iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Gorštak

#676 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Kao da mi je telefon u zadnje vrijeme malo usporio. Nainstalirao sam se svačega - gladne oči :D
1. Koliko broj instaliranih aplikacija usporava telefon?
2. Neka sugestija kako da ga ubrzam?
DYD666

#677 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Gorštak wrote:Kao da mi je telefon u zadnje vrijeme malo usporio. Nainstalirao sam se svačega - gladne oči :D
1. Koliko broj instaliranih aplikacija usporava telefon?
2. Neka sugestija kako da ga ubrzam?
1. Nema uticaja (mada bi mogli da imaju drugi podatci koji idu u onaj dio memorije predvidjen za sys/OS i njegove fileove, Apple misli da je 512MB dovoljno i toliko bude postavljeno po default-u, sa PwnageTool kad radis jailbreak obicno raja dize na do 1GB i budes miran, ali ipak su to jako sitne stvari i trebalo bi zaista mnogo vremena da se zagusi do te mjere pa da ti to uspori sys + sto se i taj dio sam cisti i obnavlja kako koristis tel i radis nove sync).
Ne znam koliko je kod tebe podeseno i sta si tacno nabacao ali ipak mislim da je ovo pod 2 u pitanju ;)

2. Najobicniji restart. "Slide to power off". Tako da ce ti se svi cacheovi i RAM propuhati. Odradi ga slobodno cesce (1 mjesecno ako ne instaliras svaki dan po 5-6 igara kao ja) reda radi nista ne fali, brzo prodje a dobro dodje. Cim instaliram po nekoliko vecih igara odjednom (100+MB po igri) uradim restart da se fino slegne jer neke igre koje si recimo igrao prije instalacije novih, se ne isprazne uvijek iz memorije pa se "posvadjaju". Isto tako i druge aplikacije. To je stvar do developera doduse ali eto...sem ako bas imas jos slobodnih 1MB memorije tada ces morati nesto obsirati :lol:
Last edited by DYD666 on 17/04/2010 00:04, edited 3 times in total.
DYD666

#678 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

dinao wrote:zdravo iphoneljupci..
malo bezze sto u prvom postu odmah nesto trebam..ali eto..nadam se da mi neko moze pomoci.
ovako..bio sam "pametan" i update-o OS na 3.1.3.. nekako se update-o i baseband na ver. 05.12.01
a samim tim i bootloader ver.05.09., tako da mi se iphone zakljucao..sve sam podatke pogubio..ali hajd...
nekako sam ga jailbreako..ali ne mogu unlock..

pogledao sam mali milion stranica..i ne nadjoh rijesenje..samo sam skontao da ima jos levata poput mene :P

uglavnom..savjet svima..DO NOT UPDATE...i molba..ako neko zna rijesenje..ili ikakvu naznaku o rijesenju,
bio bih jako zahvalan...jer me mozde tipke na obicnim telefonima :D
Koji telefon tacno? 2G, 3G, 3GS?
PC ili Mac? Sa cime (koji program tacno i koja verzija istog) si radio unlock/jailbreak?
Ako sam te skontao ti mozes instalirati crakovane igre ali ti SIM kartica ne radi?
Eborg

#679 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Da li izdavanje novog softwarea znači da neće biti 4G iPhonea ove godine? :-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:03, edited 1 time in total.
Eborg

#681 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Nadajmo se. Ali džaba, taman dok mi u BiH budemo u mogućnosti da isti kupimo na crno oni će skontati nešto da nas onemoguće u tome. :-)

BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu? :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 11:01, edited 1 time in total.
hakazvaka

#683 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

dzemmo wrote:to ce ti haka znat, on je devero sa tim, i probavao razne varijante ako se ne varam
ja nisam nikad probao, al znam da postoji neka opcija download offline maps
ma ima ba tona nakvih softvera, ali ja nikad nijedan nisam uspio nacerat da radi :(
DYD666

#684 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Eborg wrote: BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu? :)
Ja sam to rijesio slikanjem screenshotova.
Nadjem kuci sa WiFi mape koje mi trebaju, uslikam ih kao slike i listam offline iz Camera Roll foldera :lol:
hakazvaka

#685 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

DYD666 wrote:
Eborg wrote: BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu? :)
Ja sam to rijesio slikanjem screenshotova.
Nadjem kuci sa WiFi mape koje mi trebaju, uslikam ih kao slike i listam offline iz Camera Roll foldera :lol:
uzasno rjesenje! jako se tesko tako snaci, ali si me podsjetio vidis :D

eborg, znas kako sam djelomicno uspio :D ima neki app koji ti dozvoljava da ubacis sliku high-res i onda zumiras po zelji (to camera roll nema :P ), e onda lijepo na google-earth napravis screenshot zeljenje destinacije, ali ne ono manuelno, nego kroz google earthovu opciju za fotkanje, u rezoluciji od oko 4000*x, i to prebacis :) bude isto ko mapa :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 11:01, edited 1 time in total.
Gorštak

#687 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

DYD666 wrote: 1. Nema uticaja
2. Najobicniji restart.
Tapnuo sam respring na onim dugmadima što ih dobijem kad slajdnem po status baru - to nešto ssh što baš i ne razumijem. Ništa se posebno nije dogodilo. A možda sam i ja umislio da je sporo. Uglavnom sporo mi je naprimjer kad na search nađem ime koliko mu treba da mi otvori broj ili kad mi prikaže sms na quick viewu koliko mu treba da otvori taj sms.
Dobro to.

Eh, sad, nešta drugo, me zanima: kad otvorim taj ssh što se dobije kad se slajdne po status baru, isto mi, pored Wi-Fi ip adrese i data adrese piše i ovo:

Storage 102 mb on /4484 mb on / var
Available memory: 19 mb

@DYD majstore na šta se ovo odnosi?
Eborg

#688 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

dzemmo wrote:evo ima al da se plati :D
ja naso ovu OffMaps aplikaciju, nije ni skupa 2 dolara
citav reviews, najblize onome o cemu prcamo

nemam sad kredita na akauntu, al cim to napunim kupujem pa vam javim
Možda i bude dobra, javni nam ako ti ne bude teško. :)
Lady Saray

#689 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

hakazvaka wrote:Image
na iphonetu SSH ukljucen :(
ista stvar a radio ssh.. cak sam radila reinstal ssh-a i opet nista a istu i stvar izbaci i kad probam preko puttya
DYD666

#690 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Gorštak wrote: Tapnuo sam respring na onim dugmadima što ih dobijem kad slajdnem po status baru - to nešto ssh što baš i ne razumijem. Ništa se posebno nije dogodilo.
Neki se nece sloziti ali ni malo nisam fan takvih alata sa Cidye, probao sam taj SBSettings i mislim da samo nepotrebno zagusi telefon jer maltene radi uvijek u pozadini i imas multitask za koj tel. bas i nije predvidjen, a ne nudi nista toliko brze i krucijano nego li vec mozes uraditi sa default alatima. Ja bih ga uninstallirao na tvom mjestu.
Bilo kako bilo restart springboard uz pomoc SBSettings nije nesto sto sam ti predlagao, vec uradi ovako. Drzi ono gore desno crno sleep/wake dugme nekoliko sekundi dok ti ne izbazi poruku "slide to power off", tada uradi taj slide i tel ce se ugasiti skroz. Kada se ugasi, ponovo drzi isto dugme sekundu dvije dok se ne pocne bootati sys.
Gorštak wrote:Eh, sad, nešta drugo, me zanima: kad otvorim taj ssh što se dobije kad se slajdne po status baru, isto mi, pored Wi-Fi ip adrese i data adrese piše i ovo:
Storage 102 mb on /4484 mb on / var
Available memory: 19 mb
Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings. Ja sam je srecom obrisao iste sekunde kad sam ocjenio da mi samo smeta tako da ne znam tacno na sta se te cifre odnose i jesi li zaista toliko zacepio tel da vise ne moze da dise nikako.
Otidji na onaj defaulti settings, pa pod general, pa about i procitaj sta ti pise pod"available pa da vidimo koliko zaista imas slobodnog prostora.
DYD666

#691 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

dzemmo wrote:evo ima al da se plati :D
ja naso ovu OffMaps aplikaciju, nije ni skupa 2 dolara
citav reviews, najblize onome o cemu prcamo
Jeli ovo to?
http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=313854422
Posto je ovo crackovana/ dakle free.
Gorštak

#692 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

@DYD provjerio: Available 3.7 Gb

Taj SBS settings mi je postavio jaran koji mi je i unlockao i jailbrakeovao telefon. Šta ja znam, meni je dosta praktično, zgodna prečica za gašenje 3G, edge i data, iako mi je i kad sve to pogasim vukao konekciju u 1:00 i 7:00 naveče što nisam nikad utvrdio šta vuče download i kako. Ukucao sam tamo u podešavanjima APN bezveze username i pasvord i tek je to zaustavilo nekontrolirani download.

Uradio sam pravi restart. Čini mi se da je jedno 30% bolje.
Thnx :thumbup:
Lady Saray

#693 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote: Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings.
ono sto on govori je da u sbs ima on/off dugme na koje palis open ssh kao i za wifi, 3g, edge..
DYD666

#694 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:
DYD666 wrote: Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings.
ono sto on govori je da u sbs ima on/off dugme na koje palis open ssh kao i za wifi, 3g, edge..
Kontam kontam.
@Gorstak, nista onda najbolje sam procjeni po svojim potrebama treba li ti SBSett ili su ti preci resursi koje ti isti trosi u pozadini. Meni su dovoljno pristupacne default komande, a da sto se tice APN-a, samo ce ga tako neki nasumicni podatci tipa divljeg usernamea/passworda zaustaviti da ti ne trosi kredit.
Drago mi je da je propuhao :) Ocito nije toliko zagusen cim imas skoro 4GB free ;)
cl4ym0r3

#695 Re: iPhone - All about

Post by cl4ym0r3 »

SSH program o kojem pricate sluzi za direktno ubacivanje programa u folder /var
obicno za ubacivanje piratskih aplikacija :)
IlijaLadin

#696 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

E moj Haka, ja moradoh apgrejdati na 3.1.3. i sad gledam odakle se vedri...

Vala, sa cydie više ne budem skidao, nakon što jednog dana džejlbrejkam svoj 3gs.
cl4ym0r3

#697 Re: iPhone - All about

Post by cl4ym0r3 »

IlijaLadin wrote:E moj Haka, ja moradoh apgrejdati na 3.1.3. i sad gledam odakle se vedri...

Vala, sa cydie više ne budem skidao, nakon što jednog dana džejlbrejkam svoj 3gs.

exploit za 3.1.3 postoji, ali se cuva dok ne izadje fw 4.0
i ako i 4G izadje uskoro (nagadja se za juni-juli) eto i JB-a!!! :)
Eborg

#698 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ako bude 4G to će biti fantastično.

Samo kako ćemo ga mi u BiH nabaviti zaista mi nije jasno. :D
taxi_driver

#699 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

cl4ym0r3

#700 Re: iPhone - All about

Post by cl4ym0r3 »

taxi_driver wrote:evo ga novi iPhone 4G

http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone

NE NIJE NOVI IPHONE,
engaget vec rekao da je fake,
nece se znati kako izgleda novi model do juna\jula!!!
Post Reply