1. Koliko broj instaliranih aplikacija usporava telefon?
2. Neka sugestija kako da ga ubrzam?
Moderator: Benq
1. Nema uticaja (mada bi mogli da imaju drugi podatci koji idu u onaj dio memorije predvidjen za sys/OS i njegove fileove, Apple misli da je 512MB dovoljno i toliko bude postavljeno po default-u, sa PwnageTool kad radis jailbreak obicno raja dize na do 1GB i budes miran, ali ipak su to jako sitne stvari i trebalo bi zaista mnogo vremena da se zagusi do te mjere pa da ti to uspori sys + sto se i taj dio sam cisti i obnavlja kako koristis tel i radis nove sync).Gorštak wrote:Kao da mi je telefon u zadnje vrijeme malo usporio. Nainstalirao sam se svačega - gladne oči![]()
1. Koliko broj instaliranih aplikacija usporava telefon?
2. Neka sugestija kako da ga ubrzam?
Koji telefon tacno? 2G, 3G, 3GS?dinao wrote:zdravo iphoneljupci..
malo bezze sto u prvom postu odmah nesto trebam..ali eto..nadam se da mi neko moze pomoci.
ovako..bio sam "pametan" i update-o OS na 3.1.3.. nekako se update-o i baseband na ver. 05.12.01
a samim tim i bootloader ver.05.09., tako da mi se iphone zakljucao..sve sam podatke pogubio..ali hajd...
nekako sam ga jailbreako..ali ne mogu unlock..
pogledao sam mali milion stranica..i ne nadjoh rijesenje..samo sam skontao da ima jos levata poput mene![]()
uglavnom..savjet svima..DO NOT UPDATE...i molba..ako neko zna rijesenje..ili ikakvu naznaku o rijesenju,
bio bih jako zahvalan...jer me mozde tipke na obicnim telefonima
ma ima ba tona nakvih softvera, ali ja nikad nijedan nisam uspio nacerat da radidzemmo wrote:to ce ti haka znat, on je devero sa tim, i probavao razne varijante ako se ne varam
ja nisam nikad probao, al znam da postoji neka opcija download offline maps
Ja sam to rijesio slikanjem screenshotova.Eborg wrote: BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu?
uzasno rjesenje! jako se tesko tako snaci, ali si me podsjetio vidisDYD666 wrote:Ja sam to rijesio slikanjem screenshotova.Eborg wrote: BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu?
Nadjem kuci sa WiFi mape koje mi trebaju, uslikam ih kao slike i listam offline iz Camera Roll foldera
Tapnuo sam respring na onim dugmadima što ih dobijem kad slajdnem po status baru - to nešto ssh što baš i ne razumijem. Ništa se posebno nije dogodilo. A možda sam i ja umislio da je sporo. Uglavnom sporo mi je naprimjer kad na search nađem ime koliko mu treba da mi otvori broj ili kad mi prikaže sms na quick viewu koliko mu treba da otvori taj sms.DYD666 wrote: 1. Nema uticaja
2. Najobicniji restart.
Možda i bude dobra, javni nam ako ti ne bude teško.dzemmo wrote:evo ima al da se plati![]()
ja naso ovu OffMaps aplikaciju, nije ni skupa 2 dolara
citav reviews, najblize onome o cemu prcamo
nemam sad kredita na akauntu, al cim to napunim kupujem pa vam javim
ista stvar a radio ssh.. cak sam radila reinstal ssh-a i opet nista a istu i stvar izbaci i kad probam preko puttyahakazvaka wrote:
na iphonetu SSH ukljucen
Neki se nece sloziti ali ni malo nisam fan takvih alata sa Cidye, probao sam taj SBSettings i mislim da samo nepotrebno zagusi telefon jer maltene radi uvijek u pozadini i imas multitask za koj tel. bas i nije predvidjen, a ne nudi nista toliko brze i krucijano nego li vec mozes uraditi sa default alatima. Ja bih ga uninstallirao na tvom mjestu.Gorštak wrote: Tapnuo sam respring na onim dugmadima što ih dobijem kad slajdnem po status baru - to nešto ssh što baš i ne razumijem. Ništa se posebno nije dogodilo.
Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings. Ja sam je srecom obrisao iste sekunde kad sam ocjenio da mi samo smeta tako da ne znam tacno na sta se te cifre odnose i jesi li zaista toliko zacepio tel da vise ne moze da dise nikako.Gorštak wrote:Eh, sad, nešta drugo, me zanima: kad otvorim taj ssh što se dobije kad se slajdne po status baru, isto mi, pored Wi-Fi ip adrese i data adrese piše i ovo:
Storage 102 mb on /4484 mb on / var
Available memory: 19 mb
Jeli ovo to?dzemmo wrote:evo ima al da se plati![]()
ja naso ovu OffMaps aplikaciju, nije ni skupa 2 dolara
citav reviews, najblize onome o cemu prcamo
ono sto on govori je da u sbs ima on/off dugme na koje palis open ssh kao i za wifi, 3g, edge..DYD666 wrote: Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings.
Kontam kontam.Lady Saray wrote:ono sto on govori je da u sbs ima on/off dugme na koje palis open ssh kao i za wifi, 3g, edge..DYD666 wrote: Dakle ta aplikacija o kojoj govoris nije SSH, SSH je nesto desto, ta aplikacija se zove SBSettings.
IlijaLadin wrote:E moj Haka, ja moradoh apgrejdati na 3.1.3. i sad gledam odakle se vedri...
Vala, sa cydie više ne budem skidao, nakon što jednog dana džejlbrejkam svoj 3gs.