Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
- moler
#676 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
standardni likovi standardna priča 
-
brinetta
#677 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
O cemu ti to? Vidim hrabar si pravo, aferim. Ko gdo se borio ne daje slicne komentare jer zna sta je rat. Ti ocigledno ne znas. I bolje ti je da ne znas.hrasno38 wrote:Nemojte me samo braniti TI i slicni tebi i Celama, Svrakicima itd!!!!Ban Tvrtko wrote:Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!
Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
Vidis, kad je rat poceo ti sve sto si ih nabrojao nisu sjedili po forumima ni kafanama i naprdjivali sta bi bilo kad bi bilo nego su uzeli pusku i stali u odbranu grada Sarajeva. I hvala im za to. Rahmetli Celu ne bih komentarisala, sta je radio i kako je radio je njegova stvar a ne tvoja i moja a zahvalna sam mu za 02.maj '92 jer znam sta je taj dan uradio i za mene i za tebe i za Sarajevo. Ko toga nije svjestan onda nije normalan. Ili si ti mozda neko nedozrelo dijete, ne znam
-
sajosarajlija
#678 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ban Tvrtko wrote:Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!

-
Bijeli_sa
#679 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Stvarno ste smijesni svi vi koji nemate postovanja prema najvecim sinovima ovoga grada, svima vama su momci poput Ismeta i slicnih njemu omogucili da opstanu i ostanu pod svojom zastavom, u slobodnom gradu... da nije bilo takvih momaka ovaj grad tada ne bi opstao. Danas nama trebaju skolovani ljudi da pokrenu ovu zemlju naprijed ali u onim trenutcima su nam bili potrebni ljudi sa mudima, ljudi sa ulice, narkomani i mangupi, a ne kojekakvi doktori ili advokati, najveci borci su i bili ljudi sa ulice, najvise su dali a najmanje dobili.....
Svi su izeli milione na ovom prokletom ratu i iskreno nije mi krivo za ljude koji su to mozda i zasluzili ali ljudi koji nisu ni metka opucali su izasli sa vecim kapitalom od Ismeta i od svih slicnih njemu, celo jeste uzimao ali nije ozimao od bijede, nije unistavao tudje zivote reketarenjem istih, zato ne volili ga ili volili mislim da je najmanje sto mozete da iskazete postovanje ljudima poput Ismeta i svim borcima ovoga grada, jer su ih davno zaboravili i politicari i svi ostali ali bar sto se mene tice ti ljudi od mene imaju jedno veliko hvala za sve sto su ucinili...njihova imena ovaj grad nece zaboraviti....
Nek ti laka bosanska zemlja Ismete...
Svi su izeli milione na ovom prokletom ratu i iskreno nije mi krivo za ljude koji su to mozda i zasluzili ali ljudi koji nisu ni metka opucali su izasli sa vecim kapitalom od Ismeta i od svih slicnih njemu, celo jeste uzimao ali nije ozimao od bijede, nije unistavao tudje zivote reketarenjem istih, zato ne volili ga ili volili mislim da je najmanje sto mozete da iskazete postovanje ljudima poput Ismeta i svim borcima ovoga grada, jer su ih davno zaboravili i politicari i svi ostali ali bar sto se mene tice ti ljudi od mene imaju jedno veliko hvala za sve sto su ucinili...njihova imena ovaj grad nece zaboraviti....
Nek ti laka bosanska zemlja Ismete...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#680 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Za mene nije morao nista da radi jer sam ja sam radio za sebe vec od 4 Aprila 1992 godine u svom naselju i sa svojom rajom.brinetta wrote:O cemu ti to? Vidim hrabar si pravo, aferim. Ko gdo se borio ne daje slicne komentare jer zna sta je rat. Ti ocigledno ne znas. I bolje ti je da ne znas.hrasno38 wrote:Nemojte me samo braniti TI i slicni tebi i Celama, Svrakicima itd!!!!Ban Tvrtko wrote:Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!
Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
Vidis, kad je rat poceo ti sve sto si ih nabrojao nisu sjedili po forumima ni kafanama i naprdjivali sta bi bilo kad bi bilo nego su uzeli pusku i stali u odbranu grada Sarajeva. I hvala im za to. Rahmetli Celu ne bih komentarisala, sta je radio i kako je radio je njegova stvar a ne tvoja i moja a zahvalna sam mu za 02.maj '92 jer znam sta je taj dan uradio i za mene i za tebe i za Sarajevo. Ko toga nije svjestan onda nije normalan. Ili si ti mozda neko nedozrelo dijete, ne znam
- moler
-
brinetta
#682 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Kamo srece da nas je vise kao ti! Smijesno i jadno ali sve pripisujem tvojim godinama
- xfacktor
#683 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ne cudi vas kad neki hodja koji siluje djecu. Fol dobar kad ono tamo monstrum.
E ismet rahmetli je bio susta suprotnost. Bio je dobar u dusi, ali je radio ruzne stvari. I to je to. Mozda njegova najveca vrlina, a i mana.
E ismet rahmetli je bio susta suprotnost. Bio je dobar u dusi, ali je radio ruzne stvari. I to je to. Mozda njegova najveca vrlina, a i mana.
-
fgr
#684 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
kako ce biti dobar u dusi pa ubiti covjeka nicim izazvan ili reketirati ljude tj. otimati im ono sto su svojim radom stekli..xfacktor wrote:Ne cudi vas kad neki hodja koji siluje djecu. Fol dobar kad ono tamo monstrum.
da ti ja kazem, dobar u dusi je: posten covjek, vrijedan, onaj koji radi i zaradjuje sebi, pomaze drugima, ima osjecaja za tudje probleme i potrebe, ne otima od ljudi nego im cak i dio onoga sto posteno zaradi pokloni, pomaze im, i materijalno i lijepom rijecju, lijepim gestom...
dobar je sin, brat, muz, prijatelj, komsija, sugradjanin...
e to je covjek dobar u dusi...
ili ja mozda imam pogresnu percepciju dobrote...
-
el_zoro
#685 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ismete za sve ono sto si uradio za svoje Sarajevo i BIH nek ti je vjecni rahmet dusi,
i neka ti dragi Allah oprosti grijehe i to sto si digao ruku na sebe,
a dusmanima koji likuju zbog tvoje smrti bih porucio bice jos gazija u Bosnjaka kao sto je bio rahmetli celo,
I opet kad krenu da pale i kolju polomicemo im zube!!!!!
i neka ti dragi Allah oprosti grijehe i to sto si digao ruku na sebe,
a dusmanima koji likuju zbog tvoje smrti bih porucio bice jos gazija u Bosnjaka kao sto je bio rahmetli celo,
I opet kad krenu da pale i kolju polomicemo im zube!!!!!
- xfacktor
#686 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Kazes nicim izazvan ubio onog. Nije ni taj cvjecka sto ga je ubio. A nije ga o ni ubio vec njegovi ljudi. Zahbavao ga tamo negdje u njemackoj i kad je doso u Sarajevo fino ga sredio.. Neka je.fgr wrote:kako ce biti dobar u dusi pa ubiti covjeka nicim izazvan ili reketirati ljude tj. otimati im ono sto su svojim radom stekli..xfacktor wrote:Ne cudi vas kad neki hodja koji siluje djecu. Fol dobar kad ono tamo monstrum.
da ti ja kazem, dobar u dusi je: posten covjek, vrijedan, onaj koji radi i zaradjuje sebi, pomaze drugima, ima osjecaja za tudje probleme i potrebe, ne otima od ljudi nego im cak i dio onoga sto posteno zaradi pokloni, pomaze im, i materijalno i lijepom rijecju, lijepim gestom...
dobar je sin, brat, muz, prijatelj, komsija, sugradjanin...
e to je covjek dobar u dusi...
ili ja mozda imam pogresnu percepciju dobrote...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#687 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Hm, ja jos uvijek ne vjerujem da se ubio. Prebrzo mi je to nekako, hop-ubio se, hop- obdukcija pokazala, hop- dzenaza uskoro. Sve u tri-cetiri dana.
Mada je taj PTSP gadan u tezim oblicima, pogotovo kada te uhvati a nemas nikog bliskog oko sebe da te malo podigne ako ne znas sam.
E sad ako je ubijen ostaje dvojba je l´ ga dosla glave konkurencija ili ´su se ovi iz vrha vlasti usrali da ne pocne progovarati. Jer fakat vjerujem da je znao puno i da je mogao dokazati. Sa sobom povuci jos ljudi.
Dok mu se za imenjaka zna ko ga je smaknuo. Prvi put sam sinoc slusao onaj snimak telefonskog razgovora, pa ovi samo sto ne priznaju da su oni upetljani. Gasi kao da je cijela javnost glupa govori "Evo nas u Gorazdu"...
Ismetu hvala sto je napravio za Sarajevo na pocetku rata, a iz prve ruke znam da je napravio puno. Za ono u toku i nakon... Bog ce mu suditi. I mislim da je tako najpostenije.
Mada je taj PTSP gadan u tezim oblicima, pogotovo kada te uhvati a nemas nikog bliskog oko sebe da te malo podigne ako ne znas sam.
E sad ako je ubijen ostaje dvojba je l´ ga dosla glave konkurencija ili ´su se ovi iz vrha vlasti usrali da ne pocne progovarati. Jer fakat vjerujem da je znao puno i da je mogao dokazati. Sa sobom povuci jos ljudi.
Dok mu se za imenjaka zna ko ga je smaknuo. Prvi put sam sinoc slusao onaj snimak telefonskog razgovora, pa ovi samo sto ne priznaju da su oni upetljani. Gasi kao da je cijela javnost glupa govori "Evo nas u Gorazdu"...
Ismetu hvala sto je napravio za Sarajevo na pocetku rata, a iz prve ruke znam da je napravio puno. Za ono u toku i nakon... Bog ce mu suditi. I mislim da je tako najpostenije.
- Vozdra raja :-)
#688 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Mozes li nam dati vise detalja o tom dogadjanju?fgr wrote:
kako ce biti dobar u dusi pa ubiti covjeka nicim izazvan
- Furby
#689 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Allah mu rahmetile
Neka mu Dragi Allah podari lijepi Dzennet
Neka mu Dragi Allah podari lijepi Dzennet
-
VjecitiStudent
#690 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sreca pa ih ne bi vise.el_zoro wrote: a dusmanima koji likuju zbog tvoje smrti bih porucio bice jos gazija u Bosnjaka kao sto je bio rahmetli celo,
-
el_zoro
#691 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
VjecitiStudent wrote:Sreca pa ih ne bi vise.el_zoro wrote: a dusmanima koji likuju zbog tvoje smrti bih porucio bice jos gazija u Bosnjaka kao sto je bio rahmetli celo,
Da, sreca za takve kao sto si ti.....
- chuchumbamayumbe
#692 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Cujem pricu da se spominje Amar Šljivo (mada je u zatvoru) kao Ismetov nasljednik u poslovima?!
Ima li ko vise saznanja, ili je ovo mahalska?!

- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#693 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
chuchumbamayumbe wrote:Cujem pricu da se spominje Amar Šljivo (mada je u zatvoru) kao Ismetov nasljednik u poslovima?!
Mahalaska. Ja mislim da poslove preuzima Hiba Gutava, Nailova mater
-
pure_love
#694 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
kako ste primitivni pojedinci
kazu da dzenaza govori o stanju duse na onom svijetu,,sigurno ni jedan od vas nece imati ni priblizno onom sto je imao Delalic,a sigurno i Celo
kazu da dzenaza govori o stanju duse na onom svijetu,,sigurno ni jedan od vas nece imati ni priblizno onom sto je imao Delalic,a sigurno i Celo
- chuchumbamayumbe
#695 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Zaboravili ste i Mushana Cacu, i njemu je dzenaza bila gigantska.pure_love wrote:kako ste primitivni pojedinci
Valjda to ide prema zaslugama.
Cheli svaka cast, u nekim stvarima mu skidam kapu, ali postoje neki aferimi zbok kojih je ne skidam.
Chelo je bio drugaciji od drugih.
Ispravio sam se, bio je u pitanju Chelo, a ne Caco!
Last edited by chuchumbamayumbe on 19/12/2008 18:33, edited 1 time in total.
-
pure_love
#696 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Da rahmetli Caco takodjerchuchumbamayumbe wrote:Zaboravili ste i Mushana Cacu, i njemu je dzenaza bila gigantska.pure_love wrote:kako ste primitivni pojedinci
Valjda to ide prema zaslugama.
Caci svaka cast, u nekim stvarima mu skidam kapu, ali postoje neki aferimi zbok kojih je ne skidam.
Caco je bio drugaciji od drugih.
postoje stvari zbog kojih im ne skidam kapu takodjer,ali zbog losih dijela ne ponistavamo sve ostalo..to je Bozije.Ja im samo mogu prouciti fatihu i zamoliti Allaha da im oprosti.
-
emigracija
#697 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ne mogu da shvatim da neko moze da hvali ove majkojebce od cela, vela, caca i maca i ostale bagre i sljama najgore vrste. Onaj cetnik caco pokolje onoliko nasih momaka na bistriku i to niko i ne spominje, nego bi mu jos i spomenik dizali. Juka isto tako klao nasu raju po ustaskim kazamatima i ispade heroj. Meni stvarne neki ovdje nisu jasni, ili ste premladi ili preglupi
- JThomas
#698 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
čudo jedno kako su i ubistva, i silovanja, i kocka, i droge, i iznude odjednom prestali biti grijesi po islamu i ćelina merhametli duša ide u džennet. a ovamo otvarate teme o strašnom grijehu psovke, o pošasti alkohola, o bludu vanbračnog seksa, prijetite curama koje spavaju s svojim momcima džehennemskim vatrama...a ćelo će u džennetpure_love wrote:kako ste primitivni pojedinci
a čovjeku koji je bio u prvim danima na prvim linijama, za kojeg niko ne zna, koji će umrijeti gladan i koji nikome ništa nažao nije učinio, doći će samo uža rodbina na dženazu, i njegova duša je po tebi manja kod boga od ćeline?
evo neka me banuju - gadiš mi se ti i tvoja vjera. od sveg srca ti želim da sutra pokreneš neki posao, a prekosutra ti dođu reketaši po svoj dio...i da te neko tješi riječima, "pa dobar je on, ima i gorih lopova, ne uzima od fukare, sinoć je došao u kafanu i nije nas sve izbacio, vidiš kako je on fin..."
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#699 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Lažu...pure_love wrote: kazu da dzenaza govori o stanju duse na onom svijetu
-
zonbirile
#700 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
pure-love
pa imaš li imalo stida,i opet se pozivaš na Boga
pa imaš li imalo stida,i opet se pozivaš na Boga