Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
The 51st State

#676 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by The 51st State »

To ti stvarno ????? Ako si mislio na GRAD Sarajevo - onda u redu. Ako si mislio na FK Sarajevo - onda si samo time rekao sve o sebi i koliko ce te ubuduce iko shvatati zaozbiljno :-) :-) :-) :-)

grad ili klub, isto je to...
The 51st State

#677 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:@veljaca

Nemoj tako o njemu .. Covjek sve zna i svi su mu postovi odmjereni i realni ... Sram te bilo sto ga napadas ... 8-)
pravi si grohotlija...
Charuga
Globalni moderator

#678 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
To ti stvarno ????? Ako si mislio na GRAD Sarajevo - onda u redu. Ako si mislio na FK Sarajevo - onda si samo time rekao sve o sebi i koliko ce te ubuduce iko shvatati zaozbiljno :-) :-) :-) :-)

Ide jos jedna ... Nemoj vise, dosta ti je za danas ... :thumbup:
The 51st State

#679 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:
The 51st State wrote:

Ide jos jedna ... Nemoj vise, dosta ti je za danas ... :thumbup:
bu!!!
veljaca

#680 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by veljaca »

The 51st State wrote:

E stvarno - ovim pokaza da si nekompetentan i neozbiljan za bilo kakvu kvalitetniju diskusiju. Ovo je za tebe dobronamjerno, da sto prije shvatis i ako mozes se promijenis - da bi te u diskusijama ovdje na Forumu - ljudi shvatali zaozbiljno. Ovako :? :? :? :?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#681 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -LIBERO- »

Sad mi jaran rece da ova banda iz nogometnog saveza nece dozvoliti da se derbi igra u nocnom terminu,radi regularnosti takmicenja :D :shock: :shock:

Pa jel oni stvarno misle da je derbi utakmica koja ce se stimati i koja preko stimanja moze uticati na borbu za Evropu ili ispadanje. :roll:
Charuga
Globalni moderator

#682 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

-LIBERO- wrote:Sad mi jaran rece da ova banda iz nogometnog saveza nece dozvoliti da se derbi igra u nocnom terminu,radi regularnosti takmicenja :D :shock: :shock:

Pa jel oni stvarno misle da je derbi utakmica koja ce se stimati i koja preko stimanja moze uticati na borbu za Evropu ili ispadanje. :roll:
Ovo je informacija od ranije .. Kao, posljednja kola ce se igrati u isto vrijeme .. Znali smo mi davno da nam je dnevni termin .. Jedu govna!
Baltazar_khan

#683 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Ljubomora je čudo, uzmemo bod Širokom tamo, i skretničari pjene od inata, vide da smo ozbiljni u pohodu na izlazak na euro scenu. Obrukali se mi ili ne, vas godinama nema tamo. Neće vas valjda Redžepi odvesti tamo :lol:
Fordas

#684 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

Plavih_11 wrote:
Plavih_11 wrote:Zrinjski i Široki najbliži, ostali daleko od licence

- Situacija je jako loša. Klubovi ponovo ne posvećuju dovoljno pažnje licenciranju, iako su mnogo puta upozoravani da su za narednu sezonu uslovi još strožiji i da ih je znatno teže ispuniti. Ne znam ko će dobiti licencu, ali prema onome što do sada imamo i znamo, malo ko ispunjava uslove - kaže generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović.

Nazivi klubova koji će dobiti licence bit će poznati do kraja mjeseca. Kako kažu iz NSBiH, najbliži su Zrinjski i Široki Brijeg, mada niti kod njih ne cvjetaju ruže. Ostali su prilično daleko, uključujući i one koji se (možda i uzaludno), bore za Evropu. Prema riječima Ušanovića, od klubova koji pretendiraju na nastup u eurokupovima, najteže je Slobodi.

- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

- Ne želimo da se ponovi ona sezona kada Željezničar i Sarajevo nisu dobili licence za Evropu. Neka i klubovi sa svoje strane iskažu želju za ličnu dobrobit. Neka dođu u NSBiH, pomoći ćemo im koliko možemo - kaže Ušanović.

Šta je licenciranje

Do sada su kriteriji za domaće takmičenje bili dosta blaži u odnosu na one koji se odnose za nastup u Evropi, ali od sljedeće sezone su identični, što naše klubove stavlja u još težu situaciju nego do sada.
Vidim, preokupirani ste time sto bi mi trebali izaci u evropu i ove godine, pa lijepo je to :dance: :dance:

P.S. Samo, ova prica o licenciranju svake godine se iznova pojavi cim Siroki izgubi mjesto koje vodi u evropu. Mislim, o licenciranju se moglo govoriti i u januaru, februaru ili martu - zasto se ova prica poteze samo onda kad se skripcima izmake, stvarno ofirno 8-)
cikcanga

#685 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

Simpatizeri Turske su ljubomorni na nase dresove!
Charuga
Globalni moderator

#686 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

- Ne želimo da se ponovi ona sezona kada Željezničar i Sarajevo nisu dobili licence za Evropu. Neka i klubovi sa svoje strane iskažu želju za ličnu dobrobit. Neka dođu u NSBiH, pomoći ćemo im koliko možemo - kaže Ušanović.

Znaci da je sami cilj NS/FS BiH da se pomogne klubovima samo trebaju doci na dogovor .. ! Nista drugo ..

A neka svako tumaci kako mu je volja cilj postavljanja posta .. :thumbup:
pOZz

#687 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

-LIBERO- wrote:Sad mi jaran rece da ova banda iz nogometnog saveza nece dozvoliti da se derbi igra u nocnom terminu,radi regularnosti takmicenja :D :shock: :shock:

Normala... Pravila se moraju poštovati. :oops: 8-)
rado_vidjen

#688 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

joj, znate sta je najbolje? :D obezbjedis mjesto koje vudi za brukanje u evropi, i onda ti jave: "niste dobili licencu, mnogo nam je zao, al' do vas je" :lol:
Fordas

#689 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

Plavih_11 wrote:- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

Znaci da je sami cilj NS/FS BiH da se pomogne klubovima samo trebaju doci na dogovor .. ! Nista drugo ..

A moze li se ili, treba li se, klubovima pomoci u januaru, februaru......???? To je sustina pitanja. Znas i ti si se ranije mogao sekirati za klubove koji nemaju licencu 8-)
Vidis, zanimljivo je da se prica o licencama nije toliko potezala prethodnih godina, prosle, pretprosle... U godini u kojoj smo bili prvaci licenca se jednom nekad spomenula i naravno nije bilo ni najmanjih problema. Prica o licenci famozne 2005. godine pokrenuta je odmah nakon sto smo mlatnuli Siroki u finalu Kupa, nista prije. Slucajno? naravno... :roll:
Charuga
Globalni moderator

#690 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Fordas wrote:
Plavih_11 wrote:- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

A moze li se ili, treba li se, klubovima pomoci u januaru, februaru......???? To je sustina pitanja. Znas i ti si se ranije mogao sekirati za klubove koji nemaju licencu 8-)
Vidis, zanimljivo je da se prica o licencama nije toliko potezala prethodnih godina, prosle, pretprosle... U godini u kojoj smo bili prvaci licenca se jednom nekad spomenula i naravno nije bilo ni najmanjih problema. Prica o licenci famozne 2005. godine pokrenuta je odmah nakon sto smo mlatnuli Siroki u finalu Kupa, nista prije. Slucajno? naravno... :roll:
Ovde nije rijec samo o licenci za Evropu nego i za domace takmicenje .. I tu su se mjere poostrile od strane UEFE ... J.be se meni, vjeruj mi, za sve ostale klubove osim za Želju .. Ja gledam gdje smo mi a ne gdje su ostali ... Ja se radujem uspjehu svog kluba (kojeg sad trenutno nema) a ne tudjem neuspjehu .. Nadam se da ce svi dobiti licence ali samo kako treba a ne na "dodjes mi" i da ce nam se liga nekad popraviti i ici na bolje ..
Epitop

#691 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Epitop »

Haj' da i mi u Zenici popravimo gol razliku, opet je najlakše to uraditi preko Želje. :lol:
JThomas

#692 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by JThomas »

to da, definitivno :roll: :x

i to pred TV kamerama :x

jedina dobra strana je što će jedan veći dio nacije vidjeti koliki su to ustvari klošari, a ne samo mi jadnici što još uvijek idemo na utakmice...
Epitop

#693 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Epitop »

JThomas wrote:to da, definitivno :roll: :x

i to pred TV kamerama :x
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane. :lol:
Sad bez zajebancije, nadam se da će Manijaci gostovati u što većem broju jer onda i mi moramo da navijamo bolje, ipak se prenosi utakmica na TV-u tako dane bude pozorišna atmosfera kao u večini prenosa.
Naša pobjeda ne bi trebala biti upitna jer igrači sad moraju dati maksimum zbog katastrofe u Laktašima inače ode plata.
Čelik- Željo 2:0 :thumbup:
ja1977

#694 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by ja1977 »

Koji manijaci :?: :run:
karanana

#695 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

eh ja mislim da je sutra taj dan kada cemo uzeti prvi bod na strani i kada cemo, sa remijem u trebinju, zaploviti u mirnije vode opstanka u ligi te od iduce sezone krenuti u borbu za vrh a ne vako na dnu.
Santos

#696 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Santos »

Zelim Celiku isto ko i Zelji da isplivaju iz ovih sranja i da radi svojih vjernih navijaca budu tamo gdje zasluzuju a to je vrh tabele.To su zasluzili navijaci ova dva tima.
sta ima

#697 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by sta ima »

nadam se pobjedi Celika nako laganice kao protiv slobode

naravno uz fer i korektno navijanje bez incidenata jer nama kao Zenici ne trebaju slucajevi kao onaj sa rahmetli Anerom prije par godina

pozzzz za sve ROBIJASE
Van Halen

#698 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Van Halen »

karanana wrote:eh ja mislim da je sutra taj dan kada cemo uzeti prvi bod na strani i kada cemo, sa remijem u trebinju, zaploviti u mirnije vode opstanka u ligi te od iduce sezone krenuti u borbu za vrh a ne vako na dnu.
Što je babi milo...., bojim se da će vam iduće godine glavna preokupacija biti ne izgubiti od novog ambicioznog sarajevskog prvoligaša. Za europu se u ovom gradu ima ko boriti.
abondanzieri

#699 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by abondanzieri »

Opet Posusje blokirano na kladionici :-) :-) :-)
elSaik

#700 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Van Halen wrote:
karanana wrote:eh ja mislim da je sutra taj dan kada cemo uzeti prvi bod na strani i kada cemo, sa remijem u trebinju, zaploviti u mirnije vode opstanka u ligi te od iduce sezone krenuti u borbu za vrh a ne vako na dnu.
Što je babi milo...., bojim se da će vam iduće godine glavna preokupacija biti ne izgubiti od novog ambicioznog sarajevskog prvoligaša. Za europu se u ovom gradu ima ko boriti.
:lol: I onda kažu nisu kompleksi. Pa ljudi ne vide od kompleksa ni s kim pričaju. :lol:
Locked