bilo samo tizer, al bar su se jadni radnici najeli i posluzili svrsi.
bijela

#692 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by bijela »

a most će postati simbol svega osim "festina lente" :-)
xkupinax

#693 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

madner wrote: Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio :x

I naravno ima tepsija.

Carsija, restorani, cevabdzinice, ascinice, RESTORANI. Restorani.
caros

#694 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

xkupinax wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rifatbeg ... 20626016#6

Gdje je gradiliste?? I obrati paznju na fotografije s linka ;). Na svakoj humanista dominira i reklamira sarajevsku kocku ;). Janje je bilo samo tizer, al bar su se jadni radnici najeli i posluzili svrsi.
Most još uvijek nije službeno/zvanično otvoren te se tretira kao gradilište. Zanimljiv plaćeni članak u kojem je prvo sve popljuvano.

@post iznad

Restorani koji su se proširili na javnu površinu ilitiga "nasred" ulice.
Toffee karamela

#695 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

madner wrote:
Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio :x

I naravno ima tepsija.
To su mjesta namijenjena za jelo, a o pošasti širenja javnih bašti bila je čini mi se tema na kojoj sam pisala o sve gorem zauzimanju javnog prostora, iz godine u godinu. Ali koliko god da ti objekti oduzimali javni prostor namijenjen pješacima i vozilima, to se opet ne može porediti sa mostom koji služi za promet, dakle koji ima funkciju džade.
Last edited by Toffee karamela on 27/06/2012 00:51, edited 1 time in total.
xkupinax

#696 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

caros wrote:
Zanimljiv plaćeni članak u kojem je prvo sve popljuvano.

:)
caros

#697 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Zaboravih da stavim navodnike. Ti si ta/j koji insinuira da je članak "plaćen" što nema logike, ponovo pročitaj prvi članak objavljen u vezi ovoga.
BHF_Manijak

#698 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by BHF_Manijak »

LONGMAN wrote::lol:

Janje nakon smrti postade legenda :D
Preko trnja do zvijezda, bukvalno! :mrgreen: :lol:
madner

#699 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Toffee karamela wrote:
madner wrote:

I naravno ima tepsija.
To su mjesta namijenjena za jelo, a o pošasti širenja javnih bašti bila je čini mi se tema na kojoj sam pisala o sve gorem zauzimanju javnog prostora, iz godine u godinu. Ali koliko god da ti objekti oduzimali javni prostor namijenjen pješacima i vozilima, to se opet ne može porediti sa mostom koji služi za promet, dakle koji ima funkciju džade.
Ali nema.
Sto se moze itekako lako dokazati, nije bio dozvoljen pristup bez odobrenja. Bio znak.
ultrarajvoSA

#700 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by ultrarajvoSA »

Ovo je prije svega sramota za glavni grad.
A sto je najgore, ovo se dogodilo u strogom centru ...
Turisti prolaze i nakon ovoga sto su mogli vidjeti, ne vjerujem da ce imati pozitivno misljenje o gradu..

Most i nije nesto a ovo je kao slag na tortu

i da.. NIJE JAGNJE KRIVO ! :D
Locked