Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
_veleposlanik

#676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

@Erjavec: Protokoli ce te zakucati za zid kada bude vec kasno...

krenuvsi od pretpostavke da Izrael uopste nije trebao nikada nastati, kao i same okolnosti pod kojima je nastao (sto nije jednako mrznji prema jevrejima vec postivanje neke pravde i morala), Palestina je danas najmanje kriva za sve sto joj se desava. ono sto ti nazivas "teorijama zavjere" je surova historija koja nas je dovela do ovakve slike svijeta.

za nuklearni tajni program Izraela, pogledaj nesto o Mordechai Vanunu, covjeku koji je 18 godina boravio u zatvoru zbog "odaje tajne", zato sto nije mogao na svojoj dusi snositi cijelo zlo za koje je radio. ja rekoh mini-nuklearne bombe, ispricavam se. pravi tehnicki naziv je mikro-nuklearna bomba koju Izrael posjeduje i naizmjenicno koristi. mozes nesto nauciti ovdje: http://web.archive.org/web/200707100646 ... ynuke.html

bio je i gif na ovoj stranici sa 5 frejmova jedne kamere osiguranja blizu ambasade gdje se moglo uociti dejstvo te naprave, za koju su optuzili "indonezijske islamiste"... mozes provjeriti tu strucnu analizu Viallsa, koji je po svemu sudeci bio i nesto vise od nezavisnog novinara... (mozda covjek radio za elitu da sadi paranoju po svijetu...)

tvoj post nije bio anti-palestinski, ali svakako jeste ona lijepa oficijelna prica koja na kraju dana u prosjecnom domacinstvu na lijepom zapadu opravdava akcije poput izraelskih... korjeni krize, koju ne da ne razumijem samo ja vec sigurno ni ti a niti bilo ko na ovom forumu... jedino chudo jeste da se dokument iz 1890-ih ostvaruje rijec po rijec, a isti je "antisemitski", "antijevrejski", "pro-hitlerski" nastrojen itd... sve su to teorije zavjere... gledajte CNN i AlJazeeru...

@Latinice: i ja tebe jako puno volim :-)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

@veleposlanik,

Sve verzije tvojih uputa o cionistima i njihovoj beskrajnoj moci smo vec vidjeli. Imas li neku viziju rjesenja situacije u Gazi ?
_veleposlanik wrote:
@Latinice: i ja tebe jako puno volim :-)
Tvoj problem. Ja tebe niti volim niti mrzim. Inace, draza mi je iskrena mrznja od lazne ljubavi.
KemooSA

#678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Mislim da od "zaljeva svinja" nismo bili blizi "nuklearnim olimpijskim igrama" nego sad...
jeza u ledja

#679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Latinica wrote:
amrica wrote:@ld
hvala mu i od mene, iskreno, ali to ne objasnjava @pcelarev citat....
Ono sto ti ne razumijes je obicni covjek vjernik. Takav covjek ili zena ne gleda koliko ima kada nekom treba nesto dati. Takav covjek ne gleda ni kome daje, ako ocijeni da treba dati nesto od sebe, on/ona dadne, a ostalo je u Bozijim rukama. Zbog toga ne mozes takvu pomoc staviti na kantar, obuhvatiti je statistikama ili prigodnim novinskim clancima.
Jedina prava pomoc u ratu se mjerila kantarom.
Kako u Bosni onda, tako i u Gazi danas.
2407

#680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Evo jedan interesantan dokumentarac od australskog novinara John-a Pilger-a:
Palestine Is Still The Issue(2002):
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6473&hl=en
Interesantan dokumentarac sa dosta interview-a i sa jedne i sa druge strane, medju kojim je i interview jednog izraeskog oca koji je izgubio 14-to godisnju kcerku u napadu bombasa samoubice(palestinskog extremiste)...
Pozdrav
callmethebreeeze

#681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

omar little wrote:Gaza: Leaders Lie, Civilians Die and the Lessons of History Are Ignored

By Robert Fisk, Independent UK.

We've got so used to the carnage of the Middle East that we don't care any more -- providing we don't offend the Israelis. It's not clear how many of the Gaza dead are civilians, but the response of the Bush administration, not to mention the pusillanimous reaction of Gordon Brown, reaffirm for Arabs what they have known for decades: however they struggle against their antagonists, the West will take Israel's side. As usual, the bloodbath was the fault of the Arabs -- who, as we all know, only understand force.

Ever since 1948, we've been hearing this balderdash from the Israelis -- just as Arab nationalists and then Arab Islamists have been peddling their own lies: that the Zionist "death wagon" will be overthrown, that all Jerusalem will be "liberated." And always Mr Bush Snr or Mr Clinton or Mr Bush Jnr or Mr Blair or Mr Brown have called upon both sides to exercise "restraint" -- as if the Palestinians and the Israelis both have F-18s and Merkava tanks and field artillery. Hamas's home-made rockets have killed just 20 Israelis in eight years, but a day-long blitz by Israeli aircraft that kills almost 300 Palestinians is just par for the course.

The blood-splattering has its own routine. Yes, Hamas provoked Israel's anger, just as Israel provoked Hamas's anger, which was provoked by Israel, which was provoked by Hamas, which ... See what I mean? Hamas fires rockets at Israel, Israel bombs Hamas, Hamas fires more rockets and Israel bombs again and ... Got it? And we demand security for Israel -- rightly -- but overlook this massive and utterly disproportionate slaughter by Israel. It was Madeleine Albright who once said that Israel was "under siege" -- as if Palestinian tanks were in the streets of Tel Aviv.

By last night, the exchange rate stood at 296 Palestinians dead for one dead Israeli. Back in 2006, it was 10 Lebanese dead for one Israeli dead. This weekend was the most inflationary exchange rate in a single day since -- the 1973 Middle East War? The 1967 Six Day War? The 1956 Suez War? The 1948 Independence/Nakba War? It's obscene, a gruesome game -- which Ehud Barak, the Israeli Defence Minister, unconsciously admitted when he spoke this weekend to Fox TV. "Our intention is to totally change the rules of the game," Barak said.

Exactly. Only the "rules" of the game don't change. This is a further slippage on the Arab-Israeli exchanges, a percentage slide more awesome than Wall Street's crashing shares, though of not much interest in the US which -- let us remember -- made the F-18s and the Hellfire missiles which the Bush administration pleads with Israel to use sparingly.

Quite a lot of the dead this weekend appear to have been Hamas members, but what is it supposed to solve? Is Hamas going to say: "Wow, this blitz is awesome -- we'd better recognize the state of Israel, fall in line with the Palestinian Authority, lay down our weapons and pray we are taken prisoner and locked up indefinitely and support a new American 'peace process' in the Middle East!" Is that what the Israelis and the Americans and Gordon Brown think Hamas is going to do?

Yes, let's remember Hamas's cynicism, the cynicism of all armed Islamist groups. Their need for Muslim martyrs is as crucial to them as Israel's need to create them. The lesson Israel thinks it is teaching -- come to heel or we will crush you -- is not the lesson Hamas is learning. Hamas needs violence to emphasise the oppression of the Palestinians – and relies on Israel to provide it. A few rockets into Israel and Israel obliges.

Not a whimper from Tony Blair, the peace envoy to the Middle East who's never been to Gaza in his current incarnation. Not a bloody word.

We hear the usual Israeli line. General Yaakov Amidror, the former head of the Israeli army's "research and assessment division" announced that "no country in the world would allow its citizens to be made the target of rocket attacks without taking vigorous steps to defend them". Quite so. But when the IRA were firing mortars over the border into Northern Ireland, when their guerrillas were crossing from the Republic to attack police stations and Protestants, did Britain unleash the RAF on the Irish Republic? Did the RAF bomb churches and tankers and police stations and zap 300 civilians to teach the Irish a lesson? No, it did not. Because the world would have seen it as criminal behaviour. We didn't want to lower ourselves to the IRA's level.

Yes, Israel deserves security. But these bloodbaths will not bring it. Not since 1948 have air raids protected Israel. Israel has bombed Lebanon thousands of times since 1975 and not one has eliminated "terrorism". So what was the reaction last night? The Israelis threaten ground attacks. Hamas waits for another battle. Our Western politicians crouch in their funk holes. And somewhere to the east -- in a cave? a basement? on a mountainside? -- a well-known man in a turban smiles.

kad sam ja stavio link za ovaj clanak.
cccc.
:D :D :run:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

omar little

#683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

callmethebreeeze wrote:
cccc.
uh, kolega, jesil'?! :D ispricavam se, ne bu se ovakvi akti diletantizma vise ponovili. :( :D :D
callmethebreeeze

#684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

omar little wrote:
callmethebreeeze wrote:
cccc.
uh, kolega, jesil'?! :D ispricavam se, ne bu se ovakvi akti diletantizma vise ponovili. :( :D :D
ne mores u novu godinu s 'vakim gafovima. fisky je meni genije. mnogo ga volem, bio sam jednom i na predvanju koje je drzao. jako zanimljiv lik.
bogoljub

#685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Mediji izraelskog cionističkog režima su saopštili informaciju o mogućnosti odbijanja djelovanja izraelskih pilota ratnih aviona tokom bombardiranja Pojasa Gazze zbog mogućeg povećanja civilnih žrtava. Kanal 10 cionističkog režima je priznao da su pokolji palestinskih građana u Pojasu Gazze toliko strašni da čak i izraelski čelnici daju mogućnost dezerterstva većeg broja pilota borbenih aviona i helikoptera. Inostrane medijske kuće su također tokom posljednjih dana istakli veliko protivljenje sa nastavkom cionističkih napada na civilno stanovništvo. :)
Last edited by bogoljub on 02/01/2009 18:54, edited 1 time in total.
omar little

#686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

callmethebreeeze wrote:
omar little wrote:
callmethebreeeze wrote:
cccc.
ne mores u novu godinu s 'vakim gafovima. fisky je meni genije. mnogo ga volem, bio sam jednom i na predvanju koje je drzao. jako zanimljiv lik.
ja isto. bio kod nas prije par godina. sat vremena sam ranije dosla i opet me zap'o skoro pa zadnji red, jedva sam ga cula. al' sam zato kad je tariq ali bio treci red, lega, nece mene niko dvaput zahebat. :D :D :D
callmethebreeeze

#687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

omar little wrote:
ja isto. bio kod nas prije par godina. sat vremena sam ranije dosla i opet me zap'o skoro pa zadnji red, jedva sam ga cula. al' sam zato kad je tariq ali bio treci red, lega, nece mene niko dvaput zahebat. :D :D :D
popularan je ko brega. kad je kod nas bio morali su raju trpati u extra salu i dati im da ga gledau na videu.
njegova knjiga The Great War for Civilisation je sjajna i preporucio bih je svima koje zanima belaj na bliskom istoku i sire.
eto, da se vratimo na temu.
:D
jeza u ledja

#688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

_veleposlanik wrote:
ja sto ne mogu pro-cionisticke price.......

zovi me antisemitom,
Antisemita, fasista, nacista, rasista, sovinista, lazov, moralni i intelektualni patuljak....kako god hoces:
_veleposlanik wrote: vec bankarsku elitu koja nam svima kroji sudbine i koja se stiti tragedijom Holokausta, izmisljenom i dokazanom prevarom iz svakog aspekta.
_veleposlanik wrote: Hitler nije bio zlatan niti andjeo, ali taj covjek je imao ideale jedne nacije koju nam sadasnji neprijatelji covjecanstva nikada nisu dozvoljeli vidjeti...
_veleposlanik wrote: osudili smo fashizam i nacionalsocijalizam a nemamo pojma o kakvim se ideologijama radi. znate, ja nisam fasita niti "nazi", ali sam citao o oba pokreta. oba ta -izma su bili direktna prijetnja globalizaciji i kapitalizmu. bila su direktna prijetnja ocuvanju ljudskih vrijednosti, ujedinjenja i osjecaja zajednice. zaista su to bila nacela tih ideologija, druga stvar je kako su to pojedinci htjeli protumaciti. Hitler je znao sve to, jednostavno imao je "pticiju" perspektivu svega, bio mu je jasan cilj bankarskih elita, unistavanje covjecijih vrijednosti a sve u ime moci i novca... JEDINA prava prijetnja ovom podlom sistemu sto danas nazivamo demokratija bili su fasizam i nacionalsocijalizam. a ustvari, za nas to predstavlja crni period proslog stoljeca. kapitalisti su se potrudili da demoniziraju obje figura oba pokreta, i to im je vraski dobro uspjelo... ne zelim sada otvarati posebnu raspravu o navodnom Holokaustu, o navodnoj mrznji nacionalisticke Njemacke naspram drugih rasa, niti o izopacenosti lika Hitlera. samo zelim naglasiti da su u Nirembergu, nakon pobjede "slobode" uspostavljena pravila pobjednika - i to je ZAKON, to je tako! medjutim, takodjer zelim spomenuti kradju kompletne Hitlerove inteligencije (govori se o vise od desetine hiljada naucnika, visokih vojnih pozicija, psihologa, itd) od strane "slobodnog" dijela planete... sve licemjerje do licemjerja, za ne povjerovati...
Bosanski_kralj

#689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

Hajte molim vas stavite se vi u položaj Palestinaca i da li biste vi priznali Izrael. Prvo su im preoteli teritoriju isabili na nekoliko km, drže ih 60ak godina u ropstvu, pobiju im cijele porodice, i na kraju očekujete od takvih osoba da se ponašaju normalno
exliberal

#690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by exliberal »

bogoljub wrote:- Mediji izraelskog cionističkog režima su saopštili informaciju o mogućnosti odbijanja djelovanja izraelskih pilota ratnih aviona tokom bombardiranja Pojasa Gazze zbog mogućeg povećanja civilnih žrtava. Kanal 10 cionističkog režima je priznao da su pokolji palestinskih građana u Pojasu Gazze toliko strašni da čak i izraelski čelnici daju mogućnost dezerterstva većeg broja pilota borbenih aviona i helikoptera. Inostrane medijske kuće su također tokom posljednjih dana istakli veliko protivljenje sa nastavkom cionističkih napada na civilno stanovništvo. :)

uf ovo me podsjeca na 92 kad su javljali da se karadjicev sin prebjegau u TO.....nije mogao da gleda sta mu otac radi....eh jasta :-) :-) :-) :-) :-)
Kjajević Majko

#691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Dobar tekst o cijeloj situaciji.

Dok političari "raspravljaju" niko ne popušta.

Image
An Israeli police officer stands in front of a burning car after a rocket fired by Palestinian militants in Gaza landed in the southern city of Ashkelon January 2, 2009. Palestinian Islamists vowed revenge on Israel on Friday for killing a senior Hamas leader and his family, and said all options including suicide bombs were now open to "strike at Zionist interests everywhere". There was no sign of a ceasefire on the seventh day of the conflict, in which at least 424 Palestinians have been killed and 2,000 wounded. Four Israelis have been killed by Palestinian rockets.
Image
Israeli rescue workers stand outside a damaged house after a rocket fired by Palestinian militants in Gaza landed in the southern city of Ashkelon January 2, 2009. Palestinian Islamists vowed revenge on Israel on Friday for killing a senior Hamas leader and his family, and said all options including suicide bombs were now open to "strike at Zionist interests everywhere". There was no sign of a ceasefire on the seventh day of the conflict, in which at least 424 Palestinians have been killed and 2,000 wounded. Four Israelis have been killed by Palestinian rockets.
Image
Smoke is seen from an explosion after an Israeli airstrike in the outskirts of Gaza City, Friday, Jan. 2, 2009. Israel showed no sign of slowing a blistering seven-day offensive against Gaza's Hamas rulers, destroying homes of more than a dozen of the group's operatives Friday and bombing one of its mosques a day after a deadly strike killed a prominent Hamas figure.
Image
Smoke rises after an Israeli air strike in the northern Gaza Strip January 2, 2009. Palestinian Islamists vowed revenge on Israel on Friday for killing a senior Hamas leader and his family, and said all options including suicide bombs were now open to "strike at Zionist interests everywhere".
Image
Palestinians attend the funeral of Christian Palestinian, Christine Turk, in Deir al-Laten Church in Gaza January 2, 2009. Morning air strikes hit six houses. Turk, a girl of about 14 died apparently of a heart attack, terrified by an explosion which rocked her house, said neighbours.
bogoljub

#692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Jutarnji list - ‘Ovo krvoproliće u Gazi je paradoks; oni koji su bili žrtve nacizma u Drugom svjetskom ratu sada čine isto narodu u Gazi koji samo želi svoju slobodu', ustvrdio je danas ispred džamije Islamske zajednice saborski zastupnik Šemso Tanković na mirnom skupu, a na što su usljedile ovacije ‘tako je!' 300-tinjak okupljenih istomišljenika. Skupom 'Zaustavite krvoproliće u Palestini' građani muslimanske, ali i drugih vjeroispovijesti dali su podršku palestinskom narodu nad kojim izraelska vojska, kako su zaključili, vrši genocid. Umjesto da obilježavamo praznike i blagdane koji su se poklopili u svim kalendarima, mi obilježavamo pravo naroda da kaže da želi slobodno živjeti u svojoj domovini. Zločinaca je uvijek bilo; jedan od njih je i Adolf Hitler koji je Židove smjestio u geto i koji su se pobunili iz istih razloga kao Palestinci danas, a na što im se odgovara agresijom - rekao je saborski zastupnik nacionalnih manjina Tanković te naglasio kako izraelski intelektualci žele živjeti u miru s arapskim narodom. Dodao je kako je siguran da će do toga jednog dana i doći. Sukrivci zločincima, kako su utvrdili na skupu, su Amerikanci, neke europske, ali i arapske zemlje koje daju podršku izraelskoj vlasti. Među okupljenima podršku svojim sunarodnjacima i rodbini dao je i Ryad Tawfiq koji u Hrvatskoj živi već 25 godina. - Imam dolje rodbinu i čujem se s njima; nije dobro, nemaju ni vode ni struje, kamo li mlijeka za djecu. Ta strahota traje već godinu dana i oni se više nemaju čega bojati - rekao je Tawfiq te dodao kako izraelska vojska propagira da napada militante, no da ustvari kukavički napadaju iz aviona civile. Rimokatolik i pacifist, tek diplomirani profesor povijesti, Bojan B. iz Zagreba, također je dao podršku na skupu. - Jutros sam se probudio tek oko 11, kada sam vidio na teletekstu da je skup ispred džamije za dva sata. Nazvao sam prijatelja Hrvoja te smo stigli kako bi pokazali da se protivimo agresiji izraelske vojske - rekao je 26-godišnji Bojan B. Osim Medžilisa Islamske zajednice Zagreb te one Palestinaca državljana Republike Hrvatske, u organizaciji skupa sudjelovala je i Crvena akcija, organizacija koja djeluje nekoliko mjeseci. - Ovdje sam došao kao član Crvene akcije i Udruge mladih antifašista, ali i osobno zbog osjećaja solidarnosti sa narodom u Gazi koje izraelska vlast terorizira - rekao je 19-godišnji student Domagoj Delač.
Vozdra raja :-)

#693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vozdra raja :-) »

MARS FEDERALNA TELEVIZIJO, ZA STURO I SUPACKO IZVJESTAVANJE O STRADANJU PALESTINAACA! :x :x
omar little

#694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

sta je sad bilo?!? ne slazesh se sa uredjivackom politikom FTV?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ne mogu da vjerujem. :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

Vozdra raja wrote:MARS FEDERALNA TELEVIZIJO, ZA STURO I SUPACKO IZVJESTAVANJE O STRADANJU PALESTINAACA! :x :x
:roll: :roll: :roll: eh taj Bakir...

#696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

omar little wrote:sta je sad bilo?!? ne slazesh se sa uredjivackom politikom FTV?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ne mogu da vjerujem. :D :D
Sa ovom kriminalcima, sigurno NE!! :x
burek_in_space

#697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by burek_in_space »

Vozdra raja wrote:
omar little wrote:sta je sad bilo?!? ne slazesh se sa uredjivackom politikom FTV?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ne mogu da vjerujem. :D :D
Sa ovom kriminalcima, sigurno NE!! :x
Matere ti,odakle si ti @Vozdra raja?!
BarbaDue

#698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

pogledajte film na HRT1...malo istine o palestincima i Jeruzalemu
KemooSA

#699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Image

Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
Cionisti ne biraju sredstva i metode za opravdanje svojih zacrtanih ciljeva(sjetite se samo 9.11 i samo atentata u New Yorku)

#700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Raketirati Izrael je nepotrebno i sasvim pogresan nacin borbe protiv okupacije! Palestinci treba da se ujedine i na miran, ljudski, i argumentovan nacin od svijeta zatraze ispravljanje nepravde koja im je nacinjena!
Locked