Sve je teorija zavjere. Masoni zaklali janje.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/okrenuli ... /120625147
Ovo tebi liči na plaćeni članak ? Očigledna je namjera autora.
caros wrote:A sasvim slučajno se nađu i kada pišu članke u crnoj hronici ?![]()
Sve je teorija zavjere. Masoni zaklali janje.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/okrenuli ... /120625147
Ovo tebi liči na plaćeni članak ? Očigledna je namjera autora.
saibaba wrote:Meni je je ovo prava konceptualna umjetnost ... Ljudi peceno janje na petlji mosta ...
Pa eto ako te ne zanimaju zapadnjacki obicaji, recimo da su nasi obicaju iznosenje jajeta za gozbu!tvsabina wrote: Apsolutno ne mogu odrediti šta će biti "servirano" ali da to "servirano" ukoliko je neumjesno , neprimjereno i neukusno (ovo neukusno ne mislim na hranu) u odnosu na lokaciju gdje se gradilište nalazi , ne treba kritizirati i ne treba zbog SVEGA ostalog vezano za bližu okolinu i samu lokaciju gradilišta tražiti da se izmjesti ili makar više ne ponovi - to ne može niko zabraniti.
Zapadnoevropski kulturni običaji me nimalo ne zanimaju. Ukoliko Slovenci za vrijeme ručka igraju neke blesave igre za stolom i ukoliko to ponove za vrijeme ručka kod Bosanaca u Bosni a nama ne odgovara , ko tu ispada nekulturan? Mi ili oni? Sto ljudi - sto ćudi. Zapadnoevropski "običaji" su njihovi.
Postoje elementarna nepisana pravila koja se moraju poštovati. Zbog boljitka zajednice a janjetina na mostu u centru bilo kog grada u BiH ne predstavlja nikakvu tradiciju - samo šamar u lice.
Jeko Emerik ? Masonski poglavar koji je izrežirao "dolazak" janjeta na ovaj pokušaj od mosta ?xkupinax wrote: Ma htio skrenuti paznju na sebe, znao je tacno kako, tu mu skidam kapu. Al bolje bi mu bilo da je prepustio reklamu red carpetu i Emeriku
Nije tačno da je gradilište. Materijal za gradnju, alatke, sve je odnešeno. I ovi ljudi koliko sam vidjela uopšte ne nose radnička odijela.potres_mozga wrote: Ma most uopste jos nije ni u funkciji...
Obicno gradiliste gdje su radnici jeli.
Hocel ti biti cool kad ti komsija bude sunetio sina i postavi stolove ispred zgrade na travnatu povrsinu, da se ljudi pocaste gozbom? Ne jede janje ko ima, vec ko je naucio. A ko je naucio, zna i gdje ce ocejfiti. A ti poredis restorane gdje je predvidjeno da se jede sa javnom povrsinomBHF_Manijak wrote:
Pa eto ako te ne zanimaju zapadnjacki obicaji, recimo da su nasi obicaju iznosenje jajeta za gozbu!![]()
![]()
Onda sve restorane necionalne hrane po Carsiji treba pozatvarati, koji ce nam q, da nam se sviejt smije na papanluk, cuj na Carsiji da pace jede il' klepe, ono pravo seljacki jos kad ih zalije onom pavlakom, ma uzas jedan.![]()
Koja je razlika majketi izmedju toga i janjeta da ljudi jedu? Kao janje je preglomazno pa je zbog toga i seljacki?!
Mora li se politika uplesti u priču oko janjetaToffee karamela wrote:
Na stranu, što je u pitanju strogi centar grada, i što ja vjerovati ne mogu da se ljudima mora objašnjavati, secirati i rastavljati¨na slogove zašto se na mostu, na asfaltu, usred grada NE MOŽE POSTAVLJATI HASTAL SA JELOM. Bilo kakvim, sa bilo čim, supom, gibanicom, jagnjetom, krmetom....Nije to grickalica, burek u papiru, sladoled, nego ćase, činije, escajg....Bi li iko od vas jeo na takav način igdje, osim u kući ili pred kućom ili u za to namijenjenom objektu ?
Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo desilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!Bar kao znak dobre volje.
Toffee karamela wrote:Nije tačno da je gradilište. Materijal za gradnju, alatke, sve je odnešeno. I ovi ljudi koliko sam vidjela uopšte ne nose radnička odijela.potres_mozga wrote: Ma most uopste jos nije ni u funkciji...
Na stranu, što je u pitanju strogi centar grada, i što ja vjerovati ne mogu da se ljudima mora objašnjavati, secirati i rastavljati¨na slogove zašto se na mostu, na asfaltu, usred grada NE MOŽE POSTAVLJATI HASTAL SA JELOM. Bilo kakvim, sa bilo čim, supom, gibanicom, jagnjetom, krmetom....Nije to grickalica, burek u papiru, sladoled, nego ćase, činije, escajg....Bi li iko od vas jeo na takav način igdje, osim u kući ili pred kućom ili u za to namijenjenom objektu ?
Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo desilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!Bar kao znak dobre volje.
caros wrote:
Mora li se politika uplesti u priču oko janjetaOčigledno si član SDA.
Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratioToffee karamela wrote:Nije tačno da je gradilište. Materijal za gradnju, alatke, sve je odnešeno. I ovi ljudi koliko sam vidjela uopšte ne nose radnička odijela.potres_mozga wrote: Ma most uopste jos nije ni u funkciji...
Pa bog te vidio šta bi se desilo da se ovo dogodilo za mandata Semihe Borovac, svi bi graknuli o SDA primitivizmu, o srozavanju olimpijskog grada itd, kamenovali bi i nju i Taju....Pa ubij se gospodine sadašnji gradonačelniče!
Meni ovo baš i ne liči na most.Toffee karamela wrote:Fakat, nek' je tebi bar nešto očigledno, kad ti nije očigledno da se tepsija ne mEre servirat na gradskoj ulici il' mostu.
Je l' ti još šta očigledno ?
BHF_Manijak wrote:Javnom povrsinom?! Izvini, ali ja ondje ne vidim javnu povrsinu, ja ondje vidim samo gradiliste jos uvijek!![]()
madner wrote: Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio
I naravno ima tepsija.
Most još uvijek nije službeno/zvanično otvoren te se tretira kao gradilište. Zanimljiv plaćeni članak u kojem je prvo sve popljuvano.xkupinax wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rifatbeg ... 20626016#6
Gdje je gradiliste?? I obrati paznju na fotografije s linka. Na svakoj humanista dominira i reklamira sarajevsku kocku
. Janje je bilo samo tizer, al bar su se jadni radnici najeli i posluzili svrsi.
To su mjesta namijenjena za jelo, a o pošasti širenja javnih bašti bila je čini mi se tema na kojoj sam pisala o sve gorem zauzimanju javnog prostora, iz godine u godinu. Ali koliko god da ti objekti oduzimali javni prostor namijenjen pješacima i vozilima, to se opet ne može porediti sa mostom koji služi za promet, dakle koji ima funkciju džade.madner wrote:
Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio
I naravno ima tepsija.
caros wrote:
Zanimljiv plaćeni članak u kojem je prvo sve popljuvano.
Preko trnja do zvijezda, bukvalno!LONGMAN wrote:![]()
Janje nakon smrti postade legenda
Ali nema.Toffee karamela wrote:To su mjesta namijenjena za jelo, a o pošasti širenja javnih bašti bila je čini mi se tema na kojoj sam pisala o sve gorem zauzimanju javnog prostora, iz godine u godinu. Ali koliko god da ti objekti oduzimali javni prostor namijenjen pješacima i vozilima, to se opet ne može porediti sa mostom koji služi za promet, dakle koji ima funkciju džade.madner wrote:
Samo nemoj onda prosetat od Vjecnice kroz ona mjesta sto nasred ulice serviraju razna jela. Sa escajgom. Neke buregdzinice, cevabdzinice, ascinice, restorani. Ima i teletine ispod saca, ali janje nisam upratio
I naravno ima tepsija.