i jednu Saru
ime bebe
Moderator: anex
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#676 Re: ime bebe
Ha ja cuj, ja zelim fudbalski tim npr. 
i jednu Saru
i jednu Saru
-
djetelina_
#677 Re: ime bebe
ma dosta ti je i odbojkaski timleet wrote:Ha ja cuj, ja zelim fudbalski tim npr.
i jednu Saru
i jedna Sara
meni zensko ime-Ilma, Irma
-
Mr. Brightside
#678 Re: ime bebe
nije to petljanje u smislu da ti roditelji donose odluke i slicnodrekalica28 wrote:Ključna riječ....svoj način.Mr. Brightside wrote:tvoj stav i ok je![]()
ja malo drugacije razmisljam...
malo jeste glupo raspravljati o ovakvim stvarima, i ne bih al' drekalica spomenu kako joj je bezveze to....
svako zivi i radi na svoj nacin, i nema smisla razmisljati o necijim zivotima, navikama, obicajima....
kazem, jer moji su tradicionalna Bosnjacka porodica(iako sam dobio ovo germansko ime na jako zanimljiv nacin) i ne pada mi napamet davati neka nova imena tipa Farah, Žaklina ili sta ja znam vec... nekako mi nepripadaju tu
O tome malena i ja govorimo sve vrijeme.
Nema razloga da se bilo ko petlja u moj život...u život moje porodice koju sam ja osnovala.
Pa čak ni moja, a vala ni njegova porodica.
vec vise kao odobravanje tvojih vec donesenih odluka, sta je lose u tome ako ti roditelj kaze da mu se to ne sviđa i da si mogao bolje? on ce to prihvatiti(jednostavno mora, ili je petljanje) al' ima pravo da ti to kaze jer on ti zeli samo najbolje...
opet na pricu o npr. Žaklini, vratis se iz porodilista i pitaju te kako se djevojcica zove... Žaklina
ja licno, ne zelim da im vidim bilo kakvu reakciju u pogledu osim srece i zadovoljstva
eto i ti, daj djetetu ime Margaret, sviđa ti se i sve je divno krasno...
i niko ti nece reci " e jes ruzno ime, pored toliko sjajnih Bosanskih...." al' ce presutiti i misliti nesto drugo, to ja ne zelim kod svoje porodice da dozivim.
-
nihil_
#679 Re: ime bebe
To zavisi od osobe do osobe, ja npr bas ne marim sta ce mi moja porodica reci, a i onako imam samo mamu a ove ostale i ne haberim puno, nisu ni oni mene. Tako da odluke koje ja donosim su samo moje ako nekom smeta moze da kaze slobodno, da prigovori, nakon toga ce dobiti lekciju zasto ga se moje odluke ne ticu.Mr. Brightside wrote:nije to petljanje u smislu da ti roditelji donose odluke i slicnodrekalica28 wrote:Ključna riječ....svoj način.Mr. Brightside wrote:tvoj stav i ok je![]()
ja malo drugacije razmisljam...
malo jeste glupo raspravljati o ovakvim stvarima, i ne bih al' drekalica spomenu kako joj je bezveze to....
svako zivi i radi na svoj nacin, i nema smisla razmisljati o necijim zivotima, navikama, obicajima....
kazem, jer moji su tradicionalna Bosnjacka porodica(iako sam dobio ovo germansko ime na jako zanimljiv nacin) i ne pada mi napamet davati neka nova imena tipa Farah, Žaklina ili sta ja znam vec... nekako mi nepripadaju tu
O tome malena i ja govorimo sve vrijeme.
Nema razloga da se bilo ko petlja u moj život...u život moje porodice koju sam ja osnovala.
Pa čak ni moja, a vala ni njegova porodica.
vec vise kao odobravanje tvojih vec donesenih odluka, sta je lose u tome ako ti roditelj kaze da mu se to ne sviđa i da si mogao bolje? on ce to prihvatiti(jednostavno mora, ili je petljanje) al' ima pravo da ti to kaze jer on ti zeli samo najbolje...
opet na pricu o npr. Žaklini, vratis se iz porodilista i pitaju te kako se djevojcica zove... Žaklina
ja licno, ne zelim da im vidim bilo kakvu reakciju u pogledu osim srece i zadovoljstva![]()
eto i ti, daj djetetu ime Margaret, sviđa ti se i sve je divno krasno...
i niko ti nece reci " e jes ruzno ime, pored toliko sjajnih Bosanskih...." al' ce presutiti i misliti nesto drugo, to ja ne zelim kod svoje porodice da dozivim.
- tinchy
#680 Re: ime bebe
Moju porodicu će da čine muž, ja i to dijete koje rodim.. Biće mi važno da ja vidim osmijeh na njegovom licu i da stavim osmijeh na svoje lice, a to hoće li se nekome od ostalih svidjeti ime ili ne.. apsolutno me ne zanima.Mr. Brightside wrote: al' ce presutiti i misliti nesto drugo, to ja ne zelim kod svoje porodice da dozivim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#681 Re: ime bebe
E jeb'ga, meni je i sira porodica vazna.. 
-
Mr. Brightside
#682 Re: ime bebe
svakom svoje, sta je nekome vazno ili nije, apsolutno privatna stvar 
- burek_in_space
#683 Re: ime bebe
Nachelno te razumijem...medjutim, kad shvatish onog trenutka da je shiroj porodici stalo do tebe, kao do lanjskog snijega, vjerujem da cesh promijeniti mishljenje. A opet, moguce je da spadash u rijetke koji ima idilichne odnose sa svojom shirom familijom, pa tvoj princip dodatno dobija na tezhini.leet wrote:E jeb'ga, meni je i sira porodica vazna..
- Mis mekinjas
#684 Re: ime bebe
Al' ste nakucali oko imena postova.
Ova tema malo bezze ima naslov.
Čuj ime bebe, za 20 godina će doći i postaviti temu, Ime srednjovječnog čovjeka, pa Ime babe.
Živio Svemir.
Ova tema malo bezze ima naslov.
Čuj ime bebe, za 20 godina će doći i postaviti temu, Ime srednjovječnog čovjeka, pa Ime babe.
Živio Svemir.
- Cholina_Lokica
#685 Re: ime bebe
Kako je meni tuzno kad su ljudi nedovoljno samosvjesni i bez dovoljno samopouzdanja pa traze konstantno odobravanje okoline, pa cak i oko ove teme, i njihovog vlasitiog djeteta i porodice 
Last edited by Cholina_Lokica on 03/01/2012 19:19, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#686 Re: ime bebe
Rek'o bih ti svasta al' necu.
Nemam dovoljno samopouzdanja a i strah me Bureka 
- Cholina_Lokica
#687 Re: ime bebe
Ne moras, niko te ne tjera 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#688 Re: ime bebe
Sta, sad moramo traziti klimoglav familije i kad dajemo djetetu ime?
Nije dovoljno to da on/a zadovoljava kriterije po pitanju imena
vec i dijete mora zadovoljiti te kriterije?
Zaboli ba briga shiru familiju za mnom i mojim zivotom a kamoli kako ce mi se dijete zvati.
E svasta.
Nije dovoljno to da on/a zadovoljava kriterije po pitanju imena
Zaboli ba briga shiru familiju za mnom i mojim zivotom a kamoli kako ce mi se dijete zvati.
E svasta.
-
Mr. Brightside
#689 Re: ime bebe
to je @leet spomenuo siru familiju, nema veze s mojim postovima 
- ladyblue18
#690 Re: ime bebe
Dje tebe spomenuh?Mr. Brightside wrote:to je @leet spomenuo siru familiju, nema veze s mojim postovima
-
Mr. Brightside
#691 Re: ime bebe
slucajno napisah par ogromnih postova pa pomislih da se na mene odnosiladyblue18 wrote:Dje tebe spomenuh?Mr. Brightside wrote:to je @leet spomenuo siru familiju, nema veze s mojim postovima
- ladyblue18
#692 Re: ime bebe
Jok ja 
- dječak sa šibicama
#693 Re: ime bebe
Ja samo znam, koje god ime moje dijete bude imalo, nekome iz familije nece biti pravo.
I to me raduje, nemate pojma koliko!
I to me raduje, nemate pojma koliko!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#694 Re: ime bebe
Mozda sam se pogresno izrazio ali ja pod sirom familijom smatram roditelje, buraza, dajdzu/amidzu/tetke i jednu nanu koja mi je ostala i vjeruj mi da njih ne zaboli neka stvar za mnom, da njih nije bilo, ne znam ni gdje bi ja sad bio. Ako je kod tebe drugacije, jeb'ga. Zbog toga ni mene ne zaboli sta oni misle 
- Toffee karamela
#696 Re: ime bebe
Kod nas (a tu mislim na Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, štokavce znači) odvajkada se to grčko ime nalazilo u tom obliku - Andrija. To nije kvarenje nego je baš tako preuzeto iz biblijske tradicije. Andrej je kod Slovenaca i Rusa, e zašto se sad kod nas udomaćuje taj oblik...čini mi se pomodarstvo. Inače štokavci nemaju muških imena sa završetkom na -ej, pa je shodno tomu Matija, Tadija, a ne Matej, Tadej.dječak sa šibicama wrote: Ili sto sam primjetio, kako kod nas (posebno u Bosni) ljudi vole unakaziti imena, recimo SuVad, sta ce mu tu v? ili umjesto lijepog imena Marin, ono daje Marinko![]()
ili Andrija
pored Andrej.
Što se Marinka tiče, to je oblikovanje svetačkih imena u narodnom điru, Ante, Mate, Jure, Ivo, Dujme (e hajd se kladim u ne znam šta da niko ne zna bez gledanja na net koji je izvorni oblik tog imena), Vinko,Vice=Vincent (veze nema s vinom, mada raja misli da ima
-
harisaga
#697 Re: ime bebe
Jasmin i Dzenan su mi dva lijepa muska imena.Zensko neam pojma maraja?
- burek_in_space
#698 Re: ime bebe
Da kojim sluchajem ne znam da si mushko, nakon shto sam prochitao ovaj post, pomislio bih da si moja bivsha.Mr. Brightside wrote:Mak i Sara
Dodushe...nije iskljucheno nishta
-
Mr. Brightside
#699 Re: ime bebe
nije slucajnost, nijeburek_in_space wrote:Da kojim sluchajem ne znam da si mushko, nakon shto sam prochitao ovaj post, pomislio bih da si moja bivsha.Mr. Brightside wrote:Mak i Sara![]()
Dodushe...nije iskljucheno nishta
-
xDenisx
#700 Re: ime bebe
Ili Emma/Ammar sa dva "m", Leyla/Layla umjesto Lejle itd...totalno nepotrebno za nase podneblje.Ili sto sam primjetio, kako kod nas (posebno u Bosni) ljudi vole unakaziti imena, recimo SuVad, sta ce mu tu v? ili umjesto lijepog imena Marin, ono daje Marinko![]()
ili Andrija
pored Andrej.