krenuvsi od pretpostavke da Izrael uopste nije trebao nikada nastati, kao i same okolnosti pod kojima je nastao (sto nije jednako mrznji prema jevrejima vec postivanje neke pravde i morala), Palestina je danas najmanje kriva za sve sto joj se desava. ono sto ti nazivas "teorijama zavjere" je surova historija koja nas je dovela do ovakve slike svijeta.
za nuklearni tajni program Izraela, pogledaj nesto o Mordechai Vanunu, covjeku koji je 18 godina boravio u zatvoru zbog "odaje tajne", zato sto nije mogao na svojoj dusi snositi cijelo zlo za koje je radio. ja rekoh mini-nuklearne bombe, ispricavam se. pravi tehnicki naziv je mikro-nuklearna bomba koju Izrael posjeduje i naizmjenicno koristi. mozes nesto nauciti ovdje: http://web.archive.org/web/200707100646 ... ynuke.html
bio je i gif na ovoj stranici sa 5 frejmova jedne kamere osiguranja blizu ambasade gdje se moglo uociti dejstvo te naprave, za koju su optuzili "indonezijske islamiste"... mozes provjeriti tu strucnu analizu Viallsa, koji je po svemu sudeci bio i nesto vise od nezavisnog novinara... (mozda covjek radio za elitu da sadi paranoju po svijetu...)
tvoj post nije bio anti-palestinski, ali svakako jeste ona lijepa oficijelna prica koja na kraju dana u prosjecnom domacinstvu na lijepom zapadu opravdava akcije poput izraelskih... korjeni krize, koju ne da ne razumijem samo ja vec sigurno ni ti a niti bilo ko na ovom forumu... jedino chudo jeste da se dokument iz 1890-ih ostvaruje rijec po rijec, a isti je "antisemitski", "antijevrejski", "pro-hitlerski" nastrojen itd... sve su to teorije zavjere... gledajte CNN i AlJazeeru...
@Latinice: i ja tebe jako puno volim